Μεσοθεραπεία
Αναίμακτες Θεραπείες
Βλεφαροπλαστική χωρίς νυστέρι
Ενέσιμες Θεραπείες, Υαλουρόνη & Μπότοξ
Ενέσιμη Ενυδάτωση
Μη παρεμβατική ενζυμική διάλυση τοπικού λίπους
Ακτίνες Λέϊζερ - US - RF
Λέιζερ Θαυματουργό
Κρυολιπόλυση-Cooltech NEW
COCCON Duotechnology NEW
Mosaic (MicroFractional)
Λέιζερ Αποτρίχωσης
Smooth Laser
Velashape
New Life
Ραδιοκύματα ACCENT PRO
Φωτολιπόλυση
Hypoxi
Υπέρηχοι
Tattoo
Soft Holing και Tunneling
Αντιμετώπιση κυτταρίτιδας
Αναίμακτη λιποαναρόφηση
Διαμάντια - SilkPeel NEW
Ραγάδες
Βιολογική Κυτταρική Ανανέωση
Συνδυασμοί Αντιγήρανσης
Μακροζωία & Αντιγήρανση
Bιταμίνες
Λέιζερ Αποτρίχωσης
Καλλυντικά ελιξήρια
 
Δείτε επίσης...
 
YouTube
 
Αυξητική Μαστών
 
 
Ρινοπλαστική Χωρίς Νυστέρι
 
Το botox της ηθοποιού
 
Brazilian
 
 
New techniques
 
 
 
Το Στεφάνι της Νεότητος
 
Δελτία Τύπου
 
Επαγγελαμτικά ταξίδια
 
 
     
           
 
 
           
home
 
Πλαστική χειρουργική, Πλαστικός χειρουργός Δρ. Ι. Λύρας
 
  Δρ. Λύρας Δραστηριότητες Θεραπείες Επεμβάσεις Συνήθεις ερωτήσεις Συνεντεύξεις Επικοινωνία  
 
Υπέρηχοι
 
πίσω | μπροστά αρχική
 
 

Υπέρηχοι

 
     
 


Οι υπέρηχοι χρησιμοποιήθηκαν από το 1989 για τις επεμβάσεις βελτίωσης του περιγράμματος του σώματος, κυρίως. Η τεχνική βασίζεται στην ιδέα της επιλεκτικής καταστροφής των λιποκυττάρων μέσω ενός φαινομένου τήξεως, η οποία επιτυγχάνεται με το συντονισμό της ποσότητας του ύδατος, που περιλαμβάνεται μέσα στα λιποκύτταρα, μέχρις ότου διαρραγεί η μεμβράνη αυτών των κυττάρων.

Το φαινόμενο λέγεται cavitation effect «σπηλαίωση» και ελέγχεται από δυο εργαστηριακούς δείκτες - τον μηχανικό και τον θερμικό. Με αυτή την επιλεκτική καταστροφή της κυτταρικής μάζας, επιτυγχάνονται αλλαγές στο περίγραμμα, όπως η μείωση της τοπικής συσσώρευσης λίπους όταν αυτή καταλήγει σε σωματική δυσμορφία.

Η μέθοδος αυτή γίνεται όπως η κλασσική μέθοδος της λιποαναρρόφησης, με τη διαφορά ότι στην άκρη της κλασσικής κάνουλας υπάρχει μια πηγή υπερήχων, η οποία εκπέμπει την αναγκαία ενέργεια, η οποία θα επιφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το φαινόμενο της τήξεως, δημιουργεί ελαιώδες περιεχόμενο από διαρραγέντα λιποκύτταρα απελευθερώνεται στους γύρω ιστούς με σκοπό αργότερα να αναρροφηθεί με μια απλή κάνουλα - ή να αφεθεί να απορροφηθεί με φυσικό τρόπο( αν η ποσότητα είναι μικρή), διορθώνοντας έτσι τη δυσμορφία του σώματος. Υπάρχουν δυο μέθοδοι : η παρεμβατική ( invasive ) και η μη παρεμβατική ( non invasive )

Προϋποθέσεις για την πρώτη μέθοδο αυτή είναι, πρώτα μια καλή συσκευή λιποπλαστικής με υπερήχους (Ultrasound Assisted Lipoplasty, U.A.L.). Δεύτερον, ο εμποτισμός των προς θεραπεία ιστών με ένα ειδικό διάλυμα που περιέχει, εκτός των άλλων, αγγειοσυσπαστικά φάρμακα, τοπικό αναισθητικό και υγρά υποκατάστασης. Η μέθοδος αυτή περιλαμβάνει μια σειρά από βιοχημικά και βιολογικά φαινόμενα, τα οποία αφορούν τη διαδικασία επούλωσης των χειρουργηθέντων ιστών και τη μετεγχειρητική προσαρμογή τους.

Η μη παρεμβατική μέθοδος γίνεται με κάτοπτρο στο εξωτερικό ιατρείο και ονομάζεται NIVA HIFU (non invasive high intensity focused ultrasound). Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις και αντενδείξεις για τη χρήση των υπερήχων στην Πλαστική Χειρουργική του λιπώδους ιστού. Γενικά όμως, η μέθοδος αυτή οπως και η laser lipolysis υπόσχεται συρρίκνωση της περίσσειας του δέρματος που υπέρκειται της αφαιρεθείσης μάζας των λιποκυττάρων, ώστε να μην υπάρξει μετεγχειρητική χαλάρωση αυτού. Αυτός είναι και ο λόγος που μερικοί πλαστικοί χειρουργοί προτιμούν αυτή τη μέθοδο βελτίωσης του περιγράμματος του σώματος μέσω της συρρίκνωσης του λιπώδους ιστού.

Οι συχνές επιπλοκές, όμως, αποτρέπουν τη γενικευμένη χρήση της παρεμβατικής ( invasive ) μεθόδου. Οι επιπλοκές αυτές μπορεί να είναι μικρές ή μεγαλύτερες και ποικίλουν από απλά επιφανειακά εγκαύματα στην πύλη εισόδου της κάνουλας, εάν πλησιάσει πολύ η πηγή των υπερήχων στο δέρμα, έως μεγάλη συλλογή ορώδους ή ελαιώδους υγρού (σέρωμα) μετά από εκτεταμένη χρήση των υπερήχων στο υποδόρειο στρώμα. Άλλες επιπλοκές μπορεί να είναι η μεγάλη απώλεια υγρών, ο πόνος, ακόμη και βλάβες των υποκείμενων στρωμάτων, εάν η καινούργια αυτή συσκευή δεν χρησιμοποιηθεί σωστά. Η πνευμονική εμβολή δεν μπορεί να αποκλειστεί ούτε από αυτή τη μέθοδο, αν και θεωρείται λιγότερο πιθανή. Αυτά δεν ισχύουν για την μη παρεμβατική μέθοδο ( NIVA HIFU), όμως και το αποτέλεσμα είναι πολύ μικρότερο απαιτώντας πολλές επαναλήψεις.
 
     

 
  πίσω