Μεσοθεραπεία
Αναίμακτες Θεραπείες
Βλεφαροπλαστική χωρίς νυστέρι
Ενέσιμες Θεραπείες, Υαλουρόνη & Μπότοξ
Ενέσιμη Ενυδάτωση
Μη παρεμβατική ενζυμική διάλυση τοπικού λίπους
Ακτίνες Λέϊζερ - US - RF
Soft Holing και Tunneling
Αντιμετώπιση κυτταρίτιδας
Αναίμακτη λιποαναρόφηση
Διαμάντια - SilkPeel NEW
Ραγάδες
Βιολογική Κυτταρική Ανανέωση
Συνδυασμοί Αντιγήρανσης
Μακροζωία & Αντιγήρανση
Bιταμίνες
Λέιζερ Αποτρίχωσης
Καλλυντικά ελιξήρια
 
Δείτε επίσης...
 
YouTube
 
Αυξητική Μαστών
 
 
Ρινοπλαστική Χωρίς Νυστέρι
 
Το botox της ηθοποιού
 
Brazilian
 
 
New techniques
 
 
 
Το Στεφάνι της Νεότητος
 
Δελτία Τύπου
 
Επαγγελαμτικά ταξίδια
 
 
     
           
 
 
           
home
 
Πλαστική χειρουργική, Πλαστικός χειρουργός Δρ. Ι. Λύρας
 
  Δρ. Λύρας Δραστηριότητες Θεραπείες Επεμβάσεις Συνήθεις ερωτήσεις Συνεντεύξεις Επικοινωνία  
 
 
 
πίσω | μπροστά αρχική
 
 

Αντιμετώπιση κυτταρίτιδας

 
     
 

Τι είναι η κυτταρίτιδα

Η κυτταρίτιδα είναι η όψη φλοιού πορτοκαλιού που εμφανίζεται σε διάφορα μέρη του σώματος. Η κυτταρίτιδα επηρεάζει περίπου 8 στις 10 γυναίκες και είναι από τα πράγματα που οι περισσότερες γυναίκες μισούν πάνω τους. Η κυτταρίτιδα μπορεί να εμφανιστεί και σε άντρες άλλα σε μικρότερο ποσοστό και μικρότερη έκταση.

Η κυτταρίτιδα δεν είναι “προνόμιο” μόνο τον παχύσαρκων η υπέρβαρών ανθρώπων. Ακόμα και πολύ λεπτοί άνθρωποι εμφανίζουν κυτταρίτιδα.

 Πως δημιουργείται η κυτταρίτιδα?

Αυτό που προκαλεί την κυτταρίτιδα είναι στην ουσία ο τρόπος που συνδέεται ο μυϊκός ιστός με το δέρμα στις περιοχές που εμφανίζεται η κυτταρίτιδα. Στα σημεία του σώματος που η σύνδεση των μυών με το δέρμα δεν είναι ομοιόμορφη δημιουργούνται εσοχές στις οποίες εισβάλει το λίπος σπρώχνοντας το δέρμα προς τα πάνω.

 Που εμφανίζεται η κυτταρίτιδα

 Η κυτταρίτιδα μπορεί να εμφανιστεί σε οποιανδήποτε περιοχή τους σώματος. Ακόμη και μια μικρή ποσότητα λίπους είναι αρκετή για την εμφάνισή της.

Η κυτταρίτιδα μπορεί να εμφανιστεί συχνότερα στην κάτω κοιλιακή χώρα, στο πάνω μέρος των μηρών κοντά στους γλουτούς, στο πισινό, καθώς και μερικές φορές στα μπράτσα.

 

Οι αιτίες της κυτταρίτιδας

Οι αιτίες που προκαλούν την κυτταρίτιδα είναι πολλές, άλλα μερικές από τις ποιο σοβαρές είναι:

1) Ορμόνες

 Οι ορμόνες παίζουν ένα σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη τη κυτταρίτιδας. Πολλοί επιστήμονες πιστεύουν πως τα οιστρογόνα, η ινσουλίνη, οι ορμόνες της θυρεοειδούς και της προλακτίνης επηρεάζουν την εμφάνιση της κυτταρίτιδας. Η δράση των γυναικείων ορμωνών γνωστών ώς οιστρογόνα είναι η κύρια αιτία που η κυτταρίτιδα εμφανίζεται περισσότερο στις γυναίκες πάρα στους άντρες.\

 2) Κληρονομικότητα

 Η κληρονομικότητα είναι η δεύτερη κύρια αιτία. Συγκεκριμένα γονίδια συμβάλουν στην εμφάνιση της κυτταρίτιδας. Σε συνεχόμενες γεννεές.

 3) Διατροφή

 Η διατροφή είναι ο κύριος παράγοντας που επηρεάζει την δημιουργία του σωματικού λίπος. Τα άτομα που ακολουθούν μια διατροφή πλούσια σε λιπαρά, σε υδατάνθρακες, σε αλάτι και φτωχή σε ίνες έχουν μεγάλες πιθανότητες να εμφανίζουν εκτεταμένη κυτταρίτιδα. Η αύξηση του βάρους μπορεί να κάνει την κυτταρίτιδα πιο εμφανή, άλλα η κυτταρίτιδα μπορεί να εμφανιστεί και σε αδύνατα γυμνασμένα άτομα.

Μπορείτε να πίνετε περισσότερο νερό που ενυδατώνει το σώμα συντελώντας στην εμφάνιση πιο λείου δέρματος.

 4) Το δέρμα

 Το χρώμα του δέρματος δεν ευθύνεται για την δημιουργία της κυτταρίτιδας, άλλα το σκούρο δέρμα μπορεί να την κάνει λιγότερο εμφανή από ένα ανοιχτόχρωμο δέρμα

 5) Τρόπος ζωής

 Ο σημερινός μοντέρνος καθιστικός, χωρίς ασκήσεις και γεμάτος στρες τρόπος ζωής συμβάλει στην εμφάνιση της κυτταρίτιδας. Το κάπνισμα μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση της κυτταρίτιδας η να την κάνει πιο έντονη.

 

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ


Η κυτταρίτιδα μπορεί να αντιμετωπιστεί με διάφορους τρόπους. Μερικοί είναι εντελώς φυσικοί και μπορούν να εφαρμοστούν στο σπίτι, ενώ άλλοι είναι ιατρικοί και εφαρμόζονται από εξειδικευμένους επαγγελματίες. Το κόστος μπορεί να ξεκινά από μερικά μόνο ευρώ . Οι πιο δημοφιλείς τρόποι καταπολέμησης της κυτταρίτιδας είναι:


1) ΕΝΕΣΕΙΣ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ

  • Μεσοθεραπεία-Βελονισμός

Για τη μεσοθεραπεία και το βελονισμό υπάρχουν ολόκληρα κεφάλαια που προάγουν τις θεραπευτικές τους ιδιότητες υπο προϋποθέσεις. Η μεσοθεραπεία είναι η τοπική χορήγηση με λεπτές βελόνες στο υποδόριο λιπολυτικών και αγγειοδιασταλτικών φαρμάκων με ενδιαφέροντα αποτελέσματα. Ο βελονισμός στην Αισθητική Ιατρική έχει κάποια θέση, ιδιαίτερα αν επηρεάζει τον τρόπο διατροφής του αγχωμένου για την εξωτερική του εμφάνιση ατόμου.
  • φωσφατιδυλοχολίνη
Πρόκειται για ενέσεις που επαναλαμβάνονται περίπου για 4 φορές κάθε 15 έως κάθε 60 ημέρες και εξαφανίζουν με απίστευτη ταχύτητα το λίπος. Είναι φυτική ουσία που λαμβάνεται από τη σόγια.

Μια Βραζιλιάνα πλαστική χειρουργός τις βρήκε, τις χρησιμοποίησε πάρα πολύ και τις παρουσίασε στη διεθνή ιατρική κοινότητα εντυπωσιάζοντας με τα ομολογουμένως θεαματικά αποτελέσματα τους.

Η Λατινική Αμερική, που αγαπά τις αισθητικές επεμβάσεις κάθε τύπου, τις υιοθέτησε χωρίς δεύτερη σκέψη. Στην Ευρώπη, όμως, άρχισαν να  τις χρησιμοποιούν εδώ και δέκα χρόνια. Και ενώ είναι λίγοι γιατροί στον κόσμο που τις εφαρμόζουν , όλοι είναι πλέον περισσότερο απο παλαιότερα πεπεισμένοι για την αποτελεσματικότητα των συγκεκριμένων ενέσεων. . Κατά τα άλλα, εδώ γίνονται σε πολύ χαμηλές τιμές, αφού η ουσία από τη σόγια είναι πολύ εύκολο να βρεθεί παντού.

Να προσθέσουμε πως αυτή η μαγική ουσία, προκαλεί... γράμμωση του σώματος ενώ χρησιμοποιείται και για τα λιπώματα.

2) Κρέμες για την κυτταρίτιδα

Οι κρέμες για την κυτταρίτιδα είναι η πιο διαδεδομένος τρόπος καταπολέμησης της κυτταρίτιδας. Εφαρμόζονται στην περιοχή που εμφανίζεται η κυτταρίτιδα. Οι κρέμες κατά της κυτταρίτιδας στοχεύουν στην θέρμανση του λίπους κάτω από το δέρμα και λείανση της επιδερμίδας κυρίως μέσω της υπεραιμίας που προκαλούν.. Μπορείτε να τα βρείτε σε σουπερμαρκετ, και φαρμακεία. Σχεδόν όλες οι μεγάλες εταιρείες καλλυντικών, έχουν δημιουργήσει κρέμες κατά της κυτταρίτιδας. Η τιμή τους είναι σχετικά χαμηλή. Όσο για την αποτελεσματικότητα, διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα.

3) Μασάζ και θεραπείες spa

Οι διάφορες θεραπείες της κυτταρίτιδας που γίνονται κυρίως στα spa, όπως το Λεμφατικό Μασάζ η τα μασάζ με αιθέρια έλαια έχουν μόνο προσωρινά αποτελέσματα στην εμφάνιση του δέρματος αλλά δεν αντιμετωπίζουν την κυτταρίτιδα. Τα αποτελέσματα διαρκούν λίγο και οφείλονται στην απομάκρυνση των περιττών υγρών.

 4) Θεραπείες με ραδιοσυχνότητες

Οι θεραπείες της κυτταρίτιδας με ραδιοσυχνότητες γίνονται από συσκευές που χρησιμοποιούν την ενέργεια αυτή για να ζεστάνουν το λίπος κάτω από το δέρμα και να διεγείρουν την παραγωγή του κολλαγόνου.

5) Συνδιασμοί με χρήση μηχανημάτων νέας τεχνολογίας 

Ενημερωθείτε για την τεχνολογική πρόοδο στο θέμα της ενεργειακής λιπόλυσης >> διαβάστε στο link @

6) Μίνι Χειρουργικές αντικυτταριδικές  παρεμβάσεις:

 Λιπογλυπτική-λιποπλαστική της κυτταρίτιδας >>> (διαβάστε στο link) @

_____________________________________________________________________________________________