(0030) 210-7219660
Βασ. Σοφίας 57, Κολωνάκι,
115 21 Αθήνα, Ελλάδα
lyras@lifting.gr
 
     
(0030) 210 7252500
Εθνικής Αντιστάσεως 50, Ηράκλειο,
713 06, Κρήτη, Ελλάδα
lyras.clinic@gmail.com
 
     
(0030) 210 7252500
Θεσσαλονίκη
Τα ραντεβού μας κλείνονται μέσω του ιατρείου μας στην Αθήνα
lyras.clinic@gmail.com
 
     
(0030) 210 7252500
Κύπρος
Λευκωσία
Τα ραντεβού μας κλείνονται μέσω του ιατρείου μας στην Αθήνα
lyras.clinic@gmail.com
 
 
 
Δείτε επίσης...
 
Αυξητική Μαστών
 
 
Ρινοπλαστική Χωρίς Νυστέρι
 
New techniques
 
Επαγγελαμτικά ταξίδια
 
Ραδιοφωνική Συνέντευξη
 
Τηλεοπτική Συνέντευξη
 
Το μυστικό της Βραζιλιάνικης ομορφιάς
 
     
           
 
 
           
home
 
 
Δρ. Λύρας Δραστηριότητες Θεραπείες Επεμβάσεις Συνήθεις ερωτήσεις Συνεντεύξεις Επικοινωνία
 
πίσω | μπροστά αρχική
 
 

Η Πλαστική Χειρουργική στην Αθήνα, Ελλάδα, ο Πλαστικός Χειρουργός Δρ. Ι. Λύρας

 
     
  Η Πλαστική Χειρουργική είναι μία ειδικότητα της Ιατρικής Επιστήμης που ασχολείται με την απόδοση της "αρμονίας" και της "ομορφιάς" στις "γραμμές" του προσώπου και του σώματος του ανθρώπου.

Το αντικείμενο της ιατρικής-καλλιτεχνικής ειδικότητας της πλαστικής χειρουργικής-τέχνης  είναι ευρύ, ενώ η φιλοσοφία της στοχεύει στην ανάδειξη της προυπάρχουσας "ορθής μορφής" ή  στην  διόρθωση  και επανόρθωση  μερών του ανθρώπινου σώματος που επειδή νόσησαν ή γήρασαν, έχουν κάποια δυσμορφία.

Η ονομασία "Πλαστική" σχετίζεται ετυμολογικά  με την λέξη  "πλάσμα" δηλαδή κάτι  νεο-σχεδιασμένο, νεο-δημιουργημένο και όμορφο στην εκόνα.

Ο όρος «πλαστική» προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη «πλάθω» που σημαίνει δίνω μορφή- σχήμα-νόημα σε κάτι υπαρκτό ή φανταστικό. Η παγκοσμιότητα της Ελληνικής γλώσσας λειτούργησε έτσι ώστε σε ολόκληρο τον κόσμο, ο ειδικός γιατρός που ασχολείται με την απόδοση και τη σμύλευση του σχήματος και της μορφής στο ανθρώπινο πρόσωπο (face) και σώμα (body)  να λέγεται πλαστικός χειρουργός (plastikos xeirourgos - plastic surgeon κλπ) ( human shape and form sculpturer)

Η Πλαστική Χειρουργική, είτε αισθητική είτε επανορθωτική, είναι ενιαίος κλάδος της Χειρουργικής ο οποίος δεν βασίζεται τόσο στην φιλοσοφική έννοια της "θεραπείας" όσο στην φιλοσοφική έννοια της "αποκατάστασης" των φυσιολογικών σχημάτων του ανθρώπινου υλικού.

Ένα μεγάλο και πολύ ενδιαφέρον κομμάτι της Πλαστικής Χειρουργικής ασχολείται με "επιπτώσεις του χρόνου" πάνω στην "ανθρώπινη ομορφιά". Υπάρχουν επίσης αρκετές περιπτώσεις στις οποίες η αρμονία των γραμμών μπορεί να έχει διαταραχθεί από ατυχήματα, μπορεί όμως και να μην υπήρξε ποτέ από τη γέννηση κιόλας του ανθρώπου (στην περίπτωση των γενετικών δυσμορφιών) ή απλά και μόνο επειδή το άτομο δεν γεννήθηκε όμορφο.

Ο Πλαστικός Χειρουργός ασχολείται με σεβασμό με την συντήρηση του έργου της Φύσης και βοηθά τους ανθρώπους να γίνονται αποδεκτοί από το κοινωνικό σύνολο με το οποίο συνυπάρχουν. Η ίδια η Φύση είναι εκείνη που προσδιορίζει τι είναι όμορφο ή καλύτερα τι δεν είναι όμορφο. Στην ερώτηση που συχνά θέτει το ενδιαφερόμενο κοινό, ... δηλαδή ..."ποιός είναι ο πιό καλός, ο καλύτερος πλαστικός χειρουργός στον κόσμο??" η πιό κατάλληλη απάντηση είναι..." εκείνος που αποδίδει με καλλιτεχνική ευαισθησία το πιό φυσικό αποτέλεσμα, μέσα απο τις πιό  καταξιωμένες και δοκιμασμένες παγκοσμίως ιατρο-χειρουργικές τεχνικές, στους πιό κατάλληλους, ασφαλείς  και οργανωμένους χώρους, με τη μικρότερη ταλαιπωρία και με σεβασμό στην ιατροφιλοσοφική έννοια του τί είναι φυσιολογικό ". Και δέν χρειάζεται να ταξιδέψετε  μακρυά για βρήτε τον καλύτερο πλαστικό χειρουργό....στην χώρα μας, την Ελλάδα  κατα γενική ομολογία, υπάρχουν και δραστηριοποιούνται πολλοί πραγματικά καλοί πλαστικοί χειρουργοί. Τον καλύτερο απο τους καλύτερους πλαστικούς χειρουργούς του κόσμου  --(the best plastic surgeon among  the best plastic surgeons in the world) --  θα τον βρείτε μόνες σας και μόνοι σας με εντελώς προσωπικά κριτήρια !!! Σε τελική ανάλυση, ο κορυφαίος πλαστικός χειρουργός είναι πάντοτε για 'σάς εκείνος που εσείς τοποθετήσατε σε αυτή την θέση.

 Η Πλαστική Χειρουργική αυξάνει την αυτοεκτίμηση, τον αυτοσεβασμό και την αξιοπρέπεια του ατόμου που θα την επιλέξει κάνοντάς το ακόμη πιο ευτυχισμένο. Η ενεργητική αυτοβελτιωση του χειρουργηθέντος είναι το τελικό αποτέλεσμα  των επεμβάσεων πλαστικής χειρουργικής  ενώ κάθε πλαστικός χειρουργός, πρωτίστως ως ιατρός  επιθυμεί να συνεισφέρει σε αυτή την ευεργετική διαδικασία μέσω των γνώσεων και του ήθους του.

Η πλαστική χειρουργική σήμερα είναι μια υπόθεση της καθημερινής μας ζωής ενώ ειδικά η πλαστική χειρουργική στην Ελλάδα (Αθήνα) είναι από τις πιο καταξιωμένες στον Κόσμο και  με βεβαιότητα η πιο καταξιωμένη του Ευρωπαϊκού νότου.

Ο παρών δικτυακτός χώρος απευθύνεται σε εκείνους που έλκονται από την θεαματική αυτή ειδικότητα της Ιατρικής και της Τέχνης, τόσο υποψήφιους ενδιαφερόμενους όσο και νέους πλαστικούς χειρουργούς που επιθυμούν να εμπλουτίσουν την ενημέρωσή τους σχετικά με την ρινοπλαστική, την ωτοπλαστική, την αυξητική, την ανόρθωση και την μειωτική μαστών, τη γυναικομαστία, την λιποαναρρόφιση και την λιπογλυπτική, την κοιλιοπλαστική, τις ενέσιμες θεραπείες με botox και υαλουρονικό και μια σειρά ακόμη όμορφα και ταυτόχρονα πολύ σημαντικά θέματα πλαστικής ιατρο-φιλοσοφίας.

Η φιλοσοφία μας βασίζεται στην συνεχή αναζήτηση "νέων ιδεών" που βασίζεται όμως στα "κλασικά ιδεώδη".  {new ideas - classical ideals} Εδώ θα βρείτε αυτή τη φιλοσοφία γραμμένη με απλό τρόπο στα κείμενα που ακολουθούν.Οι νέες τεχνικές πλαστικής χειρουργικής που περιγράφονται μέσα στην ιστοσελίδα μας, αποτελούν συνέχεια των κλασσικών τεχνικών, όμως είναι προσαρμοσμένες στις νέες ανάγκες ομορφιάς. Η πιό γνωστή χώρα στον κόσμο για την πλαστική χειρουργική είναι η Βραζιλία...και εμείς απο εκεί αντλούμε την εμπνευσή μας !

Η νέα έκδοση το ιστοτόπου μας ανέβηκε στο διαδίκτυο το Καλοκαίρι του 2011 και έκτοτε βελτιώνεται και ενημερώνεται συνεχώς, ακριβώς για να συμβολίσει μία νέα εποχή για την ανάλυση της πλαστικής χειρουργικής, ιδωμένη και περιγεγραμμένη μέσα από την προσωπική μας οπτική γωνία

Gr, Dr L, 2015.> Αθήνα (για τους Ελληνόφωνους απανταχού), Θεσσαλονίκη (για την Μακεδονία και την Θράκη), Ηράκλειο Κρήτης, Λευκωσία Κύπρου και Ρίο ντε Τζανέιρο Βραζιλίας. Και όπου εσείς θέλετε, σε όποια απο τις γλώσσες μπορούμε να συνεννοηθούμε περι ομορφιάς !!

 
 
  Πλαστική Χειρουργική
 
 
Επαγγελματικά ταξίδια
 
Δελτία τύπου
Δελτία τύπου
 
Αναίμακτη λιποαναρόφηση
 
Η πιό νέα φυσική τεχνική αυξητικής μαστών > η Νέα Τεχνική Lyras Triplane 2+1
 
                 
 
Νέο όμορφο στήθος
 
Μη παρεμβατική λιπόλυση
 
Πλαστική προσώπου
ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ & ΚΕΦΑΛΗΣ
 
Το Στεφάνι της Νεότητος
 
                 
 
Το botox του-της ηθοποιού
 
Πλαστική μύτης και διαφράγματος
ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΜΥΤΗΣ
 
ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΣΤΗΘΟΥΣ
ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΣΤΗΘΟΥΣ
 
Πλαστική σώματος
ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΣΩΜΑΤΟΣ
 
                 
 
Ακτίνες Λέϊζερ - US - RF
 
Ενέσιμες Θεραπείες, Υαλουρόνη & Μπότοξ
 
Αυξητική στήθους
Νέα Αυξητική μαστών
 
Γυναικομαστία
 
                 
 
Νέες τεχνικές Επεμβάσεων
ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ
 
Αισθητική γυναικείων έξω Γεννητικών Οργάνων
 
Συνδυασμοί Αντιγήρανσης
 
Μεσοθεραπεία
 
                 
 
'' Το μυστικό της Βραζιλιάνικης ομορφιάς '' @ Βιβλιοπαρουσιάσεις (δείτε εδώ τις φωτογραφίες)