ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ & ΚΕΦΑΛΗΣ
ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΜΥΤΗΣ
ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΛΑΙΜΟΥ
ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΣΤΗΘΟΥΣ
Αυξητική Μαστών
Προκλητικά όμορφο στήθος
Φυσική Αυξητική Μαστών
Η πιό νέα φυσική τεχνική αυξητικής μαστών > η Νέα Τεχνική Lyras Triplane 2+1
H Νέα ολιστική Τεχνική Lyras Quadruplane 2+2
Αυξητική μόνο με λίπος
Αυξητική στην στιγμή χωρίς σιλικόνη
Ανόρθωση Μαστών
Μειωτική Μαστών
Ανεστραμενες θηλές μαστών- Εισολκή θηλών
Γυναικομαστία
ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΣΩΜΑΤΟΣ
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΩ
ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ
ΕΠΑΝΟΡΘΩΤΙΚΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ
 
Δείτε επίσης...
 
YouTube
 
Αυξητική Μαστών
 
 
Ρινοπλαστική Χωρίς Νυστέρι
 
Το botox της ηθοποιού
 
Brazilian
 
 
New techniques
 
 
 
Το Στεφάνι της Νεότητος
 
Δελτία Τύπου
 
Επαγγελαμτικά ταξίδια
 
 
     
           
 
 
           
home
 
Πλαστική χειρουργική, Πλαστικός χειρουργός Δρ. Ι. Λύρας
 
  Δρ. Λύρας Δραστηριότητες Θεραπείες Επεμβάσεις Συνήθεις ερωτήσεις Συνεντεύξεις Επικοινωνία  
 
Μειωτική Μαστών
 
πίσω | μπροστά αρχική
 
 

Μειωτική Μαστών

 
     
 

Εκτός από την ανόρθωση στήθους, ένα άλλο πρόβλημα, όχι μόνο αισθητικό αλλά και υγείας -εφόσον πολλές φορές η σπονδυλική στήλη υποχωρεί από το μεγάλο βάρος του και υποφέρει από κύφωση, είναι και το πολύ μεγάλο στήθος. Εξάλλου, η χαλάρωση, η πτώση και η λιποδυστροφία είναι εντονότερες και πιο ορατές στο μεγάλο στήθος.

Η θεραπεία
Η υπερτροφία αντιμετωπίζεται με χειρουργική επέμβαση που γίνεται με ολική αναισθησία. Προηγούνται το ιστορικό και ο προ-εγχειρητικός έλεγχος, ενώ απαιτείται νοσηλεία μιας νύχτας. Η γυναίκα θα φορά αθλητικό σουτιέν για ένα μήνα. Τα ράμματα είναι εσωτερικά, ώστε να μην υπάρχει εμφανές σημάδι. Η επέμβαση μοιάζει με εκείνη της μαστοπηξίας. Η μείωση των μαστών είναι τις περισσότερες φορές απαραίτητη σε γυναίκες με περιφέρεια στήθους άνω των 95 εκατοστών, δηλαδή σε όσες φορούν σουτιέν νούμερο D.

Η μείωση στήθους προλαμβάνει τον καρκίνο του μαστού, αφού αφαιρείται ένα τεμάχιο μαστικού αδένα που θα μπορούσε να παρουσιάσει κάποιον όγκο αν ήταν εκεί. Πρέπει να θυμάστε ότι:
Οι ουλές της μαστοπηξίας είναι εκτεταμένες (παρά την προσπάθεια του χειρουργού να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο εμφανείς) και μόνιμες, αν και ευτυχώς βρίσκονται σε τέτοιο σημείο, ώστε μπορείτε να φοράτε ακόμα και κοντά τοπ.

Τα αποτελέσματα ανόρθωσης στήθους δεν διαρκούν για πάντα, όμως η διάρκειά τους ίσως αυξηθεί όταν μαζί με την ανόρθωση του στήθους γίνεται και εμφύτευση.

Προετοιμασία: ανάλογα με την ηλικία και το ιστορικό σας, ο χειρουργός μπορεί να σας ζητήσει να κάνετε μαστογραφία πριν από την επέμβαση και θα σας δώσει οδηγίες για την προετοιμασία πριν από την επέμβαση, καθώς και οδηγίες για την διατροφή σας, το ποτό και το κάπνισμα και για το αν πρέπει να παίρνετε ή όχι κάποιες βιταμίνες και φάρμακα.

Πού θα γίνει: η επέμβαση  μπορεί να γίνει σε νοσοκομείο ή σε κεντρικό χειρουργικό κέντρο.

 Μέθοδοι Αναισθησίας: γίνεται συνήθως με γενική αναισθησία. Σε ορισμένες ασθενείς -κυρίως όταν γίνεται μικρή τομή -ο χειρουργός μπορεί να χρησιμοποιήσει τοπική αναισθησία σε συνδυασμό με ένα ηρεμιστικό, ώστε η ασθενής να είναι σε κατάσταση υπνηλίας, χωρίς ωστόσο να νιώθουν καμία ιδιαίτερη ενόχληση.


Η επέμβαση

Η εγχείρηση διαρκεί 1,5 -2 ώρες. Στη διαδικασία που ακολουθείται συνήθως γίνεται μια τομή σε σχήμα άγκυρας ή κλειδιού ακολουθώντας το περίγραμμα του στήθους. Η τομή περιγράφει το τμήμα του στήθους απ' όπου θα αφαιρεθεί δέρμα και ορίζει τη νέα θέση των θηλών. Μετά την αφαίρεση του δέρματος, η θηλή μετακινείται πιο πάνω. Το δέρμα που περιβάλλει την άλω τραβιέται πιο κάτω για την ανάπλαση του στήθους.

Τα ράμματα γίνονται γύρω από την άλω, σε μια κάθετη γραμμή που ξεκινά από την θηλή και κατά μήκος της πτυχής, κάτω από το στήθος. Σε ορισμένες γυναίκες, ιδιαίτερα σε όσες έχουν μικρό και όχι τόσο χαλαρό στήθος, μπορεί να γίνουν ομόκεντρες κυκλικές τομές γύρω από την άλω και να αφαιρεθεί το αντίστοιχο τμήμα δέρματος. Η επέμβαση, σε ακραίες περιπτώσεις στήθους, μπορεί να γίνει σε δύο στάδια ή να επαναληφθεί μετά από ένα χρόνο.

Τελευταίες Εξελίξεις
Η επέμβαση της ανόρθωσης και της μείωσης μαστών μπορεί σε ειδικές, αυστηρά επιλεγμένες περιπτώσεις να γίνει με μικρότερες τομές, όπως μόνο γύρω από τη θηλή, γύρω από τη θηλή με μια κάθετη τομή σαν κλειδί ή γύρω από τη θηλή με μια λοξή τομή κάτω από το στήθος.
 
     

 
  πίσω