ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ & ΚΕΦΑΛΗΣ
ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΜΥΤΗΣ
ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΛΑΙΜΟΥ
ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΣΤΗΘΟΥΣ
ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΣΩΜΑΤΟΣ
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΩ
ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ
ΕΠΑΝΟΡΘΩΤΙΚΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ
 
Δείτε επίσης...
 
YouTube
 
Αυξητική Μαστών
 
 
Ρινοπλαστική Χωρίς Νυστέρι
 
Το botox της ηθοποιού
 
Brazilian
 
 
New techniques
 
 
 
Το Στεφάνι της Νεότητος
 
Δελτία Τύπου
 
Επαγγελαμτικά ταξίδια
 
 
     
           
 
 
           
home
 
Πλαστική χειρουργική, Πλαστικός χειρουργός Δρ. Ι. Λύρας
 
  Δρ. Λύρας Δραστηριότητες Θεραπείες Επεμβάσεις Συνήθεις ερωτήσεις Συνεντεύξεις Επικοινωνία  
 
 
 
πίσω | μπροστά αρχική
 
 

Συνδυασμοί επεμβάσεων για ένα καλύτερο αποτέλεσμα

 
     
  ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΑΔΟΜΗΣΗ ??

Στην πλαστική χειρουργική πολλές φορές το επιθυμητό αποτέλεσμα επιτυγχάνεται μόνο με συνδυασμό περισσότερων από μία αισθητικών επεμβάσεων. Περίπου το 20% των ατόμων που περνούν το κατώφλι της κλινικής του πλαστικού χειρουργού ζητούν να διορθώσουν συγχρόνως δύο ή και τρία αισθητικά τους θέματα σε μία χειρουργική συνεδρία. Γενικά, αποτελεί κοινή πρακτική η πραγματοποίηση περισσότερων της μιας επεμβάσεων πλαστικής Χειρουργικής ταυτόχρονα.

Υπάρχουν ωστόσο ορισμένοι περιορισμοί. Η πραγματοποίηση εκτεταμένων επεμβάσεων ταυτόχρονα αυξάνει σημαντικά τη χρονική διάρκεια της επέμβασης και κατά συνέπεια τη χρονική διάρκεια της αναισθησίας. Επεμβάσεις που διαρκούν πέραν των έξι ωρών αυξάνουν τον κίνδυνο λοιμώξεων και πνευμονικής εμβολής και θα πρέπει να πραγματοποιούνται σε νοσοκομειακό περιβάλλον ή σε περιβάλλον εξειδικευμένης κλινικής η οποία να έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας για παρακολούθηση κατά τη διάρκεια της νύχτας. Επιπλέον, η λιποαναρρόφηση μεγάλου όγκου θεωρείται βαρειά επέμβαση για τον οργανισμό εάν πραγματοποιείται σε συνδυασμό με άλλες μεγάλες επεμβάσεις, καθώς αυξάνονται σημαντικά οι κίνδυνοι διεγχειρητικών και μετεγχειρητικών επιπλοκών.

 Μήπως λοιπόν θα είναι χρήσιμο να το ξανασκεφτούμε;

  Οι κυριότεροι λόγοι που οδηγούν τους ενδιαφερόμενους στην απόφαση συνδυασμού των επεμβάσεων είναι >>

-Ελλειψη χρόνου, κυρίως. Υποθέτουν οι ενδιαφερόμενοι ότι πραγματοποιώντας συνδυασμό επεμβάσεων πλαστικής χειρουργικής θα μειωθεί ο χρόνος που απαιτείται να παραμείνει ο ασθενής εκτός κοινωνικών, επαγγελματικών και οικογενειακών του υποχρεώσεων.

 -Πλήρες αποτέλεσμα: Ενδέχεται να απαιτούνται περισσότερες από μία επεμβάσεις ώστε να επιτευχθεί ένα αρμονικό και επιθυμητό αποτέλεσμα.

 -Μείωση κόστους: Πραγματοποιώντας συνδυαστικά δύο ή τρεις επεμβάσεις μαζί ίσως μειωθεί το κόστος του αναισθησιολόγου και της κλινικής.

 Πρόκειται ουσιαστικά περί υποθέσεων που δεν ισχύουν διότι υπάρχουν και κάποιες παράμετροι που θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη, όπως ο αυξημένος χρόνος μιας αναισθησίας και οι δυσκολίες που ενδεχομένως προκύψουν από τον εκτεταμένο χρόνο ανάρρωσης και πιθανών επιπλοκών που για να επιλυθούν θα χρειασθούν περισσότεροι χειρουργικοί χειρισμοί.

 Ας δούμε λοιπόν τα θέματα αυτά πιό αναλυτικά >>

ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ

Ανασταλτικός παράγοντας στον συνδυασμό επεμβάσεων πλαστικής χειρουργικής είναι ο παρατεταμένος χρόνος γενικής αναισθησίας. Στην περίπτωση που πραγματοποιηθούν δύο μεγάλες επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής απαιτείται αναισθησία περισσότερη από 4 ώρες, ενώ ο ανώτερος χρόνος αναισθησίας για να θεωρείται μιά πλαστική επέμβαση "ελαφρειά" είναι 3 ώρες. Εξάλλου εάν οι επεμβάσεις γίνονται χωριστά, δεν χρειάζεται γενική αναισθησία, επειδή αρκεί η τοπική αναισθησία και μέθη. Καθώς οι αισθητικές επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής είναι επεμβάσεις επιλογής, καλό θα ήταν να αποφεύγουμε την καταπόνηση του οργανισμού μας με πολύωρη αναισθησία, αφού μπορεί να επιτευχθεί ένα καλό αποτέλεσμα σε δύο χειρουργικές φάσεις.

 ΑΝΑΡΡΩΣΗ

Η δελεαστική υπόσχεση ενός τέλειου αποτελέσματος σε μία χειρουργική φάση σημαίνει αναπόφευκτα ότι η δυσκολία ανάρρωσης θα είναι μεγαλύτερη, πιθανώς πιο επώδυνη και πιο χρονοβόρα, διότι ο οργανισμός καταπονείται περισσότερο με δύο επεμβάσεις μαζί.

ΚΟΣΤΟΣ

Θεωρεί κανείς ότι το κόστος θα είναι μειωμένο εάν οι επεμβάσεις πραγματοποιούνται μαζί. Αυτό ίσως εν μέρει να είναι και αληθινό. Αξίζει όμως κάποιος να διακινδυνεύσει τις πιθανές επιπλοκές που μπορούν να προκύψουν από αυξημένη καταπόνηση του οργανισμού; Είναι γνωστό δε ότι η επίλυση των επιπλοκών αυτών θα σημαίνει πολύ μεγαλύτερο τελικό κόστος, μόνο και μόνο για μικρότερο χρηματικό κόστος.

ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΝΔΥΑΣΤΙΚΩΝ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ

Οι άνθρωποι νομίζουν ότι αν ο πλαστικός χειρουργός της επιλογής τους μπει πολλές ώρες στο χειρουργείο θα κάνει πιο πολλά πράγματα για την ομορφιά τους. Αυτό, σε γενικές γραμμές ισχύει, όμως σε περιπτώσεις πολύ μεγάλων συνδιασμών επανορθωτικών επεμβάσεων (όπως στη βαριατρική) το έργο καταμερίζεται σε περισσότερους πλαστικούς χειρουργούς ώστε ακριβώς να μειωθεί ο συνολικός χειρουργικός χρόνος.. Σε τέτοιες περιπτώσεις λαμβάνεται η έγγραφη και ενυπόγραφη σύμφωνη γνώμη του ενδιαφερόμενου μετά απο σχολαστική, προφορική καί έντυπη ενημέρωση του σχετικά με την επικινδυνότητα...

 Αλλοι άνθρωποι θέτουν ανέφικτα αιτήματα. Είναι τα άτομα στα οποία η γενική κατάσταση του σώματος δεν συνηγορεί σε ένα ρεαλιστικό «anatomically possible» αποτέλεσμα (π.χ. οι παθολογικά παχύσαρκοι που επιθυμούν να χάσουν 30 (!!) κιλά σωματικού βάρους - λίπους με ταυτόχρονες λιποαναρροφήσεις σε όλο το σώμα). Είναι όμως ο οργανισμός τους διατεθειμένος, έτοιμος ή σχεδιασμένος έτσι ώστε να υπομείνει αγόγγυστα μιά τέτοια δοκιμασία ??

ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ

Αλλοι πάλι ελπίζουν σε λιγότερη συνολική ταλαιπωρία. Είναι τα άτομα τα οποία έκαναν σοβαρή προσπάθεια να χάσουν πολλά κιλά στα οποία μετά την απίσχνανση δημιουργήθηκε μεγάλη περίσσεια δέρματος και τα οποία επιθυμούν να «μαζέψουν» όλο το δέρμα σε μία μόνο πλαστική εγχείρηση. Αυτό είναι «medically impossible» (= ιατρικά αδύνατο).

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. ?

Σαφώς υπάρχουν διάφοροι περιορισμοί όσον αφορά τον συνδυασμό θεραπειών. Αυτό είναι κάτι το οποίο ο γιατρός λαμβάνει υπόψη του κατά τον σχεδιασμό των παρεμβάσεων.Στους ασφαλείς συνδυασμούς πρέπει να τηρούνται κάποιοι κανόνες οι οποίοι σε γενικές γραμμές εγγυώνται ότι ο ενδιαφερόμενος θα αναρρώσει γρήγορα και χωρίς επιπλοκές.

 ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ

-Πολύ καλός και πλήρης προεγχειρητικός έλεγχος που να περιλαμβάνει όλα τα σημαντικά όργανα του οργανισμού

-Εμπειρος πλαστικός χειρουργός, έμπειρος αναισθησιολόγος

-Ενας πλαστικός χειρουργός καί ένας αναισθησιολόγος  με βοηθούς συνέχεια  μέσα στο χειρουργείο

-Εγγυημένος νοσηλευτικός χώρος με πολλούς γιατρούς άλλων ειδικοτήτων να δραστηριοποιούνται κοντά

-Συνεχής μετεγχειρητική παρακολούθηση από συνεργάτες της κλινικής στο κρεβάτι της χειρουργηθείσης

-Συχνές μετεγχειρητικές επισκέψεις στο ιατρείο κατά τη διάρκεια του εξαμήνου μετά την επέμβαση

Ποια είδη επεμβάσεων πραγματοποιούνται συνήθως μαζί;

Επεμβάσεις οι οποίες γενικά πραγματοποιούνται μαζί χωρίς κινδύνους είναι εκείνες οι οποίες:

❊ ∆εν απαιτούν μεγάλη αλλαγή της στάσης του σώματος κατά τη διάρκειά της.

❊ ∆εν συνοδεύονται από απώλεια αίματος.

❊ ∆εν διαρκούν μεγάλο χρονικό διάστημα.

❊ Είναι μικροεπεμβατικές, οπότε μπορούν να πραγματοποιηθούν σε συνδυασμό μεταξύ τους ή σε συνδυασμό με μία μεγάλη χειρουργική επέμβαση.

❊ Είναι επεμβάσεις που αφορούν ή στην ίδια περιοχή του σώματος ή σε απομακρυσμένες μεταξύ τους περιοχές..

❊ Είναι επεμβάσεις οι οποίες ναι μεν αφορούν σε διαφορετικές περιοχές του σώματος, όπως για παράδειγμα μεταμόσχευση λίπους για βελτίωση του ντεκολτέ του στήθους και λιποπλαστική, αλλά διαρκούν μικρό χρονικό διάστημα και στερούνται πιθανών σοβαρών μετεγχειρητικών επιπλοκών.

❊ Αποτελούν οποιοδήποτε άλλο συνδυασμό που σας προτείνω  με γνώμονα την ασφάλεια.

 ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟΙ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΙ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ

 ΠΡΟΣΩΠΟ

-Προφιλοπλαστική (ρινοπλαστική, βλέφαρα, πηγούνι, χείλη, ζυγωματικά ή ασυμμετρίες του προσώπου)

-Ανόρθωση προσώπου και τοποθέτηση λίπους στις γωνίες του προσώπου

-Ανόρθωση προσώπου και ρινοπλαστική

-Ανόρθωση προσώπου και βλεφαροπλαστική

-Ανόρθωση προσώπου και laser λείανσης

-Ανόρθωση προσώπου και λαιμού

-Πλέγμα (threading) και ανόρθωση κροτάφων

ΣΩΜΑ

-Κοιλιοπλαστική και λιποαναρρόφηση περιορισμένης έκτασης για όμορφο σχήμα σώματος

-Λιποαναρρόφηση και ανόρθωση γλουτών (λιπογλυπτική - λιποπλαστική)

-Αυξητική και λιπογλυπτική γλουτών σε λεπτόσωμες γυναίκες

-Γυναικομαστία και γράμμωση κοιλιακών 

-Μειωτική και ανόρθωση μαστών


ΕΝΕΣΙΜΕΣ - ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΑΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ

Ενα απλό πλάνο θεραπειών μπορεί να περιλαμβάνει παρεμβατικές μεθόδους όπως ενέσιμα και προσθετικά υλικά για το γέμισμα στις ρυτίδες, τα μήλα, τις ρινοπαρειακές πτυχές και των εμβυθισμένων περιοχών του προσώπου (π.χ. μάγουλα). Η αλλαντοξίνη (Botox, Dysport) απαλύνει τις συσπάσεις των μυών του μετώπου από υπερεκφραστικότητα. Ο συνδυασμός ενεσίμων υλικών με μυοχαλαρωτικό δίνει μία πιο νεανική και ξεκούραστη όψη.

 Συχνά συνδυάζονται θεραπείες όπως χημικό πίλινγκ και διάφορων τύπων laser με ενέσιμα υλικά για καλύτερα αποτελέσματα.

 Για παράδειγμα, οι γυναίκες που καπνίζουν πολλά χρόνια και παρουσιάζουν κάθετη ρυτίδωση στο άνω χείλος μπορούν εύκολα να αποκτήσουν όμορφα-καλοσχηματισμένα φυσικά χείλη χωρίς ρυτίδες με τη χρήση laser λείανσης σε συνδυασμό με ενέσιμη ενυδάτωση.


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Σε τελικη ανάλυση, όλοι μεγαλώνοντας, έχουμε παρόμοιες ανάγκες, άρα σε κάποια φάση της ζωής μας θα έχουμε ανάγκη παρόμοιων θεραπευτικών προγραμμάτων !! Εάν πραγματικά το θέουμε και το επιθυμούμε,  είτε όλες μαζί, είτε ξεχωριστά οι επεμβάσεις τελικά κάποια στιγμή θα γίνουν όπως τιε έχουμε φανταστεί απο τον πλαστικό χειρουργό μας ..!!

Το ζητούμενο είναι να είμαστε κάποια στιγμή και πάντοτε  εντάξει με τον εαυτό μας, με ασφάλεια και χωρίς ταλαιπωρία .!! Απολαύστε το ταξίδι αυτό χωρίς βιασύνη και θα δικαιωθείτε !!