ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ & ΚΕΦΑΛΗΣ
ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΜΥΤΗΣ
ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΛΑΙΜΟΥ
ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΣΤΗΘΟΥΣ
Αυξητική Μαστών
Προκλητικά όμορφο στήθος
Φυσική Αυξητική Μαστών
Η πιό νέα φυσική τεχνική αυξητικής μαστών > η Νέα Τεχνική Lyras Triplane 2+1
H Νέα ολιστική Τεχνική Lyras Quadruplane 2+2
Αυξητική μόνο με λίπος
Αυξητική στην στιγμή χωρίς σιλικόνη
Ανόρθωση Μαστών
Μειωτική Μαστών
Ανεστραμενες θηλές μαστών- Εισολκή θηλών
Γυναικομαστία
ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΣΩΜΑΤΟΣ
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΩ
ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ
ΕΠΑΝΟΡΘΩΤΙΚΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ
 
Δείτε επίσης...
 
YouTube
 
Αυξητική Μαστών
 
 
Ρινοπλαστική Χωρίς Νυστέρι
 
Το botox της ηθοποιού
 
Brazilian
 
 
New techniques
 
 
 
Το Στεφάνι της Νεότητος
 
Δελτία Τύπου
 
Επαγγελαμτικά ταξίδια
 
 
     
           
 
 
           
home
 
Πλαστική χειρουργική, Πλαστικός χειρουργός Δρ. Ι. Λύρας
 
  Δρ. Λύρας Δραστηριότητες Θεραπείες Επεμβάσεις Συνήθεις ερωτήσεις Συνεντεύξεις Επικοινωνία  
 
Αυξητική Μαστών
 
πίσω | μπροστά αρχική
 
 

Αυξητική Μαστών

 
     
 
Το πλούσιο στήθος θεωρείται ένα απο τα δυνατά ατού της γυναικείας εμφάνισης. Σε ένα νέο κορίτσι η απουσία στήθους μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τις προσωπικές και ερωτικές του σχέσεις. Τώρα όμως, κάθε γυναίκα μπορεί να αποκτήσει το όμορφο στήθος που ονειρεύεται χάρη στη μέθοδο της προσθετικής. Η ιδιαίτερη ικανοποίηση που προσφέρει αυτή η μοτέρνα πλαστική επέμβαση σε όλους τους εμπλεκόμενους (πλαστικό χειρουργό και ενδιαφερόμενες) είναι πολύ ευεργετική καί απολύτως ευχάριστη.Τι είναι η προσθετική στήθους;
«Είναι μια μέθοδος με την οποία επιτυγχάνεται η μεγέθυνση ή και η βελτίωση του σχήματος ενός μικρού ή άδειου στήθους.Πρόκειται για την πιο πολυσυζητημένη επέμβαση στο στήθος, επειδή χαρίζει στη γυναίκα πλούσια σωματικά προσόντα».

Για ποιούς λόγους μπορεί ένα στήθος να είναι μικρό ή άδειο;
«Όταν το άτομο γεννήθηκε με αμαστία ή μικρομαστία, δηλαδή το στήθος δεν αναπτύχθηκε κατά την έλευση της εφηβείας, όταν υπάρχει ανιστομαστία (ένα στήθος μικρό και ένα μεγάλο), ύστερα απο 2 ή 3 εγκυμοσύνες ή όταν το άτομο υπέστη υποδόρια μαστεκτομή για προληπτικούς λόγους (εκκένωση των μαστών χωρίς να διαταραχθεί το εξωτερικό περίβλημα, δηλαδή το δέρμα)».

Πότε γίνεται αυτή η επέμβαση και σε ποιές περιπτώσεις;
«Η επέμβαση μπορεί να γίνει σε όλες τις ηλικίες της γυναίκας, απο την εφηβεία ως και μετά την εμμηνόπαυση, εφόσον η γενική υγεία είναι καλή και με την προϋπόθεση ότι η γυναίκα θα ενημερωθεί πλήρως για όλες τις παραμέτρους που αφορούν αυτή την επέμβαση (χειρουργική, τεχνική, αναισθησία, υλικά, προέλευση των εμφυτευμάτων και ποιότητά τους)».

Στην αυξητική στήθους με ενθέματα σιλικόνης, κατά την προεγχειρητική επίσκεψη αποφασίζονται το μέγεθος, το σχήμα, η προβολή και το είδος του ενθέματος. Η ορθή επιλογή προκύπτει, από τα σωματομετρικά κριτήρια (ύψος, εύρος θώρακα, υπάρχων μαστός), τις επιθυμίες της γυναίκας, σε συνδυασμό με την εμπειρία του πλαστικού χειρουργού.

Το ένθεμα μπορεί να είναι στρογγυλό ή σταγονοειδές, να έχει μέτρια ή υψηλή προβολή, ενώ το περιεχόμενο είναι συνεκτική σιλικόνη. Τα ενθέματα νερού και αυτά της υγρής-ρευστής γέλης σιλικόνης και εκείνα με περίβλημα λείας επιφανείας σπάνια προτιμώνται πλέον. Η επιφάνεια του ενθέματος πρέπει να είναι τραχεία για την ελαχιστοποίηση των πιθανοτήτων ανάπτυξης σκληρής κάψας. Υπάρχουν και τα ενθέματα σιλικόνης με σπογγώδη επιφάνεια απο πολυουρεθάνη  (polyurethane spoinge covered silicone breast implants) που χρησιμοποιούνται στη Βραζιλία και αλλού.

Το ένθεμα εισέρχεται από τομή 3-6 εκατοστών, είτε από τη βάση του μαστού , είτε γύρω από τη θηλή, είτε από τη μασχάλη. Από τον ομφαλό είναι δυνατή η είσοδος μόνο για τα ενθέματα νερού.

Η ασφαλέστερη και πιό φυσική τεχνική αυξητικής μικρού στήθους είναι με τη χρήση ενθεμάτων σιλικόνης με τοποθέτηση κάτω από το μαζικό αδένα ή κάτω από το μείζονα θωρακικό μυ.

Η αυξητική στήθους γίνεται με τοπική αναισθησία,  με υποστήριξη αναισθησιολόγου που χορηγεί ενδοφλέβια αγχολυτικά για να καταργήσι τον φόβο και την εγρήγορση.Η επέμβαση διαρκεί 1 ώρα και η γυναίκα επιστρέφει σπίτι της αυθημερόν. Στην εργασία της επιστρέφει σε λίγες ημέρες και σε πλήρη αθλητική δραστηριότητα σε 3-4 εβδομάδες. Μετά την επέμβαση μπορεί να υπάρξει παροδικός ήπιος πόνος, πρήξιμο, ευαισθησία των μαστών για σύντομο χρονικό διάστημα.

Η αύξηση εφαρμόζεται στις περιπτώσεις όπου το μέγεθος είναι μικρό, έχει «αδειάσει», ειδικά ο άνω πόλος, μετά από τοκετό ή απώλεια βάρους και όταν το σχήμα δεν είναι κανονικό.

Οι πιο συνηθισμένες αιτίες για τις οποίες μία γυναίκα αποφασίζει την μεγέθυνση του στήθους της είναι δύο:

1) Eκ γενετής υποπλασία ή ασυμμετρία του όγκου του στήθους σε σχέση με τις υπόλοιπες αναλογίες του σώματος, όπως την περιφέρεια των γοφών και το ύψος. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να υπάρχει πρόβλημα με ασυμμετρία στις δύο πλευρές του στήθους, υποπλασία ή ανωμαλία στο σχήμα του στήθους.

2) Απο μια φυσιολογική απώλεια του όγκου του στήθους που ακολουθεί μία μεγάλη απώλεια βάρους ή επανειλημμένους τοκετούς. Το στήθος τότε χάνει τη φυσιολογική προβολή του και είναι αισθητικά μη αποδεκτό με ή χωρίς ενδύματα.

Μέχρι σήμερα, περίπου 10 εκατομμύρια γυναίκες έχουν υποβληθεί σε μεγέθυνση στήθους και η μεγάλη πλειοψηφία αυτών είναι πολύ ευχαριστημένες από το αισθητικό αποτέλεσμα.

Οι μέχρι σήμερα αποτελεσματικές μέθοδοι αυξητικής στήθους
  • Αυξητική στήθους με τοποθέτηση του ενθέματος κάτω από τον αδένα: Το αποτέλεσμα δείνει ένα στρογγύλεμα στον επάνω πόλο του μαστού, αλλά και ζαρώματα ( rippling) στο στήθος γυναικών με λεπτό δέρμα και λιγοστό αδενικό ιστό. Πολύ καλή επιλογή για χυμώδεις γυναίκες
  • Αυξητική στήθους με τοποθέτηση του ενθέματος κάτω από το μείζονα θωρακικό μυ: Το ένθεμα καλύπτεται καλύτερα, ενώ παράλληλα, μειώνεται αφενός η αίσθηση του ενθέματος, αφετέρου τα ζαρώματα κατά την ψηλάφιση γύρω από το ένθεμα. Πολύ καλή επιλογή για αδύνατες γυναίκες.
  • ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΩΜΕΝΕΣ η τις ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΘΩΡΑΚΙΚΟΥΣ προτείνουμε 3 ακόμη μοντέρνες τεχνικές (διαβάστε στα μπλέ links) :

1) Τεχνική Subfacial. (ΥΠΟΠΕΡΙΤΟΝΙΑΚΗ)  Προκλητικό ντεκολτέ-Διαβάστε εδώ >>>
 
2) Τεχνικη ΔΙΠΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ.  Απλή σταγονοειδής φυσικότητα>DUAL PLANE> Διαβάστε εδώ>>>
 
3) Τεχνική ΤΡΙΠΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ Απόλυτη, πλήρης φυσικότητα>TRIPLE PLANE>Διαβάστε εδώ>>> ___________________________________________________________________________


ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ >>>

Τα ενθέματα που χρησιμοποιούμε είναι τραχείας επιφανείας συμπαγούς σιλικόνης ( cohesive gel)

Με ποιόν τρόπο τα έχει βάλει ο πλαστικός χειρουργός...με ποιά μέθοδο τα έχει τοποθετήσει μέσα στη νέα τους θέση. τελικά δέν θα εξαρτηθεί απο το με ποιά μέθοδο εκείνος θα τα τοποθετήσει στο μέλλον  ή τα είχε κάποτε στο παρελθόν τοποθετήσει στην καλύτερή της φίλη αλλα μόνο με την ανατομία, τις επιθυμίες  και το γούστο  εκείνης που τώρα ενδιαφέρεται και όλα αυτά είναι σήμερα διαφορετικά για την κάθε κοπέλα ή γυναίκα ξεχωριστά. Οπότε...ας κάνουμε την τελική επιλογή,  μιλώντας  πρώτα απ' όλα για τη σχέση μας με την τέχνη.....

ΣΗΜΕΙΩΣΗ¨
Τα ιατρικά εμφυτεύματα που χρησιμοποιούμε για την αυξητική, τη μεγέθυνση και την εξίσωση των γυναικείων μαστών, είναι προελεύσεως Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής με έγκριση απο τον Αμερικάνικό και τους Ευρωπαικους Οργανισμούς Ελέγχου Υγείας, περιλαμβανομένου και του Ελληνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ)


Η Επέμβαση


Ποιά είναι η διαδικασία που ακολουθείται;

«Γίνονται προεγχειρητικές εξετάσεις, ενώ η ενδιαφερόμενη προσκομίζει μια φωτογραφία με ένα γυμνό στήθος της αρεσκείας της και ζητά να αποδώσουμε ένα παρόμοιο αποτέλεσμα. Αυτό είναι χρήσιμο, γιατί αποφεύγονται οι μετεγχειρητικές διαφορές απόψεων για το αισθητικό πρότυπο του καθενός. Καλό είναι η επιλογή στήθους να γίνεται εντός των φυσιολογικών ορίων και να μην είναι υπερβολική. Ακολουθεί η διαδικασία της επέμβασης στην κλινική, που γίνεται με τοπική αναισθησία και διαρκεί 40 λεπτά, είναι εντελώς ανώδυνη, ενώ κατά τη διάρκειά της το άτομο μπορεί να συμμετάσχει και στην επιλογή τελικού μεγέθους και σχήματος στις συγκεκριμένες στιγμές της επεμβάσεις που γίνονται οι δοκιμές.

Η τομή μέσα στην οποία τοποθετείται το εμφύτευμα είναι στο κάτω ημιμόριο της θηλής, γιατί εκεί δεν φαίνεται ποτέ. αυτή όμως δέν είναι η μόνη επιλογή. Εσείς μπορείτε να μας ζητήσετε να κάνουμε την τομή πρόσβασης κάτω απο το στήθος -στην υπομάστιο πτυχή- και θα το πράξουμε ευχαρίστως. Στη συνέχεια φεύγει απο την κλινική μετά απο 2 ώρες φορώντας επίδεσμο. Την επόμενη μέρα τον αφαιρεί και πηγαίνει στην εργασία της φορώντας ένα αθλητικό σουτιέν. Τα ράμματα είναι εσωτερικά και απορροφώνται, οπότε δεν χρειάζεται να κοπούν».

Μοντέρνα εμφυτεύματα, πόσο κοστίζουν
Πόσο εύκολα τολμούν οι γυναίκες να κάνουν προσθετική στήθους; « Η προσθετική στήθους είναι η δεύτερη επέμβαση σε αριθμό μετά την ρινοπλαστική στην Ελλάδα, ακολουθούν το λίφτινγκ και η λιποπλαστική γλουτών».

Πόσο κοστίζει η επέμβαση;
«Κοστίζει το μισό της τιμής των άλλων ευρωπαϊκών χωρών και το 1/3 των ΗΠΑ. Το κόστος προσδιορίζεται απο τα έξοδα της κλινικής, των υλικών, των εμφυτευμάτων, τις αμοιβές και τους φόρους ».

Ποιό είναι το πιο μοντέρνο και καλό εμφύτευμα για την προσθετική στήθους;
«Είναι σταγονοειδούς (σαν δάκρυ, σταγόνα ή σύκο) ή στρογγυλού σχήματος, έχει τραχιά (ανάγλυφη επιφάνεια του εξωτερικού περιβλήματος) και το περιεχόμενό του έχει συνεκτική υφή, δηλ. Είναι στέρεο και όχι υγρό (σαν λουκούμι)».

Πως συμπεριφέρεται το εμφύτευμα στο μέλλον;

Η ενδιαφερόμενη, φεύγει απο την κλινική περπατητική και χωρίς πόνο μόλις δύο ώρες μετά το πέρας της επεμβάσεως. Κυκλοφορεί άνετα, εργάζεται και διασκεδάζει συνετά απο την επομένη ημέρα χωρίς επιδέσμους, ακολουθώντας τις  οδηγίες μας  για φαρμακευτική αγωγή και αποφυγή ξαφνικών κινήσεων με την χρήση του θώρακα. Απο τη τρίτη μετεγχειρητική ημέρα αισθάνεται τα εμφυτεύματα φιλικά πρός το στήθος της και αναπόσπαστο μέρος του σώματός της. Σε γενικές γραμμές, για έξι (6) εβδομάδες μετα την επέμβαση το άτομο δέν επιτρέπεται να κολυμπήσει ή να ασκηθεί στο γυμναστήριο. Απο την δεύτερη (2) όμως εβδομάδα μπορεί να καθήσει στην παραλία κάτω απο σκιερή ξαπλώστρα και να ασκείται ελαφρά στον διάδρομο του σπιτιού του, Κατα τα άλλα, άν το άτομο δεν ακολουθήσει αυστηρά τις προληπτικές οδηγίες του γιατρού για ακραίες συμπεριφορές τους πρώτους 6 μήνες (περί αποχής από: έντονη προσωπική φυσική δραστηριότητα, πρωταθλήματα, έκθεση σε ατυχήματα, βίαιους διαπληκτισμούς, εγκυμοσύνη), τα εμφυτεύματα μεν δεν παθαίνουν συνήθως βλάβη, μπορεί όμως να χρειαστούν μικρές διορθώσεις. Αυτό συμβαίνει σπανιότατα κυρίως εάν το άτομο εμπλακεί κατά την διάρκεια της ζωής του σε τροχαίο, εργατικό ή άλλο ατύχημα με συμμετοχή του θώρακα. Τότε τα εμφυτεύματα μπορεί να υποστούν ρήξη,συρρίκνωση ή άλλο πρόβλημα. Αλλιώς τα εμφυτεύματα που τοποθετούνται τόσο άνωθεν όσο και κάτωθεν του θωρακικού μυός, συμπεριφέρονται φυσιολογικότατα και είναι αδύνατον να καταλάβει κανείς την ύπαρξή τους, διότι συμπεριφέρονται σαν μέρος του σώματός μας ».


Και η αισθητικότητα;
«Η αισθητικότητα πάντοτε μένει αναλλοίωτη ή και αυξάνεται δίνοντας μια πιο ερωτική διάθεση στη γυναίκα, είτε άμεσα είτε έμμεσα, μέσω της μεγάλης τόνωσης της αυτοπεποίθησής της».

Για περισσότερες απαντήσεις στις ερωτήσεις σας ... διαβάστε εδώ >>>>@

Επίσης:
#Εδώ μπορείτε να δείτε και την νέα τεχνική του 2017 με το ολοκαίνουριο σπογγώδες εμφύτευμα μαστών που αποτρέπει οριστικά τον σχηματισμό κάψας >>>@

 
     

 
  πίσω