Νέα - Ειδήσεις - Θέματα
Σύντομο Βιογραφικό σημείωμα
Διακρίσεις-Βραβεύσεις-Ορόσημα ζωής.
Οι ρίζες μου...
Αφηγηματική Βιωματική Ιστορία
Σύντομη Προσωπική Ιστορία
Προσωπικές Φωτογραφίες
Η Βραζιλιάνικη Ομορφιά
Ο Καθηγητής Ivo Pitanguy (1923-2016) γράφει...
Συνεργάτες
Πλαστική χειρουργική εκτός του τόπου διαμονής
 
Δείτε επίσης...
 
YouTube
 
Αυξητική Μαστών
 
 
Ρινοπλαστική Χωρίς Νυστέρι
 
Το botox της ηθοποιού
 
Brazilian
 
 
New techniques
 
 
 
Το Στεφάνι της Νεότητος
 
Δελτία Τύπου
 
Επαγγελαμτικά ταξίδια
 
 
     
           
 
 
         
home
 
Πλαστική χειρουργική, Πλαστικός χειρουργός Δρ. Ι. Λύρας
 
  Δρ. Λύρας Δραστηριότητες Θεραπείες Επεμβάσεις Συνήθεις ερωτήσεις Συνεντεύξεις Επικοινωνία  
 
 
 
πίσω | μπροστά αρχική
 
 

ΝΕΑ τεχνική αυξητικής-ανόρθωσης μαστών για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στην Ελλάδα.

 
     
 
Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017.

Στην κλινική μας η νέα τεχνική αυξητικής-ανόρθωσης μαστών με την χρήση ενός εντελώς νέου τύπου εμφυτεύματος μαστών για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκε για απολύτως πρώτη φορά στην Ελλάδα χειρουργική πλαστική επέμβαση μαστών με χρήση ενός νέου τύπου ιατρικού εμφυτεύματος το οποίο έχει την επαναστατική επικάλυψη απο μικροσπόγγο πολυουρεθάνης που αποτρέπει τελείως την πιθανότητα εμφάνισης σκληρυντικής ινώδους κάψας στο μέλλον. Το νέο αυτό ειδικό εμφύτευμα είναι Ευρωπαικής προέλευσης και απόλυτα ασφαλές, διότι η τεχνικη του δομή  είχε προηγουμένως  επι μακρόν χρησιμοποιηθεί απο βραζιλιάνους πλαστικόυς χειρουργόύς στην παγκόσμια πρωτεύουσα της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής το Ρίο ντε Τζανέιρο και σε ολόκληρη την Βραζιλία. Εκει είχε χρησιμοποιήσει τους παλαιότερους τύπους αυτής της κατηγορίας ιατρικών εμφυτευμάτων και ο Δρ. Ι. Λύρας ώς βοηθός τότε του πατέρα της μοντέρνας πλαστικής χειρουργικής, Καθηγητή Ivo Pitanguy, ο οποίος και χρησιμοποιούσε παρεμφερή εμφυτεύματα στην πανεπιστημιακή κλινική του. Ακολούθως χρησιμοποιήθηκε πολύ καί στην Γερμανία καί την Ιταλία.
Η νεαρή Ελληνοκύπρια κυρία στην οποία χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά η συγκεκριμένη νέα τεχνική ταξίδεψε στην Ελλάδα απο την Κύπρο για να χειρουργηθει στην κλινική μας την οποία επέλεξε μετά απο μακρά περίοδο μελέτης των δεδομένων και των προτάσεων διαφόρων ιατρών σε ολόκληρο τον κόσμο. Η ασθενής είχε προηγουμένως επισκεφθεί καί άλλες κλινικές, ορμώμενη απο το Μαιάμι των ΗΠΑ όπου καί διέμενε επι 12 χρόνια στο παρελθόν.  Ηταν ένα πολύ δύσκολο περιστατικό διότι η ασθενής είχε πρίν πολλά χρόνια χειρουργηθεί απο άλλον πλαστικό χειρουργό με χρήση παλαιότερου τύπου εμφυτευμάτων μαστών τα οποία τελευταία είχαν υποστεί αλλοιώσεις που επέβαλαν την προσεκτική αντικατάστασή τους. Ταυτόχρονα η ασθενής 40 ετών είχε υποστεί και χαλάρωση στήθους λόγω απώλειας κιλών σωματικού βάρους που επέβαλε και ταυτόχρονη ή καθυστερημένη χειρουργική ανόρθωσης των μαστών της.  Η ασθενης όμως δέν επιθυμούσε τις εξωτερικές τομές-ουλές που συνοδεύουν την ανόρθωση μαστών.

 Αποφασίστηκε λοιπόν η χρήση του ειδικού νέου εμφυτεύματος που καλύπτει όλες αυτές τις ανάγκες ταυτόχρονα χωρίς μαστοπηξία  και ρυθμίζει όλα τα θέματα αυτού του τύπου των ειδικών προβληματικών περιστατικών.

Τα 2 εμφυτεύματα που χρησιμοποιήθηκαν είναι νέου "σταγονοειδούς-στρογγυλού" σχήματος και μας βοήθησαν:
1) να δημιουργήσουμε  στήθος σχήματος "σταγόνας" χωρίς όμως κίνδυνο περιστροφής,
2) με πολύ ικανοποιητική προβολή του κάτω πόλου που καλύπτει την χαλάρωση μαστών
και ταυτόχρονα 3) με το  μαλακό περίβλημα της πολυουρεθάνης που εγγυάται την απίστευτα ευχάριστη αίσθηση φυσικής αφής του νέου στήθους.
Επίσης:
4) το νέο εμφύτευμα έχει στο εσωτερικό του διπλή γέμιση με συνεκτική γέλη δύο συστάσεων που εγγυάται την αποφυγη των αντιαισθητικών γραμμώσεων στο ντεκολτέ ή στους πλάγιους πόλους ειδικά στις αδύνατες γυναίκες χωρίς επαρκή ιστική κάλυψη του θώρακά τους.


 Τα εμφυτεύματα τοποθετήθηκαν με την ανώδυνη άσηπτη τεχνική "dual plane, non touch-no pain".

Η επέμβαση ήταν απόλυτα επιτυχής και η ασθενής έφυγε το βράδυ για το ξενοδοχείο της χωρίς καθόλου πόνο. Την επόμενη ημέρα έγινε αλλαγη στο ιατρείο και αναχώρησε για την Κύπρο.

Η κλινική μας εκφράζει την σπόλυτη ικανοποίησή της διότι η νέα τεχνολογία μας βοήθησε να λύσουμε δύσκολα προβλήματα αισθητικής προς όφελος της ασθενούς που μας εμπιστεύτηκε και όλων την ασθενών με ανάλογα προβλήματα αισθητικής του στήθους των.
Προσοχή όμως, το κάθε περιστατικό που ζητά την βοήθεια του πλαστικού χειρουργού είναι διαφορετικό και ώς εκ τούτου απαιτεί την χρήση διαφορετικής προσωποποιημένης τεχνικής, ταιριαστής  ανα περίπτωση, κάτι που με την μακρόχρονη εμπειρία μας στι συγκεκριμένο αντικείμενο, σεβόμαστε απολύτως όταν αξιολογούμε τις ανάγκες των γυναικών που μας επισκέπτονται.