ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ & ΚΕΦΑΛΗΣ
Ανανέωση Προσώπου - λίφτιγνκ
Βλεφαροπλαστική
Το Στεφάνι της Νεότητος με βλαστοκύτταρα
Μικρές Ανόρθωσεις Προσώπου
Ανάπλαση Προσώπου με Λιποκύτταρα (βλαστοκύτταρα)
Προγούλι
Ωτοπλαστική
Εμφύτευση Μαλλιών
Σπίλοι - Ελιές
Ξανθελάσματα
ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΜΥΤΗΣ
ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΛΑΙΜΟΥ
ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΣΤΗΘΟΥΣ
ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΣΩΜΑΤΟΣ
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΩ
ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ
ΕΠΑΝΟΡΘΩΤΙΚΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ
 
Δείτε επίσης...
 
YouTube
 
Αυξητική Μαστών
 
 
Ρινοπλαστική Χωρίς Νυστέρι
 
Το botox της ηθοποιού
 
Brazilian
 
 
New techniques
 
 
 
Το Στεφάνι της Νεότητος
 
Δελτία Τύπου
 
Επαγγελαμτικά ταξίδια
 
 
     
           
 
 
           
home
 
Πλαστική χειρουργική, Πλαστικός χειρουργός Δρ. Ι. Λύρας
 
  Δρ. Λύρας Δραστηριότητες Θεραπείες Επεμβάσεις Συνήθεις ερωτήσεις Συνεντεύξεις Επικοινωνία  
 
Το Στεφάνι της Νεότητος με βλαστοκύτταρα
 
πίσω | μπροστά αρχική
 
 

Νέος τρόπος λιπομεταφοράς βλαστοκυττάρων για την αποκατάσταση του «Στεφανιού της Νεότητος»

 
     
 

   «Βάλτε μπρος τους δικούς σας μηχανισμούς άμυνας και αντιγήρανσης.

Ενεργοποιήστε τις αρχέγονες εσωτερικές δυνάμεις του δικού σας οργανισμού»Ένας νέος επαναστατικός τρόπος λιπομεταφοράς βλαστοκυττάρων στο πρόσωπο  που προσφέρει τη δυνατότητα τοποθέτησης λίπους σε περιοχές του προσώπου ώστε να αποδοθεί ακόμη πιο φυσικό αποτέλεσμα παρουσιάζεται από τον πλαστικό χειρουργό Δρ. Ιωάννη Λύρα.

Σύμφωνα με τον πλαστικό χειρουργό η μέθοδος συνίσταται στην συλλογή λίπους με πολύ λεπτές, ειδικές κάνουλες από συγκεκριμένες περιοχές του σώματος, έτσι ώστε τα λιποκύτταρα τα οποία αφαιρούνται από την δότρια περιοχή να προστατεύονται μένοντας λειτουργικά και μετά την λιπομεταφορά.. Το λίπος που συγκεντρώνεται από τις περιοχές αυτές, στη συνέχεια περνάει από μια ειδική επεξεργασία με την φυγόκεντρο  σε λίγες στροφές και για μικρό χρονικό διάστημα εάν ο ιατρός το κρίνει αναγκαίο αναλόγως με την ποιότητα του λίπους και την ποσότητα των παραγόμενων υγρών..

Ακολούθως, το νέο αυτό πολύτιμο υλικό, εγχέεται σε διάφορα σημεία του προσώπου με της καινούργιας τεχνολογίας κάνουλες, οι οποίες έχουν το ίδιο μέγεθος με μία βελόνα, με στρογγυλή ατραυματική άκρη. Το λίπος τοποθετείται αργά και καλλιτεχνικά σε πολύ λεπτές γραμμές, ώστε να αυξηθούν σημαντικά οι πιθανότητες  αυτό να «παραμείνει» στην περιοχή και να μην απορροφηθεί στο μέλλον. βασικό πλεονέκτημα της νέας αυτής μεθόδου είναι οι είναι πάρα πολύ λεπτές κάνουλες (σαν βελόνες), που διαθέτει, ώστε η όλη διαδικασία να πραγματοποιείται ατραυματικά και να περιορίζεται σημαντικά το οίδημα και οι εκχυμώσεις, παραμένοντας όμως η μέθοδος λιγότερο κατάλληλη από τις ενέσιμες θεραπείες για όσους δεν διαθέτουν μία εβδομάδα για αποχή από κοινωνικές ή εργασιακές υποχρεώσεις. Επίσης επειδή η άκρη τους είναι αμβλεία, και όχι αιχμηρή, μειώνεται η πιθανότητα το λίπος να μπει σε άλλες εκτός από τις επιθυμητές περιοχές. Η αναισθησία που χρησιμοποιείται είναι τοπική με προστατευτικούς ιατρικούς παράγοντες ασφαλείας.

Πάνω γεμάτο-κάτω άδειο...έτσι πρέπει να είναι !

Οι περιοχές του προσώπου από τις οποίες «χάνεται» ο όγκος κατά την εμφάνιση του γήρατος είναι ιδανικές για την εφαρμογή της μεθόδου. Αυτές είναι συνήθως το μέτωπο, οι κρόταφοι, η κοιλάδα των δακρύων κάτω από τα μάτια, το άνω βλέφαρο όταν αυτό αποστεώνεται και ατροφεί προς τα μέσα και το πλαϊνό μέρος των ζυγωματικών, τόσο σε γυναίκες όσο και σε άνδρες. Επίσης, η απώλεια του όγκου των φρυδιών, αποτελεί άλλο ένα σημείο που προδίδει την αρχή της διαδικασίας γήρανσης. Το σημείο του φρυδιού που συνήθως τοποθετείται το λίπος είναι το έξω μισό, μιας και είναι αυτό που χάνει και τον όγκο του. Αυξάνοντας τον όγκο του φρυδιού πραγματοποιείται έμμεσα και ανόρθωση της περιοχής.Στην περίπτωση αυτή  χάρη στις πολύ λεπτές κάνουλες, η μικρή ποσότητα λίπους γεμίζει την περιοχή  με αποτέλεσμα να δημιουργείται μετά μια πιο νεανική εικόνα στο πρόσωπο.

Η χρήση του λίπους μπορεί να εφαρμοστεί, επίσης,  για  διακριτική, ελαφρά αύξηση του όγκου στα χείλη ή για γέμισμα στις ρινοχειλικές αύλακες.Επίσης η μέθοδος συνδιάζεται αρμονικότατα με τα μικρά λίφτ (μίνι ανορθώσεις προσώπου)

Η βελτίωση της ποιότητας και της υφής του δέρματος που παρατηρείται σχεδόν ένα εξάμηνο μετά από την τοποθέτηση του λίπους στην προς θεραπεία περιοχή, οφείλεται στα βλαστοκύτταρα και τους αυξητικούς παράγοντες που εκλύονται από τα λιποκύτταρα τα οποία εγχύονται κάτω από το δέρμα.

Έτσι λοιπόν από την αναννέωση με βλαστοκύτταρα του προσώπου υπάρχει πολλαπλό όφελος, αυξημένος όγκος, πιο νεανική όψη, καθώς και βελτίωση της ποιότητας του δέρματος. Σε περιοχές που υπάρχουν ουλές από ακμή ή ατυχήματα υπάρχει η δυνατότητα με την τοποθέτηση λίγου λίπους κάτω από αυτές και την έκκληση αυξητικών παραγόντων και βλαστοκυττάρων από το λίπος που υπάρχει κάτω, να βελτιωθεί σημαντικά η εμφάνισή τους καθιστώντας την συγκεκριμένη μέθοδο εκτός από εξαίρετο αισθητικό θησαυρό και ένα υπέροχο επανορθωτικό εργαλείο.

Βέβαια, αυτή η νέα μέθοδος δεν αναιρεί την χρήση του botox και του υαλουρονικού οξέος στα οποία η έγχυση λίπους δρα συμπληρωματικά.

 
     

 
  πίσω