ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ & ΚΕΦΑΛΗΣ
Ανανέωση Προσώπου - λίφτιγνκ
Βλεφαροπλαστική
Το Στεφάνι της Νεότητος με βλαστοκύτταρα
Μικρές Ανόρθωσεις Προσώπου
Ανάπλαση Προσώπου με Λιποκύτταρα (βλαστοκύτταρα)
Προγούλι
Ωτοπλαστική
Εμφύτευση Μαλλιών
Σπίλοι - Ελιές
Ξανθελάσματα
ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΜΥΤΗΣ
ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΛΑΙΜΟΥ
ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΣΤΗΘΟΥΣ
ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΣΩΜΑΤΟΣ
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΩ
ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ
ΕΠΑΝΟΡΘΩΤΙΚΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ
 
Δείτε επίσης...
 
YouTube
 
Αυξητική Μαστών
 
 
Ρινοπλαστική Χωρίς Νυστέρι
 
Το botox της ηθοποιού
 
Brazilian
 
 
New techniques
 
 
 
Το Στεφάνι της Νεότητος
 
Δελτία Τύπου
 
Επαγγελαμτικά ταξίδια
 
 
     
           
 
 
           
home
 
Πλαστική χειρουργική, Πλαστικός χειρουργός Δρ. Ι. Λύρας
 
  Δρ. Λύρας Δραστηριότητες Θεραπείες Επεμβάσεις Συνήθεις ερωτήσεις Συνεντεύξεις Επικοινωνία  
 
Προγούλι
 
πίσω | μπροστά αρχική
 
 

Προγούλι

 
     
 

«ΝΙΚΗΣΤΕ ΤΗ ΒΑΡΥΤΗΤΑ»

 Από όλα τα ανατομικά στοιχεία του ανθρώπινου σώματος, ανδρικού και γυναικείου, κανένα δεν είναι πιο ευαίσθητο στους νόμους της βαρύτητας απ’ότι ο λαιμός και το προγούλι.

Τα χρόνια που περνούν, λίγα παραπάνω κιλά και αγχωτική ζωή, όλα αυτά συντείνουν στη δημιουργία ενός αντιαισθητικού χαλαρωμένου περίσσειου δέρματος κάτω από το σαγόνι, που «φωνάζει» ότι ίσως πλέον να μην είμαστε τόσο νέοι πια.

 Οι παράγοντες που προκαλούν συσσώρευση λίπους στην περιοχή του λαιμού είναι πολλοί και διαφέρουν από άτομο σε άτομο.

 Κυρίως όμως είναι το αποτέλεσμα παραπανίσιων κιλών, του χρόνου που περνά και κάποιες φορές της ανατομίας του ίδιου του ατόμου.  Ακίνδυνο μεν, ωστόσο οι περισσότες γυναίκες αλλά και οι άνδρες βρίσκουν το προγούλι αντιαισθητικό και θεωρούν, κάθε φορά που αντικρίζουν τον εαυτό τους στον καθρέπτη, ότι τους αλλοώνει την εικόνα και τους γερνά.  Τα παραπάνω κιλά είναι η βασική αιτία για τη δημιουργία χαλάρωσης κάτω από τον λαιμό, παρ’όλα αυτά έχει παρατηρηθεί ότι ακόμη και υγιείς και αδύνατοι άνθρωποι, ακριβώς επειδή το δέρμα στην περιοχή  είναι υπερβολικά ευάλωτο, είναι πιθανόν να παρουσιάσουν προγούλι.  Η δίαιτα και η γυμναστική είναι μια λύση, αλλά όχι πάντα αποτελεσματική – το μόνιμο και αισθητικά τέλειο αποτέλεσμα το δίνει αποκλειστικά και μόνο η αισθητική πλαστική χειρουργική. 

 Οι εναλλακτικές λύσεις που προσφερονται όλες απλές και ανώδυνες, πραγματοποιούνται με τοπική αναισθησία και έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα.  Οι τεχνικές κλάσικές και νέες, τελιοποιούνται συνεχώς και ο δείκτης ικανοποίησης από άτομα που έχουν διαλέξει τη μέθοδο της πλαστικής χειρουργικής, υψηλός.  Ας δούμε την κάθε μία τεχνική ξεχωριστά.

 ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ

Ο πλασιτκός χειρουργός χρησιμποιεί μεταλλικά σωληνάκια τα οποία στην άκρη τους σχηματίζουν μια οπή και έχουν διάμετρο από 2 έως 4 χιλιοστά.  Αυτά είναι συνδεδεμένα με μια συσκευή αναρρόφησης και λειτουργούν πολύ πιο γρήγορα από ότι στο παρελθόν.  Στο πρώτο βήμα της επέμβασης εφαρμόζει την τοπική αναισθησία και ένα κοκτέιλ ουσιών ποιυ προκαλεί ευεργετική δράση η οποία διαρκεί καθ’όλη την επέμβαση και κατά την οποία μπορεί να αφαιρέσει το λίπος από την περιοχή του λαιμού.  Κατόπιν εισχωρεί στον υποδόριο λιπώδη ιστό και με κινήσεις «εμπρός – πίσω» αφαρεί το λίπος.  Η όλη διαδικασία διαρκεί 15 λεπτά.  Μετά μία ώρα ο ασθενής μπορεί να φύγει ιγα το σπίτι του.  Χωρίς σημάδια, χωρίς πόνο, αποτελεί την πρωτη και ιδανική ενελλακτική λύση για την αντιμετώπιση της χαλάρωσης στον λαιμό.

 LASER-LYSIS

Η Laser-lysis (που σημαίνει διάσπαση με ακτίνες laser είναι μια τεχνική αισθητικής χειρουργικής ποπυ βασίζεται στη χρήση ακτινών laser ποιυ όταν εισχωρήσουν κάτω από το δέρμα, βομβαρδίζουν τη μεμβράνη των λιπωδών κυττάρων, απελευθερώνοντας το λίπος που περιέχεται στο εσωτερικό τους.  Ο χειρουργός πραγματοποιεί τοπική αναισθησία και ύστερα εισάγει μία οπτική ίνα στο στρώμα του λίπους που πρέπει να εξουδετερώσει.  Σε αυτό το σημείο δρα το laser και με πολύ λεπτές κινήσεις προχωρά εμπρός και πίσω την οπτική ίνα καταστρέφοντας τα λιποκύτταρα.  Τα αποτελέσματα της λιπόλυσης με laser είναι αρκετά γρήγορα, αν και δεν είναι άμεσα.  Το λίπος δεν απομακρύνεται από τον οργανσμό, αλλά αφήνεται στο σώμα έτσι ώστε να αποβληθεί με φυσικό τρόπο.

 ΜΙΝΙ ΛΙΦΤΙΝΓΚ ΛΑΙΜΟΥ

Με πολύ μικρή τομή που διακριτικούς χειρισμούς, το μίνι-λίφτινγκ λαιμού επιτυγχάνει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην προσπάθεια βελτίωσης ενός χαλαρού λαιμού (οταν περισσεύει και δέρμα εκτός από λίπος).

Στην επέμβαση αυτή, εξατομικεύεται το πρόβλημα, δίνοντας λύση σε ενδιαφερόμενους που είτε δεν έχουν καθόλου γωνία μεταξύ της κάτω γνώθου και του τραχήλου είτε έχουν προγούλι που κρύβει αυτή τη γωνία.  Επειδή, συνήθως, το πρόβλημα οφείλεται και στο ότι ο λεπτός μυς που ντύνει σαν γάντι στον λαιμό έχει χαλάρωση σε νεαρότερη ηλικία, με ειδικά εργαλεία σφίγγουμε ξανά αυτό τον μυ, ώστε να δημιουργήσουμε τη γωνία ποιυ έλειπε.  Εάν με την ξαφνική απώλεια κιλών έχει ταυτόχρονα χαλαρώσει και το δέρμα του λαιμού, διορθώνουμε και τη χαλάρωση αφαιρώντας όλο το δέρμα που περισσεύει.

Η επέμβαση ενδείκνυται για γυναίκες με χαλαρούς τραχηλικούς μυς, αλλά και για άνδρες 40-60 ετών που δεν θέλουν να κάνουν λίφτινγκ προσώπου.  Η επέμβαση διαρκεί μιάμιση ώρα περίπου και πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία και μέθη. 

 THREADING (Εσωτερική ανάρτηση μαλακών ιστών του λαιμού)

Πρόκειται για ένα εσωτερικό πλέγμα από απορροφήσιμα νήματα που λέγεται threading και το οποίο ως σκοπό έχει να υποστηρίξει εσωτερικά το προσωπο, ώστε να μην είναι αναγκαία η υπερβολική τάση επί του δέρματος που οδηγεί στην αναπόφευκτη παραμόρφωση.

Τα νήματα δεν είναι πλαστικά, αλλά από «ζάχαρη» και απορροφώνται σε 40 ημέρες, αφήνοντας ένα πλέγμα από νέο κολλαγόνο που ο ίδιος οργανισμός δημιουργεί σταθεροποιώντας το διαχρονικό αποτέλεσμα.

Η ύπαρξη του υποστηρικτικού πλέγματος (threading), το οποίο όταν απορροφηθεί αφήνει ένα δίκτυο νέου κολλαγόνου (ζωτική ουσία του δέρματος) εγγυάται τη μακροβιότητα του αποτελέσματος, χωρίς καμία παραμόρφωση.

Η επέμβαση διαρκεί 15 λεπτά και γίνεται με τοπική αναισθησία και δεν χρειάζεται νοσηλεία στην κλινική.

 ΠΗΓΟΥΝΙ

Η πλαστική χειρουργική επιτρέπει, με επέμβαση στο πηγούνι, να δοθεί ένα νέο σχήμα στο πρόσωπο, και έτσι η γωνία προσώπου και λαιμού να τονίζεται περισσότερο.  Αυτό γίνεται με μοντέρνα, ειδικά σχεδιασμένα εμφυτεύματα όπου μπορεί κανείς να εναρμονίσει αισθητικά το προφίλ διορθωνοντας ένα μικρό πηγούνι (πωγωνοπλασιτκή) με πρόσβαση από την έσω επιφάνεια του κάτω χείλους. 

Αν η διόρθωση γίνεται ταυτόχρονα με τη ρινοπλαστική, το υλικό που χρησιμοποιείται είναι το ίδιο το οστό που αφαιρέθηκε από τη ράχη της μύτης.

Αν γίνεται ανεξάρτητα από ρινοπλαστική, τότε η μείωση γίνεται με μρικές τομές μέσα από το κάτω χείλος, που δεν αφήνουν καθόλου σημάδια, η δε αύξηση με υλικά που είτε είναι συνθετικά (κοράλλι, πορώδες ηλιοπλαστικό) είτε είναι εμφύτευμα τεχνητού οστού.

Τα παραπάνω εμφυτεύματα (κοράλλι, πορώδες ηλιοπλαστικό ή φυσικό οστούν) για το πηγούνι, τα ζυγωματικά και τη μύτη επίσης χρησιμοποιούνται σε μερικές επιλεγμένες περιπτώσεις, ειδικά όταν η δυσμορφία περιλαμβάνει ασυμμετρίες στο πρόσωπο.

Ορισμένες φορές χρησιμοποιείται και το αυτόλογο λίπος (δηλ. λίπος από τον ίδιο τον οργανισμό μας) για εφαρμογή σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Τελευταία επιλογή αποτελούν και οι ενέσεις υδρογέλης για την αντιμετώπιση αισθητικών προβλημάτων στη συγκεκριμένη περιοχή.

 ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΑ... ΝΤΕΚΟΛΤΕ ΝΕΑΝΙΚΟ !

Λάμψη και ευεξία ορατή και στο πιο ανύποπτο μάτι

Με την τεχνική της μεσοθεραπείας, που οφείλει το όνομά της στην ευεργετική δράση της στη μέση στοιβάδα του δέρματος, χρησιμοποιούμε cocktail από βιταμίνες και αντιοξειδωτικά στοιχεία που εισάγονται σε συγκεκριμένες περιοχές του προσώπου, του ντεκολτέ και των χεριών και απορροφώνται από το μεσαίο υπόστρωμα του δέρματος. 

Με τη συγκεκριμένη εφαρμογή, τα συστατικά εισχωρούν πιο άμεσα στα λιποκύτταρα, δίνοντας αμεσότατα αποτελέσματα.

Η μεσοθεραπεία συνήθως πραγματοποιείται σε μία αρχική φάση 2-4 συνεδριών με απόσταση μίας εβδομάδας, ενώ τα αποτελέσματα συντηρούνται με επισκέψεις 2 φορές τον χρόνο.

Σε συνδυασμό δε, με ειδικό υαλουρονικό οξύ μεσοθεραπείας, η περιοχή του μπούστου ενυδατώνεται και λάμπει. 

 

 
     

 
  πίσω