ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ & ΚΕΦΑΛΗΣ
Ανανέωση Προσώπου - λίφτιγνκ
Βλεφαροπλαστική
Το Στεφάνι της Νεότητος με βλαστοκύτταρα
Μικρές Ανόρθωσεις Προσώπου
Ανάπλαση Προσώπου με Λιποκύτταρα (βλαστοκύτταρα)
Προγούλι
Ωτοπλαστική
Εμφύτευση Μαλλιών
Σπίλοι - Ελιές
Ξανθελάσματα
ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΜΥΤΗΣ
ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΛΑΙΜΟΥ
ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΣΤΗΘΟΥΣ
ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΣΩΜΑΤΟΣ
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΩ
ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ
ΕΠΑΝΟΡΘΩΤΙΚΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ
 
Δείτε επίσης...
 
YouTube
 
Αυξητική Μαστών
 
 
Ρινοπλαστική Χωρίς Νυστέρι
 
Το botox της ηθοποιού
 
Brazilian
 
 
New techniques
 
 
 
Το Στεφάνι της Νεότητος
 
Δελτία Τύπου
 
Επαγγελαμτικά ταξίδια
 
 
     
           
 
 
           
home
 
Πλαστική χειρουργική, Πλαστικός χειρουργός Δρ. Ι. Λύρας
 
  Δρ. Λύρας Δραστηριότητες Θεραπείες Επεμβάσεις Συνήθεις ερωτήσεις Συνεντεύξεις Επικοινωνία  
 
Εμφύτευση Μαλλιών
 
πίσω | μπροστά αρχική
 
 

Εμφύτευση Μαλλιών Τριχωτού Κεφαλής

 
     
 

Εκατόν τριάντα έως εκατόν σαράντα χιλιάδες τρίχες κοσμούν το ανθρώπινο κεφάλι. Μία επιδερμική προεκβολή που στο σύνολό τους αποτελούν τα μαλλιά σαν κι αυτά που έδιναν αυτή την τεράστια δύναμη στον Σαμψών, που όμως έχασε όταν του τα έκοψε μέσα σε μια νύχτα η όμορφη Δαλιδά. Τα μαλλιά έχουν τραγουδηθεί. Το σύμβολο του αρχαίου ελληνισμού. Της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας όπου ο Καίσαρας έδινε μεγάλη σημασία στην κόμμωσή του και ουδέποτε εμφανιζόταν με ατημέλητη κόμη. Οι Αιγύπτιοι τα θεωρούσαν «θρόνο των θεών». Τα μαλλιά αναντίρρητα αποτελούν σύμβολο γοητείας, αρρενωπότητας ή και θηλυκότητας, σεξουαλικότητας, δύναμης. Ομως, στο πέρασμα του χρόνου, οι τριχικοί θύλακες που αντιστοιχούν στους κροτάφους και την κορυφή του κεφαλιού, χάνουν τις τρίχες και οι απώλειες προχωρούν σε όλο το κεφάλι, εκτός από το οπίσθιο και πλάγιο μέρος του τριχωτού της κεφαλής. Αυτός ο τύπος απώλειας των τριχών ονομάζεται ανδρογενετική αλωπεκία (κοινώς φαλάκρα), και προκαλείται από την κληρονομικότητα, την ορμόνη τεστοστερόνη (ανδρική ορμόνη, παράγεται όμως στον γυναικείο οργανισμό σε μικρότερη ποσότητα www.rapti.gr), την ηλικία και διάφορους νοσογόνους παράγοντες.

ΑΝΔΡΕΣ
Ενα μεγάλο μέρος του ανδρικού πληθυσμού «υποφέρει» σήμερα από αλωπεκία. Το 20-25% των ανδρών μέχρι την ηλικία των 30 ετών έχει χάσει μεγάλο μέρος των μαλλιών του και το 50-55% έχει πάθει το ίδιο στην ηλικία των 45-50 ετών. Σήμερα γίνονται μεγάλες προσπάθειες και είναι ελπιδοφόρα τα μηνύματα, ότι στις επόμενες γενιές θα είναι δυνατή η επιλεκτική επέμβαση σε γονίδια τα οποία είναι υπεύθυνα για την κληρονομική αλωπεκία ή με βλαστοκύτταρα απ' ευθείας στην πάσχουσα περιοχή.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Στις γυναίκες, αν και η διαδικασία απώλειας των τριχών είναι ίδια σε επίπεδο τριχικών θυλάκων, η περιοχή χωρίς τρίχες, η μορφή δηλαδή της φαλάκρας, είναι διαφορετική. Η αλωπεκία στις γυναίκες είναι διάχυτη στην κορυφή και στο πίσω μέρος του κεφαλιού και δεν εντοπίζεται σε ένα σημείο.

ΟΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ
Θυμηθείτε ότι υπάρχουν περιορισμοί ως προς το τελικό αποτέλεσμα. Ενδιαφερόμενος με αραιά ή αδύνατα μαλλιά ίσως να μην αποτελεί καλό υποψήφιο, καθώς η δότρια περιοχή θα είναι ασθενής. Η επέμβαση παρέχει θεαματικά και φυσικά αποτελέσματα. Ανδρες κυρίως με πολύ μεγάλο έλλειμμα μπορεί να χρειάζονται ίσως και μια δεύτερη επέμβαση προκειμένου να αποκτήσουν μαλλιά με απόλυτη πυκνότητα.

ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΜΕ ΤΑΙΝΙΑ ΜΟΣΧΕΥΜΑΤΩΝ (STRIP)
Η τεχνική αυτή βασίζεται σε μια ταινία μοσχευμάτων που αφαιρείται από το πίσω μέρος του τριχωτού της κεφαλής με σκοπό να τεμαχιστεί, μέσα από ειδικούς μεγεθυντικούς φακούς και από εξειδικευμένα άτομα της ομάδας, σε μοσχεύματα του ενός, των δυο και των τριών τριχοθυλακίων το καθένα από αυτά. Στο τέλος αυτής της διαδικασίας τα μοσχεύματα αυτά τοποθετούνται στις ειδικά διανοιγμένες υποδοχές (μία τρίχα σε κάθε υποδοχή) της ελλειμματικής περιοχής του τριχωτού της κεφαλής. Με τη μέθοδο αυτή πετυχαίνεται η μέγιστη εκμετάλλευση των μοσχευμάτων και παρέχει 99% επιτυχή και μόνιμη φύτρωση μετά τη μεταμόσχευση ενώ το αποτέλεσμα δεν διαφέρει καθόλου από τα φυσικά μαλλιά. Η επέμβαση πραγματοποιείται σε οργανωμένη κλινική, διαρκεί περίπου 2,5 ώρες και γίνεται με τοπική αναισθησία. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης ο ενδιαφερόμενος δεν αισθάνεται πόνο ή ενόχληση, ενώ μπορεί να ακούει μουσική, να διαβάζει ή να παρακολουθεί τηλεόραση. Στο τέλος της επέμβασης ο ενδιαφερόμενος μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι του φορώντας μόνο ένα καπέλο. 

ΜΕ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΡΙΧΑ ΤΡΙΧΑ (FOLLICLE)
Ενας πολύ μικρός στρογγυλός κοπτήρας χρησιμοποιείται για την αφαίρεση μεμονωμένων τριχοθυλακίων. Με τη χρήση τοπικής αναισθησίας ο προαναφερόμενος κοπτήρας χρησιμοποιείται για την αφαίρεση ξεχωριστών μεμονωμένων τριχοθυλακίων από τη δότρια περιοχή. Η διάμετρος του εσωτερικού του κοπτήρα είναι από 0.3 έως 0.9 mm. Οι ρίζες του τριχοθυλακίου διαχωρίζονται από τον περιβαλλόμενο ιστό και το τριχοθυλάκιο εξάγεται. Το στρογγυλό μικρό σημάδι στο δέρμα θρέφει και επουλώνεται στις επόμενες μέρες. Τα μοσχεύματα που αφαιρούνται διαχωρίζονται με τη βοήθεια μικροσκοπίων, ειδικών φακών και ειδικών χειρουργικών εργαλείων. Κάθε μόσχευμα που εξάγεται περιέχει από 1 έως 4 τρίχες για χρήση μπροστά ή πιο πίσω στο κρανίο. Στη συνέχεια ο χειρουργός ανοίγει μικροπόρους διαμέτρου 1 mm, όπου μέσα τους τοποθετούνται ένα ένα τα τριχοθυλάκια. Με τη μέθοδο αυτή μπορεί να υπάρχει μέχρι και 40% απώλεια των τριχοθυλακίων που τοποθετήθηκαν. Αυτό συμβαίνει λόγω της ταλαιπωρίας στην οποία υποβάλλονται τα τριχοθυλάκια κατά την εξαγωγή τους. Η μέθοδος αυτή δεν περιλαμβάνει τομή στη δότρια περιοχή.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΑ
Κατά την πρώτη σας επίσκεψη ο γιατρός θα εκτιμήσει το πρόβλημα της αραίωσης του τριχωτού της κεφαλής και το ιατρικό σας ιστορικό. Θα συζητήσει μαζί σας τις προσδοκίες σας από μία επέμβαση τέτοιου τύπου. Ασθενείς με προβλήματα πηκτικότητας αίματος, υψηλής πίεσης, προβλήματα επούλωσης ή με ασθένειες που απαιτούν χρόνια φαρμακευτική αγωγή που αντενδείκνυται για οποιαδήποτε χειρουργική επέμβαση, θα πρέπει να ενημερώσουν από πριν τον γιατρό ώστε να εκτιμηθούν από εκείνους και να ληφθούν υπόψη για τον προγραμματισμό της επέμβασης. Θα λάβετε σαφείς προεγχειρητικές οδηγίες σχετικά με την προετοιμασία της επέμβασής σας, για τη διατροφή σας και την αποφυγή κάποιων φαρμάκων. Θα πρέπει να ακολουθήσετε αυτές τις οδηγίες πιστά.

ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΙΚΑ
O προεγχειρητικός ενδοκρινολογικός έλεγχος μπορεί να αποδείξει ότι τα νεαρά άτομα με αλωπεκία έχουν αύξηση τεστοστερόνης. www.rapti.gr

ΜΕΤΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΑ
Μετεγχειρητικά αισθάνεστε τέλεια τόσο φυσικά όσο και ψυχολογικά. Δεν υπάρχουν επίδεσμοι στο κεφάλι και μπορείτε να λούσετε τα μαλλιά σας με απαλές κινήσεις την επόμενη μέρα μόνο στη δότρια περιοχή και μετά την 4η μέρα σε όλο το κεφάλι. Τα ράμματα στη δότρια περιοχή (υπάρχουν μόνο στην τεχνική του strip) αφαιρούνται τη 10η ημέρα και δεν αφήνουν κανένα εμφανές σημάδι. Θα πρέπει επίσης να αποφύγετε κάθε έντονη σωματική δραστηριότητα (γυμναστήριο, άρση αντικειμένων μεγάλου βάρους) για τουλάχιστον έναν μήνα. Θα σας δοθούν σαφείς οδηγίες για το λούσιμο και τον ύπνο για το πρώτο μετεγχειρητικό τρίμηνο, διάστημα μετά το οποίο τα μαλλιά θα αρχίσουν να αναπτύσσονται κανονικά.

ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Εκείνοι που έχουν υποστεί την επέμβαση γνωρίζουν πως ήταν πολύ πιο εύκολη απ' ό,τι περίμεναν και αναφέρουν πως ευχαρίστως θα την ξαναέκαναν.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Εξι μήνες μετά τα μαλλιά έχουν μεγαλώσει έως και 3 εκατοστά, ενώ 1 χρόνο μετά είναι μαλλιά κανονικού μήκους όπως και τα υπόλοιπα.

ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΣΗ
Στα 10 χρόνια που ασχολούμαστε με τη μεταμόσχευση μαλλιών, θα λέγαμε ότι η αντιμετώπιση της ανδρογενετικής αλωπεκίας με χειρουργική αποκατάσταση απολύτως εξατομικεύεται. Ο κάθε υποψήφιος για μεταμόσχευση μαλλιών έχει τις ιδιαιτερότητές του. Αν η μεταμόσχευση έχει γίνει από ιατρό ο βαθμός ικανοποιήσεως είναι εξαιρετικά υψηλός και ο ενδιαφερόμενος εξαιρετικά ευχαριστημένος.

 

 
     

 
  πίσω