ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ & ΚΕΦΑΛΗΣ
ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΜΥΤΗΣ
Κλειστή Ρινοπλαστική
Ρινοπλαστική και Διάφραγμα
Ανοιχτή Ρινοπλαστική
Ρινοπλαστική Χωρίς Νυστέρι
Laser Ρινοπλαστική
Προφιλοπλαστική
Ανόρθωση μύτης
Επανόρθωση & αποκατάσταση μύτης
Εξωσωματική Ρινοπλαστική
ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΛΑΙΜΟΥ
ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΣΤΗΘΟΥΣ
ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΣΩΜΑΤΟΣ
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΩ
ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ
ΕΠΑΝΟΡΘΩΤΙΚΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ
 
Δείτε επίσης...
 
YouTube
 
Αυξητική Μαστών
 
 
Ρινοπλαστική Χωρίς Νυστέρι
 
Το botox της ηθοποιού
 
Brazilian
 
 
New techniques
 
 
 
Το Στεφάνι της Νεότητος
 
Δελτία Τύπου
 
Επαγγελαμτικά ταξίδια
 
 
     
           
 
 
           
home
 
Πλαστική χειρουργική, Πλαστικός χειρουργός Δρ. Ι. Λύρας
 
  Δρ. Λύρας Δραστηριότητες Θεραπείες Επεμβάσεις Συνήθεις ερωτήσεις Συνεντεύξεις Επικοινωνία  
 
Ρινοπλαστική και Διάφραγμα
 
πίσω | μπροστά αρχική
 
 

Ρινοπλαστική και Διάφραγμα

 
     
 
Tags Ταυτόχρονη, Ρινοπλαστική, Διάφραγμα, Λύρας, Ιωάννης, Πλαστικός, Χειρουργός, ΩΡΛ

Η ταυτόχρονη αισθητική ρινοπλαστική με διόρθωση στραβού ρινικού διαφράγματος είναι η πιο μοντέρνα τάση που επικρατεί στη μοντέρνα ρινοπλαστική σήμερα.

ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ ΤΗΣ ΜΥΤΗΣ
Κάτω απο το σκελετό της μύτης όμως υπάρχει και το διάφραγμα (που αποτελείται κυρίως απο μια χονδρική "λάμα" απο μπροστά μέχρι την ρίζα της μύτης). Το διάφραγμα εκτός του ότι υποστηρίζει τη ράχη της ρινός, παίζει βασικό ρόλο και στην αναπνευστική λειτουργία, χωρίζοντας τα δύο ρουθούνια και βοηθώντας μέσα απο τη δημιουργία δύο βαλβίδων στην καλύτερη αναπνοή. Εάν το ρινικό διάφραγμα αποκλίνει προς τη μία ή την άλλη πλευρά, τότε το ένα ρουθούνι μεγαλώνει και το άλλο μικραίνει δυσκολεύοντας πάρα πολύ την αναπνοή, κυρίως τη νύχτα. Αυτό αναγκάζει πολλές φορές τον ασθενή, που αισθάνεται την έντονη δυσφορία απο την έλλειψη αναπνοής, να ανοίγει το στόμα για να αναπνεύσει καλύτερα, χωρίς πολλές να τα καταφέρνει (αισθάνεται έλλειψη). Ο πλαστικός χειρουργός πρέπει να αξιολογήσει και να διορθώσει κατά την επέμβαση. Ή ο ωτορινολαρυγγολόγος που συνεργάζεται με τον υπεύθυνο πλαστικό χειρουργό στην ίδια χειρουργική ομάδα. Αυτό γίνεται εύκολα, γιατί το διάφραγμα παίζει σημαντικό ρόλο και στο σχηματισμό της γωνίας που σχηματίζεται μεταξύ της μύτης και του άνω χείλους του στόματος (ρινοχειλική γωνία, που συνήθως έχει άνοιγμα 90-110 μοίρες), δείχνοντας η μύτη τρισδιάστατα πιο αρμονική.

Επειδή πολλοί υποψήφιοι ακόμη και με καλή αναπνευστική λειτουργία ,πρίν μιά ρινοπλαστική μπορεί νά έχουν κρυφό πρόβλημα σκολίωσης του ρινικού διαφράγματος, πάντα εξετάζει ο συνεργαζόμενος με εμάς ειδικός ΩΡΛ την μύτη σας πρίν την επέμβαση της πλαστικής μύτης.Το διάφραγμα εκτός του ότι υποστηρίζει τη ράχη της ρινός, παίζει βασικό ρόλο και στην αναπνευστική λειτουργία  ακόμη αι μετά την ρινοπλαστική.  Ενα στραβό διάφραγμα πρέπει να χειρουργείταιι ταυτόχρονα με την αισθητική ρινοπλαστική κάνοντας έτσι την επέμβάσή μας πιό πλήρη..  Είναι λογικό και χρήσιμο να γίνεται αυτή η διόρθωση από τον ειδικό ρινοπλαστικό, δηλαδή εκείνον που έχει μεγάλη πείρα σε τέτοιου είδους επεμβάσεις. Τα τελευταία χρόνια, κάποιοι συνάδελφοι ΩΡΛ βλέποντας και την ενδιαφέρουσα για εκείνους οικονομική διάσταση αυτής της επέμβασης  προσπαθούν να χειρουργήσουν όλο και περισσότερους ενδιαφερόμενους ώστε να αυξήσουν με πρακτικό τρόπο την -περιορισμένη λόγω μή εκπαίδευσης στην αισθητική-  εμπειρία τους σε αυτή τη γοητευτική επέμβαση. Εξάλλου, μή υπαρχούσης, κρατικής, τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην αισθητική πλαστική χειρουργική, κάποιοι (ολίγοι) συνάδελφοι ωτορινολαρυγγολόγοι (ωρλ) προσπαθούν να αποκτήσουν την εκπαίδευσή τους επι ιδιωτών ασθενών χωρίς όμως την ρητή συγκατάθεση των τελευταίων για την επι πληρωμή ιδιότυπη αυτή "εκπαίδευση"....Αυτό μπορεί να οδηγήσει στην "μύτη ωρλ" η οποία είναι πολύ διαφορετική απο την "αρμονική ρινοπλαστική". Φυσικά το κίνητρο είναι μόνο οικονομικό. Πάντως, σε κάθε περίπτωση ο καλύτερος ιατρός χειρουργός για να διενεργήσει την αισθητική και λειτουργική ρινοπλαστική είναι - όπως χαρακτηριστικά λέει ο πιό καταξιωμένος πλαστικός χειρουργός όλων των εποχών, ο βραζιλιάνος Ivo Pitanguy - εκείνος που ξέρει να την κάνει καλύτερα.

 ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ

 Είναι γεγονός, ότι το κόστος της ρινοπλαστικής μειώνεται όταν η επέμβαση της πυραμίδας και του διαφράγματος γίνεται ταυτόχρονα από έναν χειρουργό αντί για δύο (πλαστικό χειρουργό και ΩΡΛ).   Οπως ακριβώς μειώνεται και η ευθύνη.

Επίσης, τόσο οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες όσο και τα κρατικά ασφαλιστικά ταμεία δικαιολογώντας την λειτουργική διόρθωση της αναπνοής, επεκτείνουν έμμεσα την κάλυψη του κόστους και της αισθητικής ρινοπλαστικής.


    Στην δική  μας κλινική στην οποία διενεργείται μεγάλος αριθμός ταυτόχρονων αισθητικών και λειτουργικών ρινοπλαστικών ετησίως, προσφέρονται δύο δυνατότητες στον/την ενδιαφερόμενο/η:
α) ταυτόχρονη επέμβαση από έναν ρινοπλαστικό χειρουργό (Δρ. Ιωάννης Λύρας)
β) ταυτόχρονη επέμβαση από έναν ρινοπλαστικό χειρουργό μαζί με έναν ΩΡΛ  (Δρ. Ιωάννης Λύρας και Δρ Π. Καιάφας).

Και στις δύο περιπτώσεις υπάρχει πρόβλεψη ώστε  μέρος ή ολόκληρο το κόστος της ρινοπλαστικής να μπορεί να καλυφθεί είτε από τον ιδιωτικό προϋπολογισμό  της οικογενείας, είτε από την ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία, είτε από το κρατικό ασφαλιστικό ταμείο του/της ασφαλισμένου/ης εφόσον τηρούνται οι προϋποθέσεις.

    Εκτός των άλλων στη παρούσα οικονομική συγκυρία, αυτή η πολύ αναγκαία επέμβαση υπάρχει πρόβλεψη ώστε να είναι και από τις πιο οικονομικές πλαστικές χειρουργικές επεμβάσεις που διενεργούνται στην κλινική μας.

   Ρωτήστε για λεπτομέρειες στο contact

 
     

 
  πίσω