ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ & ΚΕΦΑΛΗΣ
ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΜΥΤΗΣ
Κλειστή Ρινοπλαστική
Ρινοπλαστική και Διάφραγμα
Ανοιχτή Ρινοπλαστική
Ρινοπλαστική Χωρίς Νυστέρι
Laser Ρινοπλαστική
Προφιλοπλαστική
Ανόρθωση μύτης
Επανόρθωση & αποκατάσταση μύτης
Εξωσωματική Ρινοπλαστική
ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΛΑΙΜΟΥ
ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΣΤΗΘΟΥΣ
ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΣΩΜΑΤΟΣ
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΩ
ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ
ΕΠΑΝΟΡΘΩΤΙΚΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ
 
Δείτε επίσης...
 
YouTube
 
Αυξητική Μαστών
 
 
Ρινοπλαστική Χωρίς Νυστέρι
 
Το botox της ηθοποιού
 
Brazilian
 
 
New techniques
 
 
 
Το Στεφάνι της Νεότητος
 
Δελτία Τύπου
 
Επαγγελαμτικά ταξίδια
 
 
     
           
 
 
           
home
 
Πλαστική χειρουργική, Πλαστικός χειρουργός Δρ. Ι. Λύρας
 
  Δρ. Λύρας Δραστηριότητες Θεραπείες Επεμβάσεις Συνήθεις ερωτήσεις Συνεντεύξεις Επικοινωνία  
 
Προφιλοπλαστική
 
πίσω | μπροστά αρχική
 
 

Προφιλοπλαστική

 
     
 

Tags  προφιλοπλαστική, ρινοπλαστική, πηγούνι, λιποαναρόφηση, Λύρας, Ιωάννης, πλαστικός, χειρουργός, ωρλ, πλαστική. Μύτη, χειρουργική,


Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στην αντιμετώπιση της αρμονίας του προφίλ. Αυτό σημαίνει ότι η διόρθωση μόνο της μύτης και του διαφράγματος ίσως να μην αρκεί για να δώσει ένα τέλειο αποτέλεσμα

Το ανθρώπινο προφίλ απο ποιά στοιχεία αποτελείται; 
Το πλάγιο μέρος του προσώπου αποτελείται απο το τριχωτό της κεφαλής, το μέτωπο, τα μάτια, την άνω γνάθο, τα χείλη (χαμόγελο), την κάτω γνάθο, το γένειον (πιγούνι), το λαιμό, το αφτί. Ο πλαστικός χειρουργός μπορεί να παρέμβει χειρουργικά, με επεμβάσεις όπως είναι η αυτομεταμόσχευση τριχών, η βλεφαροπλαστική, η οστεοτονομία των γνάθων, η γενειοπλαστική (με μόσχευμα ή πρόθεση), η ανόρθωση των χειλέων, η πλαστική των ώτων (αφτιών). Μπορεί επίσης να προχωρήσει σε ρυτιδοπλαστική με υαλουρονικό οξύ ή λίπος, ρυτιδεκτομή (face lifting), λιποαναρρόφηση ή laser λιποπλαστικής σε συνδιασμό με ενέργεια ραδιοσυχνοτήτων (RF) στο λαιμό, απολέπιση (laser microfractional mosaic ή κρέμες με οξέα φρούτων), διόρθωση ουλών του προσώπου. Όταν χρειάζεται και άλλου είδους θεραπεία για καλύτερο αποτέλεσμα, τότε επιστήμονες άλλων ειδικοτήτων μπορούν να επέμβουν.

Οι ατέλειες αυτές πως μπορούν να διορθωθούν για να αποκτήσουμε ένα τέλειο προφίλ; 
Ο πλαστικός χειρουργός μέσα από μια σοβαρή ανθρωποκεντρική μελέτη του προφίλ επιλέγει την πιο σωστή λύση στο πρόβλημα. Η μελέτη γίνεται μέσω ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή, ο οποίος λέγεται "επεξεργαστής εικόνας" και είναι κατασκευασμένος ειδικά για αυτή την εργασία. Η μελέτη όμως μπορεί να γίνει με βάση τα πραγματικά δεδομένα απο το φωτογραφικό υλικό. Η μελέτη, λοιπόν, αυτή πρέπει να φέρει στην επιφάνεια τα προβλήματα, τα οποία είναι σχεδόν πάντα σύνθετα. Η πιο σωστή λύση είναι ο χειρισμός όλου του "προφίλ", όλης δηλαδή της πλάγιας όψης του προσώπου.

 

ΝΕΟΤΕΡΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ 

Ο συνδυασμός της κλασσικής ρινοπλαστικής με άλλες μικρές διακριτικές επεμβάσεις δίνει ασύγκριτα καλύτερο αποτέλεσμα ομορφιάς και αρμονίας στους σωστούς υποψηφίους. Έτσι μπορούμε εάν είναι απαραίτητο να επιλέξουμε τις παρακάτω μικροεπεμβάσεις στο προφίλ τόσο σε γυναίκες όσο και σε άνδρες…

 ΠΗΓΟΥΝΙ . Πολλές φορές άτομα με μεγάλη, γαμψή μύτη παρουσιάζουν υπερπλασία ή υποπλασία του πηγουνιού, με αποτέλεσμα η μύτη να φαίνεται ακόμη πιο μεγάλη. Αν ο πλαστικός χειρούργος δεν δώσει την αναγκαία σημασία σε αυτήν τη λεπτομέρεια, ίσως να μην αφήσει τελικά ικανοποιημένο τον ενδιαφερόμενο. 

Δύο τρόποι υπάρχουν για να διορθωθεί το πιγούνι: 

Α. Να αυξηθεί. 
Β. Να μειωθεί η προβολή του ή το μέγεθός του. 

Αυτό αποφασίζεται μετά απο κεφαλομετρική μελέτη του Profil μέσω των μαθηματικών τύπων του Πυθαγόρα και του Leonardo da Vinci, μέσω εφαρμογής του τύπου "αναλογίας μεγεθών" - 1: 1,618. 
Η μείωση επιτυγχάνεται με μικρές οστεοτομές του πιγουνιού που γίνονται μέσα απο το στόμα, χωρίς να αφήνουν καθόλου εξωτερικά σημάδια ή μώλωπες. Η αύξηση γίνεται είτε με εμφυτεύματα απο τεχνητό οστούν (κοράλλι, υδροξυπατίτης) είτε με ειδικά πλαστικά (σιλικόνη ή porex), είτε με τη χρήση του ίδιου του υλικού απο το σώμα μας. Αν η διόρθωση του πιγουνιού γίνεται ταυτόχρονα με τη ρινοπλαστική, τότε το πιο ιδανικό υλικό για να χρησιμοποιηθεί είναι το ίδιο το οστούν απο τη ράχη της μύτης που αφαιρέθηκε κατά την ταυτόχρονη ρινοπλαστική.
Είναι πάντα προσωπική μου πρόταση να εφαρμόζεται αυτή η τεχνική σε κάθε περίπτωση που κρίνεται αναγκαίο και φαίνεται ότι τα αποτελέσματα είναι θεαματικά, αφού όλοι οι πελάτες στους οποίους εφάρμοσα την τεχνική αυτή έμειναν ενθουσιασμένοι. Αν όμως κάποιος έχει διαφορετική άποψη, το υλικό αυτό εύκολα αφαιρείται και το πιγούνι γίνεται όπως ήταν πρίν την επέμβαση. Είναι δηλαδή αναστρέψιμη κατάσταση και απόλυτα ασφαλής. Επίσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα τεμάχια του διαφράγματος που αφαιρέθηκαν κατά τη διάρκεια της διόρθωσης των αναπνευστικών οδών. Βεβαίως η επέμβαση δεν πονάει καθόλου και διαρκεί μόνο 15 λεπτά της ώρας.
Επιπλέον, τα ράμματα είναι όλα εσωτερικά και απορροφήσιμα και έτσι δεν χρειάζεται να αφαιρεθούν. Στο τέλος της πρώτης μετεγχειρητικής εβδομάδας δεν υπάρχει κανένα σημάδι που να δείχνει ότι το πιγούνι υπέστη αυξητική ή μειωτική επέμβαση, ενώ το πρόσωπο έχει πλέον την αρμονία που έχει σχεδιαστεί απο πρίν. 

 ΑΝΩ ΓΝΑΘΟΣ
Η προσθετική πορώδους υλικού (κοράλλι) στην άνω γνάθο σε συνδυασμό με την αισθητική οδοντιατρική, την ορθοδοντική ή την γναθοχειρουργική μετά από μελέτη επίσης βοηθά την αποδοχή πιο αρεστού τελικού αποτελέσματος, ειδικά στις ώριμες ηλικίες όπου παρατηρείται σχετική ατροφία των οστών του κρανίου.

 ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΙΜΟΥ
Αυτή είναι μια ακόμη πολύτιμη συμπληρωματική επέμβαση, απαραίτητη στις περισσότερες επεμβάσεις που αποσκοπούν στη βελτίωση του προφίλ. Γίνεται με τοπική αναισθησία και με τη χρήση μιας πολύ λεπτής κάνουλας (0,5 χιλιοστών), η οποία τοποθετείται στην περιοχή του προγουλιού μέσα απο μια πολύ μικρή οπή που γίνεται πίσω απο το λοβό του κάθε αφτιού. Με τη μέθοδο αυτή, που γίνεται ταυτόχρονα με όλες τις προηγούμενες ή και μόνη της, επιτυγχάνεται αφαίρεση του λίπους που βρίσκεται στο λαιμό πίσω απο το πηγούνι. Η μέθοδος είναι εντελώς ανώδυνη και η αποθεραπεία γίνεται μέσα σε 3 ημέρες. Πολλές φορές με τη μέθοδο αυτή επιτυγχάνεται και μερική σύσφιγξη ενός χαλαρωμένου λαιμού, όταν ο ενδιαφερόμενος θέλει να αποφύγει κάποιο mini lift του τραχήλου. μαζί με τοπική αναισθησία, επειδή το παιδί δεν συνεργάζεται


ΧΕΙΛΗ

 Τα γυνακεία χείλη πρέπει να είναι απολύτως φυσικά και ελαστικά, ακολουθώντας με χάρη της εκφράσεις και τα συναισθήματα. Δεν είναι όμως πάντα όμορφα και σαρκώδη. Αυτό επιτυγχάνεται με υαλορονικό , λίπος ή μικροεπεμβάσεις…

Η "προφιλοπλαστική" έχει κάποιους περιορισμούς εθνολογικούς (λαογραφία του τόπου), ιατρικούς (προϋπάρχουσες ασθένειες), σκελετικούς (μεγάλα προβλήματα με το σκελετό του προσώπου). Τα αποτελέσματα της προφιλοπλαστικής είναι απο τα καλύτερα της πλαστικής χειρουργικής και όταν συνδυάζονται με επιτυχημένη προσωπική ζωή του ατόμου, τότε η βασική ωφέλεια είναι η σίγουρη βελτίωση της ποιότητας ζωής και η μεγαλύτερη κοινωνική αποδοχή του συγκεκριμένου εύκολα με τους γιατρούς.
 
     

 
  πίσω