ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ & ΚΕΦΑΛΗΣ
ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΜΥΤΗΣ
ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΛΑΙΜΟΥ
ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΣΤΗΘΟΥΣ
ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΣΩΜΑΤΟΣ
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΩ
ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ
ΕΠΑΝΟΡΘΩΤΙΚΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ
Τραυματισμοί
Ουλές
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ
 
Δείτε επίσης...
 
YouTube
 
Αυξητική Μαστών
 
 
Ρινοπλαστική Χωρίς Νυστέρι
 
Το botox της ηθοποιού
 
Brazilian
 
 
New techniques
 
 
 
Το Στεφάνι της Νεότητος
 
Δελτία Τύπου
 
Επαγγελαμτικά ταξίδια
 
 
     
           
 
 
           
home
 
Πλαστική χειρουργική, Πλαστικός χειρουργός Δρ. Ι. Λύρας
 
  Δρ. Λύρας Δραστηριότητες Θεραπείες Επεμβάσεις Συνήθεις ερωτήσεις Συνεντεύξεις Επικοινωνία  
 
Ουλές
 
πίσω | μπροστά αρχική
 
 

Εγκαυματικές Ουλές - Ουλές Ατυχημάτων

 
     
 

Εγκαυματικές Ουλές - Ουλές Ατυχημάτων


Τί είναι ΟΥΛΗ ?
Eίναι ένας σκληρός, ανελαστικός ιστός, που μένει στη θέση ενός τραύματος-εγκαύματος, μόλυνσης ή επέμβασης που συνήθως έχει λίγο διαφορετικό χρώμα και υφή σε σχέση με το γειτονικό φυσιολογικό δέρμα. Η ουλή δέν είναι φυσιολογικό δέρμα.   Η ουλή μπορεί να είναι άλλες φορές διογκωμένη ή βαθύτερη, σε σχέση με την επιφάνεια του δέρματος. Κάποιες φορές μπορεί να παρουσιάζει κνησμό (φαγούρα) και κάποιες φορές μπορεί να υπάρχει πόνος. Η τελική εμφάνιση της ουλής εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως ο τύπος του δέρματος, η περιοχή του σώματος που αφορά, η διεύθυνση  σε σχέση με την ανατομία της περιοχής της  αρχικής βλάβης , το είδος του τραύματος, η ηλικία και η θρεπτική κατάσταση του ατόμου. 

Αναλόγως την μορφή των ουλών υπάρχουν πολλές επιλογές θεραπείας.  Εξαρτάται βεβαίως κατ’αρχήν εάν πρόκειται για παλιές ή για πρόσφατες ουλές.

Στις πρόσφατες ουλές γενικώς υπάρχει η δυνατότητα αυτόματης πιθανής βελτίωσης 6 μήνες μέχρι και ένα χρόνο μετά από τον τραυματισμό. Εάν μετά από αυτό το χρονικό διάστημα δεν βελτιωθούν αρκετά από τους φυσικούς μηχανισμούς επούλωσης, η προσπάθεια μπορεί να γίνει με τα όπλα που έχει στη διάθεσή του ο πλαστικός χειρουργός .

Ετσι μπορεί να επιχειρηθεί .

 1.χειρουργική διόρθωση: γίνεται εκτομή της παλαιάς ουλής και συρραφή της με "πλαστική" εφόσον
    όμως υπάρχει αρκετό διαθέσιμο παραπλήσιο δέρμα,

 2.Ππροετοιμασία για εκτομή και συρραφή, μετά απο διάταση δέρματος με ειδικά εμφυτεύματα όταν η
    ουλή βρίσκεται κοντά σε ευγενές όργανο  (αρθρωση, νεύρο κλπ)

3.πολλές μικροεπεμβάσεις στη σειρά ανα 6 μήνες, σε περιπτώσεις όπου η ουλή είναι μεγάλη και δεν αρκεί το υγιές δέρμα ώστε να επιτευχθεί άνετη και ασφαλής εκτομή καισυρραφή,μπορεί να διένεργηθεί τμηματική εκτομή σε πολλές μικροεπεμβάσεις στη σειρά (Serial excision). Πρόκειται για διαδικασία η οποία απαιτεί πολύ χρόνο και υπομονή και συνήθως εφαρμόζεται σε μεγάλες ουλές που δημιουργούν αισθητικό ή έντονο λειτουργικό πρόβλημα.

4.Διόρθωση με laser. Γίνεται με laser CO2, Fractional είτε με άλλα ειδικά laser τα οποία προκαλούν επιπέδωση, λείανση και αισθητική χρωματική βελτίωση της ουλής.

5.Χρήση ενέσεων κορτιζόνης. Γίνεται για Χηλοειδή και υπερτροφικές ουλές: (τριαμσινολόνης) για επιπέδωση της ουλής προσπάθεια για χειρουργική διόρθωση

6.Αλλα μέτρα. Ταυτόχρονη ακτινοβόληση της περιοχής και χρήση ειδικών επιθεμάτων σιλικόνης ή εφαρμογήελαστικών-πιεστικών επιδέσμων συνήθως επιπεδώνουν την ουλή.

7.ΣΚΙΝ ΝΕΙΝΤΛΙΝΓΚ. Πάντοτε λειαίνει περισσότερο ή λιγότερο τις καλοήθεις ουλές από επεμβάσεις , ατυχήματα ή ακμή με πολύ αποτελεσματικό τρόπο
 
     

 
  πίσω