ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ & ΚΕΦΑΛΗΣ
ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΜΥΤΗΣ
ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΛΑΙΜΟΥ
ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΣΤΗΘΟΥΣ
ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΣΩΜΑΤΟΣ
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΩ
ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ
ΕΠΑΝΟΡΘΩΤΙΚΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ
Τραυματισμοί
Ουλές
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ
 
Δείτε επίσης...
 
YouTube
 
Αυξητική Μαστών
 
 
Ρινοπλαστική Χωρίς Νυστέρι
 
Το botox της ηθοποιού
 
Brazilian
 
 
New techniques
 
 
 
Το Στεφάνι της Νεότητος
 
Δελτία Τύπου
 
Επαγγελαμτικά ταξίδια
 
 
     
           
 
 
           
home
 
Πλαστική χειρουργική, Πλαστικός χειρουργός Δρ. Ι. Λύρας
 
  Δρ. Λύρας Δραστηριότητες Θεραπείες Επεμβάσεις Συνήθεις ερωτήσεις Συνεντεύξεις Επικοινωνία  
 
Τραυματισμοί
 
πίσω | μπροστά αρχική
 
 

Τραυματισμοί

 
     
 
Ο Πλαστικός Χειρούργος είναι πολύτιμος στην ομάδα αντιμετώπισης των τραυματισμών. Περίπου τα μισά από τα περιστατικά με ανοικτά τραύματα θα χρειαστούν πολλαπλές χειρουργικές αποκαταστάσεις.

 Μετά την πρώτη χειρουργική επέμβαση από τους πλαστικούς χειρουργούς μετα από τροχαία ή εργατικά ατυχήματα), ανάλογα με την ιεράρχηση των βλαβών, ο ασθενής θα νοσηλευτεί επι μακρόν σε κλινική για να σταθεροποιηθεί η υγεία του. Οι συνήθεις επιπλοκές όπως: επιδερμόλυση, διάσπαση τραύματος ή και νέκρωση δέρματος οδηγούν στην εμφάνιση ουλών στις τραυματισμένες περιοχές του προσώπου ή του σώματος και των άνω ή κάτω άκρων. Η εικόνα της περιοχής μετα την σταθεροποίηση της υγείας, του ασθενούς θα κάνει επιτακτική την επέμβαση των πλαστικών χειρουργών τόσο σε πρώτο όσο και σε δεύτερο χειρουργικό χρόνο. Η απόφαση για την πρώτη επέμβαση είναι σχεδόν αυτόματη και αποσκοπεί στην διάσωση της ακεραιότητας και την αρτιμέλεια του τραυματισθέντος.

Η απόφαση για τη δεύτερη διορθωτική επέμβαση λαμβάνεται πλέον σε συνθήκες ηρεμίας και μετά από ιατρικό συμβούλιο. Οι συνθήκες είναι πλέον καλύτερες και η εικόνα πιο σαφής, επιτρέποντας ένα καλύτερο προγραμματισμό και την εκτέλεση κάποιων μικρότερων σε έκταση χειρουργικών επεμβάσεων.

Σε γενικές γραμμές, το πλάνο των χειρουργικών επεμβάσεων για μετατραυματική κάλυψη των ελλειμμάτων δέρματος και μαλακών μορίων της κνήμης από τη σκοπιά του Πλαστικού χειρουργού έχουν ως εξής:

1. Επούλωση κατά δεύτερο σκοπό
2. Άμεση σύγκλιση τραύματος
3. Ελεύθερα δερματικά μοσχεύματα
4. Τοπικός κρημνός
5. Περιοχικός κρημνός
6. Απομακρυσμένος κρημνός
7. Ελεύθερος κρημνός
8. Διατατήρας ιστών
9. Αυτομεταμόσχευση λίπους
10. Αυτομεταμόσχευση οστικών μοσχευμάτων

Οι μέθοδοι όπως η αγγειογραφία και το TRIPLEX  είναι απαραίτητες όταν αποφασίζεται η πραγματοποίηση σύνθετων μικροχειρουργικών επεμβάσεων  με ελεύθερους ή περιοχικούς κρημνούς για κάλυψη μεγάλων και δύσκολων ιστικών ελλειμμάτων. Οι ελεύθεροι κρημνοί δίνουν πολλές φορές κατάλληλες λύσεις εκεί που οι παλιές τεχνικές έχουν αποτύχει.

 Όταν εξαντλούνται οι εναλλακτικές θεραπευτικές μας λύσεις, ειδικά στα πολύ δύσκολα για αποκατάσταση, κάτω άκρα, επιστρέφουμε σε παλιές αλλά καλά δοκιμασμένες μεθόδους όπως το Cross leg (διασταυρωμένος κρημνός) δηλαδή τον «δανεισμό» δερμοϋποδόριου κρημνού από το άλλο σκέλος κλπ. 

Οι τελικές επεμβάσεις θα χρειαστούν ένα εύλογο χρονικό διάστημα για την περιχαράκωση των απωλειών και την αποσαφήνιση της προς αποκατάσταση συνολικής βλάβης.
 
     

 
  πίσω