ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ & ΚΕΦΑΛΗΣ
ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΜΥΤΗΣ
ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΛΑΙΜΟΥ
Laser lipolysis
Λίφτιγκ λαιμού χωρίς νυστέρι
Προγούλι
Μίνι Λίφτινγκ Λαιμού
ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΣΤΗΘΟΥΣ
ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΣΩΜΑΤΟΣ
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΩ
ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ
ΕΠΑΝΟΡΘΩΤΙΚΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ
 
Δείτε επίσης...
 
YouTube
 
Αυξητική Μαστών
 
 
Ρινοπλαστική Χωρίς Νυστέρι
 
Το botox της ηθοποιού
 
Brazilian
 
 
New techniques
 
 
 
Το Στεφάνι της Νεότητος
 
Δελτία Τύπου
 
Επαγγελαμτικά ταξίδια
 
 
     
           
 
 
           
home
 
Πλαστική χειρουργική, Πλαστικός χειρουργός Δρ. Ι. Λύρας
 
  Δρ. Λύρας Δραστηριότητες Θεραπείες Επεμβάσεις Συνήθεις ερωτήσεις Συνεντεύξεις Επικοινωνία  
 
Προγούλι
 
πίσω | μπροστά αρχική
 
 

Προγούλι

 
     
  Οι παράγοντες που προκαλούν συσσώρευση λίπους στην περιοχή του λαιμού είναι πολλοί και διαφέρουν από άτομο σε άτομο.

 Κυρίως όμως είναι το αποτέλεσμα παραπανίσιων κιλών, του χρόνου που περνά και κάποιες φορές της ανατομίας του ίδιου του ατόμου.  Ακίνδυνο μεν, ωστόσο οι περισσότες γυναίκες αλλά και οι άνδρες βρίσκουν το προγούλι αντιαισθητικό και θεωρούν, κάθε φορά που αντικρίζουν τον εαυτό τους στον καθρέπτη, ότι τους αλλοώνει την εικόνα και τους γερνά.  Τα παραπάνω κιλά είναι η βασική αιτία για τη δημιουργία χαλάρωσης κάτω από τον λαιμό, παρ’όλα αυτά έχει παρατηρηθεί ότι ακόμη και υγιείς και αδύνατοι άνθρωποι, ακριβώς επειδή το δέρμα στην περιοχή  είναι υπερβολικά ευάλωτο, είναι πιθανόν να παρουσιάσουν προγούλι.  Η δίαιτα και η γυμναστική είναι μια λύση, αλλά όχι πάντα αποτελεσματική – το μόνιμο και αισθητικά τέλειο αποτέλεσμα το δίνει αποκλειστικά και μόνο η αισθητική πλαστική χειρουργική. 

 

 ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ

Ο πλασιτκός χειρουργός χρησιμποιεί μεταλλικά σωληνάκια τα οποία στην άκρη τους σχηματίζουν μια οπή και έχουν διάμετρο από 2 έως 4 χιλιοστά.  Αυτά είναι συνδεδεμένα με μια συσκευή αναρρόφησης και λειτουργούν πολύ πιο γρήγορα από ότι στο παρελθόν.  Στο πρώτο βήμα της επέμβασης εφαρμόζει την τοπική αναισθησία και ένα κοκτέιλ ουσιών ποιυ προκαλεί ευεργετική δράση η οποία διαρκεί καθ’όλη την επέμβαση και κατά την οποία μπορεί να αφαιρέσει το λίπος από την περιοχή του λαιμού.  Κατόπιν εισχωρεί στον υποδόριο λιπώδη ιστό και με κινήσεις «εμπρός – πίσω» αφαρεί το λίπος.  Η όλη διαδικασία διαρκεί 15 λεπτά.  Μετά μία ώρα ο ασθενής μπορεί να φύγει ιγα το σπίτι του.  Χωρίς σημάδια, χωρίς πόνο, αποτελεί την πρωτη και ιδανική ενελλακτική λύση για την αντιμετώπιση της χαλάρωσης στον λαιμό.


 ΠΗΓΟΥΝΙ

Η πλαστική χειρουργική επιτρέπει, με επέμβαση στο πηγούνι, να δοθεί ένα νέο σχήμα στο πρόσωπο, και έτσι η γωνία προσώπου και λαιμού να τονίζεται περισσότερο.  Αυτό γίνεται με μοντέρνα, ειδικά σχεδιασμένα εμφυτεύματα όπου μπορεί κανείς να εναρμονίσει αισθητικά το προφίλ διορθωνοντας ένα μικρό πηγούνι (πωγωνοπλασιτκή) με πρόσβαση από την έσω επιφάνεια του κάτω χείλους. 

Αν η διόρθωση γίνεται ταυτόχρονα με τη ρινοπλαστική, το υλικό που χρησιμοποιείται είναι το ίδιο το οστό που αφαιρέθηκε από τη ράχη της μύτης.

Αν γίνεται ανεξάρτητα από ρινοπλαστική, τότε η μείωση γίνεται με μρικές τομές μέσα από το κάτω χείλος, που δεν αφήνουν καθόλου σημάδια, η δε αύξηση με υλικά που είτε είναι συνθετικά (κοράλλι, πορώδες ηλιοπλαστικό) είτε είναι εμφύτευμα τεχνητού οστού.

Τα παραπάνω εμφυτεύματα (κοράλλι, πορώδες ηλιοπλαστικό ή φυσικό οστούν) για το πηγούνι, τα ζυγωματικά και τη μύτη επίσης χρησιμοποιούνται σε μερικές επιλεγμένες περιπτώσεις, ειδικά όταν η δυσμορφία περιλαμβάνει ασυμμετρίες στο πρόσωπο.

Ορισμένες φορές χρησιμοποιείται και το αυτόλογο λίπος (δηλ. λίπος από τον ίδιο τον οργανισμό μας) για εφαρμογή σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Τελευταία επιλογή αποτελούν και οι ενέσεις υδρογέλης για την αντιμετώπιση αισθητικών προβλημάτων στη συγκεκριμένη περιοχή.

ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ?

Η απλή μέθοδος της ΛΙΠΟΔΙΑΛΥΣΗΣ

Λάμψη και ευεξία ορατή και στο πιο ανύποπτο μάτι

Με την τεχνική της μεσοθεραπείας, που οφείλει το όνομά της στην ευεργετική δράση της στη μέση στοιβάδα του δέρματος, χρησιμοποιούμε cocktail από βιταμίνες και αντιοξειδωτικά στοιχεία που εισάγονται σε συγκεκριμένες περιοχές του προσώπου, του ντεκολτέ και των χεριών και απορροφώνται από το μεσαίο υπόστρωμα του δέρματος. 

Με τη συγκεκριμένη ενέσιμη εφαρμογή, τα συστατικά εισχωρούν πιο άμεσα στα λιποκύτταρα, δίνοντας αμεσότατα αποτελέσματα διάλυσης του λίπους απο το προγούλι..

Η μεσοθεραπεία συνήθως πραγματοποιείται σε μία αρχική φάση 2-4 συνεδριών με απόσταση μίας εβδομάδας, ενώ τα αποτελέσματα συντηρούνται χωρίς άλλες θεραπείες στο μέλλον..

Σε συνδυασμό δε με ειδικό υαλουρονικό οξύ μεσοθεραπείας, η περιοχή του μπούστου των γυναικών ενυδατώνεται και λάμπει. Οι άντρες αντίθετα δέν ζητούν περισσότερα απο την απλή αφαίρεση του αντιαισθητικού λίπους κάτω απο το θεληματικό τους πηγούνι αφού είναι γνωστό οτι ικανοποιούνται και απο τα απλά !!!

 

 
     

 
  πίσω