Ηλικία & Πλαστική Χειρουργική
Αυξητική πλαστική μαστών
Μειωτική πλαστική μαστών
Μαστοπηξία
Εισολκή θηλών
Γυναικομαστία
Μάτια
Πρόσωπο
Ωτοπλαστική
Αναισθησία
Επούλωση των ιστών
Αληθινές Μαρτυρίες Πλαστικής
Η Φωτογραφία
Δείτε Φωτογραφίες
 
Δείτε επίσης...
 
New techniques
 
Ρινοπλαστική Χωρίς Νυστέρι
 
Το botox της ηθοποιού
 
Αυξητική Μαστών
 
 
Brazilian
 
 
 
Το Στεφάνι της Νεότητος
 
Δελτία Τύπου
 
Επαγγελαμτικά ταξίδια
 
 
     
           
 
 
           
home
 
Πλαστική χειρουργική, Πλαστικός χειρουργός Δρ. Ι. Λύρας
 
  Δρ. Λύρας Δραστηριότητες Θεραπείες Επεμβάσεις Συνήθεις ερωτήσεις Συνεντεύξεις Επικοινωνία  
 
 
 
πίσω | μπροστά αρχική
 
 

Ποιά είναι η σωστή ηλικία για κάθε επέμβαση;

 
     
 
Οι νεότερες γενιές είναι ήδη συνειδητοποιημένες όσον αφορά αυτά που μπορεί να προσφέρει η μοντέρνα αισθητική και επανορθωτική και κοσμητική πλαστική χειρουργική στον τομέα της ωραιοποίησης (beautification) και της αντιγήρανσης (rejuvenation). Όλες οι ηλικίες έχουν ανάγκες όσον αφορά την εξωτερική τους εμφάνιση. Οι ενδιαφερόμενοι όμως μπορούν να κατηγοριουποιηθούν εύκολα σε έξι ομάδες:

Βρεφική ηλικία (0-2 έτη)
Επανόρθωση της σχιστοχειλίας (λαγόχειλο), σχιστοστομία (λυκόστομα) συνδακτυλίας, υποσπαδία και δυσχιδής σπονδυλική στήλη.

Προσχολική ηλικία (4-7 έτη)
Αγοράκια και κοριτσάκια με πεταχτά αυτιά τα οποία αναπόφευκτα θα υποστούν τα σχόλια των συμμαθητών τους στο νέο περιβάλλον. Οι γονείς τους το γνωρίζουν, τα φέρνουν στον πλαστικό χειρουργό και εκείνα πρόθυμα υποβάλλονται στην πρώτη τους αισθητική τους επέμβαση. Το αποτέλεσμα τα κάνει πιο κοινωνικά, πιο χαρούμενα και απομακρύνει τα συμπλέγματα κατωτερότητας. Το ίδιο ισχύει και για τα αιμαγγειώματα, τους τριχωτούς σπίλους και άλλες γενετικές δυσμορφίες.

Έφηβες - Έφηβοι (16 - 20 έτη)
Η ανασφάλεια της εφηβικής ηλικίας μπορεί να γιγαντώσει μικρά προβλήματα, δυσμορφίες στη μύτη, το πηγούνι, το προγούλι, το στήθος, τη μέση, τους γλουτούς, πολλές φορές επηρεαζόμενοι από τις τάσεις της μόδας και της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Αισθητική και λειτουργική ρινοπλαστική, ωτοπλαστική πριν τη στρατιωτική θητεία, γυναικομαστία, ανισομαστία, αμαστία, αχλαδοειδές περίγραμμα σώματος, παχυσαρκία

Ενήλικοι (20- 40 έτη)
Οι υποχρεώσεις για εξεύρεση ικανοποιητικής εργασίας, καλύτερες κοινωνικές, διαπροσωπικές και διαφυλικές σχέσεις, οι διαπολιτισμικές εμπειρίες και η εξερεύνηση του κόσμου μέσα από τις εμπειρίες των άλλων που μας μεταφέρονται ως δεδομένα πρότυπα συμπεριφοράς (κινηματογράφος) κάνουν τα νέα αυτά άτομα να επιθυμούν πιο ενισχυμένα πρωτεύοντα και δευτερεύονται χαρακτηριστικά του φύλου (αυξητική του στήθους, γραμμωμένος θώρακας και κοιλιακοί μυς, ανορθωμένοι και πιο καλλίγραμμοι γλουτοί, γραμμωμένες γάμπες και γόνατα, καλύτερες γωνίες στο πρόσωπο, πιο όμορφα και σαρκώδη χείλη. Επίσης, αποκατάσταση του τριχωτού της κεφαλής σε νεαρούς άνδρες και η προετοιμασία του προσώπου και του σώματος για τον γάμο, δημιουργούν αρκετά θέματα προς συζήτηση σχετικά με την εξωτερική εμφάνιση. Το γέμισμα του άδειου στήθους μετά από εγκυμοσύνες σε νεαρές γυναίκες. ) Αυτή όμως είναι και η χρυσή περίοδος για τις θεραπείες πρόληψης ρυτίδων με διάφορα καλλυντικά, peelings, lasers, ραδιοσυχνότητες, μεσοθεραπεία, σύσφιξης και κυτταρίτιδας και αποκατάσταση των πρώτων ρυτίδων με ενέσιμα υλικά (βιταμίνες, υαλουρονικό οξύ) Η μαγικό ραβδί αρχίζει και δρα .!!

Η ηλικία της ωριμότητας (40-55 έτη)
Η ώρα της αλήθειας για άνδρες και γυναίκες που αποφάσισαν ότι βρίσκονται στο μέσον της ζωής τους. Η χαλάρωση γύρω από τα μάτια, το λαιμό, το στήθος, την κοιλιά, τους γλουτούς, τα μπράτσα. Ήρθε η ώρα των επεμβάσεων αντιμετώπισης της χαλάρωσης, Ανάρτηση ( Threading) με απορροφήσιμα νήματα, mini lifting, Mid face lifting, T- max, classical lifting, ανορθώσεις προσώπου και σώματος ανάλογα με την ηλικίας αρχής - πιο νωρίς = πιο ελαφριά επέμβαση. Τα μικρά lifting είναι πλέον της μόδας αφού οι γυναίκες αρχίζουν πιο νωρίς - από τα 40 τους χρόνια κιόλας. Βοηθά η μόλυνση του περιβάλλοντας, ο καθιστικός τρόπος ζωής, το κάπνισμα, η διατροφή, οι παλιές ουλές από την ακμή της εφηβείας. Οι άνδρες όμως πρέπει να το καθυστερήσουν λίγο ακόμη, γιατί ο κοινωνικός τους ρόλος επιτρέπει μόνο μικρότερες επεμβάσεις ανανέωσης.

65-95 έτη
Είναι η ώρα που λέμε «Αρκετά έκανα για τους άλλους - Θα κάνω κάτι για μένα !» Σε αυτή την ηλικία δικαιούμαστε να τα κάνουμε όλα. Τελευταία μόδα στο Houston του Texas. Αν όμως δεν έχουμε κάνει τίποτε μέχρι τότε δεν πρέπει να παραπονιόμαστε που θα γίνουν αντιληπτές,από τον περίγυρό μας, οι όποιες παρεμβάσεις. Όμως αυτό δεν έχει ιδιαίτερη σημασία αφού οι τελευταίες στατιστικές σχετικές με την πλαστική χειρουργική της αντιγήρανσης αποδεικνύουν ότι ο βαθμός ικανοποίησης της ηλικιακής αυτής κατηγορίας είναι από τους υψηλότερους, παγκοσμίως. Εξάλλου, η πλαστική χειρουργική έχει μεγάλη συνάφεια με την αύξηση της αυτοεκτίμησης, του αυτοσεβασμού αλλά και της δεύτερης ευκαιρίας, κάτι που ευνοεί πάντοτε την ψυχή του ανθρώπου.
 

  πίσω