Ηλικία & Πλαστική Χειρουργική
Αυξητική πλαστική μαστών
Μειωτική πλαστική μαστών
Μαστοπηξία
Εισολκή θηλών
Γυναικομαστία
Μάτια
Πρόσωπο
Ωτοπλαστική
Αναισθησία
Επούλωση των ιστών
Αληθινές Μαρτυρίες Πλαστικής
Η Φωτογραφία
Δείτε Φωτογραφίες
 
Δείτε επίσης...
 
YouTube
 
Αυξητική Μαστών
 
 
Ρινοπλαστική Χωρίς Νυστέρι
 
Το botox της ηθοποιού
 
Brazilian
 
 
New techniques
 
 
 
Το Στεφάνι της Νεότητος
 
Δελτία Τύπου
 
Επαγγελαμτικά ταξίδια
 
 
     
           
 
 
           
home
 
Πλαστική χειρουργική, Πλαστικός χειρουργός Δρ. Ι. Λύρας
 
  Δρ. Λύρας Δραστηριότητες Θεραπείες Επεμβάσεις Συνήθεις ερωτήσεις Συνεντεύξεις Επικοινωνία  
 
 
 
πίσω | μπροστά αρχική
 
 

Εισολκή θηλών

 
     
 
Εισολκή Θηλών

ΕΠΑΝΟΡΘΩΤΙΚΗ ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΟΛΚΗΣ ΤΩΝ ΘΗΛΩΝ.

-Τί είναι η εισολκή των θηλών: 
Η θηλή αντί να προβάλλει  προς τα έξω είναι στραμμένη προς τα μέσα στον μαστό. . Σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να προβάλλει αν ερεθιστεί ενώ σε άλλες παραμένει μόνιμα και  σταθερά προς τα μέσα ανεξάρτητα ερεθισμού  οπότε και χαρακτηρίζεται ως ομφαλοποίηση της θηλής.

-Πού οφείλεται:
Περίπου το 10 - 20% των γυναικών γεννιούνται με αυτή την κατάσταση και οφείλεται στη βραχύτητα των γαλακτοφόρων πόρων, στην υπερτροφία του σφιγκτήρα της θηλαίας άλω, στην ατροφία του υποθηλαίου συνδετικού ιστού καθώς και σε συνδυασμούς αυτών.

-Ποιοί έχουν¨
Τόσο οι γυναίκες όσο και οι άνδρες μπορεί να έχουν αναστροφή των θηλών τους τόσο στον ένα όσο και στους δύο μαστούς

-Οι κυριότερες αιτίες ποιές είναι:
Εκ γενετής ( αληθής εισολκή, ομφαλοποίηση) Μετά από το θηλασμό Μετά από πολλαπλές κυήσεις Πτώση μαστών Αιφνίδια και μεγάλη απώλεια βάρους Αποτέλεσμα τραύματος  ή χειρουργικής των μαστών Φυματίωση Διάφορα είδη κακοήθειας του μαστού Φλεγμονώδεις παθήσεις των μαστών Φλεγμονές των μαστών (μαστίτιδα, εκτασία) Γυναικομαστία στους άνδρες

¨-Τί βαρύτητα έχει 
Τη βαρύτητα της εισολκής των θηλών την καθορίζουμε συνήθως σε 3 βαθμούς ανάλογα με το πόσο μια θηλή είναι καθηλωμένη, το ποσοστό της βλάβης των γαλακτοφόρων πόρων και το βαθμό της ίνωσης. Η ταξινόμηση είναι η εξής:

1ος Βαθμός
Οι θηλές βγαίνουν χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία προς τα έξω με την χρήση των δακτύλων των χεριών με πίεση γύρω από την θηλαία άλω . Συχνά προβάλλουν χωρίς πίεση και με τον ερεθισμό .
2ος Βαθμός
Η θηλή προβάλλει  προς τα έξω και αναστρέφεται πάλι προς τα μέσα όταν σταματήσει η πίεση . Η προσπάθεια για αποκάλυψη της θηλής είναι μεγαλύτερη από αυτή του 1ου βαθμού . Η γυναίκα μπορεί να θηλάσει με πολύ δυσκολία, αν και στην πλειονότητα των περιπτώσεων κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό .
3ος Βαθμός
Αφορά στη βαρύτερη περίπτωση εισολκής των θηλών, κατά την οποία η θηλή σπάνια βγαίνει προς τα έξω, ακόμη και με άσκηση έντονης πίεσης και απαιτείται επέμβαση για να μπορέσει να βγει προς τα έξω.  Οι γυναίκες εδώ ούτως ή άλλως δεν μπορούν να θηλάσουν επειδή το νεογνό δέν μπορεί να βρεί την θηλή, ενώ παράλληλα οι μαμάδες είναι ιδιαιτέρως επιρρεπείς σε τοπικές λοιμώξεις, δερματικές παθήσεις όπως είναι τα εξανθήματα, καθώς και προβλήματα τοπικής υγιεινής .


-Ο θηλασμός μετά την εγκυμοσύνη (στη λοχεία) είναι εφικτός:
Ανάλογα με την περίπτωση υπάρχουν γυναίκες, οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να θηλάσουν και το κάνουν χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα ενώ κάποιες άλλες έχουν δυσκολία και επίσης εμφανίζουν έντονο άλγος στην περιοχή.

-Η Πλαστική  Χειρουργική βοηθάει: Εχει λύσεις:
Η εισολκή της θηλής, ανεξάρτητα από την προέλευσή της, μπορεί να αντιμετωπιστεί από την πλαστική χειρουργική, η οποία βοηθά στην εξάλειψη της συγκεκριμένης λειτουργικής  και αισθητικής φυσιολογικής διαταραχής της αρχιτεκτονικής του μαστού. Οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται βοηθούν ώστε να επηρεαστεί κατά το ελάχιστο δυνατό ο θηλασμός σε μια γυναίκα που ενδιαφέρεται να τεκνοποιήσει και θηλάσει.

-Πώς γίνεται:
Η όλη διαδικασία λαμβάνει χώρα πολύ εύκολα είτε στο χώρο του χειρουργείου υπό μέθη και τοπική αναισθησία είτε ακόμη και στο εξωτερικό ιατρείο απλώς υπό τοπική αναισθησία .Η επέμβαση είναι πλήρως ανώδυνη.

-Μετά την πλαστική τί πρέπει να προσέξω:
Η επιστροφή στην εργασία καθώς και στην κοινωνική ζωή είναι άμεση, . Η παρακολούθηση από τον πεπειραμένο πλαστικό χειρουργό γίνεται με τυπικές επισκέψεις στο ιατρείο και οδηγίες . Η αποθεραπεία έχει συμπληρωθεί πλήρως πρίν περάσει ο πρώτος μετεγχειρητικός μήνας.

-Ο θηλασμός πότε επιτρέπεται:
Χωρίς πρόβλημα στις περιπτώσεις πρώτου και δεύτερου βαθμού στην επόμενη εγκυμοσύνη.McCarthy "Esthetic Breast Surgery" p3871
 
περισσότερα...
 
 

Σελίδα 1 από 1
1