Ηλικία & Πλαστική Χειρουργική
Αυξητική πλαστική μαστών
Μειωτική πλαστική μαστών
Μαστοπηξία
Εισολκή θηλών
Γυναικομαστία
Μάτια
Πρόσωπο
Ωτοπλαστική
Αναισθησία
Επούλωση των ιστών
Αληθινές Μαρτυρίες Πλαστικής
Η Φωτογραφία
Δείτε Φωτογραφίες
 
Δείτε επίσης...
 
New techniques
 
Ρινοπλαστική Χωρίς Νυστέρι
 
Το botox της ηθοποιού
 
Αυξητική Μαστών
 
 
Brazilian
 
 
 
Το Στεφάνι της Νεότητος
 
Δελτία Τύπου
 
Επαγγελαμτικά ταξίδια
 
 
     
           
 
 
           
home
 
Πλαστική χειρουργική, Πλαστικός χειρουργός Δρ. Ι. Λύρας
 
  Δρ. Λύρας Δραστηριότητες Θεραπείες Επεμβάσεις Συνήθεις ερωτήσεις Συνεντεύξεις Επικοινωνία  
 
 
 
πίσω | μπροστά αρχική
 
 

Η ασφάλεια προέχει

 
     
 

ΟΙ 12 ΠΙΟ ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΜΑΣΤΩΝ:

1. Υπάρχει κάποιος κίνδυνος για την υγεία της γυναίκας μετά από επέμβαση μεγένθυσης στήθους;

 Σύμφωνα με μακροχρόνιες μελέτες που έγιναν στις ΗΠΑ αλλά και σε άλλες χώρες, το πρόθεμα στήθους δεν ενέχεται για καμιά επιβάρυνση της υγείας της γυναίκας ούτε έχει καμιά σχέση με την επίπτωση του καρκίνου του μαστού.

2. Η ύπαρξη του προθέματος στήθους μπορεί να επηρεάσει με οποιονδήποτε τρόπο τον θηλασμό και την αισθητικότητα της θηλής;

Όταν η επέμβαση επιτελείται από έμπειρο και προσεκτικό Πλαστικό Χειρουργό, οι πιθανότητες να υπάρξει πρόβλημα, στη δυνατότητα της γυναίκας να θηλάσει και στην αισθητικότητα της θηλής, είναι αμελητέες.

3. Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία, για να υποβληθεί μια γυναίκα σε αυξητική στήθους;

Η αυξητική στήθους πρέπει να γίνεται μετά την ηλικία των 18 ετών. Η επέμβαση αυξάνει την αυτοπεποίθηση της νέας γυναίκας με ενεργητικές επιπτώσεις στην προσωπική και κοινωνικής της ζωή. Σε μεγαλύτερη ηλικία, και αφού η γυναίκα έχει τεκνοποιήσει, η αυξητική στήθους επαναφέρει τον προ του θηλασμού όγκο στο στήθος, με ταυτόχρονη ανόρθωση του μαζικού αδένα, όταν η πτώση δεν είναι μεγάλη. Καταληκτικό όριο ηλικίας για την αυξητική στήθους δεν υπάρχει.

4. Πόσο φυσικό μπορεί να είναι το αποτέλεσμα;

Είναι όλα τα προθέματα στήθους τα ίδια; Όλα τα προθέματα στήθους δεν είναι τα ίδια. Υπάρχουν προθέματα ποιοτικώς καλύτερα (και ακριβότερα) καθώς και προθέματα χαμηλότερης ποιότητας. Το τελικό αποτέλεσμα εξαρτάται από την τεχνική του Πλαστικού Χειρουργού αλλά και από τον τύπο του προθέματος που χρησιμοποιείται. Τα πλέον εξελιγμένα τεχνολογικά προθέματα στήθους, περιέχουν παχύρευστο jel σιλικόνης και περίβλημα τους είναι κατασκευασμένο από σιλικόνη με ανώμαλη επιφάνεια (cohesive breast implants). Ασφαλέστερα θεωρούνται αυτά που έχουν την έγκριση του Οργανισμού Υγείας των ΗΠΑ (FDA approved breast implants).

5. Πόσο εμφανής στο δέρμα είναι η χειρουργική τομή που πρέπει να γίνει για την τοποθέτηση ενός προθέματος στήθους στο μαστό;

Η χειρουργική τομή, ανεξάρτητα από τη θέση που επιλεγεί να γίνει (υπομάστια πτυχή, θηλαία άλως, μασχάλη), δεν υπερβαίνει σε μήκος τα 4cm, στο δε πλάτος της δεν είναι πάνω από 2mm. Η τομή αυτή, είναι αρκετή για ένα έμπειρο Πλαστικό Χειρουργό, για να τοποθετήσει ένα πρόθεμα σιλικόνης στη σωστή θέση, στο στήθος.

6. Πότε μια επέμβαση μεγένθυσης στήθους έχει πετύχει;

Όταν υφίσταται συμμετρία ανάμεσα στα δύο στήθη, όταν το μέγεθος στήθους είναι αρμονικό με το υπόλοιπο σώμα. Κατά την ψηλάφηση το στήθος πρέπει να είναι επίσης μαλακό και να μην έχει την εικόνα του ψεύτικου.

7. Πότε βλέπουμε το τελικό αποτέλεσμα μετά την συγκεκριμένη επέμβαση;

 Το τελικό αποτέλεσμα συνήθως είναι ορατό τρεις μήνες μετά την επέμβαση. 8. Υπάρχουν κάποιες ιδιαίτερες προφυλάξεις που πρέπει να λαμβάνει η γυναίκα μετά από επέμβαση στήθους; Μετά τις τρεις πρώτες βδομάδες, η ασθενής μπορεί να επανέλθει σε όλες τις καθημερινές της δραστηριότητες χωρίς ιδιαίτερους περιορισμούς.

9. Κάθε πότε πρέπει να αντικαθίσταται ένα πρόθεμα στήθους;

 Τα προθέματα στήθους δεν έχουν ημερομηνία λήξεως, όμως οι καλές εταιρείες δίνουν 12ετή εγγύηση στα προθέματα στήθους που παρέχουν. Εάν δεν υπάρξει αστοχία υλικού δεν υπάρχει λόγος αντικατάστασης ενός προθέματος στήθους εκτός εάν η ίδια, η γυναίκα το θελήσει για δικούς της λόγους.

10. Πόσο ασφαλής είναι η διενέργεια της συγκεκριμένης επέμβασης, σε χώρο εκτός εξοπλισμένης νοσοκομειακής μονάδας;

Στη χώρα μας, η συγκεκριμένη επέμβαση απαγορεύεται να επιτελείται σε χώρους εκτός νοσοκομείου που διαθέτει πλήρως εξοπλισμένο χειρουργικό τομέα. Η επιτέλεση της συγκεκριμένης χειρουργικής επέμβασης αλλά και των υπόλοιπων επεμβάσεων σε ιδιωτικά ιατρεία, πολυιατρεία, κλπ, ενέχει σημαντικούς κινδύνους για την ασφάλεια των ασθενών και πρέπει να αποφεύγεται. Για να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα μετεγχειρητικής μικροβιακής λοίμωξης, η ασθενής απαιτείται να λάβει προφυλακτικά ενδοφλέβια αντιβίωση, διαδικασία που γίνεται νόμιμα μόνο εντός νοσοκομείου.

11. Είναι απαραίτητη η παραμονή του ασθενούς στο Νοσοκομείο για 24 ώρες;

Οχι βέβαια. Η χειρουργημένη είναι στο σπίτι της εγκαίρως για να παρακολουθήσει τις τηλεοπτικές ειδήσεις των 8:00 μμ

12. Πότε το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης χειρουργικής επέμβασης κρίνεται ικανοποιητικό;

Το αισθητικό αποτέλεσμα της συγκεκριμένης χειρουργικής επέμβασης κρίνεται ικανοποιητικό, όταν είναι τόσο φυσικό που δεν μπορεί να γίνει αντιληπτή η παρέμβαση του Πλαστικού Χειρουργού. Ένας έμπειρος Πλαστικός Χειρουργός, διαθέτει πάντα το απαραίτητο φωτογραφικό αρχείο που αποδεικνύει την ποιότητα της δουλειάς του.

 

  πίσω