Συνεντεύξεις στο Ραδιόφωνο
Συνεντεύξεις στον τύπο
Συνεντεύξεις στην τηλεόραση
Συνεντεύξεις στην ιντερνετική τηλεόραση Web
Άλλες συνεντεύξεις
Αληθινές Μαρτυρίες Πλαστικής
 
Δείτε επίσης...
 
New techniques
 
Ρινοπλαστική Χωρίς Νυστέρι
 
Το botox της ηθοποιού
 
Αυξητική Μαστών
 
 
Brazilian
 
 
 
Το Στεφάνι της Νεότητος
 
Δελτία Τύπου
 
Επαγγελαμτικά ταξίδια
 
 
     
           
 
 
           
home
 
Πλαστική χειρουργική, Πλαστικός χειρουργός Δρ. Ι. Λύρας
 
  Δρ. Λύρας Δραστηριότητες Θεραπείες Επεμβάσεις Συνήθεις ερωτήσεις Συνεντεύξεις Επικοινωνία  
 
 
 
πίσω | μπροστά αρχική
 
 

Εφημερίδα Η Νεα Κρήτη (Ηράκλειο), «Σχεδόν Βραζιλία»

 
     
 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ  « Η ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ »
11 Σεπτεμβρίου 2003

 

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΡΑΣ : Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΌΣ
ΜΙΛΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ

 


«ΣΧΕΔΟΝ ΒΡΑΖΙΛΙΑ»

«Να κάνουμε την Κρήτη έναν προορισμό Πλαστικής Χειρουργικής». Με την φράση αυτή ο γνωστός Πλαστικός Χειρουργός, και διευθυντής της κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, Κύριος Γιάννης Λύρας, προτείνει την δημιουργία κέντρου ειδικού ιατρικού τουρισμού στην Κρήτη, και μιλώντας στην Νέα Κρήτη εξηγεί τους λόγους: «Η Κρήτη προσφέρεται ως προορισμός ειδικού τουρισμού. Νομίζω ότι θα πρέπει και οι υπόλοιπες ειδικότητες των γιατρών εκτός από τους Πλαστικούς Χειρουργούς, και στην Κρήτη και στην Κέρκυρα και στην Ρόδο να σκεφτούν πολύ σοβαρά το θέμα, αφού ήδη έχει πετύχει στην Κύπρο, στην Νότια Αφρική, στην Τσεχία και στην Ελβετία»

Βλέπετε να μπορεί να προχωρήσει η δημιουργία ενός κέντρου ιατρικού τουρισμού στην Κρήτη ?
«Δεδομένου του γεγονότος ότι στην Ελλάδα οι τιμές Πλαστικής Χειρουργικής είναι οι μισές σε σχέση με την Δυτική Ευρώπη και στις ΗΠΑ και δεδομένου των γεγονότων ότι, κατ αρχάς, πολλοί ξένοι αλλά και πολλοί Έλληνες που ζουν σε εκείνες τις χώρες επισκέπτονται τακτικά την Ελλάδα, έπειτα ότι η χώρα μας με τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα θεωρηθεί, και επίσημα πια εμείς το γνωρίζουμε ότι είναι ασφαλής τόπος για τουριστική διαμονή αλλά και ότι η Πλαστικοί Χειρουργοί της Ελλάδας είναι πάρα πολύ καλοί (καλύτεροι από τους συναδέλφους τους στο εξωτερικό), νομίζω ότι η Κρήτη, επειδή έχει κέντρα θαλασσοθεραπείας προσφέρεται για να γίνονται τέτοιου είδους επεμβάσεις και αυτοί οι άνθρωποι να αποθεραπεύονται εδώ. Εμείς σκεφτόμαστε λοιπόν, ότι θα πρέπει θα πρέπει να συνδεθεί η ιατρική πλευρά του θέματος, που είναι η χειρουργική επέμβαση με την πλευρά της ανανέωσης, που έχει να κάνει με όλες τις ειδικές θεραπείες οι οποίες γίνονται σε όλα τα κέντρα θαλασσοθεραπείας.»


«ΘΕΜΑ ΑΤΟΜΩΝ»

Πιστεύετε ότι η Ελλάδα και η Κρήτη, ιατρικά, μπορούν να ανταπεξέλθουν σε ένα τέτοιο εγχείρημα?
Γιατί, Κύριε Λύρα, ο απλός πολίτης θα σας αντέτεινε ότι δεν είμαστε και Βραζιλία.
«Και όμως, πιστέψτε με, είμαστε σχεδόν Βραζιλία. Άλλωστε και η Βραζιλία, κάπως έτσι ξεκίνησε. Βρέθηκαν κάποιοι φωτισμένοι γιατροί – γιατί έτσι ξεκίνησαν όλα – και έδωσαν στην χώρα τους την ιατρική αξία που χρειαζόταν. Είναι όλα θέμα ατόμου. Γι αυτό και ήρθαμε εμείς εδώ, για να προσφέρουμε την ιδέα. Θεωρώ ότι η Κρήτη ήταν το καλύτερο μέρος να ανακοινωθεί ένα τέτοιο σχέδιο και να το ακούσουν οι υπεύθυνοι του τουρισμού μας ώστε να έρθουν σε επαφή με τους τουριστικούς παράγοντες και με τους υπόλοιπους που εμπλέκονται στα ιατρικά θέματα. Η Κρήτη διαθέτει πάρα πολύ καλές γενικές κλινικές και άρα η πράξη και η αποθεραπεία θα μπορούσαν να γίνουν εδώ. Ας το σκεφτούν οι πολιτικοί μας.

«ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ»

Μια και αναφερθήκατε στα άτομα ποια πρόσωπα θα βλέπατε εσείς να πλαισιώνουν και να υλοποιούν αυτή την ιδέα στην Κρήτη ?
«Πιστεύω ότι υπάρχουν δύο ή τρεις σημαντικοί επιχειρηματίες του τουρισμού. Η σημερινή συζήτηση είναι ένα καλό έναυσμα για να βρεθούμε όλοι μαζί γύρω απο ένα τραπέζι και μαζί να προχωρήσουμε σε ένα τέτοιο σχέδιο. Εγώ προτίθεμαι να τους προσφέρω όλη την εμπειρία που έχω απο τη Βραζιλία, ώστε να καταλάβουν ότι αυτό είναι ένα εύκολο επιχείρημα. Στο ιατρικό ¨κομμάτι¨, υπάρχουν στην Κρήτη πολύ καλοί πλαστικοί χειρουργοί ήδη, υπάρχουν στην Αθήνα πολύ καλοί πλαστικοί χειρουργοί κρητικής καταγωγής, και άλλοι που προτίθενται να μείνουν στην Κρήτη για όσο καιρό χρειάζονται να υλοποιηθούν τα επιχειρηματικά και επιστημονικά αυτά σχέδια».

Είστε ανάμεσά τους;
«Βέβαια. Αγαπώ την Κρήτη πάρα πολύ! Είμαι Λάκκων στην καταγωγή και συνεπώς μοιάζουμε πολύ εμείς. Αισθάνομαι στην Κρήτη σαν στο σπίτι μου. Θα κατέβαινα εδώ για μια τέτοια προσπάθεια, εάν μπορούσα να συνεργαστώ με την υπόλοιπη ιατρική κοινότητα, έτσι ώστε να είναι και μια συλλογική προσπάθεια-απεχθάνομαι τις ατομικές προσπάθειες! Προτίθεμαι, σε συνεργασία με άλλους γιατρούς, για να καταστήσουμε την Κρήτη έναν προορισμό πλαστικής χειρουργικής και ανανέωσης, με όλους τις καινούργιες μεθόδους».

«ΚΑΛΗ ΑΓΟΡΑ»

Ως αγορά πως είμαστε;
«Η Ελλάδα είναι μια πολύ καλή αγορά πλαστικής χειρουργικής. Αυτή τη στιγμή μιλάμε για 5 χιλιάδες χειρουργικές επεμβάσεις κατά μέσο όρο το χρόνο, αριθμός που μεταφράζεται στο 0,5% του ενεργού πληθυσμού. Αυτό θα μπορούσε να διπλασιαστεί και να γίνει 1% του πληθυσμού με έναν πολύ απλό τρόπο και είμαι σίγουρος ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο τον επόμενο χρόνο. Δηλαδή βρισκόμαστε σε ανάλογα ποσοστιαία επίπεδα με τις ΗΠΑ».

Σε ότι αφορά την Κρήτη;
«Υπολογίζω ότι στην και από την Κρήτη κάθε χρόνο, συνολικά, πρέπει να γίνονται περίπου 70 – 100 κλασσικές χειρουργικές επεμβάσεις αισθητικής πλαστικής χειρουργικής. Από αυτές , οι μισές αφορούν σε γυναίκες και οι άλλες μισές σε άνδρες, σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα μέρη της Ελλάδας όπου περισσότερες αφορούν σε γυναίκες και λιγότερες σε άνδρες. Αυτό το στοιχείο είναι εντυπωσιακό! Αυτό σημαίνει ότι οι Κρήτες άνδρες γεννήθηκαν όμορφοι και θέλουν να παραμείνουν όμορφοι, νοιάζονται για την εμφάνισή τους και θέλουν να την συντηρήσουν».

 

 
 
  πίσω