Συνεντεύξεις στο Ραδιόφωνο
Συνεντεύξεις στον τύπο
Συνεντεύξεις στην τηλεόραση
Συνεντεύξεις στην ιντερνετική τηλεόραση Web
Άλλες συνεντεύξεις
Αληθινές Μαρτυρίες Πλαστικής
 
Δείτε επίσης...
 
New techniques
 
Ρινοπλαστική Χωρίς Νυστέρι
 
Το botox της ηθοποιού
 
Αυξητική Μαστών
 
 
Brazilian
 
 
 
Το Στεφάνι της Νεότητος
 
Δελτία Τύπου
 
Επαγγελαμτικά ταξίδια
 
 
     
           
 
 
           
home
 
Πλαστική χειρουργική, Πλαστικός χειρουργός Δρ. Ι. Λύρας
 
  Δρ. Λύρας Δραστηριότητες Θεραπείες Επεμβάσεις Συνήθεις ερωτήσεις Συνεντεύξεις Επικοινωνία  
 
 
 
πίσω | μπροστά αρχική
 
 

Περιοδικό Κράμα «Σήκωσε το, το Τιμημένο! (το προγούλι)»

 
     
 

 

Σήκωσε το, το Τιμημένο! (το προγούλι)

Οι άντρες έχουν παρόμοια δικαιώματα με τις γυναίκες στο θέμα της αρμονικής εξωτερικής εμφάνισης, αν και η κοινωνία είναι γενικά πιο ελαστική με το αντρικό φύλλο στα θέματα ομορφιάς. Ο άντρας έχει κατανοήσει ότι αισθάνεται καλύτερα όταν είναι όμορφος, αρμονικός και με προσεγμένη εξωτερική εμφάνιση.
Στον σημαντικό τομέα της αυτοπεποίθησης ο άντρας επίσης τα τελευταία 20 χρόνια κατανοεί όλο και περισσότερο την σημαντική συμβολή της προσοχής που απολαμβάνουν οι άνθρωποι που θεωρούνται πρότυπα ανδρικής ομορφιάς. Ακόμη και όταν ο χρόνος έχει περάσει από πάνω τους και έχει αφήσει τα σημάδια του, οι άντρες γενικότερα αντιμετωπίζονται πιο θετικά όταν έχουν προϋπάρξει όμορφοι.
Η κατανάλωση αντρικών καλλυντικών για τους συγκεκριμένους λόγους αυξάνεται αλματωδώς τα τελευταία χρόνια. Το ίδιο και η πλαστική χειρουργική που αφορά τους άνδρες.

Η πλαστική χειρουργική είναι ειδικότητα της Ιατρικής που ασχολείται με τον χειρισμό και την βελτίωση της εξωτερικής εικόνας του ανθρώπου. Ο ενδιαφερόμενος επιλέγει τον Πλαστικό Χειρουργό του για να κάνει μια ή περισσότερες ιατρικού τύπου επεμβάσεις, οι οποίες θα βελτιώσουν την εξωτερική του εικόνα με σκοπό να την προσαρμόσουν στα πρότυπα αισθητικής που επικρατούν στην χώρα του. Η πλαστική χειρουργική έχει σημαντικότερη παρουσία στις Νότιες και Λατινικές χώρες. Η αισθητική πλαστική χειρουργική στην Ελλάδα αφορά το 20% του συνολικού ενεργού πληθυσμού και αυξάνεται όσο αυξάνεται το βιοτικό επίπεδο.

Οι πρώτες πιστές φίλες της πλαστικής χειρουργικής ξεκίνησαν να πυκνώνουν τις τάξεις του από το 1970 όποτε ήταν πολύ της μόδας οι ρινοπλαστικές στην υψηλή κοινωνία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Σήμερα οι μισές γυναίκες απ΄ όλη την Ελλάδα, δηλώνουν ότι θα κάνουν στο προσεχές χρονικό διάστημα (όταν οι συνθήκες ζωής τους το επιτρέψουν) μια πλαστική χειρουργική επέμβαση στο πρόσωπο και το σώμα τους (ανόρθωση στήθους, προσώπου, γλουτών, κοιλιάς).

Ακάθεκτες όμως συνεχίζουν οι νεαρές ηλικίες στις οποίες το ζητούμενο είναι η προσαρμογή των χαρακτηριστικών τους στα πρότυπα αρμονίας του Πυθαγόρα και του Leonardo Da Vinci (ρινοπλαστική, ωτοπλαστική, προφιλοπλαστική, λιποπλαστική γλουτών, περιγράμματος, μέσης) και όταν περάσει ο χρόνος, η χαλάρωση του δέρματος του προσώπου και του σώματος δεν είναι ότι καλύτερο.
Οι πιο αισιόδοξοι για τη ζωή κάνουν επεμβάσεις ανανέωσης (διόρθωση στο προγούλι, το λαιμό, τα βλέφαρα, τα μάγουλα, τα χέρια και το σώμα).

Δέκα χιλιάδες επεμβάσεις αισθητικού τύπου γίνονται στην Ελλάδα κάθε χρόνο, από απλές ενέσεις αποκατάστασης όγκου μέχρι συνδυασμού πολλών αισθητικών επεμβάσεων μαζί με σκοπό το πιο συνολικό και προσωποποιημένο αποτέλεσμα.
Οι γυναίκες πεπεισμένες για την αποτελεσματικότητα της πλαστικής χειρουργικής και την θετική της επίδραση, φέρνουν τους άνδρες τους (υιό, φίλο, συνεργάτη, αρραβωνιαστικό, σύζυγο, εγγονό) στον ειδικό για να συνεπικουρήσουν την δια της Ιατρικής μεθόδου βελτίωση της εξωτερικής τους εικόνας.
Διόρθωση της μύτης, των αυτιών, τις γυναικομαστίας, του σωσιβίου γύρω από την μέση, του προγουλιού, των χαλαρωμένων βλεφάρων, της υφής του δέρματος κ.λ.π. είναι έννοιες που οι άντρες έμαθαν από τις γυναίκες, πρώτες διδάξασες σχεδόν «καθηγήτριες» στην απέραντη γνώση και τις μεθόδους της πλαστικής χειρουργικής.

Μετά το 2000, όλες οι επεμβάσεις είναι πιο απλοποιημένες, προσωποποιημένες, ανώδυνες και πιο αποτελεσματικές. Οι νέες τεχνικές που εφαρμόζονται από τη νέα γενιά των πλαστικών χειρουργών, στηρίζονται τόσο στην εμπειρία των παλαιοτέρων, όσο και στα νεότερα δεδομένα αισθητικής και κοινωνικών αναγκών. Οι νέες γενιές ανθρώπων είναι πιο όμορφες διότι έχουν ζήσει καλύτερα, πιο πρακτικά χωρίς στερήσεις, μακριά από παγκοσμίους πολέμους, που ας μην ξεχνάμε δημιούργησαν την ανάγκη για την δημιουργία της επανορθωτικής πλαστικής χειρουργικής. Η αισθητική χειρουργική ήρθε για να βελτιώσει τα αποτελέσματα των επανορθώσεων της ανθρώπινης εμφάνισης που δημιουργήθηκαν από τραυματισμούς.
Ειδικά για τον σύγχρονο άνδρα το θέμα της αρμονικής και προσεγμένης εξωτερικής εμφάνισης, δεν έχει επίδραση μόνο στην αυτοπεποίθησή του αλλά και στην ικανότητά του να είναι ανταγωνιστικός σε ένα σκληρό επαγγελματικό περιβάλλον που ούτως ή άλλως αφήνει πολύ λίγα περιθώρια ελιγμών.
Ο προσεγμένος άντρας έχει περισσότερες ευκαιρίες στη ζωή και καλύτερα αποτελέσματα στην παραγωγικότητά του.

Εν τέλει η πλαστική χειρουργική σήμερα είναι ένα από τα ελιξίρια της ψυχής και η δημιουργία σύνθετων μοντέρνων χώρων μέσα στους οποίους ο σύγχρονος άντρας θα ξεκουράζεται, θα ανανεώνεται ψυχικά και σωματικά και θα βελτιώνει την εξωτερική του εμφάνιση μέσα από διακοπές που θα διαρκούν από μία μέρα έως μία εβδομάδα, στα πρότυπα της Ελβετίας ίσως είναι μια πολύ ωραία ιδέα και για την χώρα μας.
Κεντρικό ρόλο σ' αυτή την προσπάθεια θα παίξουν οι ειδικοί του χώρου και συγκεκριμένα ο Πλαστικός Χειρουργός, ο οποίος έχει ήδη φέρει την τεχνογνωσία (Know How), από χώρες που έχουν παράδοση στο συγκεκριμένο αντικείμενο.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ


Ο δρ. Ιωάννης Λύρας είναι:

  • Ειδικός Αισθητικός επανορθωτικός Πλαστικός Χειρουργός.
  • Διευθυντής Πλαστικής Χειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.
  • Μόνιμος Επιστημονικός Συνεργάτης του καθηγητή Ivo Pitanguy,ως τακτικό μέλος του συνδέσμου συνεργατών του, AEXPI και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Χειρουργικής Εταιρείας Pitanguy ACEIP
  • Μέλος του Διεθνούς Κολεγίου Χειρουργών, FICS
  • Μέλος της Ελληνικής και Βραζιλιάνικης Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής
  • Μέλος της Ακαδημίας Επιστημών της Νέας Υόρκης, NYAS
 

 
 
  πίσω