Συνεντεύξεις στο Ραδιόφωνο
Συνεντεύξεις στον τύπο
Συνεντεύξεις στην τηλεόραση
Συνεντεύξεις στην ιντερνετική τηλεόραση Web
Άλλες συνεντεύξεις
Αληθινές Μαρτυρίες Πλαστικής
 
Δείτε επίσης...
 
New techniques
 
Ρινοπλαστική Χωρίς Νυστέρι
 
Το botox της ηθοποιού
 
Αυξητική Μαστών
 
 
Brazilian
 
 
 
Το Στεφάνι της Νεότητος
 
Δελτία Τύπου
 
Επαγγελαμτικά ταξίδια
 
 
     
           
 
 
           
home
 
Πλαστική χειρουργική, Πλαστικός χειρουργός Δρ. Ι. Λύρας
 
  Δρ. Λύρας Δραστηριότητες Θεραπείες Επεμβάσεις Συνήθεις ερωτήσεις Συνεντεύξεις Επικοινωνία  
 
 
 
πίσω | μπροστά αρχική
 
 

Περιοδικό Glam and Style «Ομορφότερη»

 
     
 

Περιοδικό Glam and Style "Ομορφότερη"
Ιούνιος 2003

 

 

ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΣΤΗΘΟΣ

 

" Ιδανικό στήθος :
Μόνικα Μπελούτσι : Λίγο χαλαρό αλλά πολύ ωραίο
Λετίσια Κάστα : Μεγάλο αλλα όμορφο
Τζένιφερ Λόπεζ : Μικρό, φυσικό και εύχρηστο... "


Κάθομαι στο γραφείο του και τον περιμένω. Απέναντί μου ένα μόνιτορ με απεικονίζει ακατάπαυστα. Για να με θαυμάσω, να με βαρεθώ ή να αποφασίσω πως θα μπορούσα να γίνω «μια άλλη, ομορφότερη Καίτη».
Ενώ εκείνος ζητάει πάγο, για μια κυρία που μόλις έχει κάνει τις ενεσούλες της -ο πάγος βοηθά ενάντια στο πρήξιμο.

«Όχι μια άλλη Καίτη ούτε μια ομορφότερη Καίτη, αλλά η Καίτη που θέλετε» με διορθώνει, κατανοώντας τη σκέψη μου, ο πλαστικός χειρουργός Γιάννης Λύρας, επιστημονικός υπεύθυνος και διευθυντής Πλαστικής Χειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών. Ένας νέος, μελαχρινός, χαμογελαστός άνδρας, που σε κάνει με την πρώτη του λέξη να αισθάνεσαι ευχάριστα και άνετα. Όση ώρα έμεινα στο ιατρείο του, ένιωσα σαν να βρισκόμουν σ' ένα χαρούμενο πανηγύρι ομορφιάς και αισιοδοξίας!

Η όποια αντίθεσή μου στο θέμα «πλαστική επέμβαση» διασκεδάστηκε με ευκολία και ενώ, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ανήκω μάλλον στην κατηγορία των γυναικών που ενδιαφέρονται για το πρόσωπό τους, αφού έχει περάσει ο καιρός της επίτευξης των στόχων και σήμερα βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση της κατάκτησής τους, αποφασίζω τελικά ν' αφήσω τα προσωπικά κατά μέρος και να μιλήσουμε για τις πλαστικές επεμβάσεις στήθους, μιας και μόλις που προλαβαίνουμε, πριν βγούμε στην παραλία.
Για καμία επέμβαση, άλλωστε, δεν εμποδίζει το καλοκαίρι, κατά τον Γιάννη Λύρα. Όσο για την πλαστική στήθους, αν και είναι καλύτερα, μέχρι να περάσει το πρήξιμο, να μην εκτεθείς στον ήλιο, που επιτείνει το οίδημα, εντούτοις μια πελάτισσά του -γυμνάστρια μοντέλο- εμφανίστηκε στην παραλία, για να φωτογραφηθεί την έκτη μέρα της επέμβασης. Καλό είναι βέβαια για να μη βραχεί η τομή, για να μη μολυνθεί.

Ποιες γυναίκες αποφασίζουν να κάνουν πλαστική στήθους;
- Οι γυναίκες που αγαπούν το σώμα τους, που θέλουν να το δείξουν, που επιθυμούν να παρουσιάζουν πάντα ένα αξιοπρεπές σώμα. Γυναίκες 18-24 ετών που δεν είχαν ποτέ στήθος. Γυναίκες 24-34 ετών που έκαναν παιδιά και ξαφνικά το όμορφο στήθος τους δεν είναι πια το ίδιο. Γυναίκες 34-44 ετών που είχαν πάντα ένα βαρύ στήθος και τώρα αντιλαμβάνονται ότι το στήθος τους δεν είναι τόσο ψηλά όσο άλλοτε. Γυναίκες άνω των 44 που θεωρούν ότι το στήθος τους είναι πολύ απλωμένο, δεν έχει το κωνικό σχήμα που είχε κάποτε και δεν μπορούν πια να ντυθούν, να στηθεί όμορφα μέσα σ’ ένα όμορφο φόρεμα. Κι επίσης γυναίκες που, για κάποιο λόγο, έχασαν το στήθος τους.

Όλες δηλαδή είμαστε μέσα.
- Δεν υπάρχει καμία γυναίκα σε ενεργή φάση της ζωής της που να μην ενδιαφέρεται για το στήθος της. Μα γιατί την εμποδίζει, γιατί της λείπει, γιατί δεν το θαυμάζει πια. Θα το ήθελε λίγο διαφορετικό. Μπορεί να είναι ωραίο, αλλά να το θέλει ακόμα πιο ωραίο.

Τι έχει αλλάξει από το ΄90, εποχή της αμφισβήτησής τους, μέχρι σήμερα;
- Τα νέα ενθέματα δεν είναι σε υγρή μορφή, αλλά συνεκτικό ζελ σιλικόνης μέσα σε μια μεμβράνη σιλικόνης, κάτι που μοιάζει με λουκούμι, για να καταλάβετε, ενώ το προηγούμενο έμοιαζε με μέλι. Συνεπώς, ακόμα και να κοβόταν, δεν μπορεί να χυθεί.

Κι είναι εύκολη επέμβαση;
- Η μία κατηγορία είναι το απλό γέμισμα του στήθους και η άλλη το γέμισμα και η ανόρθωση του στήθους.. Το πρώτο είναι μια πολύ απλή ιστορία. Κρατάει 40 λεπτά με τοπική αναισθησία. Η παραμονή στο χώρο διαρκεί μόνο έξι ώρες. Προστίθεται η ποσότητα, στο σχήμα που χρειάζεται, όπως θα μεγάλωνε το στήθος σε μια εγκυμοσύνη, και τελείωσε. Σήμερα βρίσκεις πολλά σχήματα. Τα ενθέματα μπορεί να είναι σαν μια σταγόνα νερού, σαν ένα φασόλι οριζόντιο, ολοστρόγγυλο κ.ά.

Ποιος αποφασίζει για το σχήμα;
- Κυρίως η ενδιαφερόμενη. Με δύο απλούς τρόπους. Ο ένας είναι να ζητήσει το μέγεθος που επιθυμεί. Το Νο 2-80 είναι το πιο δημοφιλές. Σπάνια θα βρεις γυναίκα που δεν τη αρέσει αυτό το μέγεθος, γιατί είναι αρκετά μεγάλο και αρκετά μικρό ταυτόχρονα. Και συγχρόνως μοιάζει φυσικό, είναι εύκολο στο ντύσιμο και αρέσει στους άνδρες. Όσον αφορά το σχήμα, ζητάμε από την ενδιαφερόμενη να διαλέξει μια φωτογραφία από ένα περιοδικό. Όχι για να το αντιγράψεις, αλλά για να καταλάβεις τι της αρέσει, τι αρέσει στο σύντροφό της, αν το κουβεντιάσει μαζί του. Και ξέρεις πως αυτό που ζήτησε, είναι π.χ. 450 cm3 , ενώ σήμερα το στήθος της είναι μόνο 100 cm3.

Είναι και λίγο sculpture, γλυπτική δηλαδή;
- Είναι καθαρή γλυπτική. Μην ξεχνάμε ότι η λέξη «πλαστική» βγαίνει από το ρήμα «πλάθω». Δίνω σχήμα. Την επομένη βγάζει τον επίδεσμο και βάζει το αθλητικό σουτιέν για άλλες 20 μέρες. Και αυτό είναι όλο! Είναι λίγο πιο πρησμένο τον πρώτο καιρό, και κυρίως στις γυναίκες που δεν είχαν δέρμα, δεν είχαν στήθος μέχρι τότε δηλαδή.

Η ανόρθωση στήθους δεν είναι τόσο εύκολη και γρήγορη όσο η αυξητική.
- Είναι η επέμβαση με τις πιο πολλές παρεξηγήσεις, γιατί περιλαμβάνει μια
μικρή τομή, για να αφαιρεθεί το πλεονάζον δέρμα. Γύρω από το στεφάνι της
θηλής, κάθετη ή κάθετη και οριζόντια, σαν άγκυρα, όταν η βάση του στήθους
είναι πλατιά. Μια τομή που είναι κρυμμένη μέσα στο σουτιέν, δεν φαίνεται σε
κάποιον που είναι δύο μέτρα μακριά, αλλά είναι ορατή από το σύζυγο. Εκεί
λοιπόν υπάρχει η παρεξήγηση, αν η γυναίκα δεν είναι ενημερωμένη.

Οι τομές είναι θέμα στήθους δηλαδή;
- Εκείνες που έχουν μικρό στήθος, είναι σε πλεονεκτική θέση. Από την άλλη, οι
γυναίκες που είχαν μεγάλο στήθος, είναι τυχερές για την πρόληψη του
καρκίνου. Γιατί αν κάνουν μια μείωση του μαστού, μέσα στο προιόν που θα
βγει, μπορεί να είναι εκείνο το τμήμα που θα αρρώσταινε και να αλλάξει το
πεπρωμένο. Με απλό τρόπο γίνεται και αυτή η επέμβαση, με τοπική
αναισθησία. Διαρκεί μιάμιση ώρα. Έξι ώρες μετά η γυναίκα φεύγει για το
σπίτι της.

Και το κόστος;
- Υπολογίστε ότι για οποιαδήποτε επέμβαση πλαστικής χειρουργικής στην
Ελλάδα το κόστος είναι η μισή τιμή από τη Γερμανία και ίσως με καλύτερο προιόν. Η διαφορά της επιλογής βρίσκεται στην τιμή του ενθέματος.

Θεωρείτε ότι κάνουμε καλά οι γυναίκες ν' ασχολούμαστε τόσο με την εικόνα μας;
- Εγώ τη δουλειά μου δεν την επέλεξα για τους λόγους επιτυχίας της. Θα την έκανα καλά, γιατί θέλω να την κάνω καλά. Αλλά βλέπεις πόσο καλά αισθάνονται οι γυναίκες μετά. Γιατί είναι μέρος της ψυχολογίας της γυναίκας. Από μικρές ακούνε «τι ωραία μαγουλάκια που έχεις, τι ωραία ματάκια που έχεις, τι ωραίο στήθος που έχεις». Και μια μέρα ψάχνουν «που είναι αυτά τα ωραία μαγουλάκια».
Γιατί και οι ποιητές περιγράφουν την ομορφιά μιας γυναίκας, ενώ για τον άνδρα περιγράφουν τη ρώμη του. Γι αυτό είμαστε εδώ, γιατί η ποίηση πρέπει να ισχύει για όλες τις γυναίκες, όχι μόνο για τις νέες. Για να έρθουν σε εμάς και να πούνε: « Βγάλε αυτές τις ρυτίδες από τα όμορφα μάτια μου. Ξαναφτιάξε μου εκείνο το όμορφο και σφιχτό στήθος, που χάλασε με τα δυο παιδιά που έκανα». Στην πλαστική χειρουργούμε όμορφους ανθρώπους.

 

 
 
  πίσω