Συνεντεύξεις στο Ραδιόφωνο
Συνεντεύξεις στον τύπο
Συνεντεύξεις στην τηλεόραση
Συνεντεύξεις στην ιντερνετική τηλεόραση Web
Άλλες συνεντεύξεις
Αληθινές Μαρτυρίες Πλαστικής
 
Δείτε επίσης...
 
New techniques
 
Ρινοπλαστική Χωρίς Νυστέρι
 
Το botox της ηθοποιού
 
Αυξητική Μαστών
 
 
Brazilian
 
 
 
Το Στεφάνι της Νεότητος
 
Δελτία Τύπου
 
Επαγγελαμτικά ταξίδια
 
 
     
           
 
 
           
home
 
Πλαστική χειρουργική, Πλαστικός χειρουργός Δρ. Ι. Λύρας
 
  Δρ. Λύρας Δραστηριότητες Θεραπείες Επεμβάσεις Συνήθεις ερωτήσεις Συνεντεύξεις Επικοινωνία  
 
 
 
πίσω | μπροστά αρχική
 
 

Εφημερίδα Πατρίς (Ηράκλειο Κρήτη). «Αυτά που θέλουν οι γυναίκες»

 
     
 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΤΡΙΣ
17 Νοεμβρίου 2004

 

ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΑΝΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΛΑΚΗ

Ο πλαστικός χειρουργός των επωνύμων Γιάννης Λύρας μιλά στην «Π».
Τί θέλουν οι άνδρες από τις γυναίκες και τί οι γυναίκες από τους άνδρες;
Και όμως το πρώτο πράγμα που ζητάνε, δεν είναι η ομορφιά.

«Οι γυναίκες αναζητούν τη δύναμη σε ένα αρσενικό και οι άνδρες δεν θέλουν δίπλα τους μία γυναίκα που φαίνεται πιο έξυπνη από εκείνους» λέει ο πλαστικός χειρουργός των επωνύμων Γιάννης Λύρας.
"Οι καλύτεροι πελάτες μου είναι οι δυνατές γυναίκες." λέει με ευχαρίστηση. Τον επιλέγουν επίσης πολλες τραγουδιστριες και ηθοποιοί, ενώ κάθε χρόνο περισσότεροι από 500 Κρητικοί τον επισκέπτονται στο γραφείο του για να βελτιώσουν την εμφάνισή τους». Όπως λέει ο ίδιος στην «Π» έχει κάνει λίφτινγκ ακόμη και σε 82χρονη (!). Οι περισσότερες γυναίκες θέλουν να φτιάξουν το στήθος τους και να σβήσουν τα σημάδια του χρόνου από το πρόσωπό τους.  «Οι γυναίκες πρέπει, να συμπεριφέρονται ως νέες χωρίς να φαίνονται γελοίες» σχολιάζει και συμπληρώνει: «Η ομορφιά είναι ένα σημαντικό «όπλο» όμως δεν αρκεί για να πετύχουμε στην προσωπική και την επαγγελματική μας ζωή».

Ο Γιάννης Λύρας μας αποκαλύπτει τα μυστικά της ομορφιάς και όχι μόνο...

Ερωτηση: Γιατί αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την Πλαστική Χειουργική ?
Είχα έναν διευθυντή στην Νέα Υορκη που ήθελε να γίνει Πλαστικός Χειρουργός, δεν είχε εκπληρωθεί αυτό όνειρό του κα το μετέδωσε σε μένα. Σε προσωπικό επίπεδο ανέκαθεν μου άρεσε η Χειρουργική.
Η Ιατρική που γίνεται με τα χέρια.

Ερώτηση: Τί ευκαιρίες μπορεί να χάσει στη ζωή του ένας άσχημος άνθρωπος?
Πιστεύω ότι μπορεί να χάσει πολλές ευκαιρίες. Ενας άσχημος άνθρωπος κατ’αρχήν δεν επιλέγεται εύκολα στον τομέα της εύρεσης εργασίας , ούτε από τον κοινωνικό ενώ αντιμετωπίζει περισσότερες δυσκολίες από τους άλλους και στις σχέσεις του με το άλλο φύλο. Νομίζω ότι ο ίδιος δεν έχει αυτοπεποίθηση και δεν αισθάνεται ανταγωνιστικός

Ερώτηση: Ενα πρόσωπο και ένα σώμα κάτω του μετρίου, πόσο μπορεί να βελτιωθεί ?
Μπορεί να βελτιωθεί πάρα πολύ αρκεί να ακολουθεί μία σειρά διαδικασιών και όχι μία διαδικασία μόνο.
Αν βάλεις ένα στόχο και περάσεις από κάποιες αναγκαίες μικρές ή μεγαλύτερες επεμβάσεις , η βελτίωσή της εμφάνισης σε μεγάλο βαθμό είναι κάτι το δεδομένο.
Δεν μπορούμε να πετύχουμε το τέλειο, το 100%. Όμως το 50% γίνεται & 70% είναι καλύτερο από το 50%.

Ερώτηση: Οι γυναίκες τί ζητάνε από τον Πλαστικό Χειρουργό ?
Απολύτως πρώτη επιλογή είναι το στήθος, δεύτερη επιλογή το περίγραμμα του σώματος, Τρίτη επιλογή να «σβήσουν» τα σημάδια του χρόνου από πάνω τους και τέταρτη ανατομικά χαρακτηριστικά όπως είναι η μύτη, τα αυτιά, τα βλέφαρα.

Ερώτηση: Και τί θέλουν οι άνδρες ?
Οι άνδρες ζητάνε άλλα πράγματα. Δεν ζητάνε να «σβήσουν» τα σημάδια του χρόνου όσο να βγάλουν το «σωσίβιο» γύρω από την μέση. Να κάνουν το πρόσωπό τους πιο αρρενωπό, να φτιάξουν τη μύτη και το πηγούνι τους. Τους ενδιαφέρει να φαίνεται πιο αρρενωποί και πιο αθλητικοί.

Ερώτηση: Εχετε μεταξύ άλλων, σπουδάσει και ζήσει στην Βραζιλία. Τί σας αρέσει σε αυτή τη χώρα ?
Οι άνθρωποι. Μου αρέσει ο τρόπος που παίζουν το παιχνίδι της ζωής. Η λέξη-κλειδί που λένε οι Βραζιλιάνοι είναι «θέλω» ενώ στην Ελλάδα είναι «πρέπει». Όσο για τη χώρα είναι εξαιρετικά όμορφη.
Οταν πας στη Βραζιλία και βρεθείς στην ενδοχώρα, είναι αδύνατον να μην συναντήσεις τον Θεό δίπλα σου, όπως και το διάβολο, γιατί υπάρχει πολύ εγκληματικότητα..

Ερώτηση: Ποιά είναι τα πρώτα πράγματα που προσέχετε σε μία γυναίκα ?
Δεν μπορώ να μην πώ την εξωτερική της εμφάνιση γιατί είμαι και υποψιασμένος, λόγω επαγγέλματος. Κοιτάζω λοιπόν την εξωτερική της εμφάνιση και ποιές ατέλειες έχει για να τις διορθώσω. Το δεύτερο αν είναι αισιόδοξη, μου αρέσουν οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν αισιόδοξα τη ζωή.

Ερώτηση: Ποιά είναι τα επαγγέλματα των επωνύμων πελατών της?
Θα σας φανεί παράξενο και ίσως σας εκπλήξει, αλλά οι περισσότεροι επώνυμοι πελάτες μου ασχολούνται με την δημοσιογραφία.
Μέσα στον Αύγουστο πριν αρχίσει η νέα τηλεοπτική σεζόν, είναι γεμάτο το νοσοκομείο. Κάνουν επεμβάσεις τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα. Οι άνθρωποι αυτοί που θέλουν να παραμείνουν στην αγορά εργασίας δεν μπορούν να αφήσουν τον εαυτό τους παραμελημένο.
Επίσης, πελάτες μου είναι πολλοί ηθοποιοί αλλά και τραγουδιστές που κάνουν σόου.

Ερώτηση: Σε ποιές περιπτώσεις μία επέμβαση πρέπει να επαναληφθεί ?
Μόνο οι επεμβάσεις που γίνονται για να «σβήσουμε» τα σημάδια του χρόνου. Πολλές πελάτισσες με ρωτάνε «Θα γίνω χειρότερη σε πέντε χρόνια, γι’αυτό πρέπει να την επαναλάβουμε?» Οχι. Ποτέ χειρότερα από πριν. Θα είναι πάντα καλύτερη. Αλλά επειδή δεν θέλεις ποτέ να χαλάσεις την ωραία εικόνα που έχεις, θέλεις πάντα να την συντηρείς.

Ερώτηση: Σε ποια ηλικία αρχίζουν συνήθως οι πλαστικές ?
Οταν αρχίζει να φαίνεται ο χρόνος. Από τα 35 και μετά. Φανταστείτε ότι εγώ έχω κάνει λίφτινγκ σε 82χρονη. Ήταν το δεύτερό της και ωτοπλαστική σε 96χρονη.

Ερώτηση: Πόσα χρόνια μπορεί να μας δείξει νεότερους η Πλαστική Χειρουργική ?
Εξαρτάται από την ηλικιακή φύση. Αν είσαι πριν την εμμηνόπαυση, σε δείχνει πολλά χρόνια νεότερο. Αν είσαι 45 σε δείχνει σίγουρα 35, αλλά είναι 55 σε δείχνει 50.

Ερώτηση: Τί πιστεύετε για τους άνδρες που αλλάζουν συχνά συντρόφους ?
Είναι απαράδεκτοι. Αυτό είναι χειρότερο κυνήγι από το κυνήγι της ομορφιάς. Δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν : είτε ότι δεν έδωσαν ποτέ σημασία στην επικοινωνία με την σύντροφό τους, ή ψάχνουν να βρουν επιβεβαίωση του ανδρισμού τους μέσα από την επιβολή στο άλλο φύλο.
Είναι τραγικό λάθος για τη ζωή ενός ανθρώπου να αλλάζει συνεχώς συντρόφους. Οι γυναίκες δεν το κάνουν εύκολα, πρέπει να έχουν απογοητευθεί, να έχουν «τραυματιστεί» από τον σύντροφό τους για να το κάνουν.
Να αρχίσουν δηλαδή την άγρα εραστών. Αντίθετα, συχνά οι άνδρες έχουν την συμπεριφορά του κόκκορα.

Ερώτηση: Τί προσέχουν περισσότερο οι γυναίκες σε έναν άνδρα ?
Το μόνο που δεν προσέχουν είναι η εξωτερική του εμφάνιση, τελικά από ότι έχω καταλάβει Νομίζω ότι τους ενδιαφέρει η δύναμη του άνδρα. Ο τρόπος που έχει να τις προστατεύει και να τις φυλάξει.
Ψάχνουν έναν «αρσενικό» Αν δεν βρουν έναν τέτοιον άνδρα καταλήγουν στις πιο light λύσεις των πολλών φίλων και από τον καθένα παίρνουν και κάτι.

Ερώτηση: Ποιά είναι η ουσία της ζωής ?
Η ουσία της ζωής είναι να καταλάβουμε πόσο λίγη είναι η ζωή μας και να χωρέσουμε μέσα ότι μας κάνει ευτυχισμένους.

Ερώτηση: Οι γυναίκες πρέπει να λένε την ηλικία τους ?
Οχι απαραίτητα. Οι γυναίκες πρέπει να συμπεριφέρονται ως νέες χωρίς να γίνονται γελοίες.

Ερώτηση: Πόσους πελάτες έχετε από την Κρήτη ?
Πάρα πολλούς. Με επισκέπτονται γύρω στους 500 τον χρόνο. Από αυτούς άλλοι χειρουργούνται, άλλοι πρόκειται να χειρουργηθούν και άλλοι θέλουν μία πρώτη επαφή με τον γιατρό γιατί σκέπτονται να κάνουν πλαστική στο μέλλον.
Υπάρχουν ακόμη περιπτώσεις που θέλουν αλλά δεν πρέπει να χειρουργηθούν γιατί έχουν προβλήματα υγείας και δεν χειρουργούμε ποτέ ανθρώπους με προβλήματα υγείας.

Ερώτηση : Μία γυναίκα μπορεί να «σώσει» την σχέση της βελτιώνοντας την εμφάνισή της ? Βοηθάει πολύ η ομορφιά αλλά δεν είναι αρκετή.
Μια γυναίκα δεν πρέπει να δείχνει στον άνδρα ότι είναι πολύ πιο έξυπνη από εκείνον.
Δεν πρέπει να τον υποτιμά . Δεύτερον, πρέπει να είναι πάντα καθαρή και περιποιημένη και τρίτον να είναι όμορφη. Τα άλλα είναι πιο σημαντικά.

Ερώτηση : Εσείς έχετε κάνει πλαστική επέμβαση ?
Όχι, αλλά θα κάνω σύντομα. Άρχισα ήδη να χειρίζομαι την εξωτερική μου εμφάνιση. Έχασα από πέρυσι 15 κιλά και τώρα ετοιμάζομαι να βγάλω το «σωσίβιο» κάτω από την μέση με λιποαναρρόφηση και θα κάνω πλαστική επέμβαση και στο διαφραγμά της μύτης μου.

 

 
 
  πίσω