Δελτία τύπου
Επαγγελματικά ταξίδια
Εκδηλώσεις - Ομιλίες
Σχολιασμοί επικαιρότητος
Συγγραφικό Έργο @ βιβλιοπαρουσιάσεις
Πολιτιστικές δράσεις
Κοινωνική Συμμετοχή
Κοινωνική Ευθύνη
Κοινωνική Δικτύωση
Διαβάσαμε - Ακούσαμε και μας άρεσαν
Ιατρικές δραστηριότητες
Επιστημονικές ιδιότητες
Παλαιότερες διαλέξεις
Ραδιόφωνo
Έρευνα
Θετικές προτάσεις
 
Δείτε επίσης...
 
New techniques
 
Ρινοπλαστική Χωρίς Νυστέρι
 
Το botox της ηθοποιού
 
Αυξητική Μαστών
 
 
Brazilian
 
 
 
Το Στεφάνι της Νεότητος
 
Δελτία Τύπου
 
Επαγγελαμτικά ταξίδια
 
 
     
           
 
 
           
home
 
Πλαστική χειρουργική, Πλαστικός χειρουργός Δρ. Ι. Λύρας
 
  Δρ. Λύρας Δραστηριότητες Θεραπείες Επεμβάσεις Συνήθεις ερωτήσεις Συνεντεύξεις Επικοινωνία  
 
 
 
πίσω | μπροστά αρχική
 
 

Πρίν το Καλοκαίρι...

 
     
 

Θα ήθελες να αποκτήσεις πιο λεπτή μέση και κοιλιά; Το έχεις πάρει απόφαση πως φέτος το καλοκαίρι θα έχεις το πλούσιο μπούστο που πάντα ονειρευόσουν; Ο πλαστικός χειρουργός Δρ. Ιωάννης Λύρας μας δίνει το χρονοδιάγραμμα των αισθητικών επεμβάσεων που καλό θα ήταν να προγραμματίσεις τώρα για να είσαι ανανεωμένη μέχρι το καλοκαίρι.

Μια πλαστική επέμβαση δεν είναι και η πιο απλή απόφαση. Την τελική απόφαση θα την πάρεις φυσικά αφού συζητήσεις με έναν εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό, ο οποίος και θα σου υποδείξει την κατάλληλη θεραπεία για το πρόβλημα που θέλεις να αντιμετωπίσεις.  Πριν το καλοκαίρι... "Ο λαμπερός ήλιος μας φτιάχνει τη διάθεση αλλά συγχρόνως «φωτίζει» τις ατέλειες που κρύβαμε όλο το χειμώνα κάτω από πουλόβερ και κασκόλ" αναφέρει ο πλαστικός χειρουργός Δρ. Ιωάννης Λύρας.

Οι παρακάτω επεμβάσεις θα ήταν καλό να μπούν στο πρόγραμμα μέσα στον επόμενο μήνα. Έτσι, με το που θα "σκάσει" ο πρώτος καλοκαιρινός ήλιος θα έχεις την μοναδική εμφάνιση που πάντα ονειρευόσουν. Χωρίς αναμονή και απαγορεύσεις της περιόδου αποθεραπείας!


ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΣΤΗΘΟΥΣ

"Το πλούσιο στήθος, σύμβολο θηλυκότητας, μητρότητας ερωτισμού, θεωρείται ένα από τα δυνατά ατού της γυναικείας εμφάνισης.

Η επέμβαση μπορεί να γίνει σε όλες τις ηλικίες της γυναίκας, από την εφηβεία ως και μετά την εμμηνόπαυση, εφόσον η γενική υγεία είναι καλή και με την προϋπόθεση ότι η γυναίκα θα ενημερωθεί πλήρως για όλες τις παραμέτρους που αφορούν αυτή την επέμβαση (χειρουργική, τεχνική, αναισθησία, υλικά, προέλευση των εμφυτευμάτων και ποιότητά τους)" εξηγεί ο κ. Λύρας.

Για να είσαι έτοιμη να επιστρέψεις στην "ενεργό" δράση θα πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική για τους επόμενους δύο μήνες.

 

ΛΙΠΟΓΛΥΠΤΙΚΗ, ΛΙΠΟΠΛΑΣΤΙΚΗ  ΚΑΙ ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ

Δοκιμασμένη πια εδώ και 22 χρόνια η λιποαναρρόφηση είναι μια χειρουργική επέμβαση στην οποία με την βοήθεια μικροσωληνακίων, ο ιατρός αναρροφά το περισσεύον λίπος που βρίσκεται τοποθετημένο σε ορισμένα σημεία του σώματος. Με τον τρόπο αυτό θα σμιλέψεις το σώμα και θα απαλλαγείς από όλα τα αδύνατα σημεία σου. Μέχρι το καλοκαίρι κάθε τομή και σημάδι από την επέμβαση θα μοιάζει με απαλή, ανεπαίσθητη γραμμούλα.
 
 
ΕΝΕΣΙΜΑ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΡΥΤΙΔΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Οι αναίμακτες εναλλακτικές μέθοδοι όπως τα μυοχαλαρωτικά, τα ενέσιμα προσθετικά υλικά και τα χημικά peeling αποτελούν αγαπημένη επιλογή όσων θέλουν γρήγορα και ανώδυνα αποτελέσματα.
Η αποθεραπεία είναι μερικών μόνο ημερών. Σε κάθε όμως περίπτωση μια προγραμματισμένη τέτοια επέμβαση θα σου επιτρέψει να βγεις στον καλοκαιρινό ήλιο άφοβα και με το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πριν μιλήσουμε για οποιαδήποτε μέθοδο, σωστό θα ήταν να χωρίσουμε τις γυναίκες ηλικιακά,  σε τρεις κατηγορίες: 

17-27 :  Οι νέες γυναίκες σε αυτή την ηλικία δεν έχουν πρόβλημα γιατί δεν έχει προλάβει να τις φθείρει ο χρόνος. ‘Έχουν συνήθως ανάγκες ανατομικού τύπου που δεν διορθώνονται χωρίς χειρουργική επέμβαση.

27-47 :  Οι νεαρές ώριμες αποτελούν τις ιδανικές υποψήφιες για εναλλακτικές προσθετικές μεθόδους, καθώς συνήθως χρειάζονται πολύ μικρές παρέμβασεις για εκφραστικές ρυτίδες γύρω από τα μάτια και το στόμα.

47-77 :  Οι ενδιαφερόμενες αυτών των ηλικιών υποβάλλονται σε αισθητικές χειρουργικές επεμβάσεις για να φέρουμε το δέρμα κοντά στην ηλικία των 40 και μετά χρησιμοποιούνται εναλλακτικές προσθετικές μέθοδοι, για να συντηρηθεί.

 

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Η ρινοπλαστική είναι η δημοφιλέστερη επέμβαση στη χώρα μας.  Είναι από εκείνες τις διορθωτικές επεμβάσεις με τον πιο καταλυτικό ρόλο στην ψυχολογία του ατόμου διότι δίνει την δυνατότητα να επανασχεδιάσουμε ολοκληρωτικά το προφίλ του πρόσωπου.   Ταυτόχρονα πραγματοποιείται αποκατάσταση-βελτίωση της αναπνευστικής λειτουργίας. Άλλωστε  είναι πολύ σημαντικό μαζί με το καλό αισθητικό αποτέλεσμα, να διατηρήσουμε ή να βελτιώσουμε τη φυσιολογική λειτουργία  της ρινός.
 
Υποψήφιοι για ρινοπλαστική
Ιδανικοί υποψήφιοι είναι γυναίκες και άνδρες 18-35 ετών, που επιθυμούν άψογη εμφάνιση.  Δεν αποκλείονται όμως και άτομα πιο ώριμα 40-50 ετών, στα οποία η μύτη μεγαλώνει ή χοντραίνει καθώς μεγαλώνουν ή παρουσιάζεται πιο έντονη επειδή έχουν αδυνατίσει.

Οι μελανιές και το ενοχλητικό πρήξιμο θα υποχωρήσουν μετά από 6-8 μέρες. Το τελικό όμως σχήμα της μύτης θα φανεί με τον καιρό, όσο φεύγει το πρήξιμο. Μέχρι το καλοκαίρι θα έχεις το τέλειο πρόσωπο, ενώ παραλληλα θα αναπνέεις "με άλλον αέρα"!
 
 
ΒΛΕΦΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Τα μάτια μας είναι το πρώτο στοιχείο του προσώπου που φαίνεται η ηλικία, η κούραση, το ξενύχτι, αντικατοπτρίζει τα συναισθήματά μας και εκφράζει τις συγκινήσεις μας… 

Η περιοχή των ματιών λόγω του ότι έχει ελάχιστο υποδόρειο λίπος, και του πιο λεπτούς μυς του ανθρώπινου σώματοπς, χαρακτηρίζεται ως η πιο ευαίσθητη περιοχή καθώς υπολογίζεται ότι τα βλέφαρα ανεβοκατεβαίνουν 6.000 έως 10.000 φορές την ημέρα.

Επιπλέον,  το στρες,  οι πολλές ώρες εργασίας και οι κλιματολογικές συνθήκες συμβάλλουν στη διαμόρφωση του αισθητικού προβλήματος, στο οποίο τελική και οριστική λύση δίδεται μόνο μέσω της βλεφαροπλαστικής.

Μια λεπτή επέμβαση που ενδέχεται να χρειαστεί έως και 6 εβδομάδες για να δεις το τελικό αποτέλεσμα. Το νέο σου νεανικό και εκφραστικό βλέμα θα είναι έτοιμο να... ατενίσει τη θάλασσα ακριβώς πριν το καλοκαίρι. 


 

 
 
  πίσω