Δελτία τύπου
Επαγγελματικά ταξίδια
Εκδηλώσεις - Ομιλίες
Σχολιασμοί επικαιρότητος
Συγγραφικό Έργο @ βιβλιοπαρουσιάσεις
Πολιτιστικές δράσεις
Κοινωνική Συμμετοχή
Κοινωνική Ευθύνη
Κοινωνική Δικτύωση
Διαβάσαμε - Ακούσαμε και μας άρεσαν
Ιατρικές δραστηριότητες
Επιστημονικές ιδιότητες
Παλαιότερες διαλέξεις
Ραδιόφωνo
Έρευνα
Θετικές προτάσεις
 
Δείτε επίσης...
 
YouTube
 
Αυξητική Μαστών
 
 
Ρινοπλαστική Χωρίς Νυστέρι
 
Το botox της ηθοποιού
 
Brazilian
 
 
New techniques
 
 
 
Το Στεφάνι της Νεότητος
 
Δελτία Τύπου
 
Επαγγελαμτικά ταξίδια
 
 
     
           
 
 
           
home
 
Πλαστική χειρουργική, Πλαστικός χειρουργός Δρ. Ι. Λύρας
 
  Δρ. Λύρας Δραστηριότητες Θεραπείες Επεμβάσεις Συνήθεις ερωτήσεις Συνεντεύξεις Επικοινωνία  
 
 
 
πίσω | μπροστά αρχική
 
 

Έρευνα

 
     
 
 
     
 
A.
Απο το 1990 μέχρι το 1992 , ο Ιωάννης Λύρας τοποθετήθηκε ώς υπεύθυνος έρευνας απο τον Ivo Pitanguy, για τα ιατρικά εμφυτεύματα μαστού και την επίπτωση τους στις διαδικασίες επούλωσης των τραυμάτων . Απόρροια της έρευνας αυτής, ήταν τα εξής συμπεράσματα : α) τα εμφυτεύματα μαστού απο σιλικόνη, δεν ειναι επικίνδυνα για τους ζώντες οργανισμούς β) η τοποθέτηση τους δεν αυξάνει την συχνότητα αδενοκαρκινώματος. γ) γύρω απο τα εμφυτεύματα μαστού συσσωρεύονται αρκετά κύτταρα με αμυντικές ιδιότητες όπως τα επιθηλιοειδή κύτταρα τα οποία παράγουν ιντερφερόνη - γ και παράγοντα νέκρωσης των όγκων (TNF) , παρατήρηση που μπορει να εξηγεί και την μείωση της συχνότητας αδενοκαρκινωμάτων στις γυναίκες με αισθητική πλαστική μαστού. δ) μπορεί να δημιουργηθεί με βάση τις παρατηρήσεις αυτές ένα νέου τύπου ιατρικό εμφύτευμα που να προκαλεί άτυπη ανοσία σε μερικές νεοπλασίες.

Η ερευνητική μας εργασία βραβεύθηκε το 1992 και το 1993 με το πρώτο επίσημo βραβείο Victor Spina της Βραζιλιάνικης Επιστημονικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής.

Η απονομή του βραβείου πραγματοποιήθηκε απο τον Πρόεδρο Liacyr Ribeiro στον Ιατρό Ιωάννη Λύρα στις 11 Νοεμβρίου 1993 στην πόλη Curitiba της Βραζιλίας.
 
περισσότερα...
 
B.
1992. Η διπλωματική του εργασία με θέμα το σύνδρομο Ρόμπεργκ ( προοδευτική ημιατροφία του προσώπου. Το σύνδρομο Ρόμπεργκ ειναι ενα σπάνιο σύνολο δυσμορφιών του ενος απο τα δύο ημιμόρια του προσώπου το οποίο παρατηρείται μονο σε πέντε περίπου χιλιάδες άτομα σε όλο τον πλανήτη. Ο Ιωάννης Λύρας, ανέλυσε απο κλινική και χειρουργική άποψη όλες τις παραμέτρους του συνδρόμου αυτού σε 44 ασθενείς του καθηγητή Ivo Pitanguy στο Rio de Janeiro (το 1% περίπου των περσιτατικών παγκοσμίως), εξάγοντας συμπεράσματα για τους τρόπους και τις τακτικές που μπορούν να προσφέρουν χειρουργική επανορθωτική λύση στο σπάνιο αυτό πρόβλημα. Με το θεμα αυτο ασχολειται και στην παρουσα φαση στην Αθηνα.

 
περισσότερα...
 
Γ.
1985. Μονοκλωνικα αντισωματα. Εφαρμογη στην ουρολογία. Πανεπιστήμιο Αθηνών.
 
περισσότερα...
 
 

 
Σελίδα 1 από 1
1