Δελτία τύπου
Επαγγελματικά ταξίδια
Εκδηλώσεις - Ομιλίες
Σχολιασμοί επικαιρότητος
Συγγραφικό Έργο @ βιβλιοπαρουσιάσεις
Πολιτιστικές δράσεις
Κοινωνική Συμμετοχή
Κοινωνική Ευθύνη
Κοινωνική Δικτύωση
Διαβάσαμε - Ακούσαμε και μας άρεσαν
Ιατρικές δραστηριότητες
Επιστημονικές ιδιότητες
Παλαιότερες διαλέξεις
Ραδιόφωνo
Έρευνα
Θετικές προτάσεις
 
Δείτε επίσης...
 
New techniques
 
Ρινοπλαστική Χωρίς Νυστέρι
 
Το botox της ηθοποιού
 
Αυξητική Μαστών
 
 
Brazilian
 
 
 
Το Στεφάνι της Νεότητος
 
Δελτία Τύπου
 
Επαγγελαμτικά ταξίδια
 
 
     
           
 
 
           
home
 
Πλαστική χειρουργική, Πλαστικός χειρουργός Δρ. Ι. Λύρας
 
  Δρ. Λύρας Δραστηριότητες Θεραπείες Επεμβάσεις Συνήθεις ερωτήσεις Συνεντεύξεις Επικοινωνία  
 
 
 
πίσω | μπροστά αρχική
 
 

10 χρόνια Επίτιμος Πρόξενος. Εκδήλωση στην Αθηναική Λέσχη την ημέρα της γυναίκας.

 
     
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για την ΟΜΙΛΙΑ ΑΘΗΝΑΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ

Επ’ ευκαιρία του  εορτασμού  της παγκόσμιας ημέρας της  γυναίκας την 8/03/2016 και της επετείου 10 χρόνων από την ανάληψη καθηκόντων του Δρ. Ιωάννη Λύρα  ως επίτιμου προξένου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Βραζιλίας στην Ελληνική Δημοκρατία, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην κατάμεστη αίθουσα της Αθηναϊκής Λέσχης,  εκδήλωση-ομιλία του  γνωστού  πλαστικού χειρουργού,  Δρ Ιωάννη Λύρα. 

Το  θέμα που ανεπτύχθη ήταν η «Πλατωνική και Απολλώνια ομορφιά και  πως η εξωτερική εμφάνιση  επηρεάζει την εσωτερική ομορφιά». Τον Δρ. Λύρα προλόγισε ο καθηγητής χειρουργικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κος Ιωάννης Γκόγκας. 

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του  η αυτού εξοχότης   ο αξιότιμος Πρέσβης της Βραζιλίας στην Ελλάδα κος Edgard  Antonio Casciano, τον οποίο οι διοικητές της Αθηναϊκής λέσχης υποδέχτηκαν και τίμησαν με απονομή του επίσημου ιστορικού Λευκώματος του ιδρύματος.  

Παρόντες  ήταν πολλά σημαντικά μέλη της Αθηναϊκής λέσχης με τις συζύγους τους. Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία των γυναικών οι οποίες αριθμούσαν περίπου το ήμισυ των παρευρισκομένων, (κάτι ιδιαίτερα ενδιαφέρον και πρωτόγνωρο  για μια ιστορική ανδρική λέσχη αγγλικού τύπου των Αθηνών). Μεταξύ περισσοτέρων των 300 προσωπικοτήτων που παρευρέθησαν στην εκδήλωση διακρίναμε άτομα από όλους τους τομείς της επιστημονικής, οικονομικής,  διοικητικής, δικαστικής , νομοθετικής  και κοινωνικής ζωής της Ελλάδος. 

Μεταξύ αυτών διακρίναμε τον υπασπιστή  της αυτού εξοχότητος του Προέδρου της  Ελληνικής Δημοκρατίας, αντιπλοίαρχο  κο Αθανάσιο Δημητρίου. 

Παρόντες ήταν πολλοί  Πρέσβεις μεταξύ των οποίων διακρίναμε τους-τις κ.κ  Δημήτρη Λέτσιο (Γεν. Δ/ντη ΣΤ’ Δ. ΥΠΕΞ), Γεώργιο Γεωργίου,  Ιωάννη Νεονάκη, Βασίλειο  Εικοσιπένταρχο, Αλέξανδρο Βαγενά, Χριστίνα Βαγενά, Πολυξένη Στεφανίδου κ.α 

Παρών ήταν επίσης  ο Γενικός Γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Προξενικών Σωμάτων (FICAC) κος Νικόλαος Μαργαρόπουλος ,  ο Πρόεδρος του Προξενικού Σώματος Ελλάδος (CCG) κος Νικόλαος Σούτος και Προξενικοί λειτουργοί  από τις χώρες : Βραζιλία, Χιλή, Ισημερινό, Άγιο Δομίνικο, Πορτογαλία, Λουξεμβούργο, Γεωργία, Τσεχία, Λιβύη, Λιβερία, Αιθιοπία, Μποτσουάνα, Ινδία κ.α   

Επίσης Καθηγητές πολλών Πανεπιστημιακών και Πολυτεχνικών σχολών, Δικαστικούς και Εισαγγελικούς Λειτουργούς, Αξιωματούχους της Αστυνομίας, των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, Επιστήμονες (γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί), Επιχειρηματίες, Δήμαρχοι, τ. Υπουργοί, γυναίκες Βουλευτές,  Αθλητές και Δημοσιογράφοι. 

Επιστημονικός σύμβουλος της ομιλίας ήταν η ιατρός- ενδοκρινολόγος Παρή Ράπτη με μεγάλη εμπειρία σε πολιτιστικά και κοινωνικά θέματα ισότητας των φύλων.   


Τον Πρέσβη της Βραζιλίας συνόδευαν λειτουργοί της πρεσβείας της Βραζιλίας  στη Ελλάδα και βραζιλιάνοι πολίτες  που ζουν στην Ελλάδα δια των εκλεγμένων εκπροσώπων τους. 

Στην ομιλία του ο Δρ Ιωάννης Λύρας ανέλυσε την θεωρία του Πλάτωνα περί της ανώτερης εσωτερικής ομορφιάς των ευγενών αξιών, των καλών  σκέψεων και των δίκαιων ιδεών που οδηγούν σε μεγάλες πράξεις, μη παραγνωρίζοντας ταυτόχρονα και  την δύναμη της εξωτερικής ομορφιάς στην ανθρώπινη ιστορία. Όπως ο Δρ. Λύρας  είπε χαρακτηριστικά, « η αισθητική παιδεία αποτελεί την λύση στο πρόβλημα του βιασμού της ομορφιάς του κόσμου και των ηθικών αξιών σήμερα» και πρότεινε «την συντεταγμένη  επαναλειτουργία από το Ελληνικό κράτος της Ακαδημίας του Πλάτωνος υπό τη μορφή διεθνούς πανεπιστημίου με σκοπό τη διδαχή και επανεξέταση του ωραίου από Έλληνες και ξένους αναγνωρισμένους καθηγητές φιλοσοφίας». 


Η εκδήλωση τελείωσε  με  φιλοσοφικές συζητήσεις περί εσωτερικής και εξωτερικής ομορφιάς σε ευχάριστη δεξίωση που παρέθεσε ο Δρ Ιωάννης Λύρας στο roof garden της Αθηναϊκής λέσχης με θεά τον φωταγωγημένο Αγ. Γεώργιο του Λυκαβηττού και την φωταγωγημένη Ακρόπολη των Αθηνών.  

Η Αθηναϊκή Λέσχη ιδρύθηκε το 1875  κατά το πρότυπο των Αγγλικών Λεσχών με σκοπό την διάδοση των γυμναστικών ασκήσεων, την  διοργάνωση ιστορικών και φιλοσοφικών διαλέξεων-εκδηλώσεων, την ανάγνωση του Ελληνικού και διεθνούς τύπου και ιστορικών συγγραμμάτων , την έκθεση σπάνιων έργων τέχνης και  την ψυχαγωγία των Μελών της. Στην μακρόχρονη διαδρομή της, μεταξύ των Μελών της, θα βρούμε δύο Προέδρους της Ελληνικής Δημοκρατίας, 28 Πρωθυπουργούς, Υπουργούς, Ανώτατους Κρατικούς Λειτουργούς, ξένους Πρέσβεις, Καθηγητές Πανεπιστημίου, Ακαδημαϊκούς, κορυφαίους των Γραμμάτων και των Τεχνών και προσωπικότητες του Επιστημονικού, Οικονομικού και Βιομηχανικού κόσμου. 

Στα 141 έτη παρουσίας της μέχρι σήμερα, έχει παρουσιάσει μια αξιόλογη δραστηριότητα αριστείας σε όλους τους τομείς. Σήμερα είναι ένα Ίδρυμα κοινωνικής και πολιτιστικής μορφής. Μέλη της λέσχης είναι επίσης  πρωταθλητές της ξιφασκίας και μαραθωνοδρόμοι. Ο Δρ. Ιωάννης Λύρας είναι μέλος της Αθηναϊκής Λέσχης από το 1998.Τίτλοι φωτογραφιών

Photo 1 :
O Γενικός γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Προξενικών Σωμάτων (FICAC) κος Νικόλαος Μαργαρόπουλος, ο επίτιμος Πρόξενος του Βελγίου στην Θεσσαλονίκη κος Αλέξανδρος Μπακατσέλος, η επίτιμος Πρόξενος της Βραζιλίας στην Θεσσαλονίκη κα Τίμη Μπακατσέλου και ο επίτιμος Πρόξενος της Βραζιλίας στον Πειραιά Δρ Ιωάννης Λύρας.

Photo 2 : Ο επίτιμος Πρόξενος της Βραζιλίας στον Πειραιά Δρ Ιωάννης Λύρας, η επιστημονική σύμβουλος της ομιλίας ιατρός-ενδοκρινολόγος Παρή Ράπτη και η Α.Ε. ο Πρέσβης της Βραζιλίας στην Ελλάδα κος Edgard Antonio Casciano.

Photo 3: Ο  προπονητής αθλημάτων της Αθηναϊκής Λέσχης κος Κώστας Πολίτης στο μέσον με τον Δρ Ιωάννη Λύρα,  και τον υπασπιστή της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κο Αθανάσιο Δημητρίου (Και οι δύο τερμάτισαν τον 33ο  Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας το 2015).

Photo 4 :
H Α.Ε. ο Πρέσβης της Βραζιλίας στην Ελλάδα κος Edgard Antonio Casciano, ο αντιπρόεδρος της Αθηναϊκής Λέσχης καθηγητής χειρουργικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών κος Ιωάννης Γκόγκας, ο πλαστικός χειρουργός Δρ Ιωάννης Λύρας και ο πρόεδρος του Προξενικού Σώματος Ελλάδος (CCG) καπτ. Νικόλαος Σούτος.

Photo 5 : Ο τ.  Υπουργός κος Ανδρέας Ζαΐμης, ο Γενικός γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Προξενικών Σωμάτων (FICAC) κος Νικόλαος Μαργαρόπουλος με τον ομιλητή Δρ Ιωάννη Λύρα.

Photo 6 : Ο αντιπρόεδρος της Αθηναϊκής Λέσχης καθηγητής χειρουργικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών κος Ιωάννης Γκόγκας απονέμει το ιστορικό λεύκωμα της λέσχης στην Α.Ε. τον Πρέσβη της Βραζιλίας στην Ελλάδα κο Edgard  Antonio Casciano.

Photo 7 :
Με την αξιοθαύμαστη επιστήμονα ιατρό θωρακοχειρουργό Δρ. Καλλιόπη Αθανασιάδη, Πρόεδρο της Ελληνικής εταιρίας Χειρουργών Θώρακος-Καρδιάς-Αγγείων.

Photo 8 : Ο επίτιμος Πρόξενος της Βραζιλίας στον Πειραιά Δρ Ιωάννης Λύρας, η επιστημονική σύμβουλος της ομιλίας ιατρός-ενδοκρινολόγος Παρή Ράπτη και τον Πρέσβη Κο Ιωάννη Νεονάκη. 

 
 
 
Η Αθηναϊκή Λέσχη
 
Photo 1
 
Photo 2
 
Photo 3
 
                 
 
Photo 4
 
Photo 5
 
Photo 6
 
Photo 7
 
                 
 
Photo 8
 
Ο ομιλητής Δρ. Ιωάννης Λύρας στο βήμα της Αθηναικής Λέσχης.
 
Με τον Διπλωμάτη ΥΠΕΞ της Διεύθυνσης Λατινικής Αμερικής κο Νικόλαο Βεργή.
 
Με την δημοσιογράφο Μαρία Νικόλτσιου και τον Μέμο Κολιάτσο.
 
                 
 
Από την Εκδήλωση
 
Από την Εκδήλωση
 
Από την Εκδήλωση
 
Από την Εκδήλωση
 
                 
 
  πίσω