Δελτία τύπου
Επαγγελματικά ταξίδια
Εκδηλώσεις - Ομιλίες
Σχολιασμοί επικαιρότητος
Συγγραφικό Έργο @ βιβλιοπαρουσιάσεις
Πολιτιστικές δράσεις
Κοινωνική Συμμετοχή
Κοινωνική Ευθύνη
Κοινωνική Δικτύωση
Διαβάσαμε - Ακούσαμε και μας άρεσαν
Ιατρικές δραστηριότητες
Επιστημονικές ιδιότητες
Παλαιότερες διαλέξεις
Ραδιόφωνo
Έρευνα
Θετικές προτάσεις
 
Δείτε επίσης...
 
New techniques
 
Ρινοπλαστική Χωρίς Νυστέρι
 
Το botox της ηθοποιού
 
Αυξητική Μαστών
 
 
Brazilian
 
 
 
Το Στεφάνι της Νεότητος
 
Δελτία Τύπου
 
Επαγγελαμτικά ταξίδια
 
 
     
           
 
 
           
home
 
Πλαστική χειρουργική, Πλαστικός χειρουργός Δρ. Ι. Λύρας
 
  Δρ. Λύρας Δραστηριότητες Θεραπείες Επεμβάσεις Συνήθεις ερωτήσεις Συνεντεύξεις Επικοινωνία  
 
 
 
πίσω | μπροστά αρχική
 
 

Η μουσική στο χειρουργείο

 
     
 
Μια χειρουργική επέμβαση μπορεί να είναι μια αγχωτική εμπειρία για τους ασθενείς και θεωρούμε ότι η μετατροπή της σε μια  πιο άνετη εμπειρία θα πρέπει να είναι και ο στόχος μας, Ένας ήρεμος ασθενής μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τη διαδικασία και αυτό μπορεί να έχει ως συνέπεια μια ταχύτερη αποκατάσταση Η μουσική στον ιατρικό χώρο "παραγωγής ομορφιάς" μειώνει το άγχος της επέμβασης.

Η μουσική υπόκρουση στους ιατρικούς χώρους όπου πραγματοποιούνται αισθητικές θεραπείες μειώνει το άγχος του και μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσει την ταχύτερη κοινωνική επαναδραστηριοποίηση.
 
 Η απαλή μουσική , μπορεί να έχει ηρεμιστική επίδραση σε ασθενείς υποβάλλονται σε μικροεπεμβάσεις και εναλλακτικές θεραπείες κάτω από τοπική αναισθησία. Οι πιο ήρεμες  υποψήφιες επιτρέπουν στον πλαστικό χειρουργό να εφαρμόσει πληρέστερες θεραπείες ταυτόχρονα, ενώ και οι ίδιες οι ενδιαφερόμενες μπορεί ενδεχομένως  και να αναρρώνουν πιο γρήγορα.

Σε πιο μεγάλες επεμβάσεις μάλιστα, επίσης η μουσική μπορεί  να βοηθήσει στην αναλγησία και την γενική αναισθησία διότι είναι γνωστό ότι το στρες μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στο αποτέλεσμα της εγχείρησης και να παρατείνει την περίοδο ανάρρωσης.

Από την άλλη πλευρά, η μουσική στο ιατρείο και το χειρουργείο, διατηρεί και τους πλαστικούς χειρουργούς πιο ευτυχείς, πιο ήρεμους και άρα σίγουρα πιο αποδοτικούς και πιο εύστοχους. Έτσι, η χρήση μουσικής στους χώρους παραγωγής έχει γενικά ευνοϊκή επίδραση και είναι σαφέστατα υποβοηθητική μιας πιο ευχάριστης ιατρικής-καλλιτεχνικής διαδικασίας ωραιοποίησης, ανανέωσης ή αντιγήρανσης.

Όσο για το ποιο είδος μουσικής έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες να επιδράσει κατευναστικά ώστε να επιφέρει ηρεμία, ορισμένοι υποστηρίζουν τα κλασσικά κομμάτια του Μότσαρτ, Μπετόβεν, Μπαχ και Βιβάλντι, ενώ άλλοι τη μουσική του Frank Sinatra, την ethnic τοπική ελαφρά  ή την έντεχνη μουσική  ή ακόμη την soft , smooth, tropical ή  την μελωδική jazz.... Όλα είναι θέμα προτίμησης.

Αυτή η ευχάριστη τακτική που ούτως ή άλλως συνδέεται άμεσα και με την καλλιτεχνική πλευρά της αισθητικής και επανορθωτικής πλαστικής χειρουργικής, μπορεί να βοηθήσει τους ενδιαφερόμενους για ομορφιά και αρμονία να έχουν μια πιο ευχάριστη χειρουργική εμπειρία και είναι ήδη συνήθης τακτική μας σε όλους τους καλά εξοπλισμένους ιατρικούς χώρους <<παραγωγής και διατήρησης ομορφιάς>> της κλινικής μας. Εσείς δέν έχετε παρα να μας ζητήσετε τη μουσική της αρεσκείας σας και...να αφήσετε τα υπόλοιπα σ' εμάς !

 

 
 
  πίσω