Δελτία τύπου
Επαγγελματικά ταξίδια
Εκδηλώσεις - Ομιλίες
Σχολιασμοί επικαιρότητος
Συγγραφικό Έργο @ βιβλιοπαρουσιάσεις
Πολιτιστικές δράσεις
Κοινωνική Συμμετοχή
Κοινωνική Ευθύνη
Κοινωνική Δικτύωση
Διαβάσαμε - Ακούσαμε και μας άρεσαν
Ιατρικές δραστηριότητες
Επιστημονικές ιδιότητες
Παλαιότερες διαλέξεις
Ραδιόφωνo
Έρευνα
Θετικές προτάσεις
 
Δείτε επίσης...
 
New techniques
 
Ρινοπλαστική Χωρίς Νυστέρι
 
Το botox της ηθοποιού
 
Αυξητική Μαστών
 
 
Brazilian
 
 
 
Το Στεφάνι της Νεότητος
 
Δελτία Τύπου
 
Επαγγελαμτικά ταξίδια
 
 
     
           
 
 
           
home
 
Πλαστική χειρουργική, Πλαστικός χειρουργός Δρ. Ι. Λύρας
 
  Δρ. Λύρας Δραστηριότητες Θεραπείες Επεμβάσεις Συνήθεις ερωτήσεις Συνεντεύξεις Επικοινωνία  
 
 
 
πίσω | μπροστά αρχική
 
 

O Δρ Λύρας προτάθηκε για την Προεδρία του Ιδρύματος Gusi - Φιλιππινες 2009.

 
     
  Με το Βραβείο Ειρήνης Gusi από την Προεδρία της Δημοκρατίας των Φιλιππίνων, τιμήθηκε φέτος η Πρόεδρος Συλλόγου Φίλων Καρκινοπαθών παιδιών "Στοργή" Τίμη Μπακατσέλου για το ανεκτίμητο φιλανθρωπικό της έργο και την πολύτιμη κοινωνική της προσφορά. Το ανθρωπιστικό έργο της κ. Μπακατσέλου είναι πολύπλευρο αφού δραστηριοποιείται παράλληλα σε πολλά φιλανθρωπικά και πολιτιστικά σωματεία όπως ο "Σύλλογος Φίλων Σχολής Τυφλών", το "Ασυλο του Παιδιού", η "Διαβαλκανική Συνεργασία Γυναικών", ο "Σύλλογος Φίλων Μουσικής", η "Φιλοζωική Εταιρεία", η "ΕΛΕΠΑΠ". Η ίδια έχει λάβει πολυάριθμες τιμητικές διακρίσεις για το ανεκτίμητο κοινωνικό της έργο όπως το Χρυσό μετάλλιο των Ροταριανών Ομίλων Θεσσαλονίκης, το Αργυρό μετάλλιο της πόλης της Θεσσαλονίκης, το Χρυσό σταυρό από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό κ.α. Επίσης έχει βραβευθεί ως Πρόεδρος του Συλλόγου "ΣΤΟΡΓΗ" από την Ακαδημία Αθηνών με το βραβείο Ηθικής Τάξης.

H κα Μπακατσέλου είναι επίτιμος πρόξενος της Βραζιλίας στη Θεσσαλονίκη και προτάθηκε για το βραβείο από τον Επίτιμο πρόξενο της Βραζιλίας στον Πειραιά, Δρ. Ιωάννη Λύρα ο οποίος είναι Εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Διεθνούς Βραβείου Gusi.

Εξάλλου,  Ο Δρ Ιωάννης Λύρας, Διευθυντής της Κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών & Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Πλαστικής Xειρουργικής EAPS-ACEIP. Ο Δρ Λύρας έχει σημαντικό επιστημονικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο. Πρόσφατα παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία, το πρώτο συγγραφικό έργο του, με τίτλο "Το μυστικό της βραζιλιάνικης ομορφιάς". το 1992, είχε τιμηθει και με το πολύ σημαντικό επιστημονικό κρατικό βραβείο "Victor Spina" της Βραζιλιανής Εταιρίας Πλαστικής Χειρουργικής.

Μεταξύ των 19 βραβευθέντων πριν λίγες μέρες στη Μανίλα, ήταν ο Αμερικανός Bob Filner, μέλος του Κογκρέσου, ο οποίος τιμήθηκε για την προσφορά του στο χώρο του Δικαίου και της Νομοθεσίας, ο Ιταλός υπουργός ορεινού τουρισμού Massimo Romagnoli για την οικονομία, η δικαστής Natividad Mercedes Meza από την Παραγουάη για την παρουσία και την προσφορά της στον τομέα της Δικαιοσύνης, ο Ρουμάνος μαέστρος της Ευρωπαϊκής συμφωνικής ορχήστρας Emil-Silviu Ciobota, ο Κύπριος πρόεδρος του αντικαρκινικού συνδέσμου Πάμπος Λάμπρου και n φιλάνθρωπος Ka Alice Chiu για την κοινωνική προσφορά , o Pώσος ζωγράφος Alexey Steele, για τις εικαστικές τέχνες, η Φιλιππινέζα τραγουδίστρια όπερας Lea Salonga για τις Ερμηνευτικές Τέχνες , η πριγκίπισσα Raja Datin Fuziah για την πολιτιστική παράδοση κ.α.

Τι είναι τα διεθνή βραβεία Gusi
Με τα βραβεία αυτά τιμώνται κάθε Νοέμβριο άνθρωποι που έχουν ξεχωρίσει για την προσφορά τους στην επιστήμη, την ιατρική, την τέχνη, την οικονομία, τον ανθρωπισμό. Οι βραβευθέντες επιλέγονται από μια διεθνή επιτροπή με βάση κυρίως τη φιλανθρωπική τους δράση αλλά και τη διάκρισή τους στον κοινωνικό στίβο. Ολοι ανεξαίρετως είναι άνθρωποι που έχουν συμβάλλει με τη δράση τους στην προαγωγή της ειρήνης και της αξιοπρέπειας και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Αξίζει να σημειωθεί ότι το διεθνές βραβείο του Ιδρύματος Gusi θεωρείται στην Ασία ό,τι το βραβείο Νόμπελ για την Ευρώπη. Η τελετή απονομής πραγματοποιείται ενώπιον χιλιάδων προσκεκλημένων, οι οποίοι προέρχονται από τους σημαντικότερους τομείς της πολιτικής, κοινωνικής και στρατιωτικής ζωής των Φιλιππίνων και των γειτονικών χωρών, παρουσία διπλωματών από τις τιμώμενες χώρες και από χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας οι οποίοι συμμετέχουν και στη διαδικασία βράβευσης.
 

 
 
  πίσω