Δελτία τύπου
Επαγγελματικά ταξίδια
Εκδηλώσεις - Ομιλίες
Σχολιασμοί επικαιρότητος
Συγγραφικό Έργο @ βιβλιοπαρουσιάσεις
Πολιτιστικές δράσεις
Κοινωνική Συμμετοχή
Κοινωνική Ευθύνη
Κοινωνική Δικτύωση
Διαβάσαμε - Ακούσαμε και μας άρεσαν
Ιατρικές δραστηριότητες
Επιστημονικές ιδιότητες
Παλαιότερες διαλέξεις
Ραδιόφωνo
Έρευνα
Θετικές προτάσεις
 
Δείτε επίσης...
 
New techniques
 
Ρινοπλαστική Χωρίς Νυστέρι
 
Το botox της ηθοποιού
 
Αυξητική Μαστών
 
 
Brazilian
 
 
 
Το Στεφάνι της Νεότητος
 
Δελτία Τύπου
 
Επαγγελαμτικά ταξίδια
 
 
     
           
 
 
           
home
 
Πλαστική χειρουργική, Πλαστικός χειρουργός Δρ. Ι. Λύρας
 
  Δρ. Λύρας Δραστηριότητες Θεραπείες Επεμβάσεις Συνήθεις ερωτήσεις Συνεντεύξεις Επικοινωνία  
 
 
 
πίσω | μπροστά αρχική
 
 

Εκδήλωση για την γιορτή της γυναίκας με τον πλαστικό χειρουργό Δρ. Ιωάννη Λύρα στον δήμο Σαλαμίνας.

 
     
 

 Η ημέρα της γυναίκας γιορτάζεται στην Ελλάδα και παγκοσμίως με διάφορες εκδηλώσεις. Έτσι με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την γυναίκα πραγματοποιήθηκε στις 4/03/2012 με μεγάλη επιτυχία στο κατάμεστο αμφιθέατρο Δημήτριος Μπόγρης του Δημαρχιακού μεγάρου της Σαλαμίνας η εκδήλωση για την πλαστική χειρουργική με ομιλητή τον γνωστό ιατρό πλαστικό χειρουργό Δρ. Ιωάννη Λύρα ο οποίος είναι και επίτιμος πρόξενος της Βραζιλίας στην Ελλάδα με έδρα τον Πειραιά.

Η εκδήλωση έγινε κατόπιν πρόσκλησης του Δημάρχου Σαλαμίνας Κου Γιάννη Τσαβαρή και του πολύ δραστήριου αντιδημάρχου Κου Δημήτριου Μπακαούκα και συνδιοργανώθηκε με το προξενείο της Βραζιλίας στον Πειραιά και την Ευρωπαϊκή Ακαδημία πλαστικής χειρουργικής EAPS-ACEIP.

Δεδομένου ότι η περιοχή του Αργοσαρωνικού κόλπου κατοικούταν από Έλληνες από αρχαιοτάτων χρόνων, έχοντας ένα τόσο ένδοξο παρελθόν προστασίας και προώθησης του πολιτισμού, της δημοκρατίας και του ανθρωπιστικού διαλόγου μεταξύ όλων των γειτονικών λαών της αρχαιότητος δεν είναι τυχαία η επιλογή αυτού του θέματος γενικού ενδιαφέροντος με ακροατήριο τους σημερινούς άνω των 100,000 κατοίκους του νησιού της Σαλαμίνας, του Πειραιά, της Αθήνας και όλων των γειτονικών πόλεων από την Αττική, τον Αργοσαρωνικό και την Κορινθία.

Το πολύ θερμό, σχεδόν αμιγώς γυναικείο κοινό από ενδιαφερόμενες κατοίκους της ευρύτερης περιοχής παρακολούθησε με πολύ ενδιαφέρον την διάλεξη για την ομορφιά και την νεότητα. Επίσης έγιναν ιστορικές αναφορές στην συμβολή των ελλήνων ιατρών της αρχαιότητος όπως επίσης και στα λογοτεχνικά έργα του παρελθόντος και του παρόντος που εξυμνούν την γυναικεία και την αντρική ομορφιά και την νεότητα. Ειδική αναφορά έγινε στην περιγραφή της πρώτης πλαστικής χειρουργικής επέμβασης που περιλαμβάνεται στους μύθους από το συμπόσιο του Πλάτωνος. Στην πολύ ενδιαφέρουσα αυτή εκδήλωση αναπτύχθηκαν όλα τα νεότερα που αφορούν την φροντίδα του δέρματος και την αποκατάσταση προβλημάτων της εξωτερικής εμφάνισης και λειτουργικών δυσμορφιών. Επίσης και για τις μεθόδους ανανέωσης, αντιγήρανσης και επανορθωτικής αποκατάστασης των ρυτίδων, της χαλάρωσης και των μεταβολών που υφίσταται το δέρμα από την επίδραση του περιβάλλοντος και του σύγχρονου τρόπου ζωής.

Ο ομιλητής Δρ. Ιωάννης Λύρας αναφέρθηκε εκτενώς και στην έμπνευση των σύγχρονων βραζιλιάνων πλαστικών χειρουργών από τις μεθόδους και τις τεχνικές της ιατρικής της αρχαίας Ελλάδας και ειδικότερα της Αθήνας. Εξάλλου έγιναν αναφορές και στις διάφορες ευρωπαϊκές, βόρειο και νότιο αμερικάνικες σχολές πλαστικής χειρουργικής όπου εκπαιδεύονται οι περισσότεροι από τους έλληνες πλαστικούς χειρουργούς.

Στην πολύ ενδιαφέρουσα αυτή εκδήλωση χαιρετισμό στον ομιλητή απηύθυνε ο δήμαρχος Σαλαμίνας Γιάννης Τσαβαρής κάνοντας εκτενή αναφορά στα δικαιώματα της γυναίκας , ενώ την τίμησαν με την παρουσία τους πολλές επιστήμονες, καθώς και θεσμικοί και τοπικοί παράγοντες του νησιού και των γειτονικών Δήμων. Ανάμεσά τους διακρίναμε τους Αντιδημάρχους Κο Δημήτρη Μπακαούκα, , ν Κο Γρηγόρη Καπετανάκη και Κο Γιάννη Βενετσάνο,τις Δημοτικούς Συμβούλους Κα Ισιδώρα Νάννου και Σταματία Μπεγνή, την Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Σαλαμίνας, Κα Μαίρη Περδικούρη, την Πρόεδρο του Λυκείου Ελληνίδων Κα Έρη Σακελλαρίου, , τον, ηθοποιό και υποψήφιο βουλευτή Β περιφέρειας Πειραιώς Κο Μιχάλη Μανιάτη, την δημοσιογράφο Κα Γώγα Δριγούτη, , την ιατρό ενδοκρινολόγο, σύμβουλο ιαματικής ιατρικής, Δρ. Παρή Ράπτη-Λύρα, και πολλές ακόμη επιχειρηματίες, επιστήμονες και μητέρες ..

Στο τέλος της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι έλαβαν ως δώρο έκπληξη το βιβλίο του ομιλητή συγγραφέα Δρ Ιωάννη Λύρα, <το μυστικό της βραζιλιάνικης ομορφιάς>, τα συγγραφικά δικαιώματα του οποίου διατίθενται για αγαθοεργή σκοπό σε παιδιά με δυσμορφίες. Ακολουθεί αναφορά από τον πρόλογο του βιβλίου του Δρ. Ι. Λύρα : Μέρος του πολιτισμού μιας χώρας είναι οι επιστήμες. «Όταν πάψει να σ’ ενοχλεί η ασχήμια γύρω σου τότε μάλλον αρχίζεις να γίνεσαι μέρος της».


ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΣΑΣ ΠΟΛΗΣ

Η Σαλαμίνα είναι πατρίδα του ομηρικού βασιλιά Αίαντα του Τελαμώνιου και του τραγικού ποιητή Ευριπίδη. Είναι επίσης πατρίδα του μουσικού του δημοτικού τραγουδιού Γιώργου Παπασιδέρη, του ζωγράφου, Πολυχρόνη Λεμπέση που σπούδασε στη περίφημη Σχολή του Μονάχου και του θεατρικού συγγραφέα Δημήτρη Μπόγρη.

Ιστορικός τόπος γνωστός από την ομώνυμη Ναυμαχία που συνέβη το 480 π. Χ. , που έδωσαν οι αρχαίοι Έλληνες σταματώντας την Περσική Αυτοκρατορία να εισχωρήσει στην Ευρώπη. Ύστερα, προσωρινή κατοικία του Άγγελου Σικιελιανού και στρατηγείο και τελευταία κατοικία του θρυλικού αγωνιστή της ελληνικής επανάστασης Γεώργιου Καραισκάκη.

Εξάλλου στη σύγχρονη Σαλαμίνα υπάρχει σήμερα έντονη πολιτιστική δραστηριότητα με πολλές εκδηλώσεις και δρώμενα.

 

 
 
  πίσω