Δελτία τύπου
Επαγγελματικά ταξίδια
Εκδηλώσεις - Ομιλίες
Σχολιασμοί επικαιρότητος
Συγγραφικό Έργο @ βιβλιοπαρουσιάσεις
Πολιτιστικές δράσεις
Κοινωνική Συμμετοχή
Κοινωνική Ευθύνη
Κοινωνική Δικτύωση
Διαβάσαμε - Ακούσαμε και μας άρεσαν
Ιατρικές δραστηριότητες
Επιστημονικές ιδιότητες
Παλαιότερες διαλέξεις
Ραδιόφωνo
Έρευνα
Θετικές προτάσεις
 
Δείτε επίσης...
 
New techniques
 
Ρινοπλαστική Χωρίς Νυστέρι
 
Το botox της ηθοποιού
 
Αυξητική Μαστών
 
 
Brazilian
 
 
 
Το Στεφάνι της Νεότητος
 
Δελτία Τύπου
 
Επαγγελαμτικά ταξίδια
 
 
     
           
 
 
           
home
 
Πλαστική χειρουργική, Πλαστικός χειρουργός Δρ. Ι. Λύρας
 
  Δρ. Λύρας Δραστηριότητες Θεραπείες Επεμβάσεις Συνήθεις ερωτήσεις Συνεντεύξεις Επικοινωνία  
 
 
 
πίσω | μπροστά αρχική
 
 

Ομιλία στην ιστορική Νέα Ορεστιάδα του Νομού Έβρου. Πρόταση για ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΠΛΑΤΩΝΟΣ

 
     
 

Στα σύνορα της Ευρώπης με την Ασία ανακοινώθηκε η νέα πρόταση του Δρ. Λύρα για ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΠΛΑΤΩΝΟΣ με την μορφή ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ.. 

Το Σάββατο 2 Απριλίου 2016,  μετά από πρόσκληση του Rotary club Νέας Ορεστιάδας  πραγματοποιήθηκε η ομιλία του ιατρού-πλαστικού χειρουργού και επίτιμου Προξένου της Βραζιλίας Δρ Ιωάννη Λύρα στην πόλη της Νέας Ορεστιάδας του ποταμού Έβρου (στα βορειοανατολικά σύνορα της Ελλάδας με την Βουλγαρία και την Τουρκία). Τον Δρ Ιωάννη Λύρα υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Ορεστιάδας (2016-2017) κος Γεώργιος Αντωνιάδης και προλόγισε η επόμενη εκλεγμένη Πρόεδρος (2017-2018), παιδίατρος κα Βάϊα Μαγειρούδη.  

Η αίθουσα εκδηλώσεων του ιδρυθέντος το 1923 ιστορικού ξενοδοχείου Βιέννη  στο κέντρο της πόλης γέμισε, από  όμορφες κυρίες και κυρίους , αφού το ενδιαφέρον που έδειξε η τοπική κοινωνία της Ορεστιάδας άλλα και των γύρω πόλεων  ήταν εντυπωσιακό.  

Ο Δρ Ιωάννης Λύρας ενώπιον του ενθουσιώδους ακριτικού κοινού, ανέπτυξε το θέμα « Η Ηθική της Πλαστικής Χειρουργικής. Όλα τα νεότερα γύρω από την επιστήμη της ομορφιάς».  Στην ομιλία του ο  Δρ Ιωάννης Λύρας ανέπτυξε τη νέα του πρόταση πολιτισμού και παιδείας. Το μήνυμα του  Δρ . Ιωάννη  Λύρα είναι ότι η συντήρηση και ο σεβασμός της ομορφιάς, του φυσικού περιβάλλοντος στο οποίο ζούμε αλλά και του προσώπου, του σώματος και του πνεύματος και της ψυχής μας στα πρότυπα της Πλατωνικής φιλοσοφίας περί εσωτερικής ομορφιάς, σε συνδυασμό με την θεολογία του Χριστιανισμού περί προσωπικής ευθύνης του ανθρώπου, βελτιώνει την κοινωνική συμπεριφορά των πολιτών και τους κάνει καλύτερους ανθρώπους. Όπως είπε:  « Πιστεύω πως η αισθητική παιδεία θα αποτελέσει την θεραπεία του φαινομένου του βιασμού της ομορφιάς και των αισθητικών αξιών που παρατηρείται σχεδόν σε ολόκληρο τον κόσμο σήμερα. Προτείνω λοιπόν την επαναλειτουργία της Ακαδημίας του Πλάτωνος (387 πΧ – 529 μΧ), υπό τη μορφή διεθνούς πανεπιστημίου ως ΝΠΔΔ ή ΝΠΙΔ ή ΣΔΙΤ στην Αθήνα με παραρτήματα σε άλλες πόλεις με σκοπό τη διδαχή και επανεξέταση του *ωραίου* από Έλληνες και ξένους αναγνωρισμένους καθηγητές φιλοσοφίας στην Ελληνική και την Αγγλική γλώσσα». Ο δρ Λύρας τελείωσε με τα λόγια « Εάν η ασχήμια γύρω μας έχει πάψει να μας ενοχλεί, τότε μάλλον έχουμε ήδη αρχίσει και εμείς να γινόμαστε μέρος της.  Η  ομορφιά ( εσωτερική και εξωτερική) ίσως μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε τις ασχήμιες της καθημερινότητας μας και ίσως τελικά σώσει και τον Κόσμο».   

Μετά το τέλος της ομιλίας ο Δρ Ιωάννης Λύρας απάντησε επί μακρόν σε μεγάλο αριθμό ερωτήσεων και αντάλλαξε απόψεις με τους παριστάμενους-νες.  Επίσης, ανταποδίδοντας τα τοπικά δώρα, πρόσφερε και υπέγραψε το βιβλίο του με τίτλο «Το μυστικό της Βραζιλιάνικης Ομορφιάς» σε όλους  τους παρόντες.  Την ενδιαφέρουσα εκδήλωση  παρακολούθησαν  πολλοί ιατροί,  δημοσιογράφοι των τοπικών τηλεοπτικών σταθμών και εφημερίδων, δημοτικοί  και κοινοτικοί  Σύμβουλοι της πόλεως. μέλη του Ροταριανού ομίλου Ορεστιάδας,  επιχειρηματίες και πολλές όμορφες Θρακιώτισσες. Επίσης,  ο τμηματάρχης της Τράπεζας Ελλάδος κος Βασίλειος Φαικούδης και η διευθύντρια του Οικονομικού τμήματος του Δήμου Ορεστιάδας, κα Βάσω Ευαγγελιάδου.  Την εκδήλωση  επίσης τίμησαν   αρκετοί εκπαιδευόμενοι ιατροί, σπουδαστές και σπουδάστριες από όλη την Ελλάδα που φοιτούν στην Θράκη καθώς και πλήθος δημοτών που άδραξαν την ευκαιρία να ακούσουν  και να μάθουν για το θέμα της ομορφιάς και να λύσουν τις απορίες τους από τον πλαστικό χειρουργό. Δρ Ιωάννη Λύρα.  

Την συγκεκριμένη πρόταση είχαμε κατ'αρχήν  καταθέσει σε ομιλία μας την 8/32016  (Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας) σε επετειακή ομιλία μας στην Αθηναική Λέσχη και ακολούθως την 10/3/2016 σε αναμνηστική ομιλία μας σον Βόλο.

Δείτε στο Facebook την ομάδα ενημέρωσης για την επανίδρυση και επαναλειτουργία της Ακαδημίας Πλάτωνος ως πανεπιστημιακό ίδρυμα >>>@

@@@>>> Δείτε πιό κάτω φωτογραφίες >>>

 

 
 
 
Οι όμορφοι παρευρισκόμενοι
 
Με τον Πρόεδρο του Ρόταρυ Νέας Ορεστιάδας Γεώργιο Αντωνιάδη και την παιδίατρο Βαία Μαγειρούδη.
 
Ο ομιλητής Δρ. Ιωάννης Λύρας
 
Οι οικοδεσπότες
 
                 
 
  πίσω