Νέα - Ειδήσεις - Θέματα
Σύντομο Βιογραφικό σημείωμα
Διακρίσεις-Βραβεύσεις-Ορόσημα ζωής.
Οι ρίζες μου...
Αφηγηματική Βιωματική Ιστορία
Σύντομη Προσωπική Ιστορία
Προσωπικές Φωτογραφίες
Η Βραζιλιάνικη Ομορφιά
Ο Καθηγητής Ivo Pitanguy (1923-2016) γράφει...
Συνεργάτες
Πλαστική χειρουργική εκτός του τόπου διαμονής
 
Δείτε επίσης...
 
New techniques
 
Ρινοπλαστική Χωρίς Νυστέρι
 
Το botox της ηθοποιού
 
Αυξητική Μαστών
 
 
Brazilian
 
 
 
Το Στεφάνι της Νεότητος
 
Δελτία Τύπου
 
Επαγγελαμτικά ταξίδια
 
 
     
           
 
 
         
home
 
Πλαστική χειρουργική, Πλαστικός χειρουργός Δρ. Ι. Λύρας
 
  Δρ. Λύρας Δραστηριότητες Θεραπείες Επεμβάσεις Συνήθεις ερωτήσεις Συνεντεύξεις Επικοινωνία  
 
 
 
πίσω | μπροστά αρχική
 
 

2ο Διεθνές Συνέδριο Τουρισμού Υγείας στην Ελλάδα.

 
     
 
Με ομιλία στο 2ο Διεθνές Συνέδριο Τουρισμού Υγείας στην Κώ, παραθέσαμε επιχειρήματά υπέρ της συμβολής της πλαστικής χειρουργικής στην ανάπτυξη του τουρισμού υγείας της Ελλάδος. Συγκεκριμένα αφού αναδείξαμε τους ψυχοκοινωνικούς παράγοντες που επηρεάζουν την στιγμή λήψης απόφασης ενός ατόμου για αναζήτηση πλαστικού χειρουργού προς διενέργεια μιάς αισθητικής επέμβασης, υποθέσαμε πως η Ελλάδα θα μπορούσε υπο αυστηρά ιδιωτικόστροφες προυποθέσεις  να τοποθετηθεί σύντομα μέσα στην λίστα που βρίσκονται οι δημοφιλέστερες χώρες που έχουν αναπτύξει τέτοιας μορφής εισερχόμενο τουρισμό όπως η Βραζιλία και η Κορέα.
Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο όμως δεν αρκούν τα ευχολόγια και οι μεσάζοντες, αλλά πρέπει να αρθούν αμέσως και τα γνωστά ελληνικά εμπόδια και αντικίνητρα όπως :
- η υπερφορολόγηση χωρίς επιχειρηματικό αντίκρισμα, - οι πολεοδομικές υπεραπαιτήσεις, - η μή ενίσχυση του ιατρού την διαδικασία πιστοποίησής του, - η μή ενίσχυση της φήμης του μέσω της εκδικητικής για την αριστεία πειθαρχικής απαγόρευσης της ανάδειξης της καλής του πρακτικής και - η ααφής-ελλειπής-ανεπαρκής νομοθέτηση μικρού χειρουργικού ιατρείου αυθεντικής και έγκριτης πλαστικής χειρουργικής όπου θα έρχονται οι εκλεκτοί (όχι μαζικοί) τουρίστες ώστε να πραγματοποιείται επι τόπου η θεραπεία με ασφαλή και νόμιμη εφαρμογή τοπικής αναισθησίας.

Επίσης, στο πλαίσιο της ανάδειξης της επιστημονικής Ελλάδας,  να πραγματοποιείται στην Κώ κάθε χρόνο η ορκωμοσία όλων των νέων ιατρών με τον όρκο του Ιπποκράτη και να θεσμοθετηθεί εκεί η πανεπιστημιακή έδρα της ιστορίας της ιατρικής όλων των Ελληνικών Ιατρικών Σχολών.

Τέλος ο δρ Λύρας είπε οτι αυτό θα αυξήσει τα φορολογικά έσοδα του κράτους από αυτές τις οικονομικο-επιστημονικές δραστηριότητες και συνεπώς κάθε έμμεση ή άμεση ενίσχυση με διευκολύνεις ή επενδύσεις  του κλάδου με κάθε 1 Ευρώ ( υπηρεσίες, υλικά, φάρμακα, ιατρικά βοηθήματα και μηχανήματα)  θα αποδώσει άμεσα περι τα 10 Ευρώ στο Κράτος. Σημειωτέον ότι τα ιδιωτικά και συνεπώς και κρατικά έσοδα από αυτή την πηγή βαίνουν πλέον μειούμενα.

Ο δρ Λύρας έκλεισε λέγοντας: "Ο ιατρικός τουρισμός ή τουρισμός υγείας δεν είναι εγχείρημα για θεωρητικούς ερασιτέχνες. Θέλει δράση υποδομής  Ο ιατρός δεν είναι δυνατό να είναι ανώνυμος. Οι επώνυμοι τουρίστες επιθυμούν να γνωρίζουν ποιός θα τους χειρουργήσει σε μία τουριστική χώρα. Ενισχύστε την φήμη των Ελλήνων Ιατρών  και εκείνοι θα ανταμείψουν τις προσπάθειες των φορέων προς αυτή την κατεύθυνση"

Ο Δρ Ι. Λύρας μίλησε το Συνέδριο της ΚΕΔΕ καλεσμένος του Προέδρου της Δρ Γιώργου Πατούλη, (Προέδρου του ΙΣΑ) με τις ιδιότητες -του Επιτίμου Προξένου της Βραζιλίας στον Πειραιά,- του Διευθυντή τμήματος πλαστικής χειρουργικής του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν στην Αθήνα,  -του Μέλους του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής επανορθωτικής και αισθητικής Χειρουργικής -του Μέλους του ΔΣ του Ελληνικού Συνδέσμου Τουρισμού Υγείας και - του Επίτιμου Mέλους της cidesco Hellas.

Δείτε πιό κάτω φωτογραφίες  @>>
 
 
 
 
 
 
 
                 
 
 
 
 
 
                 
 
  πίσω