Νέα - Ειδήσεις - Θέματα
Σύντομο Βιογραφικό σημείωμα
Διακρίσεις-Βραβεύσεις-Ορόσημα ζωής.
Οι ρίζες μου...
Αφηγηματική Βιωματική Ιστορία
Σύντομη Προσωπική Ιστορία
Προσωπικές Φωτογραφίες
Η Βραζιλιάνικη Ομορφιά
Ο Καθηγητής Ivo Pitanguy (1923-2016) γράφει...
Συνεργάτες
Πλαστική χειρουργική εκτός του τόπου διαμονής
 
Δείτε επίσης...
 
New techniques
 
Ρινοπλαστική Χωρίς Νυστέρι
 
Το botox της ηθοποιού
 
Αυξητική Μαστών
 
 
Brazilian
 
 
 
Το Στεφάνι της Νεότητος
 
Δελτία Τύπου
 
Επαγγελαμτικά ταξίδια
 
 
     
           
 
 
         
home
 
Πλαστική χειρουργική, Πλαστικός χειρουργός Δρ. Ι. Λύρας
 
  Δρ. Λύρας Δραστηριότητες Θεραπείες Επεμβάσεις Συνήθεις ερωτήσεις Συνεντεύξεις Επικοινωνία  
 
 
 
πίσω | μπροστά αρχική
 
 

2015. 33ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας.

 
     
  8/11/2015. 33ος αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας

Ο αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας είναι μια από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις. Όνειρο του κάθε αθλητή είναι να τερματίσει αυτήν την κλασική διαδρομή. Ο Ιωάννης Λύρας και ο Νικόλαος Παπαχρήστος, συμμετείχαν στον 33ο αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας που φέτος πραγματοποιήθηκε με ιδανικές καιρικές συνθήκες και ελαφρύ βόρειο-ούριο άνεμο ανήμερα της θρησκευτικής εορτής των Ταξιαρχών και του Αγίου Νεκταρίου. Οι δυο συνεργάτες-συναγωνιστές διέτρεξαν μαζί ολόκληρη την διαδρομή των 42,195 χιλιομέτρων από το Στάδιο του Μαραθώνα έως και το Καλλιμάρμαρο Στάδιο της Αθήνας. Οι δύο συνεργάτες ιατροί εμψυχώναμε ο ένας τον άλλον και μετά από καλή προετοιμασία τερματίσαμε σε καλό χρόνο και χωρίς αξιοσημείωτα προβλήματα και μας απονεμήθκε το αναμνηστικό μετάλλιο.

Στον τερματισμό μας υποδέχθηκε ο προπονητής μας Βετεράνος Βαλκανιονίκης και μέλος της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας Στίβου της δεκαετίας του 1950, Κωνσταντίνος Πολίτης ο οποίος χάρηκε ειλικρινά για την επιτυχή ευόδωση της προσπάθειας όσο και εμείς. Τον ευχαριστώ ολόθερμα για την πολύπλευρη και αποτελεσματική προετοιμασία η οποία είχε ξεκινήσει διακριτικά απο το 2012.  Αμέσως μετά τον τερματισμό μας υποδέχθηκε μαζί  στο 'Σπίτι του Αθλητή" στον Αρδηττό ο  Αξιότιμος Πρόεδρος της Ελληνικού (GAVA) και του Βαλκανικού (BAVA) Συλλόγου Βετεράνων Αθλητών Συμεών Συμεωνίδης (Βετεράνος επικοντιστής) ο οποίος μας τίμησε και μας συνεχάρη για το μετάλιο. Συμβολικά κρατήσαμε μαζί την Αυθεντική χρυσή Ολυμπιακή Δάδα των θερινών Αγώνων του Λονδίνου τοy 2012 την οποία καί ο ίδιος είχε μεταφέρει τότε ώς Λαμπαδηδρόμος .
Μετά τον  33-ο Μαραθώνιο μεταξύ άλλων, συγχαρητήρια έστειλαν με επιστολές τους και οι εξής προσωπικότητες:

ο Αξιότιμος Πρέσβης της Βραζιλίας στην Ελλάδα Edgard Antonio Casciano (10/11/2015), o Αξιότιμος καθηγητής ιατρικής, πρύτανης, τέως Υπουργός και Βουλευτής της Αλβανίας Tritan Shehu (10/11/2015), ο Αξιότιμος σύμβουλος-Υπουργός της Βραζιλίας Luiz Eduardo Pedroso (11/11/2015), o Αξιότιμος Πρόεδρος της Federation International of the Associations of Consular Corps (FICAC) Aykut Eken (15/11/2015),  ο Αξιότιμος Πρόεδρος της Αθηναικής Λέσχης  Κυριάκος Κουκουλομάτης (23/11/2015) και ο Αξιότιμος Πρόεδρος του Προξενικού Σώματος Ελλάδος (CCG) Κάπτεν Νικόλαος Σούτος (2/12/2015). Τους ευχαριστούμε για την τιμή που μας έκαναν.
Επίσης
την 12/12/2015, ο Αξιότιμος Δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης σε υποδοχή του CCG στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Μαραθώνα μας συνεχάρη για τον επιτυχή τερματισμό στον Αυθεντικό 33-ο Μαραθώνιο Δρόμο του οποίου την εκκίνηση είχε ο ίδιος δώσει 33 ημέρες πρίν, ξαναδίνοντάς μας συμβολικά το Αυθεντικό Μετάλλιο. Τον ευχαριστούμε.
Τέλος,
την 13/12/2015, στην ετήσια εορτή του Εθνικού Εκπαιδευτηρίου Αναβρύτων στην Κηφισιά, ειδικά για την περίσταση,  η ΑΜ ο τέως Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΙ-ος της Ελλάδος (Constantino II de Grecia)  ως Επίτιμος Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων του Εθνικού Εκπαιδευτηρίου Αναβρύτων, τη παρουσία της Προέδρου του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών του Κληροδοτήματος Ιφιγένειας Ανδρέα Συγγρού κυρίας Αννας-Μαρίας Γιάντση, απένειμε ένα μοναδικό γλυπτό Μετάλλιο στον Βετεράνο Προπονητή Κωνσταντίνο Πολίτη και τον ερασιτέχνη Μαραθωνοδρόμο Ιωάννη Λύρα. Τον ευχαριστούμε.

{Ο προπονητής μας Κωνσταντίνος Πολίτης ήτο καθηγητής φυσικής της Σχολής Αναβρύτων και Προπονητής του Διαδόχου τότε Κωνσταντίνου ΙΙ-ου στο γυμνασιακά του χρόνια. Ακολούθως, ο τελευταίος Βασιλεύς των Ελλήνων (1964-1967 έως 1973-1974), αθλητής και ο ίδιος της Ιστιοπλοίας, είχε κατακτήσει ένα Χρυσό Ολυμπιακό Μετάλλιο για την Ελλάδα στους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες το 1960 στη Ρώμη της Ιταλίας καθιστάμενος Ολυμπιονίκης μαζί με τυς συναθλητές του Οδυσσέα  Εσκιεντζόγλου και Γεώργιο Ζαίμη
επι του σκάφους Νηρεύς}.

 
Το μετάλλιο των Αναβρύτων για τον Κλασικό Μαραθώνιο Αθήνας.
 
 
  πίσω