Νέα - Ειδήσεις - Θέματα
Σύντομο Βιογραφικό σημείωμα
Διακρίσεις-Βραβεύσεις-Ορόσημα ζωής.
Οι ρίζες μου...
Αφηγηματική Βιωματική Ιστορία
Σύντομη Προσωπική Ιστορία
Προσωπικές Φωτογραφίες
Η Βραζιλιάνικη Ομορφιά
Ο Καθηγητής Ivo Pitanguy (1923-2016) γράφει...
Συνεργάτες
Πλαστική χειρουργική εκτός του τόπου διαμονής
 
Δείτε επίσης...
 
YouTube
 
Αυξητική Μαστών
 
 
Ρινοπλαστική Χωρίς Νυστέρι
 
Το botox της ηθοποιού
 
Brazilian
 
 
New techniques
 
 
 
Το Στεφάνι της Νεότητος
 
Δελτία Τύπου
 
Επαγγελαμτικά ταξίδια
 
 
     
           
 
 
         
home
 
Πλαστική χειρουργική, Πλαστικός χειρουργός Δρ. Ι. Λύρας
 
  Δρ. Λύρας Δραστηριότητες Θεραπείες Επεμβάσεις Συνήθεις ερωτήσεις Συνεντεύξεις Επικοινωνία  
 
 
 
πίσω | μπροστά αρχική
 
 

Εκδήλωση αισθητικής χειρουργικής “Πυγμαλίων και Γαλάτεια” στο SPA του Δήμου Λουτρακίου.

 
     
 

Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων  17.12.2019

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση αισθητικής χειρουργικής “Πυγμαλίων και Γαλάτεια"

Σε μια πολύ βροχερή ημέρα στο συνήθως ηλιόλουστο Λουτράκι έλαβε χώρα μια πολύ ευχάριστη εκδήλωση, η εκδήλωση αισθητικής χειρουργικής, ιαματικής ιατρικής και ψυχολογίας με τίτλο "Πυγμαλίων και Γαλάτεια" ένας μύθος ομορφιάς για την επίδραση της καθαρής ψυχής πάνω στην μορφή του σώματος.

Παράλληλα με τις προ-χριστουγεννιάτικες εορταστικές εκδηλώσεις που και φέτος οργάνωσε με επιτυχία ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο Σύγχρονο υδροθεραπευτήριο Λουτρακίου (Loutraki Thermal Spa) η πολυαναμενόμενη επιστημονική εκδήλωση ομορφιάς.

Προσκεκλημένοι του Δήμου o βραβευμένος πλαστικός χειρουργός και επίτιμος πρόξενος της Βραζιλίας Δρ Ιωάννης Λύρας (ioannislyras.gr) και η κλινική Ψυχολόγος Ντόρα Καλαμπόκη, οι οποίοι ανάπτυξαν τις λεπτομέρειες που αφορούν την επίδραση της όμορφης εξωτερικής εμφάνισης στην ψυχολογία των ανθρώπων.

Η συντονίστρια κ. Μαρία Μανιάτη εξήγησε τον μύθο του Πυγμαλίωνα και της Γαλάτειας και παρουσίασε τους ομιλητές. Επιφανής καλεσμένος και ο Πρέσβης επί τιμή κ. Δημήτρης Ηλιόπουλος ο οποίος ανέπτυξε την σημασία που δίνουν οι υπηρεσίες υγείας των Ευρωπαϊκών χωρών και θεσμικά η Ευρωπαϊκή Ένωση στη βελτίωση της ψυχολογίας των ανθρώπων μέσα και από την βελτίωση της εξωτερικής τους εμφάνισης.

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων κ. Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης χαιρέτισε την εκδήλωση λέγοντας ότι ο Δήμος δίνει μεγάλη σημασία στην ανάπτυξη της ιαματικής ιατρικής στην Ελλάδα και ειδικά στην περιοχή του η οποία είναι γνωστή από την αρχαιότητα για την φροντίδα που παρέχει στους ενδιαφερόμενους τόσο για την ξεκούρασή τους, όσο όπως είπε ο Δρ. Ιωάννης Λύρας και για την αποκατάσταση μετά από χειρουργικές επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής και θεραπείες αισθητικής και ομορφιάς.

Την λειτουργία του υδροθεραπευτηρίου Λουτρακίου περιέγραψε στην ομιλία υποδοχής του κοινού ο διευθυντής κ. Νικόλαος Πετρίτσης.

Η κ. Ντόρα Καλαμπόκη είπε ότι η ψυχολογία όσων υποβάλλονται σε αισθητικές επεμβάσεις και θεραπείες βελτιώνεται ενώ ταυτόχρονα η ποιότητα ζωής τους αυξάνεται σημαντικά.

Ο Δρ Ιωάννης Λύρας αναφέρθηκε στις φιλοσοφικές και μυθικές καταβολές της γενικής άποψης που έχει ο άνθρωπος, ότι η ομορφιά βοηθά στον έρωτα, την ευτυχία και την επαγγελματική επιτυχία, ενώ παρουσίασε τις κλασσικές και της νεότερες τεχνικές αισθητικής προσώπου, ρινός, λαιμού, στήθους, γλουτών και της ευαίσθητης γεννητικής περιοχής. Επίσης, περιέγραψε μεθόδους ιαματικής ιατρικής που χρησιμοποιούνται στα υδροθεραπευτήρια για να επιταχύνουν την αποκατάσταση μετά από αισθητικές επεμβάσεις και θεραπείες. Τέλος ο Δρ Ι. Λύρας ως μέλος του Ελληνικού Συνδέσμου Τουρισμού Υγείας και ευεξίας (και πρόεδρος της επιτροπής πλαστικής χειρουργικής ιατρικού τουρισμού) αναφέρθηκε στα οφέλη που θα προκύψουν από την περεταίρω ανάπτυξη αυτής της μορφής τουρισμού στην Ελληνική Οικονομία γενικότερα. Μετά το πέρας της εκδήλωσης Ο Δρ. Ιωάννης Λύρας, δώρισε σε όλες τις γυναίκες που παρακολούθησαν την εκδήλωση το βιβλίο του με τίτλο «Το μυστικό της Βραζιλιάνικης Ομορφιάς».

Παρόντες ήταν αρκετοί θεσμικοί παράγοντες της περιοχής όπως ο Γενικός Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας, εκπροσωπώντας το Διοικητικό Συμβούλιο των Ιατρών Κορινθίας κ. Παναγιώτης Φίλης, ο Αντιδήμαρχος Α.Α. Διοικητικού - Οικονομικού κ. Αναστάσιος Σακελλαρίου, ο Αντιδήμαρχος Αγίων Θεοδώρων κ. Σπύρος Ράτης και ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Αλλάζουμε ΜΑΖΙ” κ. Ιωάννης Καραπανάγος. Επίσης πολλοί γιατροί, επιχειρηματίες από την Κορινθία και την Αττική, δημοσιογράφοι και ένα ευρύ, κυρίως γυναικείο, θαυμάσιο κοινό από την ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας αλλά και από την Αττική.

Στο τέλος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε συζήτηση που κατέληξε σε εποικοδομητικά συμπεράσματα και πολλές κυρίες έκαναν στον Δρ Ι. Λύρα ερωτήσεις σχετικές με την πλαστική χειρουργική. Ακολούθως παρατέθηκε δεξίωση και ξενάγηση στο χώρο του SPA για όλους του παρευρισκόμενους μερικοί εκ των οποίων (όπως και ο Δρ Λύρας) απόλαυσαν τις υπηρεσίες στις πολύ οργανωμένες εγκαταστάσεις του.

Το συμπέρασμα της εκδήλωσης ήταν ότι η πλαστική χειρουργική της ομορφιάς και της αντιγήρανσης καταλαμβάνει όλο και περισσότερο χώρο στην καθημερινή ενασχόληση των ανθρώπων και είναι ένα ακόμη όπλο για να βελτιωθεί η ψυχολογία όσων ενδιαφέρονται. Στην Ελλάδα αυτοί οι δύο τομείς ευεξίας (αισθητική πλαστική και ιαματική ιατρική) αλληλοσυμπληρώνονται όλο και πιο πολύ. Επιπλέον, το πλαίσιο του Ιατρικού Τουρισμού συνεχώς διευρύνεται απ’ όλους τους φορείς και οι θεσμικοί παράγοντες της Ελλάδος ενδιαφέρονται πολύ πλέον να αναπτύξουν μέσα από τις οκτακόσιες (800) ιαματικές πηγές της Ελλάδος τον εισερχόμενο από άλλες χώρες τουρισμό ευεξίας και υγείας.  

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων

 
 
 
 
 
 
Απο Αρ. Ιω. Καραπανάγος,Δ. Ηλιόπουλος, Ντ. Καλαμπόκη, Ιω. Λύρας, Γ. Γκιώνης, Π. Φίλης, Α. Σακελαρίου, Σπ. Ράτης
 
                 
 
Απο Αρ. Παναγιώτα Δρασιούδη, Μαρία Μανιάτη
 
 
Ο Δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων κ. Γεώργιος Γκιώνης
 
 
                 
 
  πίσω