Νέα - Ειδήσεις - Θέματα
Σύντομο Βιογραφικό σημείωμα
Διακρίσεις-Βραβεύσεις-Ορόσημα ζωής.
Οι ρίζες μου...
Αφηγηματική Βιωματική Ιστορία
Σύντομη Προσωπική Ιστορία
Προσωπικές Φωτογραφίες
Η Βραζιλιάνικη Ομορφιά
Ο Καθηγητής Ivo Pitanguy (1923-2016) γράφει...
Συνεργάτες
Πλαστική χειρουργική εκτός του τόπου διαμονής
 
Δείτε επίσης...
 
New techniques
 
Ρινοπλαστική Χωρίς Νυστέρι
 
Το botox της ηθοποιού
 
Αυξητική Μαστών
 
 
Brazilian
 
 
 
Το Στεφάνι της Νεότητος
 
Δελτία Τύπου
 
Επαγγελαμτικά ταξίδια
 
 
     
           
 
 
         
home
 
Πλαστική χειρουργική, Πλαστικός χειρουργός Δρ. Ι. Λύρας
 
  Δρ. Λύρας Δραστηριότητες Θεραπείες Επεμβάσεις Συνήθεις ερωτήσεις Συνεντεύξεις Επικοινωνία  
 
 
 
πίσω | μπροστά αρχική
 
 

2016. 31η Λαμπαδηδρομία RIO 2016

 
     
 
Λαμπαδηδρόμος στην Λαμπαδηδρομία-μεταφορά της Ολυμπιακής Φλόγας
απο την Αρχαία Ολυμπία διά μέσου της Αθήνας στο Ρίο ντε Τζανείρο
για τους 31-ους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες.Ήταν μεγάλη η τιμή που μου έγινε από την Επιτροπή λαμπαδηδρομίας RIO 2016  να μεταφέρω και εγώ μεταξύ πολλών ακόμη αξιόλογων Ελλήνων και Ξένων την Ολυμπιακή Φλόγα στην λαμπαδηδρομία εντός του Δήμου της Αθήνας . Έτρεξα με χαρά και συγκίνηση αυτή την διαδρομή ώς Ελληνας ιατρός άλλα και με την επίσημη ιδιότητα μου ώς Επίτιμος Πρόξενος της Διοργανώτριας Χώρας της Βραζιλίας και ταυτόχρονα ώς εκλεγμένο μέλος του ΔΣ - εκπρόσωπος του Προξενικού Σώματος Ελλάδος (CCG)  κάτι που φυσικά ήταν για μένα προσωπικά ανεπανάληπτο (δέν θα επαναληφθεί ποτέ) άρα και μοναδικής σημασίας. Ακόμη μεγαλύτερη ήταν η τιμή που μου έγινε να τρέξω μεταφέροντας, "συνοδευόμενη και φρουρούμενη" από αθλητές την όμορφη λευκή Ολυμπιακή Δάδα στην περιοχή μπροστά από τον Αρχαιολογικό Χώρο της Ακαδημίας του φιλοσόφου θεμελιωτή του σύγχρονου Δυτικού τρόπου σκέψης, του Πλάτωνα. Είναι ήδη γνωστόν ότι την 8/3/2016 σε ομιλία μου στην Αθηναική Λέσχη είχα προτείνει για πρώτη φορά επίσημα να επανιδρυθεί και να επαναλειτουργήσει με συντεταγμένο και νόμιμο τρόπο η Ακαδημία Πλάτωνος ως Διεθνές Πανεπιστήμιο μελέτης και διδαχής της Φιλοσοφίας της Πλατωνικής Ομορφιάς και του ωραίου γενικώτερα. 

Στον Ιερό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, έστω και μια φορά κάθε τέσσερα χρόνια, ακουμπά η ελπίδα ότι η ανθρωπότητα θα επαναπροσδιορίσει τις προτεραιότητές της εμπνευσμένη από ισχυρές αξίες και αρχές. Με στραμμένα τα μάτια όλα της ανθρωπότητας στην Αρχαία Ολυμπία, η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε την 21/4/2016  το ταξίδι της  με τελικό προορισμό το μακρινό Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, πόλης φιλοξενίας των 31-ων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Μια φλόγα-μήνυμα παγκόσμιας ειρήνης, ελπίδας και φιλίας. Η φλόγα του εύ αγωνίζεσθαι  ταξίδεψε επί επτά ημέρες στην Ελλάδα και έφτασε την Μεγάλη Τετάρτη 27 Απριλίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο όπου σε μία συμβολικά πλήρη τελετή παραδόθηκε στην αντιπροσωπεία της διοργανώτριας χώρας. 

Η τελετή της αφής και η τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας, πραγματοποιήθηκε παρουσία των Ολυμπιονικών μας, του Προέδρου της Δημοκρατίας της Ελλάδος, του Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, εκπροσώπων της Ελληνικής Κυβέρνησης, αλλά και της πολυπληθούς βραζιλιάνικης αποστολής, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής «Ρίο 2016» και τον Πρέσβη της Βραζιλίας στην Ελλάδα.  Πρώτος Λαμπαδηδρόμος ήταν ο Ελληνας Παγκόσμιος Πρωταθλητής της γυμναστικής Λευτέρης Πετρούνιας και επόμενος ο Βραζιλιάνος πρώην παίκτης του βόλεϊ, Ζιοβάνι Γκάβιο.  Έχοντας κατακτήσει το 2015-16 τρία χρυσά μετάλλια στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Γλασκώβης, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονπελιέ και στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες στο Μπακού, ο Ελευθέριος Πετρούνιας είναι το νέο αθλητικό πρότυπο της Ελλάδας. «Ναι, τον τελευταίο χρόνο έχω γίνει πιο διάσημος από ό,τι ήμουν πριν και είναι τιμή μου αν καταφέρω να παρακινήσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τα παιδιά να κάνουν αθλητισμό» λέει ο παγκόσμιος πρωταθλητής μας.  Στο Προολυμπιακό πρωτάθλημα του Ρίο πήρε την δεύτερη θέση πίσω από τον Βραζιλιάνο Ολυμπιονίκη, Αρτούρ Ζανέτι, και η «μάχη» μεταξύ τους αναμένεται να είναι από τις πιο συναρπαστικές και μία από τα σημαντικές στιγμές των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων με τον Ελληνα να διεκδικεί ένα  Χρυσό Ολυμπιακό μετάλιο. Μάλιστα, ο Ζανέτι είναι ένας από τους υποψήφιους να ανάψουν τον βωμό του σταδίου, την ημέρα έναρξης των Αγώνων. Είναι πολύ πιθανό δηλαδή, στην παγκόσμια διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας Rio 2016, ο Λευτέρης Πετρούνιας να είναι ο πρώτος και ο Αρτούρ Ζανέτι ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος της  31-ης Ολυμπιάδας.

Την επομένη ημέρα, πήγαμε μαζί με τον βετεράνο Βαλκανιονίκη-προπονητή Κωσταντίνο Πολίτη και φωτογραφηθήκαμε με τις δικές μας Αυθενικές Ολυμπιακές Δάδες στον λόφο του Αρδηττού οπου βρίσκεται η εδρα του Συλλόγου Ελλήνων Βετεράνων Αθλητών. Ο Κώστας Πολίτης είχε επιλεγεί τό 1956 ώς αριστούχος φοιτητής της Γυμναστικής Ακαδημίας να είναι ο τελευταίος Λαμπαδηδρόμος της Ελληνικής διαδρομής που είχε φέρει  έως τα Προπύλαια της Ακρόπολης την Ολυμπιακή Δάδα των 16-ων Ολυμπιακών Αγώνων της Μελβούρνης που είχαν πραγματοποιηθεί στην Αυστραλία πρίν απο 60 ολόκληρα χρόνια.

Ηταν λοιπόν πράγματι  μεγάλη η τιμή που μας έγινε να συμπεριληφθούμε στην λίστα των ενδιάμεσων Ολυμπιακών λαμπαδηδρόμων και ευχαριστούμε τον Θεό που μας επέτρεψε να την ζήσουμε τόσο έντονα.

Θα την θυμόμαστε και θα την αναπολούμε.
 
 
 
Η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας.
 
Η διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας εντός της Ελλάδος.
 
Η κομψή, όμορφη και ιστορική λευκή Ολυμπιακή Δάδα Rio 2016.
 
Δρ. Ι. Λύρας παραλαμβάνει την Ολυμπιακή Δάδα απο τους διοργανωτές.
 
                 
 
Δρ. Ι. Λύρας λαμπαδηδρόμος μαζί με το προσωπικό της Κλινικής του.
 
Μία ευγενής φίλαθλος κρατά την Δάδα.
 
Ενας ευγενής αστυνομικός εργάζεται ώς εκπρόσωπος του Ελληνικού κράτους.
 
Δρ. Ι. Λύρας με την Ολυμπιακή Φλόγα
 
                 
 
Δρ. Ι. Λύρας με την Ολυμπιακή Φλόγα
 
Δρ. Ι. Λύρας με την Ολυμπιακή Δάδα φτάνει στην Ακαδημία Πλάτωνος.
 
Δρ. Ι. Λύρας με την Ολυμπιακή Δάδα στο γυμνάσιο της Ακαδημίας Πλάτωνος.
 
Δρ. Ι. Λύρας με την Ολυμπιακή Δάδα στο γυμνάσιο της Ακαδημίας Πλάτωνος.
 
                 
 
Δρ. Ι. Λύρας με την Ολυμπιακή Φλόγα
 
Η Ολυμπιακή Φλόγα.
 
Ο λαμπαδηδρόμος Δρ. Ι. Λύρας μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα
 
Ο λαμπαδηδρόμος Δρ. Ι. Λύρας μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα
 
                 
 
Δρ. Ι. Λύρας με την Ολυμπιακή δάδα
 
Δρ. Ι. Λύρας μεταδίδει την Ολυμπιακή Φλόγα.
 
Κώστας Πολίτης, λαμπαδηδρόμος των 16-ων Ολυμπιακών της Μελβούρνης, 1956.
 
Το εθνόσημο της Ελλάδος στον δεξιό βραχίονα.
 
                 
 
Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων Carlos Arthur Nuzman & ο Επιτ. Πρόξενος Δρ. Ι. Λύρας
 
Η Ολυμπιακή Φλόγα διανυκτέρευσε την 27-η Απριλίου 2016 στην Πρεσβεία της Βραζιλίας στην Αθήνα.
 
Ταξίδι προς τον προορισμό.
 
Η Φλόγα στην Βραζιλία μεταφερόμενη πρός το Ρίο ντε Τζανέιρο.
 
                 
 
Κώστας Πολίτης, λαμπαδηδρόμος 1956 - Ιωάννης Λύρας, λαμπαδηδρόμος 2016.
 
Δάδες με 60 χρόνια και 15 Ολυμπιάδες διαφορά.
 
Στον λόφο του Αρδηττού, πάνω απο το Καλλιμάρμαρο Παναθηναικό στάδιο. Πίσω μας η Ακρόπολη των Αθηνών.
 
Αυθεντική Δάδα 1956 (Μελβούρνη) - Αυθεντική Δάδα 2016 (Ρίο ντε Τζανέιρο).
 
                 
 
  πίσω