Νέα - Ειδήσεις - Θέματα
Σύντομο Βιογραφικό σημείωμα
Διακρίσεις-Βραβεύσεις-Ορόσημα ζωής.
Οι ρίζες μου...
Αφηγηματική Βιωματική Ιστορία
Σύντομη Προσωπική Ιστορία
Προσωπικές Φωτογραφίες
Η Βραζιλιάνικη Ομορφιά
Ο Καθηγητής Ivo Pitanguy (1923-2016) γράφει...
Συνεργάτες
Πλαστική χειρουργική εκτός του τόπου διαμονής
 
Δείτε επίσης...
 
YouTube
 
Αυξητική Μαστών
 
 
Ρινοπλαστική Χωρίς Νυστέρι
 
Το botox της ηθοποιού
 
Brazilian
 
 
New techniques
 
 
 
Το Στεφάνι της Νεότητος
 
Δελτία Τύπου
 
Επαγγελαμτικά ταξίδια
 
 
     
           
 
 
         
home
 
Πλαστική χειρουργική, Πλαστικός χειρουργός Δρ. Ι. Λύρας
 
  Δρ. Λύρας Δραστηριότητες Θεραπείες Επεμβάσεις Συνήθεις ερωτήσεις Συνεντεύξεις Επικοινωνία  
 
 
 
πίσω | μπροστά αρχική
 
 

Ο Δρ. Ι. Λύρας προσκαλείται και ορκίζεται μέλος της AHEPA.

 
     
 


Η ορκομωσία του Δρ Ιωάννη Λύρα στο τμήμα 40 της AHEPA.


Η AHEPA είναι η μεγαλύτερη Ελληνοαμερικανική Ένωση στον Κόσμο, είχε δημιουργηθεί δε από το 1922 από αποδήμους Ελληνες έχοντας παραρτήματα στις United States, Canada, Greece, και Cyprus, ενώ έχει αδελφές ενώσεις στην Australia και New Zealand. Όλοι στην Ελλάδα θυμούνται την μεγάλη προσφορά της AHEPA μέσα από την βοήθεια που προσέφερε στους Ελληνες, μετά την καταστροφή που προκλήθηκε στην χώρα τους, μετά τον 2ον Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η Αποστόλη της Οικογένειας AHEPA προάγει την Ιδέα του Ελληνισμού της Μορφώσεως και της Φιλανθρωπίας. Όμως δεν ήταν μόνο η βοήθεια που υπήρξε για τους Ελληνες στην Ελλάδα, αλλά ήταν και η βοήθεια που παρασχέθηκε κατα καιρούς σε όλους τους Ελληνες που προερχόντουσαν από την Ελλάδα και βρέθηκαν στην Αμερικάνικη Ηπειρο σαν μετανάστες  με σκοπό τί άλλο απο το  να ζήσουν το «Αμερικανικό Όνειρο». Η ΑΗΕΠΑ τους βοήθησε να πραγματώσουν τα όνειρά τους.

Σήμερα αυτοί οι Ελληνες είναι καταξιωμένοι στις ΗΠΑ σαν Επαγγελματίες, Πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, Ιατροί, Οικονομολόγοι, Δάσκαλοι, Ιερείς, Βουλευτές, Γερουσιαστές, Κυβερνήτες κλπ στις ΗΠΑ και στην Διοίκηση της. Οι γονείς τους δουλεύοντας σκληρά σαν εργάτες κλπ για να μπορούν να ζήσουν τις οικογένειες και μετά μέσα από τις οικογενειακές τους προεκτάσεις, απο το 1922 συντέλεσαν στο να υπάρξουν οι σημερινοί επιφανείς Ελληνοαμερικανοί  αρκετοί από τους οποίους, εν ζωή ακόμη  θα γιορτάσουν το 2022 τα 100 χρόνια της AHEPA .

Αυτοί οι Ελληνοαμερικανοί βοήθησαν την Ελλάδα, σαν μέλη του Ελληνικού Lobby, των διαφόρων ΕλληνοΑμερικανικών Οργανώσεων και μονομερώς, σε όλα της προβλήματα, και στήριξαν την Χριστιανική Ορθοδοξία, τα ελληνικά Ήθη και Έθιμα, καθώς μέσα από τις εκκλησίες τους στις κάθε κοινότητα που ζουν και μέσα στα σπίτια τους, την Ελληνική Γλώσσα.  Tο όνομα της οργάνωσης έχει συνδεθεί, από τη μεταπολεμική εποχή, με τη γενναιοδωρία και τη σθεναρή της στάση στα εθνικά μας θέματα.  


Η AHEPA στην Ελλάδα

Η ελληνική Περιφέρεια της AHEPA ιδρύθηκε το έτος 2000 μετά από σχετική απόφαση και έγκρισή της στο Ύπατο Συνέδριο της Νέας Ορλεάνης της ίδιας χρονιάς. Η νέα Περιφέρεια υπ' αριθ. 25 συμπεριέλαβε τα υπάρχοντα μέχρι τότε τμήματα της Αθήνας, της Γλυφάδας και της Θεσσαλονίκης και ξεκίνησε μια προσπάθεια εξάπλωσης προκειμένου με τα κατά τόπους τμήματά της να βρεθεί κοντά στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και να προσφέρει πάνω στους πυλώνες της δράσης της. Σήμερα η Περιφέρεια 25 αριθμεί 40 Τμήματα.

Την ορκομωσία του Δρ Ιωάννη Λύρα στο τμήμα 40 Φιλοθέης Ψυχικού  τέλεσε ο Αρχιμανδρίτης Μιχαήλ Σταθάκης, προϊστάμενος του Ναού Αγίου Γεωργίου Ψυχικού και το χρυσοκόκκινο σήμα της AHEPA καρφίτωσε στο πέτο ο Πρόεδρος του τμήματος 40 Φιλοθέης-Ψυχικού, δημοσιογράφος κος Παναγιώτης Ριζόπουλος.


*****


Promoting Hellenism in America and the world since 1922

The American Hellenic Educational Progressive Association (AHEPA) is a fraternal organization founded on July 26, 1922, in Atlanta, Georgia. AHEPA was founded in response to the evils of bigotry spearheaded by the Ku Klux Klan[citation needed] and to assist Greek immigrants' assimilation into American society. AHEPA joined with B'nai B'rith and the NAACP to combat discrimination.

The mission of the AHEPA family is to promote Hellenism, education, philanthropy, civic responsibility, family, and individual excellence.


Στην συνέχεια, την 18η Οκτωβρίου 2019, ο Πρόεδρος του τμήματος ΗΞ 25-40 , με ομόφωνη γνώμη των μελών όρισε τον Δρ  Ιωάννη Λύρα Αντιπρόεδρο Κοινωνικής υπεθυθυνότητας του τμήματος.
 
 
 
Φωτογραφία απο τον AHEPAN κ. Βασίλη Παγώνη.
 
     
                 
 
  πίσω