Συνεντεύξεις στο Ραδιόφωνο
Συνεντεύξεις στον τύπο
Συνεντεύξεις στην τηλεόραση
Συνεντεύξεις στην ιντερνετική τηλεόραση Web
Άλλες συνεντεύξεις
Αληθινές Μαρτυρίες Πλαστικής
 
Δείτε επίσης...
 
YouTube
 
Αυξητική Μαστών
 
 
Ρινοπλαστική Χωρίς Νυστέρι
 
Το botox της ηθοποιού
 
Brazilian
 
 
New techniques
 
 
 
Το Στεφάνι της Νεότητος
 
Δελτία Τύπου
 
Επαγγελαμτικά ταξίδια
 
 
     
           
 
 
           
home
 
Πλαστική χειρουργική, Πλαστικός χειρουργός Δρ. Ι. Λύρας
 
  Δρ. Λύρας Δραστηριότητες Θεραπείες Επεμβάσεις Συνήθεις ερωτήσεις Συνεντεύξεις Επικοινωνία  
 
 
 
πίσω | μπροστά αρχική
 
 

Εφημερίδα Φιλελέυθερος - Περιοδικό Life - Λευκωσία Κυπρος «Ρυτίδες»

 
     
 

Εφημερίδα Φιλελλεύθερος - Λευκωσία - Κύπρος
Περιοδικό  " Life "
Τέυχος N22
25-07-2010

  

Τα ατού των νέων ενέσιμων θεραπειών

 ΛΕΓΕΤΑΙ ΣΥΧΝΑ ΟΤΙ Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ.

ΛΕΓΕΤΑΙ, ΑΚΟΜΑ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΡΑΤΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ, ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΤΗ ΦΘΕΙΡΕΙ, ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΑΛΛΟΤΙΝΩΝ ΕΠΟΧΩΝ.

ΚΙ ΟΜΩΣ, Η ΟΜΟΡΦΙΑ, ΜΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΥΡΑΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΟΛΗ ΜΑΣ ΤΗ ΖΩΗ. ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΜΟΝΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ

 

H επιστήμη της αντιγήρανσης, έχει σημειώσει αλματώδη βήματα τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα στον τομέα των εναλλακτικών θεραπειών, οδηγώντας ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό γυναικών στα χέρια των πλαστικών χειρουργών. Οι αριθμοί είναι απτή απόδειξη αυτής της τάσης, η οποία συνεχίζει να είναι ανοδική. Παγκοσμίως, όπως ανέφερε στο «LIFE» ο Έλληνας πλαστικός χειρουργός, Ιωάννης Λύρας, γίνονται πάνω από 12 εκατομμύρια ενέσιμες θεραπείες, ενώ πριν από πέντε χρόνια ο αριθμός αυτός περιοριζόταν μόλις στο 1 εκατομμύριο.

 

Στοχευμένα καλλυντικά

Η μεγάλη επανάσταση η οποία βρίσκεται μόνο μερικά βήματα έξω από την πόρτα μας, είναι τα στοχευμένα καλλυντικά που θα γίνονται πάνω στο DNA της κάθεγυναίκας.Πρόκειται στην ουσία για καλλυντικά, τα οποία θα κατασκευάζονται και προσαρμόζονται στις ανάγκες του δέρματος της κάθε γυναίκας, με τη χρήση βιολογικού υλικού (σάλιου), το οποίο αναλύεται για να δώσει σημαντικές πληροφορίες. Πώς θα μεγαλώσει, δηλαδή, η γυναίκα, πώς θα γεράσει, πού πάσχει ο δικός της μηχανισμός προστασίας από το γήρας, ώστε όλα αυτά να ενισχυθούν με στοχευμένα καλλυντικά και να αντέξει πιο πολύ στοχρόνο. Σύμφωνα με τον δρ. Λύρα, η επιστημονική έρευνα έχει ολοκληρωθεί και τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η φάση των κλινικών δοκιμών. Το μέλλον, πάντως, για τα συγκεκριμένα καλλυντικά, όπως μας λέει ο δρ Λύρας, δεν είναι απώτερο, αλλά άμεσο, καθώς υπολογίζεται να κυκλοφορήσουν σε περίπου ένα με δύο χρόνια.

 

Στυλό που εξαφανίζει ρυτίδες

Τα ευχάριστα δεν σταματούν εδώ. Αυτή τη στιγμή, οι ειδικοί έχουν στα χέρια τους ένα στυλό, το οποίο έχει τη «μαγική» ικανότητα να σβήνει τις ρυτίδες. Το στυλό παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο πρόσφατο Παγκόσμιο Συνέδριο Αντιγήρανσης που πραγματοποιήθηκε στο Μόντε Κάρλο και σήμερα το έχουν στα χέρια τους έξι πλαστικοί χειρουργοί από έξι διαφορετικές χώρες, οι οποίοι το δοκιμάζουν πριν βγει στην αγορά. Ένας από αυτούς, είναι ο δρ Λύρας.

Το στυλό αυτό, όπως μας εξηγεί, έχει το εξής χαρακτηριστικό. Με τη βοήθεια ενός υπολογιστή που είναι συνδεδεμένος μαζί του, «διαβάζει» με βάση κάποιες παραμέτρους που δίνει ο γιατρός, με ποιο ρυθμό και σε ποια ποσότητα θα μπει το υλικό που χρειάζεται η γυναίκα στο δέρμα της. Με τη βοήθεια του υπολογιστή αποφασίζεται, επίσης και η αναλογία των υλικών που πρέπει να χρησιμοποιηθεί.Άρα και ενέσιμες θεραπείες, ακριβώς για να είναι απόλυτα φυσιολογικό το αποτέλεσμα, γίνονται με προκαθορισμό μέσω ενός ευαίσθητου υπολογιστή , του ακριβούς ρυθμού και της ποσότητας έγχυσης των διαφόρων υλικών αντιγήρανσης.

 

 Υαλουρονικό οξύ

Μια άλλη θετική εξέλιξη στον τομέα των ενέσιμων θεραπειών, είναι το νέο υαλουρονικό οξύ, το οποίο είναι σε τέτοιο βαθμό ελαστικό, ώστε κανείς δεν μπορεί να δει την ύπαρξή του, ακόμα και ο ίδιος ο πλαστικός χειρουργός που έκανε τη θεραπεία. Ούτε όμως και να το ψηλαφίσει. Το υλικό, όπως μας λέει χαρακτηριστικά ο δρ Λύρας, μοιάζει πολύ με το δέρμα του ανθρώπου.

 

12 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΝΕΣΙΜΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ, ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ, ΕΝΩ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΤΑΝ ΜΟΛΙΣ ΣΤΟ 1 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ

  

Οι ραδιοσυχνότητες

 Στον τομέα της σύσφιγξης του δέρματος τα τελευταία χρόνια έχουν εισβάλει στη ζωή μας οι ραδιοσυχνότητες, οι οποίες καταγράφουν μια πραγματικά ραγδαία εξέλιξη.

Η εφαρμογή τους ξεκίνησε το 2005 και κάθε χρόνο εξελίσσονται κατά μία γενιά. «Ξεκινήσαμε με τις μονοπολικές συχνότητες και σήμερα, μέσα σε πέντε μόνο χρόνια, βρισκόμαστε στις οκταπολικές. Που σημαίνει πιο γρήγορη θεραπεία, πιο σφικτό δέρμα, πιο ορατά αποτελέσματα και θεραπείες σε σημεία του σώματος που δεν μπορούσαν να γίνουν προηγουμένως, όπως το ανάγλυφο της κυτταρίτιδας, το σφίξιμο στα μπράτσα και σε άλλες δύσκολες περιοχές που δεν μπορούσαμε να κάνουμε σύσφιγξη». Η πρόοδος, όμως, δεν σταματά εδώ, αλλά αγγίζει και το κομμάτι της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής, όπου κυριαρχούν οι μικρές επεμβάσεις. Με μία, όμως, προϋπόθεση. Να γίνονται πιο νωρίς. «Δεν νοείται η γυναίκα να ξεκινά αντιγήρανση στα 60 της χρόνια. Προσωπικά, αυτό με βρίσκει αντίθετο και μόνο που σκέφτομαι πόσο κακό θα κάνει κάτι τέτοιο στην πλαστική χειρουργική, διότι θα το δουν όλοι.

Και δεν υπάρχει χειρότερος εχθρός για την πλαστική χειρουργική, από το ίδιό της το αποτέλεσμα. Όταν φαίνεται. Άρα, συνιστώ στις γυναίκες, κάτι που γνωρίζουν πολύ καλά οι ίδιες, να ξεκινούν στα 40. Μία γυναίκα στα 32 έχει ήδη δείγματα που δείχνουν ότι δεν είναι πια 20 χρόνων. Στα 40, όμως, δεν μπορούν να φαίνονται 20, αλλά μπορούν να παραμείνουν όμορφες 40άρες για πάντα. Θα αρχίσουν, λοιπόν, με εναλλακτικές θεραπείες από νωρίς, στα 35 με 36. Στα 43 - 45, θα κάνουν το πρώτο μίνι λίφτινγκ και κανείς ποτέ δεν θα τις δει 50άρες. Θα είναι πάντα μια απροσδιορίστου ηλικίας ώριμη και, κυρίως, πανέμορφη γυναίκα».

ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΑ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ ΣΤΑ 60 ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑ.  Η ΗΛΙΚΙΑ ΤΩΝ 40 ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ Η ΠΙΟ ΙΔΑΝΙΚΗ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

  

Καλύτερες καμπύλες

Η επιστήμη, έχει μεριμνήσει και για τις ατέλειες του σώματος, αλλά και για τη φθορά που φέρνει μαζί του ο χρόνος. Και η επανάσταση στο σώμα, λέει ο δρ Λύρας, είναι ότι, «τώρα πια χρησιμοποιούμε το ίδιο το λίπος της γυναίκας για να φτιάξουμε καλύτερες καμπύλες, να αντιμετωπίσουμε την κυτταρίτιδα, να το τοποθετήσουμε στο πρόσωπο, στο ντεκολτέ, στα χέρια (ραχιαία επιφάνεια) στους γλουτούς». Από το σημείο, όμως, που πρέπει να ξεκινήσει η γυναίκα, όλοι οι άνθρωποι γενικά, είναι η γυμναστική και η διατροφή. Η πλαστική χειρουργική, τονίζει, είναι η τελευταία στην περιποίηση. «Η βασική οδηγία που πρέπει να δώσει κάποιος, είναι ο άνθρωπος να προσέχει πολύ το σώμα που του έδωσε ο Θεός, να του φέρεται με σεβασμό, να τρέφεται σωστά, να κάνει γυμναστική. Και η ψυχή κυρίως να είναι αισιόδοξη. Όταν αυτά είναι σε αρμονία και ισορροπία, αν έχει ψωμάκια τα φτιάχνουμε, φτιάχνουμε και τα βλέφαρα, σβήνουμε και τις ρυτίδες, αλλά σε ένα ισορροπημένο άτομο που ξεκίνησε έγκαιρα να προσέχει το σώμα και την ψυχή του».

 

 

 
 
  πίσω