Συνεντεύξεις στο Ραδιόφωνο
Συνεντεύξεις στον τύπο
Συνεντεύξεις στην τηλεόραση
Συνεντεύξεις στην ιντερνετική τηλεόραση Web
Άλλες συνεντεύξεις
Αληθινές Μαρτυρίες Πλαστικής
 
Δείτε επίσης...
 
YouTube
 
Αυξητική Μαστών
 
 
Ρινοπλαστική Χωρίς Νυστέρι
 
Το botox της ηθοποιού
 
Brazilian
 
 
New techniques
 
 
 
Το Στεφάνι της Νεότητος
 
Δελτία Τύπου
 
Επαγγελαμτικά ταξίδια
 
 
     
           
 
 
           
home
 
Πλαστική χειρουργική, Πλαστικός χειρουργός Δρ. Ι. Λύρας
 
  Δρ. Λύρας Δραστηριότητες Θεραπείες Επεμβάσεις Συνήθεις ερωτήσεις Συνεντεύξεις Επικοινωνία  
 
 
 
πίσω | μπροστά αρχική
 
 

Η Ομορφιά θα σώσει τον κόσμο: Μήπως η οικονομική κρίση συνεπάγεται και παραίτηση από την ζωή:

 
     
 
Συνέντευξη στην Αλεξάνδρα Τσόλκα
για τιν βασίλισσα.gr
2012Η Ομορφιά θα σώσει τον κόσμο:
Μήπως η οικονομική κρίση συνεπάγεται και παραίτηση από την ζωή:
Πές μου γιατρέ μου για την οικονομική κρίση και την ομορφιά !!.


Μας χαρίζει την φιλία του, τόσο αυτός όσο και η γυναίκα του. Συνήθως ζητώ τις συμβουλές του, από σπασμένα πόδια μέχρι κρυολογήματα, για τα ιατρικά μου όλα. Εκεί όμως που τον θαυμάζω είναι η αφοσίωση του, η σχεδόν ιερατική, στην αισθητική χειρουργική και η αγάπη του για το σχήμα, την ομορφιά, την διαφορετικότητα των γυναικών. Έτσι κάτι ερωτησούλες του τις έκανα, τώρα που έρχεται και καλοκαίρι. Και ο Γιάννης Λύρας είχε απαντήσεις φυσικά για όλα...

-Οι Ελληνίδες με την οικονομική κρίση, έκαναν πισωγύρισμα στην φροντίδα του εαυτού τους?
"Η γυναίκα, παντού στον κόσμο, ενδιαφέρεται να φροντίζει με τη βοήθεια της επιστήμης, την εξωτερική της εμφάνιση, την ομορφιά της, μέσω της διατροφής ή των καλών συνθηκών διαβίωσης. Το ενδιαφέρον αυτό, δεν θα αλλάξει στην Ελλάδα όπως δεν άλλαξε και σε άλλες χώρες που πέρασαν οικονομικό-κοινωνική κρίση στο παρελθόν. Η επιστήμη της ομορφιάς συνεχίζει να αναπτύσσεται μέσα από την δημιουργία νέων προϊόντων, ενέσιμων, καλλυντικών, μέσα από την εφαρμογή νέων μεθόδων θεραπείας και προσέγγισης. Η πτώση κατά 30% που παρατηρήθηκε το 2011 και 2012 σε όλους τους τομείς της ομορφιάς, είναι προσωρινή και οφείλεται όχι μόνο στην οικονομική στενότητα που προκάλεσε η κρίση δανεισμού της Ελλάδας αλλά και στην μελαγχολία που προκλήθηκε στις Ελληνίδες από τον συνεχή βομβαρδισμό τους με απαισιόδοξα μηνύματα που προσλαμβάνει, για το μέλλον της χώρας μας. Οι Ελληνίδες μείωσαν το 2010-2011 και 2012 τις αισθητικές παρεμβάσεις, χωρίς όμως να μειώσουν το ενδιαφέρον τους για αυτές. Κατά τη γνώμη μου, το κλίμα αυτό θα διατηρηθεί μέχρι το 2014 και θα ξαναγυρίσουν στα συνηθισμένα για εκείνες υψηλά επίπεδα φροντίδας της ομορφιάς τους από την Άνοιξη του 2015 και για πάντα".

-Φοβούνται το κόστος για να επισκεφθούν τον αισθητικό τους γιατρό?
"Aυτή την εποχή όπου όλα τελικά θεωρούνται δύσκολα και κάποια ακόμη και ευτελή, η επένδυση στον εαυτό μας, είναι η πιο ουσιαστική και εύστοχη επιλογή. Το υγιές και αισιόδοξο τμήμα της κοινωνίας, το γνωρίζει αυτό".

-Η οικονομική αυτή κρίση έχει βοηθήσει στο να μην γίνονται υπερβολές όπως βλέπαμε στο παρελθόν και να αρκούνται οι γυναίκες στα απαραίτητα και αισθητικά κομψά?
"Η πίεση στα οικονομικά της οικογένειας αλλά και οι αυξημένες φορολογικές ανάγκες έχουν υποχρεώσει τους Έλληνες σήμερα να ξοδεύουν πιο συνετά τα χρήματά τους. Βεβαίως, οι υπερβολές έχουν σταματήσει αλλά αυτές αφορούσαν μόνο το 10% των ενδιαφερομένων μας ούτως ή άλλως.
Θα ήθελα εδώ όμως να υπογραμμίσω κάτι και να συμβουλεύσω ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από μέρους των ενδιαφερομένων να μην προχωρήσουν σε παρεμβάσεις όταν τα υλικά είναι φθηνά, αλλά αμφίβολης ποιότητας και προέλευσης, όπως π.χ. έγινε πέρσι μεγάλο θέμα με τα ενθέματα μαστού προέλευσης Γαλλίας από βιομηχανική, αντί για ιατρική σιλικόνη. Επίσης, μεγάλη προσοχή θα πρέπει να επιδείξουν ώστε κάθε τι να γίνεται σε οργανωμένες νοσηλευτικές μονάδες, και όχι για μείωση του κόστους να επισκέπτονται χώρους που δεν διασφαλίζουν ούτε την υγεία, ούτε το αποτέλεσμα, χάριν πολύ χαμηλού κόστους".

-Εσείς δείχνετε κατανόηση σε ασθενείς σας στην συγκεκριμένη συγκυρία ?
Δεν μιλώ για το κοινωφελές σας έργο που είναι γνωστό στα απομονωμένα μέρη της Ελλάδας σε παιδιά και ανθρώπους που έχουν μεγάλη ανάγκη παράδοσης χειρουργικής αλλά για κυρίες που θέλουν να βελτιώσουν την εμφάνισή τους, αλλά δεν έχουν την οικονομική επιφάνεια?
"Όλα τα χρόνια της καριέρας μου σε περιπτώσεις ανάγκης και όχι στα πλαίσια της λέξης «φιλανθρωπία» που έχει χάσει πια την πραγματική της διάσταση, τόσο εγώ, όσο και η ομάδα μου, ήμασταν κοντά στους ανθρώπους. Έχω πάρα πολλά περιστατικά να διηγηθώ, που με τη συμβολή μας, άνθρωποι έγιναν χαρούμενοι και συνέχισαν τη ζωή τους. Το κριτήριο της ιατρικής επιστήμης, δεν είναι οικονομικό, ούτε στον ιδιωτικό τομέα. Υπάρχουν περιστατικά που σε χρειάζονται και πρέπει να είσαι κοντά, κυρίως σε θέματα αποκατάστασης που αφορούν μητέρες με το βάρος πολλών παιδιών ή παιδιών που το χρειάζονται πραγματικά ή ανθρώπων που μέσα από την επιστήμη μας, λύνονται ουσιαστικά προβλήματα. Ούτως ή άλλως όμως, οι τιμές μας έχουν προσαρμοστεί με τα δεδομένα της οικονομικής κρίσης".

- Όταν σας επισκέπτονται και σας ζητούν τερατουργήματα, πως τα αποφεύγετε? Πρόσφατα έβλεπα μια κυρία της τηλεόρασης, με αταλάντευτο μέτωπο και κάτι χείλη σαν λουκάνικα. Δεν είναι αυτό το πρόσωπο, δυσφήμιση για τον γιατρό που το κάνει?
"Έχω βγάλει τη φήμη (με σκληρή δουλειά ομολογουμένως) ότι αρνούμαι να κάνω υπερβολές και «τερατουργήματα» όσο και αν μου ζητηθεί. Για την ακρίβεια η μόνη υπερβολή που τολμούν να μου ζητήσουν είναι ένα μεγάλο στήθος μέσα από μία αυξητική μαστών με ενθέματα σιλικόνης. Και αυτό ακόμη αρνούμαι να το πράξω. Αρνούμαι να κάνω «μικρές μύτες», αρνούμαι να «φουσκώσω χείλη», αρνούμαι να «καταργήσω» τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας. Μου αρέσει το φυσικό αποτέλεσμα γιατί το απολαμβάνω και ως άνθρωπος. Ακόμη και να το ήθελα μετά από 20 χρόνια συμβίωσης με μία πολύ ώριμη και λογική γυναίκα, την ενδοκρινολόγο Παρή Ράπτη, σύζυγό μου, η οποία απεχθάνεται τις ιατρικές πλαστικοποιήσεις, δεν θα μπορούσα να το εφαρμόσω στους ιατρικούς χώρους τους οποίους δραστηριοποιούμαι γιατί ο ιατρικός έλεγχος διενεργείται και από εκείνη".

-Μιλήστε μου για τους πολιτικούς. Θέλουν όλοι να δείχνουν νέοι. Δε σας φαίνεται πως έχουν κάνει περισσότερα μπότοξ και υαλουρονικά από ότι οι εκπρόσωποι της σώου μπιζνες στη χώρα? Είναι θετικό πιστεύετε για την εικόνα τους?
"Οι πολιτικοί πια κάνουν μικροθεραπείες αισθητικής... όχι σπουδαία πράγματα. Γι'αυτό αρκετοί πολιτικοί έχουν παραμελημένη εξωτερική εμφάνιση. Εκτός αυτού, κάποιοι έχουν πληρώσει πολλά χρήματα στις εταιρίες προώθησης της εικόνας τους μέσω photoshop. Επίσης, κάτι που με ενοχλεί αφάνταστα είναι ότι χρησιμοποιούν στα έντυπα φωτογραφίες τους, 30 ετών πριν. Το θεωρώ αδιανόητο διότι ήδη με αυτό ξεκινά η παραπλάνηση του κόσμου. Κανείς δεν πρέπει να αρνείται την πραγματικότητα, αλλά να τη βελτιώνει. Επίσης, μερικές φορές, ελάχιστοι
- αλλά υπάρχουν, θεωρούν ότι ο γιατρός χρωστάει στον πολιτικό...ίσως ο κρατικός γιατρός ναι, τον οποίο διορίζουν. Σίγουρα όμως, όχι ο ιδιώτης ιατρός. Οι καλύτεροι ενδιαφερόμενοι είναι οι παρουσιαστές/στριες της τηλεόρασης που κρίνουν και ανακρίνουν τους πολιτικούς. Επίσης, οι ηθοποιοί και οι τραγουδίστριες. Εκτός και αν κατατάσσετε και κάποιους πολιτικούς στην κατηγορία των ηθοποιών".

 

 
 
  πίσω