Συνεντεύξεις στο Ραδιόφωνο
Συνεντεύξεις στον τύπο
Συνεντεύξεις στην τηλεόραση
Συνεντεύξεις στην ιντερνετική τηλεόραση Web
Άλλες συνεντεύξεις
Αληθινές Μαρτυρίες Πλαστικής
 
Δείτε επίσης...
 
New techniques
 
Ρινοπλαστική Χωρίς Νυστέρι
 
Το botox της ηθοποιού
 
Αυξητική Μαστών
 
 
Brazilian
 
 
 
Το Στεφάνι της Νεότητος
 
Δελτία Τύπου
 
Επαγγελαμτικά ταξίδια
 
 
     
           
 
 
           
home
 
Πλαστική χειρουργική, Πλαστικός χειρουργός Δρ. Ι. Λύρας
 
  Δρ. Λύρας Δραστηριότητες Θεραπείες Επεμβάσεις Συνήθεις ερωτήσεις Συνεντεύξεις Επικοινωνία  
 
 
 
πίσω | μπροστά αρχική
 
 

Eφημερίδα «ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ» Οδηγίες

 
     
 

Εφημερίδα "ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ"
9-11-1996

 

 

"ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ"

Οδηγίες για την αισθητική πλαστική χειρουργική Του Ιω. Λύρα, πλαστικού χειρουργού

 

Μία αισθητική επέμβαση δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί ως απλή αισθητική θεραπεία, καθώς περιλαμβάνει πολλά θέματα προς εξέταση, ανάλυση και αξιολόγηση. Το ικανοποιητικό χρονικό διάστημα για μία τέτοια διεργασία είναι 10 ημέρες.

Ο γιατρός πρέπει να ενημερώσει τον ενδιαφερόμενο για τις πιθανές επιπλοκές, για τις αδυναμίες της τεχνικής και για την ποικιλία των υπαρχουσών τεχνικών. Ακόμη, ο γιατρός πρέπει να γνωρίσει στον ασθενή την ομάδα που θα τον αναλάβει (αναισθησιολόγος, βοηθός χειρουργού κλπ) και να κάνει το βασικό εργαστηριακό προεγχειρητικό έλεγχο (γενική εξέταση αίματος, έλεγχο πήξεως του αίματος, γενική θώρακος, έλεγχος καρδιακής και νεφρικής λειτουργίας).

Βέβαια, ο πλαστικός χειρουργός θα πρέπει να ξέρει τα αποτελέσματα του ελέγχου αυτού τουλάχιστον 5 ημέρες πριν από την επέμβαση. Επίσης, πρέπει να έχουν βγει προεγχειρητικές φωτογραφίες, ώστε να συζητηθεί και να αναλυθεί το συγκεκριμένο περιστατικό.

Ο γιατρός και ο ασθενής πρέπει να έχουν καταλήξει σε συγκεκριμένη λύση πριν από την επέμβαση, ενώ άμεση οικονομική συνδιαλλαγή με τον ασθενή πρέπει να αποφεύγεται, ώστε να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις και δυσλειτουργία στην μετεγχειρητική σχέση.

Πριν από την επέμβαση, ο ασθενής έχει μέχρι και την τελευταία στιγμή δικαίωμα να αισθανθεί δειλία ή φόβο. Εάν αυτό συμβεί, τότε πρέπει να αναβληθεί η επέμβαση. Εξάλλου, η επέμβαση πρέπει να γίνεται πάντα σε νοσοκομείο ή καλά εξοπλισμένη κλινική, η οποία διαθέτει άδεια χειρουργείου. Ο κίνδυνος από μια αισθητική επέμβαση είναι μικρός, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι η επέμβαση αυτή μπορεί να γίνει σε χώρο ιατρείου και βέβαια ακόμη λιγότερο σε οποιονδήποτε χώρο, ο οποίος δεν είναι διαμορφωμένος και εξοπλισμένος. Μετά την επέμβαση, ο χειρουργός πρέπει να βλέπει συχνά τον ασθενή για τουλάχιστον δύο εβδομάδες, προτού τον αναλάβουν οι βοηθοί του.

Έξι μήνες και ένα χρόνο μετά, λαμβάνονται μετεγχειρητικές φωτογραφίες για σύγκριση και χωρίς αντίρρηση γίνονται όποιες μικρές διορθώσεις κριθούν απαραίτητες.

 

 
 
  πίσω