Δελτία τύπου
Επαγγελματικά ταξίδια
Εκδηλώσεις - Ομιλίες
Σχολιασμοί επικαιρότητος
Συγγραφικό Έργο @ βιβλιοπαρουσιάσεις
Πολιτιστικές δράσεις
Κοινωνική Συμμετοχή
Κοινωνική Ευθύνη
Κοινωνική Δικτύωση
Διαβάσαμε - Ακούσαμε και μας άρεσαν
Ιατρικές δραστηριότητες
Επιστημονικές ιδιότητες
Παλαιότερες διαλέξεις
Ραδιόφωνo
Έρευνα
Θετικές προτάσεις
 
Δείτε επίσης...
 
New techniques
 
Ρινοπλαστική Χωρίς Νυστέρι
 
Το botox της ηθοποιού
 
Αυξητική Μαστών
 
 
Brazilian
 
 
 
Το Στεφάνι της Νεότητος
 
Δελτία Τύπου
 
Επαγγελαμτικά ταξίδια
 
 
     
           
 
 
           
home
 
Πλαστική χειρουργική, Πλαστικός χειρουργός Δρ. Ι. Λύρας
 
  Δρ. Λύρας Δραστηριότητες Θεραπείες Επεμβάσεις Συνήθεις ερωτήσεις Συνεντεύξεις Επικοινωνία  
 
 
 
πίσω | μπροστά αρχική
 
 

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

 
     
 

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
>>>>

Παρέμβαση του γιατρού Πλαστικού χειρουργού Ιωάννη Λύρα στη συζήτηση περί ιατρικού τουρισμού στα πλαίσια της Ημερίδας “Tουρισμός : μια αναπτυσσόμενη αγορά” που οργάνωσε ο πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Δρ Πέτερ Σόοφ στο Μουσείο της Ακρόπολης στην Αθήνα την 09 Μαίου 2014 παρουσία των υπουργών τουρισμού,  Ολγας Κεφαλογιάννη και Υγείας Αδωνη Γεωργιάδη.

Ακούστε εδώ
>Ιωάννης Λύρας, προσκεκλημένος "θεατής":

Λέγομαι Λύρας, πλαστικός χειρουργός…

συγχαρητήρια στους οργανωτές και στους εισηγητές. Έχω ακούσει με πολύ προσοχή το πολύ σημαντικό αυτό work shop εργαστήριο στο οποίο παρατήρησα ότι οι εισηγητές είναι όλοι εκπρόσωποι θεσμικών οργανισμών ή οργανώσεων ή συγκεντρώσεων.

Δεν άκουσα σε όλες τις μορφές τουρισμού, τον άλλο παράγοντα της σύνθετης λέξης “Ιατρικός τουρισμός, εκκλησιαστικός τουρισμός, περιπατητικός (περιηγητικός) τουρισμός, ποδηλατικός τουρισμός” , δηλαδή δεν άκουσα και παίρνω την ευκαιρία να το πω αυτό γιατί είδα τον υπουργός υγείας εδώ, τον γιατρό, τον παπά, τον εκπρόσωπο της ποδηλατικής ομοσπονδίας και όλους τους υπόλοιπους που κάνουν τον σύνθετο τουρισμό, αυτό το προϊόν.

Συνεχίζοντας την σκέψη του διπλανού συναδέλφου μου, βεβαίως, θέλω να σας πω ότι δεν πρόκειται να πετύχει καμία μορφή σύνθετου τουρισμού εάν δεν βάλετε στην συζήτηση τον άλλο παράγοντα. Κι εγώ ως γιατρός, θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση στον καθένα από εσάς, αν θα στέλνατε την γυναίκα σας να χειρουργηθεί για πλαστική χειρουργική στην Ουγγαρία, εάν δεν ξέρετε το όνομα του γιατρού που θα τη χειρουργήσει. Δηλαδή, πιστεύω ότι επειδή είναι παλιά ιστορία του σύνθετου τουρισμού και ειδικά του ιατρικού τουρισμού και δεν έχει παραχθεί τίποτα, συγκρατώντας τη λέξη του κεντρικού ομιλητή για τον ιατρικό τουρισμό, ότι είναι σε εμβρυικό στάδιο αυτή η προσπάθεια, πιστεύω ότι αν δεν αναδειχθούν τα ονόματα των άλλων παραγόντων, όπως αναδεικνύονται τα ονόματα των επιχειρήσεων, όπως το Costa Navarino ας πούμε, δεν πρόκειται να πετύχει αυτό.

 Και γι αυτό δεν θέλω να επεκταθώ, ούτε να συζητήσω, ούτε να ρωτήσω κάτι, παρά μόνο θέλω να ακούσω την άποψη του συντονιστή για το θέμα αυτό.

 Ευχαριστώ.


>Μιχαήλ  Πήλιος-Συντονιστής: 

Ααααa .... θα στην πώ στη δεξίωση μετέπειτα.....

9-5-2014

 

 
 
  πίσω