Δελτία τύπου
Επαγγελματικά ταξίδια
Εκδηλώσεις - Ομιλίες
Σχολιασμοί επικαιρότητος
Συγγραφικό Έργο @ βιβλιοπαρουσιάσεις
Πολιτιστικές δράσεις
Κοινωνική Συμμετοχή
Κοινωνική Ευθύνη
Κοινωνική Δικτύωση
Διαβάσαμε - Ακούσαμε και μας άρεσαν
Ιατρικές δραστηριότητες
Επιστημονικές ιδιότητες
Παλαιότερες διαλέξεις
Ραδιόφωνo
Έρευνα
Θετικές προτάσεις
 
Δείτε επίσης...
 
YouTube
 
Αυξητική Μαστών
 
 
Ρινοπλαστική Χωρίς Νυστέρι
 
Το botox της ηθοποιού
 
Brazilian
 
 
New techniques
 
 
 
Το Στεφάνι της Νεότητος
 
Δελτία Τύπου
 
Επαγγελαμτικά ταξίδια
 
 
     
           
 
 
           
home
 
Πλαστική χειρουργική, Πλαστικός χειρουργός Δρ. Ι. Λύρας
 
  Δρ. Λύρας Δραστηριότητες Θεραπείες Επεμβάσεις Συνήθεις ερωτήσεις Συνεντεύξεις Επικοινωνία  
 
 
 
πίσω | μπροστά αρχική
 
 

Δραστηριότητες

 
     
 
Η πλαστική χειρουργική είναι  ειδικότητα της ιατρικής που ασκείται από γιατρούς οι οποίοι κατέχουν νόμιμα, μετά από εκπαίδευση και εξετάσεις, την άδεια του ειδικού πλαστικού χειρουργού. Οι δραστηριότητες ενός πλαστικού χειρουργού συνήθως δεν διαφέρουν από εκείνες ενός οποιουδήποτε άλλου επιστήμονα. Υπάρχει όμως και μία πιο ειδική διάσταση, εκείνη της ευθύνης απέναντι στην ανθρώπινη ζωή και ακεραιότητα. Επίσης, υπάρχει από τον όρκο του Ιπποκράτη σαφώς εκπεφρασμένη η υποχρέωση απέναντι στη διάχυση της ιατρικής γνώσης προς τους νεώτερους ιατρούς, την συνεργασία με άλλους ειδικούς επιστήμονες προς όφελος του "ασθενούς" και τη φιλανθρωπία.

Η επιστήμη είναι μία περίπλοκη σύνθεση εννοιών όπως, σπίτι, σχολείο, πανεπιστήμιο, στρατιωτική θητεία του πολίτη ως χρέος προς το Έθνος του, εξειδίκευση, έρευνα πάνω σε ιατρικά και φιλοσοφικά ερωτήματα, διάλογος, εργασία, πολιτική, αλληλοβοήθεια, πολιτισμός, ψυχαγωγία, κοινωνική δράση και ευθύνη, κωδικοποίηση και διάχυση γνώσης. Συνοπτικά οι συγκεκριμένες έννοιες  περικλείονται με τη μορφή παραγωγικού νοήματος στο αξίωμα του μεγάλου ανθρωπιστή φιλοσόφου και δασκάλου Αριστοτέλη  μέσω της  εξής  φράσης:

"ΕΠΙΣΤΗΜΗ  είναι η ΓΝΩΣΗ που βασίζεται στην ΕΜΠΕΙΡΙΑ και τη ΛΟΓΙΚΗ" 

Η ταπεινότης μου προσωπικά πιστεύει ό,τι τυχεροί ήταν και είναι εκείνοι οι επιστήμονες που είχαν την  ευκαιρία, ανάγκη ή  πρόβλεψη να έχουν υπάρξει μαθητές ενός μεγάλου δασκάλου. Ο πρωτοπόρος ιδρυτής της πιό πλήρους σχολής του γνωστικού μου αντικειμένου στον Κόσμο σήμερα με το όνομα Ινστιτούτο Ιβο Πιταγκί κάλυψε για μένα αυτό τον τομέα.

Η συνεχής δραστηριοποίηση στα αντικείμενα εκπαίδευσης και εξειδίκευσης προκαλεί συσσώρευση γνώσης και εμπλουτισμό της εμπειρίας. Η λογική πρέπει να προϋπάρχει ή να σφυρηλατείται συνεχώς για να αποφύγει ο σημερινός -σχεδόν πανίσχυρος- άνθρωπος την απόπειρα εξίσωσης ή ταύτισης με τον Θεό. Οι καθημερινή ασκητική του νου και του πνεύματος είναι αναγκαία για την καταπολέμηση της υπερτροφίας του εσωτερικού και του εξωτερικού εγώ ενός επιστήμονα.

Η ανθρωπιστικές επιστήμες ασχολούνται με τη συνήθη συμπεριφορά των ανθρώπων. Από την ανάγνωση και την ανάλυση των βιβλίων που έγραψαν σπουδαίοι άνθρωποι μαθαίνει κανείς έννοιες που μεταφέρει εντέλει στη συγγραφή κι έκδοση των δικών του βιβλίων. Έτσι οι ανθρωπιστικές επιστήμες προσφέρουν θέματα ανθρωπισμού προς μελέτη. Όμως ο ανθρωπισμός ώς αρετή είναι ζητούμενο και όχι δεδομένο, ούτε προιόν φιλοσοφικής μελέτης. Και έτσι, μέσα στην καθημερινότητα συχνά όλες αυτές οι έννοιες  μας κρατάνε ξύπνιους εκείνες τις νύχτες που η ένταση της δημιουργικής ημέρας που έφυγε  δέν μας αφήνει ώρες για φιλανθρωπική δράση.  .

Η αιώνια νεότης της ψυχής και του νου επιτυγχάνεται με βεβαιότητα, μόνο μέσω της σκληρής, αδιάκοπης, ειλικρινούς ,συνετής και αφοσιωμένης εργασίας. Η καλή διατροφή και η καλοπροαίρετη εργατικότητα εγγυώνται την αιώνια νεότητα κάθε επιστήμονα-ανθρώπου.

Τα πολλά ταξίδια που είχα την τύχη να μοιραστώ με τόσους και τόσους συνοδοιπόρους της ζωής και η φιλοξενία που μου προσέφεραν άλλοι τόσοι ξένοι κάτοικοι αυτού του μικρού πλανήτη με το όνομα Γαία με έκαναν να νοιώθω άνετα όταν είμαι μακρυά από το σπίτι. Δέχθηκα λοιπόν με ευκολία την ιδέα οτι η ρατσιστική προσέγγιση των ιατρικών θεμάτων αντιτίθεται στα ανθρώπινα δικαιώματα τόσο κατά τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών όσο και κατά την ανάλυση του ανθρώπινου γονιδιώματος (DNA),.  Και την υιοθέτησα στην πράξη... Εξάλλου και το "δικαίωμα στην ομορφιά", είναι όντως ένα "ανθρώπινο δικαίωμα"...

Η ζωή είναι μικρή,  όμως αρκετή για  μερικούς καλούς περιπάτους στον όμορφο κόσμο μας. Η θετικά προσανατολισμένη επαφή και ανταλλαγή απόψεων με τους συνανθρώπους φέρνει πρόοδο κα ευημερία.

 Δείτε παρακάτω, πώς όλα τα παραπάνω προσπαθώ μαζί με τους συνεργάτες, συνανθρώπους και συναδέλφους  να τα χωρέσω στη μικρή ζωή μου...
 

 
  Δραστηριότητες
 
 
Δελτία τύπου
Δελτία τύπου
 
Επαγγελματικά ταξίδια
 
Εκδηλώσεις - Ομιλίες
 
Σχολιασμοί επικαιρότητος
 
                 
 
Ανθρωπιστικές
Συγγραφικό Έργο @ βιβλιοπαρουσιάσεις
 
Πολιτιστικές δράσεις
 
Κοινωνικές
Κοινωνική Συμμετοχή
 
Κοινωνική Ευθύνη
 
                 
 
Click Here
Κοινωνική Δικτύωση
 
Διαβάσαμε - Ακούσαμε και μας άρεσαν
 
Ιατρικές Δραστηριότητες
Ιατρικές δραστηριότητες
 
Επιστημονικές Δραστηριότητες
Επιστημονικές ιδιότητες
 
                 
 
Διαλέξεις
Παλαιότερες διαλέξεις
 
Ραδιόφωνo
 
Έρευνα
Έρευνα
 
Θετικές προτάσεις