Δελτία τύπου
Επαγγελματικά ταξίδια
Εκδηλώσεις - Ομιλίες
Σχολιασμοί επικαιρότητος
Συγγραφικό Έργο @ βιβλιοπαρουσιάσεις
Πολιτιστικές δράσεις
Κοινωνική Συμμετοχή
Κοινωνική Ευθύνη
Κοινωνική Δικτύωση
Διαβάσαμε - Ακούσαμε και μας άρεσαν
Ιατρικές δραστηριότητες
Επιστημονικές ιδιότητες
Παλαιότερες διαλέξεις
Ραδιόφωνo
Έρευνα
Θετικές προτάσεις
 
Δείτε επίσης...
 
Αυξητική Μαστών
 
 
Ρινοπλαστική Χωρίς Νυστέρι
 
Το botox της ηθοποιού
 
Brazilian
 
 
New techniques
 
 
 
Το Στεφάνι της Νεότητος
 
Δελτία Τύπου
 
Επαγγελαμτικά ταξίδια
 
     
           
 
 
           
home
 
Πλαστική χειρουργική, Πλαστικός χειρουργός Δρ. Ι. Λύρας
 
  Δρ. Λύρας Δραστηριότητες Θεραπείες Επεμβάσεις Συνήθεις ερωτήσεις Συνεντεύξεις Επικοινωνία  
 
 
 
πίσω | μπροστά αρχική
 
 

Οι νέες τεχνικές ομορφιάς στο 4o Παγκόσμιο Συνέδριο Πλαστικής χειρουργικής στο Πριγκιπάτο του Μονακό

 
     
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«ΟΜΟΡΦΙΑ ΣΤΟ ΜΟΝΑΚΟ


Ανά διετία η Βραζιλία προσκαλεί στο Μόντε Κάρλο τους καλύτερους πλαστικούς χειρουργούς από όλο τον κόσμο οργανώνοντας ένα Παγκόσμιο επιστημονικό συνέδριο ιατρικής της ομορφιάς, το οποίο φέτος πραγματοποιήθηκε υπό την  αιγίδα των παρακάτω φορέων: - του Ιατρικού Συλλόγου του Μονακό, - της Επιστημονικής εταιρείας και έρευνας για την πλαστική χειρουργική του Μονακό - του Συλλόγου πρώην μαθητών του πρωτοπόρου Βραζιλιάνου καθηγητή Ivo Pitanguy και με την υποστήριξή  του Brazil-Monaco Project το οποίοδρα στον τομέα του πολιτισμού υπό την εποπτεία της RH του Πρίγκιπα Αλβέρτου. Έτσι, από την 24η έως και την  26η  Νοεμβρίου του 2016 πραγματοποιήθηκε στο  Πριγκιπάτο του Μονακό, το 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο Πλαστικής χειρουργικής  με  τίτλο «Brazil invites the best» 

Στο συνέδριο συζητήθηκαν  και παρουσιάστηκαν όλα τα νεότερα γύρω από την ειδικότητα της πλαστικής χειρουργικής, από τους πλέον  κορυφαίους επιστήμονες  εκθέτοντας  την εμπειρία τους γύρω από σημαντικά θέματα της Αισθητικής Χειρουργικής. Παραβρέθηκαν πολλοί διάσημοι πλαστικοί χειρουργοί από όλο τον κόσμο, ( Καναδά, Βραζιλία, Αφρική, Ευρώπη και  Ασία).  Το συνέδριο άνοιξε με τελετή στο ιστορικό ξενοδοχείο Hermitage με ομιλίες, της εκπροσώπου της RHτου Πρίγκιπα, του Υπουργού Υγείας του Μονακό Ko Stephane Valeri, του προέδρου του ιατρικού συλλόγου του Μονακό Δρ. Jean Michel Cucchi, του προέδρου του συνεδρίου Δρ. Valterdos Santos και του Επ. Προξένου της Βραζιλίας στο Μονακό Ko Andrede Montigny. Παρόντες ήταν επίσης ο Δρ Luiz Carlos Garcia, τέως Πρόεδρος της Βραζιλιάνικης εταιρείας πλαστικής χειρουργικής (που αριθμεί 6.000 επιστήμονες), ο πρόεδρος του συλλόγου Pitanguy, Δρ.Arnoldo Lobo Miro και οι πολύ γνωστοί πρόεδροι διεθνών επιστημονικών εταιρειών Δρ Farid Hakme και Δρ Oscar Carlos Uebel, επίσης από την Βραζιλία.

Ο μόνος Έλληνας πλαστικός χειρουργός που προσκλήθηκε σε αυτό το παγκόσμιο συνέδριο ως Πρόεδρος θεματικής ενότητας και ως εισηγητής των νέων μεθόδων πλαστικής χειρουργικής ήταν ο πλαστικός χειρουργός Γιάννης Λύρας,   συντονίζοντας συζητήσεις και παρουσιάζοντας  δύο νέες τεχνικές:  α) σύνθετη αντιγήρανση προσώπου με συνδυασμούς από σύγχρονες θεραπείες με λίπος, αιμοπετάλια και βλαστοκύτταρα και  β) την προσωπική του ολιστική τεχνική συνολικής σμίλευσης του στήθους, της κοιλιάς και των γλουτών με αυξητική μαστού και ταυτόχρονη ανόρθωση  όλου του σώματος με το όνομα "τεχνικές triplane 2+1 και quadruplane 2+2", τεχνικές που προσφέρουν γρήγορη, ανώδυνη και μόνιμη  συνολική λύση στο όνειρο κάθε γυναίκας για όμορφο φυσικό στήθος και καλλίγραμμο σώμα. Ο εκπαιδευμένος στην σχολή της Βραζιλίας πλαστικός χειρουργός Δρ Γιάννης Λύρας ταξίδεψε στο Πριγκιπάτο του Μονακό προσκεκλημένος με τις ιδιότητες: του Μέλους των Διοικητικών Συμβουλίων - της Επιστημονικής Εταιρείας των Ελλήνων Πλαστικών Χειρουργών (ώς ιατρός)  και - του Προξενικού Σώματος Ελλάδος (ως Επ. Πρόξενος της Βραζιλίας). 

Κατά την τελετή λήξης που πραγματοποιήθηκε στο Sporting Club του Μόντε Κάρλο έγινε εκτενής αναφορά στην φιλανθρωπική προσφορά του αποβιώσαντος φέτος σε ηλικία 93 ετών, πρωτοπόρου καθηγητή Ivo Pitanguy και στην μνήμη του δόθηκε το βραβείο «Χρυσό Νυστέρι» «Golden Scalpel», σε διακριθέντα νέο πλαστικό χειρουργό από την Βραζιλία. Υπενθυμίζεται ότι ο θρυλικός Ivo Pitanguy απεβίωσε στο τέλος της 31ης Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας λίγες ώρες πριν την επίσημη έναρξη των φετινών θερινών αγώνων «Rio 2016» έχοντας προλάβει την τελευταία ημέρα της ζωής του να κρατήσει την δάδα με την Ολυμπιακή Φλόγα που πήγε στην Βραζιλία από την Ελλάδα. Την οικογένεια εκπροσώπησε στην τελετή ο εγγονός του, Δρ. Antonio Paulo Pitanguy.


 

 
 
 
Η εκπρόσώπος της RH του Πρίγκιπα του Μονακό.
 
Ο Υπουργός Υγείας του Μονακό Ko Stephane Valeri.
 
Ο πρόεδρος της επιστημονικής εταιρείας έρευνας στην πλαστική χειρουργική Valter dos Santos.
 
Ο Arnoldo Lobo Miro, ο Valter dos Santos, ο Jean Michel Cucchi και ο Ιωάνης Λύρας.
 
                 
 
Ο Andre de Montigny και ο Ιωάνης Λύρας.
 
Απο αριστερά η Cristiane Todeschini - Brazil, ο Gianluigi Bergamaschi Marsella - Italy, ο Ιωάνης Λύρας – Greece και ο Ricardo Cavalcanti Ribeiro – Brazil.
 
Η Isabel Figueiredo - Brazil και ο Ιωάνης Λύρας – Greece.
 
Ο Ιωάνης Λύρας.
 
                 
 
Ο Ιωάνης Λύρας - Greece, o Marcelo Araujo - Brazil, o Marcos Gabas - Brazil και ο Luiz Carlos Garcia
 
Ο Ιωάνης Λύρας -Greece, o Marcelo Araujo - Brazil, o Marcos Gabas - Brazil και ο Luiz Carlos Garcia.
 
Ο Farid Hakme, ο Ιωάνης Λύρας, ο ο Arnoldo Lobo Miro, η prof. Lydia Masako Ferreira, ο Kai Sclaudraff, ο Fabio Fantozzi και ο Luiz Carlos Garcia.
 
Ο Farid Hakme, ο Ιωάνης Λύρας, ο Arnoldo Lobo Miro, η prof. Lydia Masako Ferreira, ο Kai Sclaudraff και ο Fabio Fantozzi.
 
                 
 
Απο αριστερά ο Arnoldo Lobo Miro - Brazil, ο Ricardo Cavalcanti Ribeiro - Brazil, ο Luiz Carlos Garcia - Brazil και ο Ιωάνης Λύρας – Greece.
 
Ο Ιωάνης Λύρας - Greece με τον Antonio Paulo Pitanguy - Brazil.
 
Ο Δρ. Ιωάνης Λύρας με την Δρ. Παρή Ράπτη-Λύρα στο συνέδριο.
 
4th World Plastic Surgery Congress - Monaco, 2016.
 
                 
 
  πίσω