Δελτία τύπου
Επαγγελματικά ταξίδια
Εκδηλώσεις - Ομιλίες
Σχολιασμοί επικαιρότητος
Συγγραφικό Έργο @ βιβλιοπαρουσιάσεις
Πολιτιστικές δράσεις
Κοινωνική Συμμετοχή
Κοινωνική Ευθύνη
Κοινωνική Δικτύωση
Διαβάσαμε - Ακούσαμε και μας άρεσαν
Ιατρικές δραστηριότητες
Επιστημονικές ιδιότητες
Παλαιότερες διαλέξεις
Ραδιόφωνo
Έρευνα
Θετικές προτάσεις
 
Δείτε επίσης...
 
New techniques
 
Ρινοπλαστική Χωρίς Νυστέρι
 
Το botox της ηθοποιού
 
Αυξητική Μαστών
 
 
Brazilian
 
 
 
Το Στεφάνι της Νεότητος
 
Δελτία Τύπου
 
Επαγγελαμτικά ταξίδια
 
 
     
           
 
 
           
home
 
Πλαστική χειρουργική, Πλαστικός χειρουργός Δρ. Ι. Λύρας
 
  Δρ. Λύρας Δραστηριότητες Θεραπείες Επεμβάσεις Συνήθεις ερωτήσεις Συνεντεύξεις Επικοινωνία  
 
 
 
πίσω | μπροστά αρχική
 
 

Ομιλία στο 62ο Διεθνές Συνέδριο Αισθητικής Cidesco International (Αθήνα).

 
     
 
Ομιλία στο 62ο Διεθνές Συνέδριο Αισθητικής Cidesco International στο Athenaeum Intercontinental Hotel με θέμα "Πλαστική Χειρουργική: Απο την Ινδία στην Ρώμη και απο την Αίγυπτο στην Ελλάδα" στις 26/10/2014 και ώρα 13:30
                        

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΟΜΙΛΙΑΣ ΓΙΑ ΔΡ ΙΩΑΝΝΗ ΛΥΡΑ

Η αισθητική του ανθρώπου είναι το τέταρτο στοιχειώδες τμήμα της φιλοσοφίας, μετά την ηθική, την γνωσιολογία και την μεταφυσική. Ανέκαθεν απασχολούσε τον άνθρωπο, ό οποίος δημιούργησε μια ξεχωριστή επιστήμη για αυτήν. Γιατροί που ασχολούνται με την αισθητική και με την ομορφιά εμφανίσθηκαν στον κόσμο μας από την αρχαιότητα. « Ινδία, Κίνα, Αίγυπτος, Ελλάδα, Ρώμη, Σύγχρονη Ευρώπη, Αμερική και Βραζιλία». Όπου δηλαδή οι άνθρωποι είχαν υψηλό επίπεδο διαβίωσης και καλές συνθήκες ζωής.

 Στην αρχαιότητα όμως…??? Υπήρχε Πλαστική Χειρουργική…??

Τα προσωπεία του Φαραώ Ραμσή Β’ του μεγάλου, της βασίλισσας Νεφερτίτης, της βασίλισσας Κλεοπάτρας, οι  διάφοροι πάπυροι από την μεγάλη βιβλιοθήκη που έχτισε ο Μέγας Αλέξανδρος στην Αλεξάνδρεια και οι αναφορές σε κείμενα  που βρίσκονται  στο Ελληνιστικό Πανεπιστήμιο της Αιγύπτου επί Πτολεμαίου, αποδεικνύουν πως ναι!  Υπήρχε η Τέχνη της Πλαστικής Χειρουργικής!

 Επίσης τα χειρουργικά εργαλεία που έχουν ανασυρθεί από την αρχαιολογική σκαπάνη, δείχνουν την σημασία που έδιναν από τότε αλλά και την  κατάρτιση τους στην ειδικότητα της χειρουργικής .Με χρήση μάλιστα τεχνικών αναισθησίας που ακόμη και σήμερα χρησιμοποιούνται.

Άρα  οι σωματικές δυσμορφίες και η αισθητική απασχολούν την ανθρωπότητα  από την αρχαιότητα. Είναι εντυπωσιακό δε το γεγονός ότι  μέθοδοι πλαστικής  χειρουργικής αποκατάστασης αναφέρονται σε σανσκριτική γραφή σε Ινδικούς πάπυρους, οι οποίοι χρονολογούνται από τον 5ο - 6ο αιώνα π.χ , περιγράφοντας μέθοδο αποκατάστασης κακοποιημένης ρινός. Ανάλογες αναφορές υπάρχουν και σε διάφορους άλλους πολιτισμούς, όπως των  Ρωμαίων, των Περσών, των Φοινίκων και των Ελλήνων. Όπως επίσης και στην Αγία Γραφή κατά την σύλληψη του Ιησού ο οποίος αποκατέστησε το αποκοπέν αυτί του Μάλχου. 

Όλες οι κοινωνίες αντιλαμβάνονται το Όμορφο με τη συμμετοχή όλων των αισθήσεών τους”, από φυσική διαίσθηση. Έχουμε κληρονομήσει μία σειρά φυσικών συστημάτων με τα οποία παράγουμε, αναγνωρίζουμε και εκτιμούμε την Ομορφιά. 

Ο Δρ Ιωάννης Λύρας παρουσιάζει στην ομιλία του, μερικές  ιατρικές  τεχνικές  απόκτησης της ομορφιάς που διεσώθησαν μέσα από τα χρόνια και τις εποχές, ακριβώς επειδή έλυναν προβλήματα εξωτερικής εμφάνισης, βοηθώντας εν τέλει και με αυτό τον τρόπο στη διατήρηση της αισθητικής.

 


 

 
 
 
 
 
 
 
                 
 
 
 
 
 
                 
 
       
                 
 
  πίσω