Δελτία τύπου
Επαγγελματικά ταξίδια
Εκδηλώσεις - Ομιλίες
Σχολιασμοί επικαιρότητος
Συγγραφικό Έργο @ βιβλιοπαρουσιάσεις
Πολιτιστικές δράσεις
Κοινωνική Συμμετοχή
Κοινωνική Ευθύνη
Κοινωνική Δικτύωση
Διαβάσαμε - Ακούσαμε και μας άρεσαν
Ιατρικές δραστηριότητες
Επιστημονικές ιδιότητες
Παλαιότερες διαλέξεις
Ραδιόφωνo
Έρευνα
Θετικές προτάσεις
 
Δείτε επίσης...
 
Αυξητική Μαστών
 
 
Ρινοπλαστική Χωρίς Νυστέρι
 
Το botox της ηθοποιού
 
Brazilian
 
 
New techniques
 
 
 
Το Στεφάνι της Νεότητος
 
Δελτία Τύπου
 
Επαγγελαμτικά ταξίδια
 
     
           
 
 
           
home
 
Πλαστική χειρουργική, Πλαστικός χειρουργός Δρ. Ι. Λύρας
 
  Δρ. Λύρας Δραστηριότητες Θεραπείες Επεμβάσεις Συνήθεις ερωτήσεις Συνεντεύξεις Επικοινωνία  
 
 
 
πίσω | μπροστά αρχική
 
 

Οι πιο πετυχημένοι πλαστικοί χειρουργοί στην μεγαλύτερη Ελληνική συνάντηση για την ρινοπλαστική.

 
     
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι πιο πετυχημένοι ¨Έλληνες πλαστικοί χειρουργοί συμμετείχαν σην μεγαλύτερη μετεκπαιδευτική συνάντηση ρινοπλαστικής (πλαστικής της μύτης) στην Αθήνα με θέμα:«Αισθητική-λειτουργική & επανορθωτική ρινοπλαστική»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η μετεκπαιδευτική Διημερίδα της Ελληνικής Εταιρείας Επανορθωτικής, Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής που διοργάνωσε ο γνωστός πλαστικός χειρουργός Δρ Ιωάννης Λύρας στο Αμφιθέατρο του Ερρίκος Ντυνάν το Σαββατοκύριακο 23 & 24 Σεπτεμβρίου με θέμα την δημοφιλή ρινοπλαστική (πλαστική της μύτης).

Έτσι, με την παρουσία των καλύτερων Ελλήνων πλαστικών χειρουργών πραγματοποιήθηκε η μοριοδοτούμενη με 13 μόρια εκπαίδευσης από τον  Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο επιστημονική διημερίδα, άρτια οργανωμένη από το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής χειρουργικής,  Δρ Ιωάννη Λύρα ο οποίος είναι και διευθυντής του Β’ τμήματος πλαστικής χειρουργικής του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, όπου πραγματοποιήθηκε η διημερίδα.

Στη διημερίδα παρευρέθηκαν 131 επιφανείς σύνεδροι, μεταξύ των οποίων καθηγητές Πανεπιστημίων, πρόεδροι πανελληνίων συνεδρίων, τέως πρόεδροι της ΕΕΠΕΑΧ, διευθυντές κλινικών πλαστικής χειρουργικής, συνεργάτες τους  όπως και ειδικευόμενοι πλαστικοί χειρουργοί και φοιτητές ιατρικής. Επίσης προσκεκλημένοι παρατηρητές, αρκετοί ιατροί άλλων ειδικοτήτων από πολλά νοσοκομεία της Ελλάδας και της Γερμανίας.

Στην διημερίδα αναπτύχθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν την επανορθωτική, την αισθητική και την  λειτουργική πλαστική χειρουργική της Ρινός. Οι τριάντα τρείς (33) ομιλητές που ανέπτυξαν τα θέματα τους σε οκτώ (8) στρογγυλές τράπεζες, οι  δεκαεπτά (17) πρόεδροι στρογγυλών τραπεζών όπου έγιναν οι συζητήσεις, οι οκτώ (8) σχολιαστές σε βάθος των αναπτυγμένων ομιλιών και ο οργανωτής Δρ Ιωάννης Λύρας ο  όποιος από την αρχή του χρόνου προετοίμαζε  αυτό το σημαντικό επιστημονικό γεγονός της Ελληνικής Επιστημονικής Ιατρικής Κοινότητας που ασχολείται με το αντικείμενο της ρινοπλαστικής,  έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι. 

Ο γνώσεις των πιο έμπειρων πλαστικών χειρουργών όπως εκφράστηκαν με ειδικά βίντεο μέσα στην φιλόξενη , σύγχρονη και άρτια οργανωμένη αίθουσα του νοσοκομείου που πραγματοποιήθηκε η ημερίδα μεταφέρθηκαν δυναμικά στους νεότερους πλαστικούς χειρουργούς ώστε να γίνεται ολοένα και περισσότερο η ελληνική πλαστική χειρουργική της ρινός πιο αποτελεσματική και από καλλιτεχνική άποψη πιο άρτια. Σε αυτή την διημερίδα οι παρουσιάσεις έγιναν μέσω πολλών επεξηγηματικών βίντεο από τους ομιλητές στις δύο γιγαντιαίες οθόνες, μαζί με μια πολύ ζωντανή, ειλικρινής και χρήσιμη συζήτηση-ανταλλαγή απόψεων διάρκειας μίας ολόκληρης ώρας μετά από κάθε στρογγυλή τράπεζα. Σε αυτό βοήθησε και η υλικοτεχνική υποδομή του αμφιθεάτρου του Ερρίκος Ντυνάν, καθιστώντας έτσι την επιστημονική συζήτηση άμεση και ζωντανή. Οι επιφανείς σύνεδροι συμφώνησαν ότι οι εκδηλώσεις σαν κι αυτήν την πολύ επιτυχημένη επιστημονική, μονοθεματική διημερίδα μπορούν να επαναλαμβάνονται σε σταθερή βάση κάθε χρόνο προς όφελος του κοινού.

Τέλος, ο οργανωτής - συντονιστής της εκδήλωσης και εκπρόσωπος της βραζιλιάνικης σχολής πλαστικής χειρουργικής Δρ  Ιωάννης Λύρας στα συμπεράσματα κατέληξε ότι: « η ρινοπλαστική είναι μία τρισδιάστατη καλλιτεχνική χειρουργική επέμβαση της πλαστικής χειρουργικής που αφορά όμως και την λειτουργία της αναπνοής αλλά και την λειτουργία του μεσαίου μέρους του προσώπου του οποίου και αποτελεί τον θεμέλιο λίθο της ομορφιάς. Στην Ελλάδα η ρινοπλαστική είναι η πρώτη πιο δημοφιλής, ανώδυνη και επιτυχημένη πλαστική επέμβαση μετά την αυξητική των μαστών. Η ρινοπλαστική μας εμπνέεικαι μπορεί να συνδυαστεί με διάφορες τεχνικές προφιλοπλαστικής που αναδεικνύουν την τελειότερη αρμονία του προσώπου. Η μύτη ως κυρίαρχο όργανο του  προσώπου αποτελεί χαρακτηριστικό σύμβολο ομορφιάς και σωστής λειτουργικότητας. Τραυματισμοί, συγγενείς ανωμαλίες και ογκίδια επίσης συντελούν στα ψυχολογικά προβλήματα που προκαλεί μία παραμορφωμένη μύτη. Από τεχνική άποψηγια κάθε πρόσωπο υπάρχει  η ανάλογη ταιριαστή του  μύτη. Γι αυτό το λόγο υπάρχει ο σχεδιασμός και η χρήση υψηλής νέας «τεχνολογίας».Η ψηφιακή προσομοίωση και η προεπιλογή του αποτελέσματος της εικόνας  στον ηλεκτρονικό υπολογιστή βοηθάει  πολύ ώστε τα αποτελέσματα να είναι πολύ φυσικά και  επιτρέπει στο άτομο να βλέπει παράλληλα την πραγματική του εικόνα και την εικόνα του μετά από χειρουργική παρέμβαση («πριν  &  μετά»). Η δε ψυχολογική ανάταση που αισθάνονται οι ασθενείς είναι απίστευτα ενισχυτική της  αυτοπεποίθησης και του αυτοσεβασμού».


@@@>>> Δείτε πιο κάτω φωτογραφίες >>>


 

 
 
 
 
 
 
 
                 
 
       
                 
 
  πίσω