Δελτία τύπου
Επαγγελματικά ταξίδια
Εκδηλώσεις - Ομιλίες
Σχολιασμοί επικαιρότητος
Συγγραφικό Έργο @ βιβλιοπαρουσιάσεις
Πολιτιστικές δράσεις
Κοινωνική Συμμετοχή
Κοινωνική Ευθύνη
Κοινωνική Δικτύωση
Διαβάσαμε - Ακούσαμε και μας άρεσαν
Ιατρικές δραστηριότητες
Επιστημονικές ιδιότητες
Παλαιότερες διαλέξεις
Ραδιόφωνo
Έρευνα
Θετικές προτάσεις
 
Δείτε επίσης...
 
New techniques
 
Ρινοπλαστική Χωρίς Νυστέρι
 
Το botox της ηθοποιού
 
Αυξητική Μαστών
 
 
Brazilian
 
 
 
Το Στεφάνι της Νεότητος
 
Δελτία Τύπου
 
Επαγγελαμτικά ταξίδια
 
 
     
           
 
 
           
home
 
Πλαστική χειρουργική, Πλαστικός χειρουργός Δρ. Ι. Λύρας
 
  Δρ. Λύρας Δραστηριότητες Θεραπείες Επεμβάσεις Συνήθεις ερωτήσεις Συνεντεύξεις Επικοινωνία  
 
 
 
πίσω | μπροστά αρχική
 
 

Ομιλία με θέματα πλαστικής χειρουργικής στο Δήμο Ιεράπετρας Κρήτης.

 
     
 

Ενημερωτική ομιλία για ενδιαφέροντα θέματα πλαστικής χειρουργικής στον Δήμο Ιεράπετρας  


Πραγματοποιήθηκε στις 3/11/2014 στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη του Πολιτιστικού Κέντρου Ιεράπετρας, με πρόσκληση του Δημάρχου Κου Θεοδόση Καλαντζάκη, η ενημερωτική εκδήλωση με θέματα επανορθωτικής και αισθητικής πλαστικής χειρουργικής του προσώπου και του σώματος.

Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο Διευθυντής Πλαστικός Χειρουργός και Πρόξενος της Βραζιλίας στην Ελλάδα Δρ. Ιωάννης Λύρας.

Το ακροατήριο ήταν κατάμεστο με τις ωραιότερες Ιεραπετρίτισες και Λασιθιώτισες, ένα κοινό που αποτελούνταν κατά 90% από γυναίκες.

Τον Δρ. Ιωάννη Λύρα προλόγισε η Κα Χρύσα Χατζημαρκάκη, Πρόεδρος της Κοινοπολιτείας, (Οργανισμός Κοινωνίας Πολιτισμού & Αλληλεγγύης του Δήμου Ιεράπετρας).

Το βιογραφικό σημείωμα του Δρ. Ιωάννη Λύρα διάβασε η Κα Σοφία Καλοκώστα.

Ο Δρ. Ιωάννης Λύρας ανέπτυξε θέματα πλαστικής χειρουργικής που σχετίζονται με τις ιδιαιτερότητες του Νομού Λασιθίου και πιο συγκεκριμένα της πολύ σημαντικής αγροτοπαραγωγού περιοχής της Ιεράπετρας , όπως η επίδραση του περιβάλλοντος (ηλιοφάνεια) σε βλάβες του δέρματος όπως οι σπίλοι και οι ελιές.

 

Αναπτύχτηκαν και μέθοδοι πρόληψης και θεραπείας του καρκίνου του δέρματος και η μεγάλη σημασία της αποφυγής του μελανώματος για τη δημόσια υγεία του πληθυσμού.

Επίσης ενημέρωσε για τους τρόπους που επανορθώνονται οι βλάβες του δέρματος, οι μετατραυματικές και μετεγχειρητικές ουλές και οι δυσμορφίες που οφείλονται στα συνεχώς αυξανόμενα τροχαία ατυχήματα και
αναπτύχθηκαν οι τεχνικές αποκατάστασης με αναδρομή από την αρχαιότητα έως σήμερα της ιατρικής επιστήμης της πλαστικής χειρουργικής.

H παρουσίαση τελείωσε με εκτενή αναφορά στα σημαντικά θέματα ομορφιάς και αντιγήρανσης δίνοντας έμφαση στην πρόληψη και θεραπεία του γήρατος (κάτι που ανησυχεί όλους μας όσο περνάει ο χρόνος).

Στα ίδια πλαίσια παρουσιάστηκε το βιβλίο του Δρ. Ιωάννη Λύρα «Το μυστικό της Βραζιλιάνικης ομορφιάς», από ένα αντίτυπο του οποίου ο συγγραφέας Δρ. Ιωάννης Λύρας δώρισε σε κάθε μία από τις παρευρισκόμενες κυρίες.

Την εκδήλωση έκλεισαν συνοψίζοντας με επίκαιρες παρεμβάσεις τους ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Κος Μανώλης Φραγκούλης και ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης γιατρός ορθοπεδικός Κος Μανώλης Κλώντζας.

Ακολούθησε δεξίωση στο χώρο του πολιτιστικού κέντρου και ζωντανή συζήτηση με το κοινό το οποίο έλυσε και προσωπικές απορίες σε σχέση με την ειδικότητα της πλαστικής χειρουργικής.

Την επομένη, ο Δήμαρχος Κος Θεοδόσης Καλαντζάκης δέχθηκε τον Δρ Λύρα στο γραφείο του στον Δήμο και συζήτησαν θέματα πρόληψης και δημόσιας υγείας σε σχέση με την πλαστική χειρουργική.

 

 
 
 
 
 
 
 
                 
 
 
 
 
 
                 
 
 
 
 
 
                 
 
  πίσω