Δελτία τύπου
Επαγγελματικά ταξίδια
Εκδηλώσεις - Ομιλίες
Σχολιασμοί επικαιρότητος
Συγγραφικό Έργο @ βιβλιοπαρουσιάσεις
Πολιτιστικές δράσεις
Κοινωνική Συμμετοχή
Κοινωνική Ευθύνη
Κοινωνική Δικτύωση
Διαβάσαμε - Ακούσαμε και μας άρεσαν
Ιατρικές δραστηριότητες
Επιστημονικές ιδιότητες
Παλαιότερες διαλέξεις
Ραδιόφωνo
Έρευνα
Θετικές προτάσεις
 
Δείτε επίσης...
 
New techniques
 
Ρινοπλαστική Χωρίς Νυστέρι
 
Το botox της ηθοποιού
 
Αυξητική Μαστών
 
 
Brazilian
 
 
 
Το Στεφάνι της Νεότητος
 
Δελτία Τύπου
 
Επαγγελαμτικά ταξίδια
 
 
     
           
 
 
           
home
 
Πλαστική χειρουργική, Πλαστικός χειρουργός Δρ. Ι. Λύρας
 
  Δρ. Λύρας Δραστηριότητες Θεραπείες Επεμβάσεις Συνήθεις ερωτήσεις Συνεντεύξεις Επικοινωνία  
 
 
 
πίσω | μπροστά αρχική
 
 

Προξενικό Σώμα Ελλάδος - Consular Corps in Greece (CCG) Αρχαία Στυμφαλία.

 
     
 

Πραγματοποιήθηκε στις 18/10/2014 η ολοήμερη εκδρομή-εξόρμηση του Προξενικού Σώματος Ελλάδος ( CCG) Consular Corps in Greece στην ορεινή Κορινθία στα πλαίσια της προβολής της χώρας μας  που οργάνωσε το Διοικητικό Συμβούλιο 2012-2014, «οι ξένοι Διπλωμάτες γνωρίζουν την Ελλάδα»....

Οι Διπλωμάτες-Πρόξενοι και οι οικογένειες τους  από πολλές  χώρες ( Ην. Βασίλειο, Ιρλανδία, Αιθιοπία, Σλοβακία, Σλοβενία, Κροατία, Τυνησία, , Καζακστάν, Μεξικό, Νικαράγουα, Παραγουάη, Εκουαδόρ(Ισημερινός), Βραζιλία, Ελλάδα (Νομική σύμβουλος του  Γραφείου Πρωθυπουργού). επισκέφτηκαν την λίμνη και το ιδιαίτερης πολιτιστικής αξίας  Μουσείο  περιβάλλοντος της  Στυμφαλίας το οποίο ανήκει στο πολιτιστικό ίδρυμα της τράπεζας Πειραιώς και στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Προστατευομένων Περιοχών Natura 2000. -Στο συγκεκριμένο Μουσείο το Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014, είχε πραγματοποιηθεί διεθνής συνάντηση με θέμα «Πολιτιστικά τοπία σε περιοχές Natura 2000» με πολύ μεγάλη επιτυχία. ( Στόχος του Μουσείου  είναι να ευαισθητοποιήσει οικολογικά το κοινό αλλά και να διασώσει  την γνώση της παραδοσιακής τεχνολογίας της περιοχής)-.  

Η περιήγηση των διπλωματών συνεχίστηκε στο Ιστορικό μοναστήρι του Ζαρακά του 13ου αιώνα, στην λίμνη Δόξα, στο Μοναστήρι του Αγ. Γεωργίου, καθώς και στο παραδοσιακό χωριό Γκούρα στο  Ναό των Ταξιαρχών. Ενδιαφέρουσα επίσης ήταν και η επίσκεψη σε παραδοσιακό τυροκομείο  όπου όλοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα.


Οι Πρόξενοι και οι ξένοι Διπλωμάτες, απόλαυσαν την περιήγηση σε τόσο ενδιαφέροντα μέρη της Ελλάδος  και ζήτησαν η προσπάθεια αυτή  να συνεχιστεί αφού με αυτό τον τρόπο φωτίζονται όμορφες περιοχές που ο ξένος ταξιδιώτης είναι δύσκολο να ανακαλύψει από μόνος του.


Αυτή ήταν η τρίτη επίσκεψη  στην Κορινθία. Προηγήθηκαν η επίσκεψη στο Λουτράκι την 9/11/2013 και η επίσκεψη στην Αρχαία Κόρινθο και την  Νεμέα 29/3/2014, όπου τους Προξένους υποδέχτηκαν οι τοπικοί Δήμαρχοι.

Η οργάνωση της εκδρομής πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου  και υπό αιγίδα την Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, παρουσία του υπεύθυνου τουρισμού  κ. Νικόλαου  Καμπούρη.


Η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Προξενικού Σώματος κα Τερίνα Αρμενάκη- Καλογεροπούλου επίτιμη Πρόξενος της Αιθιοπίας, υιοθέτησε και υποστήριξε ένθερμα και  την συγκεκριμένη δραστηριότητα . Η επίσκεψη διοργανώθηκε από τον Γενικό Γραμματέα του Δ.Σ. του Προξενικού Σώματος κ. Μιγκέλ Καποάνο,  επίτιμο Πρόξενο της Νικαράγουα στην Ελλάδα. Η αρχική ιδέα για τις επισκέψεις στην Κορινθία δόθηκε από τον ταμία του Δ.Σ. του Προξενικού Σώματος Ελλάδος, Δρ Ιωάννη Λύρα, πλαστικό χειρουργό- επίτιμο Πρόξενο της Βραζιλίας, ενώ η επαφή με την περιφέρεια Πελοποννήσου και τους τοπικούς Δήμους,  έγινε εξολοκλήρου από την  Ιατρό Ενδοκρινολόγο Παρή-Ράπτη Λύρα η οποία κατάγεται από το Λουτράκι Κορινθίας.

Ενημερωθείτε για την αρχαία Στυμφαλία εδώ >>> @

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ >>>>

 

 
 
 
 
 
   
                 
 
  πίσω