Δελτία τύπου
Επαγγελματικά ταξίδια
Εκδηλώσεις - Ομιλίες
Σχολιασμοί επικαιρότητος
Συγγραφικό Έργο @ βιβλιοπαρουσιάσεις
Πολιτιστικές δράσεις
Κοινωνική Συμμετοχή
Κοινωνική Ευθύνη
Κοινωνική Δικτύωση
Διαβάσαμε - Ακούσαμε και μας άρεσαν
Ιατρικές δραστηριότητες
Επιστημονικές ιδιότητες
Παλαιότερες διαλέξεις
Ραδιόφωνo
Έρευνα
Θετικές προτάσεις
 
Δείτε επίσης...
 
New techniques
 
Ρινοπλαστική Χωρίς Νυστέρι
 
Το botox της ηθοποιού
 
Αυξητική Μαστών
 
 
Brazilian
 
 
 
Το Στεφάνι της Νεότητος
 
Δελτία Τύπου
 
Επαγγελαμτικά ταξίδια
 
 
     
           
 
 
           
home
 
Πλαστική χειρουργική, Πλαστικός χειρουργός Δρ. Ι. Λύρας
 
  Δρ. Λύρας Δραστηριότητες Θεραπείες Επεμβάσεις Συνήθεις ερωτήσεις Συνεντεύξεις Επικοινωνία  
 
 
 
πίσω | μπροστά αρχική
 
 

Προξενικό Σώμα Ελλάδος - Consular Corps in Greece (CCG) Ιαματικό Λουτράκι.

 
     
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ενημερωτική επίσκεψη αντιπροσωπείας του Προξενικού Σώματος Ελλάδας το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013 στο Υδροθεραπευτήριο Loutraki Thermal Spa  και στις Ιαματικές Πηγές του Δήμου Λουτρακίου-Αγ.Θεοδώρων. Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν πρόξενοι από την Γαλλία, Ιρλανδία, Σλοβακία, Εσθονία, Αιθιοπία, Ντομίνικα και Βραζιλία.

 Από πλευράς του  το Δ.Σ. του Προξενικού Σώματος Ελλάδος συμμετείχαν η πρόεδρος κα Τερίνα Καλογεροπούλου-Αρμενάκη (Επίτιμη Πρόξενος της Αιθιοπίας) και ο  Πλαστικός Χειρουργός κ. Γιάννης Λύρας (Επίτιμος Πρόξενος της Βραζιλίας).

 Την αντιπροσωπεία υποδέχθηκαν στο Υδροθεραπευτήριο Loutraki Thermal Spa ο Δήμαρχος Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων κ. Κώστας Λογοθέτης, ο Αντιδήμαρχος κ.  Αθανάσιος Μουζάκης, ο Πρόεδρος Δημοτικού Οργανισμού Περιβάλλοντος, Αθλητισμού & Πολιτισμού «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» κ. Νικόλαος Λόης , και αντίστοιχα από το Loutraki Thermal Spa ο Διευθυντής λειτουργίας κ. Νικόλαος Πετρίτσης και η Διευθύντρια Marketing κ. Βάνα Νικολοπούλου.

 Οι Πρόξενοι ξεναγήθηκαν αρχικά από τον κο Νίκο Πετρίτση στον  υπερσύχρονο χώρο, του Υδροθεραπευτηρίου Loutraki Thermal Spa συνολικής επιφάνειας 5.075τμ. σε ένα μοναδικό περιβάλλον προσιτής πολυτέλειας και άριστης φιλοξενίας, το οποίο προσφέρει μια μοναδική εμπειρία για αναζωογόνηση σώματος και πνεύματος, χαλάρωσης και ευεξίας με θεραπείες σώματος και περιποιήσεις προσώπου ενώ παράλληλα αναδεικνύει τη ζωογόνο δύναμη και τις θεραπευτικές ιδιότητες του Ιαματικού νερού Λουτρακίου.

 Ακολούθησε  αποκλειστική ξενάγηση και ιστορική ανάλυση από την διευθύντρια marketing του spa κα Βάνα Νικολοπούλου στο κλασσικό ημικυκλικό κτίριο που κατασκευάστηκε επί των εκβολών  των Ιαματικών Πηγών Λουτρακίου την εποχή του μεσοπολέμου από τον αρχιτέκτονα Δημήτριο Πικιώνη ενώ τα ψηφιδωτά στους θόλους φιλοτεχνήθηκαν από τον διανοούμενο Στέφανο Ξενόπουλο.

 Ο Δήμαρχος Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων κ. Κώστας Λογοθέτης, υποδεχόμενος ο ίδιος ευγενικά τους προξένους επεσήμανε ότι «το Λουτράκι, όντας η αρχαιότερη λουτρόπολη της Ελλάδος, προσφέρεται για Ιατρικό/ιαματικό τουρισμό και έχει τις υποδομές να φιλοξενήσει επισκέπτες από όλο τον κόσμο για διακοπές όχι μόνο καλοκαιρινές αλλά για όλες τις εποχές του χρόνου».

 Ανταπαντώντας η  πρόεδρος του Προξενικού Σώματος Ελλάδος κα Τερίνα Καλογεροπούλου-Αρμενάκη δήλωσε ότι «είναι πολύ ευχαριστημένη και εντυπωσιασμένη  για αυτή τη σημαντική  επίσκεψη και υποσχέθηκε ότι σαν προξενικό σώμα θα προβάλλουν την πανέμορφη πόλη Λουτράκι σαν τόπο προορισμού, αναψυχής ή κατοικίας με αξιόλογο θετικό στοιχείο το ιαματικό νερό του  στους ξένους διπλωμάτες, στις πρεσβείες και στους προξενικούς λειτουργούς».

 Ο οργανωτής της επίσκεψης, Επίτιμος Πρόξενος της Βραζιλίας, κ. Γιάννης Λύρας  ανέφερε ότι «αφού η αιχμή του δόρατος για την Ελλάδα είναι ο τουρισμός, το Λουτράκι μπορεί με συντονισμένες προσπάθειες να αξιοποιηθεί και να αποτελέσει ένα κορυφαίο προορισμό για ιαματικό/ιατρικό τουρισμό ισάξιο των περισσότερων  φημισμένων ευρωπαϊκών λουτροπόλεων».

Ο Πρόεδρος Δημοτικού Οργανισμού Περιβάλλοντος, Αθλητισμού & Πολιτισμού «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» κος Νικόλαος Λόης, εξήγησε την μελλοντική στρατηγική του οργανισμού στα πλαίσια της οργάνωσης  και ανέφερε ότι «το Λουτράκι παρουσιάζει και ιστορικό ενδιαφέρον αφού είναι ο τόπος της Αρτεμιδος, του Απόλλωνα και της Ήρας (Ηραίον) όπως επίσης και ο τόπος διεξαγωγής των αρχαίων ισθμίων ( μεγάλοι αθλητικοί  αγώνες που διεξήγοντο στην περιοχή του ισθμού της Κορίνθου) οι οποίοι πρόκειται να επαναδιοργανωθούν στο μέλλον».

 Τέλος η αναπληρωτής Πρέσβης  της Σλοβακίας  στην Ελλάδα κα Miriam Rafajova  (η χώρα της οποίας έχει μια μεγάλη παράδοση στον ιαματικό τουρισμό) ανέφερε ότι «σίγουρα  θα βρεθεί ένα τρόπος αδελφοποίησης με κάποια από τις διάσημες λουτροπόλεις  της χώρας της».

 Η αντιπροσωπεία ιδιαίτερα ενθουσιασμένη δοκίμασε νερό Λουτρακίου, αναζωογονήθηκε στην μεγάλη πισίνα, απόλαυσε θεραπείες χαλάρωσης και ευεξίας και γενικά έμεινε έκθαμβη από τις πολυτελείς εγκαταστάσεις και τις ξεχωριστές υπηρεσίες του Loutraki Thermal Spa. 

 Η πρόταση για την πραγματοποίηση της επίσκεψης στο Λουτράκι έγινε από τον πλαστικό χειρουργό Ιωάννη Λύρα (μέλος του Δ.Σ. του προξενικού σώματος) και την σύζυγο του, Παρή Ράπτη (Ιατρό ενδοκρινολόγο) η οποία κατάγεται από το Λουτράκι και γνωρίζει πολύ καλά τον τόπο και την ιστορία του,  καθώς και οτιδήποτε σχετίζεται με το ιαματικό ιατρικό τουρισμό. H ίδια κα Παρή Ράπτη-Λύρα είχε εξάλλου οργανώσει το 2006 το 1ο  πανελλήνιο  συνέδριο Ιαματικής Ιατρικής με μεγάλη διεθνή συμμετοχή στο Λουτράκι. Το προξενικό σώμα Ελλάδος αποδέχθηκε άμεσα την πρόταση.

 Το Δίκτυο Discover Greece προσκεκλημένο από το Προξενικό Σώμα κάλυψε το γεγονός σύμφωνα με το concept  “προβολή και προώθηση του ιατρικού/ιαματικού τουρισμού και των διακοπών μακράς διάρκειας ” αναδεικνύοντας το Λουτράκι σαν ένα κοντινό προορισμό στην Αθήνα γεμάτο εκπλήξεις.

 Το Προξενικό Σώμα Ελλάδας  (CCG) ιδρύθηκε το 1972 με σκοπό την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των ξένων χωρών αποστολής και της χώρας υποδοχής (Ελληνική Δημοκρατία) ώστε να δημιουργήσει την αποτελεσματική τέλεση των καθηκόντων των μελών του. Κατά την διάρκεια των τελευταίων 35 χρόνων το Πρ. Σωμ. Ελλάδας μέσα από πολυάριθμες δραστηριότητες έχει καταφέρει να δημιουργήσει δεσμούς φιλίας μεταξύ των μελών του στα οποία περιλαμβάνονται διπλωμάτες και προξενικοί λειτουργοί. Στις δραστηριότητες του ΠΣΕ συγκαταλέγονται η διοργάνωση επιτυχημένων εκδηλώσεων, εκθέσεων, ομιλιών και  επισκέψεων  σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας με σκοπό την ξενάγηση σε ιστορικά, πολιτιστικά μνημεία αλλά και σημαντικά αξιοθέατα. Όλες οι παραπάνω δραστηριότητες έχουν αποδειχθεί πολύτιμη εμπειρία γνωριμίας των ξένων διπλωματών με την Ελλάδα .Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων αυτών, αντιπροσωπεία του Σώματος επισκέφτηκε την πόλη του Λουτρακίου. Όλα τα μέλη λάτρεψαν το Λουτράκι και δεσμεύθηκαν ότι θα μεταδώσουν τις εμπειρίες τους από την εγκάρδια φιλοξενία και υποσχέθηκαν ότι με την πρώτη ευκαιρία θα επισκεφτούν και πάλι την περιοχή με τους φίλους τους.

 Κεντρικό μήνυμα από την επίσκεψη των μελών του Προξενικού Σώματος Ελλάδος στο Λουτράκι ήταν ότι η επιτυχής ανάδειξη μιας ελληνικής ιστορικής λουτρόπολης με ξενοδοχειακή υποδομή και σύγχρονες εγκαταστάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος με θεραπευτικό  αρτεσιανό νερό, με  πανεύκολη πρόσβαση από την Αθήνα  που συνδυάζει το βουνό με τη θάλασσα, καθώς και ένα ήπιο κλίμα τους περισσότερους μήνες του χρόνου, είναι υπόθεση εθνικής σημασίας και πρέπει να βασίζεται σε επαγγελματίες ειδικούς από πολλούς επιστημονικούς κλάδους.

                                                                     .//.

Ενμερωθείτε για τις ιαματικές πηγές Λουτρακίου Κορινθίας εδώ >>>@

 

 
 
 
Click Here
Ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων μεταξύ εκπροσώπων του Δήμου (αριστερά) και του CCG (δεξιά)
 
Click Here
Ομαδική αναμνηστική φωτογραφία των αντιπροσώπων στο ανακαινισθέν παλαιό υδροθεραπευτήριο (1937)
 
Click Here
Επίσκεψη στο ακριβές σημείο εκροής των δύο τύπων ιαματικών πηγών (κτήριο Πικιώνη-Ξενόπουλου 1887)
 
Click Here
Το μοντέρνο (2012) υδροθεραπευτήριο με σύγχρονες πισίνες με ιαματικό νερό κολυμβητικού τύπου και Spa
 
                 
 
  πίσω