Δελτία τύπου
Επαγγελματικά ταξίδια
Εκδηλώσεις - Ομιλίες
Σχολιασμοί επικαιρότητος
Συγγραφικό Έργο @ βιβλιοπαρουσιάσεις
Πολιτιστικές δράσεις
Κοινωνική Συμμετοχή
Κοινωνική Ευθύνη
Κοινωνική Δικτύωση
Διαβάσαμε - Ακούσαμε και μας άρεσαν
Ιατρικές δραστηριότητες
Επιστημονικές ιδιότητες
Παλαιότερες διαλέξεις
Ραδιόφωνo
Έρευνα
Θετικές προτάσεις
 
Δείτε επίσης...
 
YouTube
 
Αυξητική Μαστών
 
 
Ρινοπλαστική Χωρίς Νυστέρι
 
Το botox της ηθοποιού
 
Brazilian
 
 
New techniques
 
 
 
Το Στεφάνι της Νεότητος
 
Δελτία Τύπου
 
Επαγγελαμτικά ταξίδια
 
 
     
           
 
 
           
home
 
Πλαστική χειρουργική, Πλαστικός χειρουργός Δρ. Ι. Λύρας
 
  Δρ. Λύρας Δραστηριότητες Θεραπείες Επεμβάσεις Συνήθεις ερωτήσεις Συνεντεύξεις Επικοινωνία  
 
 
 
πίσω | μπροστά αρχική
 
 

Oμιλία από τον πλαστικό χειρουργό Γιάννη Λύρα, σε εσπερίδα της ΑΗΕΡΑ για ττην ΕΛΕΠΑΠ.

 
     
 

AHEPA HELLAS
ChapterHJ – 40 Ψυχικού

Δ  Ε  Λ  Τ  Ι  Ο   Τ  Υ  Π  Ο  Υ 
 
«Νευροπλαστικότητα και Πλαστική» Επιστημονική Εσπερίδα της AHEPA Ψυχικούπρος τιμή της ΕΛΕΠΑΠ  

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Επιστημονική Ιατρική Εσπερίδα, με θέμα: «Νευροπλαστικότητα και Πλαστική: για μια καλύτερη ποιότητα ζωής παιδιών και ενηλίκων» που διοργάνωσε το Saint FilotheiAHEPA ChapterHJ – 40 Ψυχικού, προς τιμή της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας& Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων (ΕΛΕΠΑΠ), το απόγευμα της Παρασκευής 7 Φεβρουαρίου 2020 στο κατάμεστο αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων. 

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να αναδειχθεί το πολυετές έργο και η προσφορά της ΕΛΕΠΑΠ στην κοινωνία με την ευκαιρία της επετείου εκδόσεως για φιλανθρωπικό σκοπό του βιβλίου του Δρα Ιωάννη Λύρα «Το μυστικό της βραζιλιάνικης ομορφιάς» (εκδόσεις ΚΑΥΚΑΣ, Αθήνα 2009).

Ομιλητές της Εσπερίδας ήταν: ο Διευθυντής πλαστικής χειρουργικής, Αντιπρόεδρος Κοινωνικής Υπευθυνότητας AHEPA Ψυχικού & Επίτιμος Πρόξενος της Βραζιλίας Δρ Ιωάννης Λύρας με θέμα: «Βελτίωση της εξωτερικής εμφάνισης των ανθρώπων. Η διαχρονική συμβολή της πλαστικής αποκατάστασης» και η παιδονευρολόγος – υπεύθυνη τμήματος βρεφών & Αντιπρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ Δρ Ελένη Σκουτέλη με θέμα: «Παιδικός εγκέφαλος: το θαύμα της νευροπλαστικότητας». 

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Σύμβουλος Πρεσβείας Dr Guilheme Esmanhotto ως εκπρόσωπος του Πρέσβη της Βραζιλίας στην Ελλάδα, ο οποίος αναφέρθηκε  στους δεσμούς Ελλάδος & Βραζιλίας μέσω του προξενείου και του βιβλίου του Δρα Ιωάννη Λύρα και συνεχάρη την AHEPA και την ΕΛΕΠΑΠ για το έργο και την ιστορία τους, ενώ εκ μέρους του Δ.Σ. του Προξενικού Σώματος Ελλάδος, παρέστη η Επίτ. Πρόξενος της Κένυας κ. Βίκυ Πανταζοπούλου.

Την Εσπερίδα τίμησαν με την παρουσία τους: ο Πρωτοπρεσβύτεροςπ. Κωνσταντίνος Φεργαδιώτης, ο οποίος και μετέφερε τις ευχές και τις ευλογίες του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδοςκ. Ιερωνύμου, ο εκπρόσωπος του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού και μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Αισθητικής, Επανορθωτικής Πλαστικής Χειρουργικής Συνταγματάρχης Υγειονομικούκ. Χρήστος Ασημομύτης και ο εκπρόσωπος του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Σμήναρχος Υγειονομικού -φυσίατρος κ. Γεώργιος Κυρίτσης. Παρόντες ήταν: o Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίωνκ. Χρήστος Τεντόμας, ο τ. Δήμαρχος Αθηναίων & Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γεώργιος Μπρούλιας,η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύηςτου Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης κ. Μαρία Φουρναράκη,ο τέως Υπουργόςκ. Μιχάλης Καρχιμάκης και οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι Φιλοθέης κ.κ. Κωνσταντίνος Γιαβάσογλου και Ελίνα Νικητιάδη.

Με την παρουσία τους επίσης τίμησαν την εκδήλωση: Ο Αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ κ. Ναπολέων Μαραβέγιας, ο Καθηγητής Ιατρικήςτου ΕΚΠΑ κ. Βασίλειος Κέκκης,ο Καθηγητής Ιατρικής τουΠανεπιστημίου Κύπρου κ. Θεόδωρος Ροκκάς,ο Καθηγητήςτηςπλαστικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Γεώργιος Καλακαλάς,πρόξενοι και διπλωμάτες, ιατροί, δικηγόροι, επιχειρηματίες,άνθρωποι του αθλητισμού, του πολιτισμού και της τέχνης καθώς και πολλοί δημοσιογράφοι.

Μεταξύ των εκλεκτών προσκεκλημένων διακρίναμε: την Πρόεδρο της Επιτροπής ΑΜΕΑ της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίαςκ. Κέλλυ Παυλίδου, τον Πρόεδρο του Ομίλου New York College κ. Ηλία Φούτση, την πρόεδρο των Daughterso fPenelope «Αμαρυλλίδες» κ. Ειρήνη Ξακουστή, την Πρόεδρο της UNESCO Νοτίων Προαστίωνκ. Σούλα Κοκολέτσου, και πολλούς εκπροσώπους Συλλόγων, Σωματείων και Κοινωνικών Ιδρυμάτων.

Ο Πρόεδρος της AHEPA Ψυχικού κ. Παναγιώτης Ριζόπουλος, αφού ευχαρίστησε τους δύο διακεκριμένους ομιλητές, αναφέρθηκε επιγραμματικά στην ιστορία και τις δράσεις της σχεδόν αιωνόβιας Ελληνοαμερικανικής οργάνωσης. Στη συνέχεια ο Αντιπρόεδρος της AHEPA Ψυχικού, Καθηγητής του ΕΚΠΑ κ. Ιωάννης Μάζης επέδωσε στην Αντιπρόεδρο της ΕΛΕΠΑΠ κ. Ελένη Σκουτέλη, βαρύτιμη τιμητική πλακέτα, σε αναγνώριση της πολυετούς φιλανθρωπικής προσφοράς της ΕΛΕΠΑΠ στην ελληνική κοινωνία.

Την Εσπερίδα συντόνισε αφιλοκερδώς ο γνωστόςηθοποιός και σκηνοθέτηςκ. Νίκος Βερλέκης, ο οποίος απέσπασε το θερμότατο χειροκρότημα του κοινού. Μετά το τέλος της Εσπερίδαςπραγματοποιήθηκε ανταλλαγή απόψεων με το κοινό, ο Δρ Ιωάννης Λύρας υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου του «Το μυστικό της βραζιλιάνικης ομορφιάς» και ακολούθησε κέρασμα και φωτογραφίες με τους καλεσμένους.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη: του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του  Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), της ομογενειακής εφημερίδας «ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ» της Νέας Υόρκης και του περιοδικού τέχνης & πολιτισμού «ΑRT & ARTmagazine».
 

 
 
 
Καθ. Ιωάννης Μάζης - Δρ. Ελένη Σκουτέλη
 
Κος Χρήστος Τεντόμας - Κος. Παναγιώτης Ριζόπουλος
 
 
 
                 
 
 
Κα Βίκυ Πανταζοπούλου - Δρ. Ιωαννης Λύρας
 
Δρ. Ιωαννης Λύρας - Δρ. Χρήστος Ασημομύτης
 
 
                 
 
 
 
Κος Νίκος Βερλέκης-Δρ. Ιωαννης Λύρας-Κος Χρήστος Τεντόμας-Dr Guilheme Esmanhotto
 
 
                 
 
  πίσω