Νέα - Ειδήσεις - Θέματα
Σύντομο Βιογραφικό σημείωμα
Διακρίσεις-Βραβεύσεις-Ορόσημα ζωής.
Οι ρίζες μου...
Αφηγηματική Βιωματική Ιστορία
Σύντομη Προσωπική Ιστορία
Προσωπικές Φωτογραφίες
Η Βραζιλιάνικη Ομορφιά
Ο Καθηγητής Ivo Pitanguy (1923-2016) γράφει...
Συνεργάτες
Πλαστική χειρουργική εκτός του τόπου διαμονής
 
Δείτε επίσης...
 
New techniques
 
Ρινοπλαστική Χωρίς Νυστέρι
 
Το botox της ηθοποιού
 
Αυξητική Μαστών
 
 
Brazilian
 
 
 
Το Στεφάνι της Νεότητος
 
Δελτία Τύπου
 
Επαγγελαμτικά ταξίδια
 
 
     
           
 
 
         
home
 
Πλαστική χειρουργική, Πλαστικός χειρουργός Δρ. Ι. Λύρας
 
  Δρ. Λύρας Δραστηριότητες Θεραπείες Επεμβάσεις Συνήθεις ερωτήσεις Συνεντεύξεις Επικοινωνία  
 
 
 
πίσω | μπροστά αρχική
 
 

Εσπερίδα Succsess Stories στην πράξη.

 
     
 
Την Πέμπτη 8-12-2016 πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του ιδρύματος Β. Θεοχαράκη η εκδήλωση
«success stories στην πράξη»

Εμπνευστής της ιδέας του «success stories» είναι ο δημοσιογράφος, Σπύρος Κούφαλης
, που θέλησε να δώσει με αυτήν του την προσπάθεια, φως στις ιστορίες επιτυχημένων Ελλήνων και Ελληνίδων, που κατάφεραν να διακριθούν στους τομείς των επιχειρήσεων, του μάνατζμεντ, της υγείας, των επιστημών και των τεχνών. Στόχος αυτής της προσπάθειας είναι ηανάδειξη των ιστοριών τους, αποκαλύπτοντας μικρά και μεγάλα μυστικά της επαγγελματικής τους πορείας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ανάμεσα στους αξιόλογους ομιλητές, επιλέχθηκε να συμμετάσχει και ο Ιωάννης Λύρας, πλαστικός χειρουργός στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, την Λευκωσία και τα Τίρανα και επίτιμος πρόξενος της Βραζιλίας στον Πειραιά, ο οποίος ξεδίπλωσε στο κατάμεστο ακροατήριο μέσα απο την αφήγησή του την δική του προσωπική βιωματική ιστορία « success story», .

Καταγράψαμε τα εξής ενδιαφέροντα : Ο Γιάννης Λύρας σπούδασε στην καλύτερη σχολή αισθητικής του κόσμου στην Βραζιλία και πέτυχε στον ιδιωτικό τομέα της Ελλάδας, μητέρας της αισθητικής. Βραβεύτηκε αρκετές φορές.

H γρήγορη και διαρκής επιτυχία του στην καινοτόμο ειδικότητα της πλαστικής χειρουργικής, στον ιδιωτικό τομέα της Ελληνικής ιατρικής (η οποία συμπτωματικά άνθισε οικονομικά ακριβώς την εποχή της επαγγελματικής του ανόδου),  η προσήλωσή του στην ιατρική δεοντολογία και τη νομιμότητα σε συνδιασμό με την αντίθεσή του στο δανειστικό μοντέλο οικονομίας και την αισιοδοξία που τον χαρακτηρίζει, τον βοήθησαν να επεκτείνεται με μέτρο και προσήλωση στο φιλοσοφικό πρότυπο που περιέγραψε ο Πλάτων, και να θεωρείται σήμερα ακόμη ένα παράδειγμα προς μίμηση..

Η επιτυχία του χαρακτηρίστηκε από την ακόρεστη δίψα του για ιατρική επάρκεια και άριστη επιστημονική  προετοιμασία. Η αφοσίωσή του στο καλό και η ενεργή, "τοις πράγμασι" προσφορά ευεργεσίας στους 20.000 ανθρώπους που μέχρι τώρα έχει φροντίσει ιατρικά ήταν πάντοτε ανυποχώρητη.

Παρήγαγε ανθρωπιστικό έργο στην Βραζιλία, την Ελλάδα και τις Φιλιππίνες.

Στην επιτυχημένη του διαδρομή τον βοήθησαν: η έφεση του στην καλλιτεχνία, η προσωπική του αφοσίωση στις ηθικές αξίες και η πολυπαραγοντική βοήθεια που έλαβε από τους δασκάλους του , την ικανότατη σύζυγο του ιατρό Παρη- Ράπτη  οι οποία φρόντιζε όλες τις λεπτομέρειες που βοήθησαν στην επιτυχία και θα απέτρεπαν μια αποτυχία και από τον θεό.

Ο Δρ. Ι. Λύρας, ο οποίος εκτός των άλλων, σήμερα είναι εκλεγμένο μέλος των Διοικητικών συμβουλίων της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής (ΕΕΠΕΑΧ) και του Προξενικού Σώματος Ελλάδος (CCG) εξήρε την εργατικότητα και την παραγωγικότητα του υγιέστατου κλάδου της αισθητικής ιατρικής και την σημαντική συμβολή της στην διαμόρφωση του ΑΕΠ της Ελλάδος κατα τα πρότυπα της Βραζιλίας.. Κλείνοντας την ομιλία του πρότεινε ιδέες για δραστική βελτίωση του επαγγελματικού κλίματος στην Ελλάδα και τον ιατρικό τουρισμό.

Αλλοι σημαντικοί ομιλιτές ήταν ο Καθηγητής χειρουργικής του Harvard Δρ. Δημήτρης Λινός, ο Βασίλης Θεοχαράκης (Ομιλος), ο Ελευθέριος Γείτονας (σχολεία) , η Μαριλένα Νιτσιάκου (ΑΕΒΕ Ιωάννινα), ο Μάριος Κυριάκου (KPMG), η Αλεξάνδρα Πίτα-Χαζάπη (μέλι Αττική) , ο Γιώργος Τσιόλιας (Oxford Company), ο Ιωάννης Τσερέπης (Lariplast), ο Ευάγγελος Σπανός (Βιοιατρική) κ.α.

Συντονιστής ήταν ο Αλέξανδος Παπανδρόπουλος, Πρόεδρος της Ενωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων και εισηγητής ο Δημήτρης Μπουραντάς, Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.


 
 
 
 
 
 
 
                 
 
 
 
 
 
                 
 
 
 
 
 
                 
 
 
 
 
 
                 
 
 
 
 
 
                 
 
  πίσω