Νέα - Ειδήσεις - Θέματα
Σύντομο Βιογραφικό σημείωμα
Διακρίσεις-Βραβεύσεις-Ορόσημα ζωής.
Οι ρίζες μου...
Αφηγηματική Βιωματική Ιστορία
Σύντομη Προσωπική Ιστορία
Προσωπικές Φωτογραφίες
Η Βραζιλιάνικη Ομορφιά
Ο Καθηγητής Ivo Pitanguy (1923-2016) γράφει...
Συνεργάτες
Πλαστική χειρουργική εκτός του τόπου διαμονής
 
Δείτε επίσης...
 
New techniques
 
Ρινοπλαστική Χωρίς Νυστέρι
 
Το botox της ηθοποιού
 
Αυξητική Μαστών
 
 
Brazilian
 
 
 
Το Στεφάνι της Νεότητος
 
Δελτία Τύπου
 
Επαγγελαμτικά ταξίδια
 
 
     
           
 
 
         
home
 
Πλαστική χειρουργική, Πλαστικός χειρουργός Δρ. Ι. Λύρας
 
  Δρ. Λύρας Δραστηριότητες Θεραπείες Επεμβάσεις Συνήθεις ερωτήσεις Συνεντεύξεις Επικοινωνία  
 
 
 
πίσω | μπροστά αρχική
 
 

Οργάνωση μετεκπαιδευτικής διημερίδας ρινοπλαστικής την Αθήνα. Οργανωτής-συντονιστής ο Ι. Λύρας.

 
     
 
Με την παρουσία των περισσοτέρων Ελλήνων πλαστικών χειρουργών πραγματοποιήθηκε στις  23 και 24 Σεπτεμβρίου 2017 η  μετεκπαιδευτική μοριοδοτούμενη με 13 μόρια εκπαίδευσης από τον  Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο επιστημονική διημερίδα με θέμα την ρινοπλαστική. Οργανωμένη από το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής χειρουργικής,  Δρ Ιωάννη Λύρα ο οποίος είναι και διευθυντής του Β’ τμήματος πλαστικής χειρουργικής του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, όπου πραγματοποιήθηκε η διημερίδα.

Στην διημερίδα αναπτύχθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν την επανορθωτική, την αισθητική και την  λειτουργική πλαστική χειρουργική της Ρινός. Οι τριαντατρείς (33) ομιλητές που ανέπτυξαν τα θέματα τους σε οκτώ (8) στρογγυλές τράπεζες, οι  δεκαεπτά (17) πρόεδροι στρογγυλών τραπεζών όπου έγιναν οι συζητήσεις, οι οκτώ (8) σχολιαστές σε βάθος των αναπτυγμένων ομιλιών και ο οργανωτής δόκτωρ Ιωάννης Λύρας ο  όποιος από την αρχή του χρόνου προετοίμαζε  αυτό το σημαντικό επιστημονικό γεγονός της Ελληνικής Επιστημονικής Ιατρικής Κοινότητας που ασχολείται με το αντικείμενο της ρινοπλαστικής,  έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι οι γνώσεις των πιο έμπειρο πλαστικών χειρουργών μέσα στην φιλόξενη , σύγχρονη και άρτια οργανωμένη αίθουσα του νοσοκομείου που πραγματοποιήθηκε η ημερίδα μεταφέρθηκαν  στους νεότερους πλαστικούς χειρουργούς ώστε να γίνεται ολοένα και περισσότερο η ελληνική πλαστική χειρουργική της ρινός πιο αποτελεσματική και από καλλιτεχνική άποψη πιο άρτια.

Σε αυτή την διημερίδα οι παρουσιάσεις έγιναν μέσω πολλών επεξηγηματικών βίντεο από τους ομιλητές, μαζί με μια πολύ ζωντανή, ειλικρινής και χρήσιμη συζήτηση-ανταλλαγή απόψεων διάρκειας μίας ολόκληρης ώρας μετά από κάθε στρογγυλή τράπεζα. Σε αυτό βοήθησε και η υλικοτεχνική υποδομή του αμφιθεάτρου του Ερρίκος Ντυνάν, καθιστώντας έτσι την επιστημονική συζήτηση άμεση και ζωντανή.

Τέλος ο πλαστικός χειρουργός Δρ  Ιωάννης Λύρας στα συμπεράσματα κατέληξε ότι η ρινοπλαστική είναι μία τρισδιάστατη καλλιτεχνική χειρουργική επέμβαση της πλαστικής χειρουργικής που αφορά όμως και την λειτουργία της αναπνοής αλλά και την λειτουργία του μεσαίου μέρους του προσώπου του οποίου και αποτελεί τον θεμέλιο λίθο της ομορφιάς. Οι εκδηλώσεις σαν κι αυτήν που ήταν πολύ επιτυχημένη μπορούν να επαναλαμβάνονται σε σταθερή βάση κάθε έτος με την μορφή των μόνοθεματικών διημερίδας  όπου όλοι οι ειδικοί  θα αναπτύσσουν τα νεότερα προς όφελος του κοινού.

 
 
 
 
 
 
 
                 
 
 
 
 
 
                 
 
 
 
 
 
                 
 
 
 
 
 
                 
 
 
 
 
 
                 
 
 
 
 
 
                 
 
 
 
 
 
                 
 
  πίσω