Νέα - Ειδήσεις - Θέματα
Σύντομο Βιογραφικό σημείωμα
Διακρίσεις-Βραβεύσεις-Ορόσημα ζωής.
Οι ρίζες μου...
Αφηγηματική Βιωματική Ιστορία
Σύντομη Προσωπική Ιστορία
Προσωπικές Φωτογραφίες
Η Βραζιλιάνικη Ομορφιά
Ο Καθηγητής Ivo Pitanguy (1923-2016) γράφει...
Συνεργάτες
Πλαστική χειρουργική εκτός του τόπου διαμονής
 
Δείτε επίσης...
 
New techniques
 
Ρινοπλαστική Χωρίς Νυστέρι
 
Το botox της ηθοποιού
 
Αυξητική Μαστών
 
 
Brazilian
 
 
 
Το Στεφάνι της Νεότητος
 
Δελτία Τύπου
 
Επαγγελαμτικά ταξίδια
 
 
     
           
 
 
         
home
 
Πλαστική χειρουργική, Πλαστικός χειρουργός Δρ. Ι. Λύρας
 
  Δρ. Λύρας Δραστηριότητες Θεραπείες Επεμβάσεις Συνήθεις ερωτήσεις Συνεντεύξεις Επικοινωνία  
 
 
 
πίσω | μπροστά αρχική
 
 

Ο Δρ Ι. Λύρας επανεκλεγεται ενισχυμένος στο ΔΣ και το ΠΣ της Εταιρίας Πλαστικών Χειρουργών.

 
     
 

Ο Δρ Ι. Λύρας είχε εκλεγεί για πρώτη φορά στο ΔΣ της ΕΕΠΕΑΧ το 2016. Στην Γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την 21η Οκτωβρίου 2017 μετά την λήξη του 12ου Πανελληνίου Συνεδρίου Επανορθωτικής και Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής στο πολεμικό μουσείο Αθηνών, ο Δρ Ιωάννης Λύρας επανεξελέγη για δεύτερη φορά με ενισχυμένη εντολή "ανανέωσης" απο τους συναδέλφους του στο Διοικητικό Συνμβούλιο της ΕΕΠΕΑΧ. (Ελληνική Εταιρεία πλαστικής επανορθωτικής και αισθητικής χειρουργικής). Η νεώτερη γενιά πλαστικών χειρουργών και οι γυναίκες ζήτησαν απο τον Δρ Ι. Λύρα να βοηθήσει στην δημιουργία μιάς πιό δυναμικής εικόνας της πλαστικής χειρουργικής στην Ελλάδα που καί η ίδια αλλάζει. Επιπλέον, τα  μέλη δια της ψήφου τους εξέλεξαν τον Δρ Ι. Λύρα ώς μέλος και στο πειθαρχικό συμβούλιο της Εταιρείας, οπου συνήθως εκλέγονται οι πιό έμπειροι και μετριοπαθείς πλαστικοί χειρουργοί.

Αν και με ενστάσεις κάποιων μελών για παρατυπίες στην διαδικασία από τους οργανωτές των εκλογών οι οποίοι εκτός των άλλων καθυστέρησαν κατα 5 ολόκληρες ώρες την έναρξη της γενικής συνέλευσης, ο Δρ Ι. Λύρας με δημόσια ενωτική επιστολή του ευχαρίστησε θερμότατα όσες και όσους συναδέλφους τον υπερψήφισαν και συνεχάρη ευγενικά τους επανεκλεγέντες και νεοεκλεγέντες συναδέλφους του.

Επισήμανε όμως ότι λόγω της μη ανανέωσης της διοίκησης με εκλογή για τρίτη συνεχή φορά της ίδιας προεδρίας η οποία οφείλεται στην μεγάλη αποχή των πλαστικών χειρουργών λόγω απογοήτευσης απο την απερχόμενη διοίκησή τους, όπως επίσης  και λόγω της ισχνής (μόλις 11%) ανανέωσης των μελών στο νεοεκλεγέν ΔΣ, οι καινοτόμες βελτιωτικές της λειτουργίας  προτάσεις που ο ίδιος με την ευκαιρία των εκλογών νέας διοίκησης κατέθεσε στο σώμα, θα είναι δύσκολο να εφαρμοστούν ευεργετικά σε αυτή την διετία. Ο Δρ Ι. Λύρας τόνισε οτι λόγω των δομικών γραφειοκρατικών αντιλήψεων που επικρατούν σήμερα, η  αναβολή της "ανανέωσης" για τουλάχιστον ακόμη δύο χρόνια, αφήνει τη νέα γενιά των συναδέλφων πλαστικών χειρουργών αλλα και πολλούς παλαιότερους χωρίς απτή ελπίδα ανάκαμψης των εργασιών τους εντός της κρίσης, αφήνοντας σε άλλες εαγγελματικές κατηγορίες πολλά επιστημονικά αντικείμενα που εξ ορισμού στην κοινή γνώμη θα έπρεπε  να τους ανήκουν. Ως παράδειγμα ανανέωσης υπενθυμίζεται η πολύ μεγάλη επιτυχία της προσυνεδριακής μετεκπαιδευτικής (13 μορίων εκπαίδευσης), διημερίδας επανορθωτικής, αισθητικής και λειτουργικής ρινοπλαστικής που ο Δρ Ι. Λύρας φέτος τον Σεπτέμβριο είχε οργανώσει, συντονίσει και φέρει εις αίσιον πέρας στο νοσοκομείο οπου εργάζεται ώς διεθυντής τμήματος πλαστικής χειρουργικής,  ώς μέλος του ΔΣ για την ΕΕΠΕΑΧ. Στήν ίδια επιστημονική εκδήλωση καί στο συνέδριο ο Δρ Ι. Λύρας μαζί με τους προσκεκλημένους Βραζιλιάνους καθηγητές Raul Gonzalez και Carlos Roxo είχε επίσης παρουσιάσει στους συναδέλφους του ώς ομιλητής ή σχολιαστής και πολλές καινοτόμες τεχνικές μοντέρνας πλαστικής χειρουργικής απο την Βραζιλία, χώρα παγκοσμίως γνωστή για τις ανανεωτικές της και εφαρμόσιμες προτάσεις.

Παρά ταύτα θετική κρίνεται απο όλους οτι η γενική συνέλευση των Ελλήνων Πλαστικών Χειρουργών - η οποία είναι και το ανώτατο όργανο διοίκησης του κλάδου - υπερψήφισε ομόφωνα, αυτούσιο το κείμενο «22+300» ανανεωτικών προτάσεων του Δρ Ιωάννη Λύρα, το οποίο θα είναι πλέον υποχρεωτικό για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο των πλαστικών χειρουργών στο οποίο ο Δρ Ι. Λύρας είναι και πάλι εκλεγμένο μέλος  δημιουργώντας ελπίδες απτής μεταστροφής του κλίματος που επικρατεί σήμερα.


@@ Δείτε πιo κάτω φωτογραφίες @@@>>>

 
 
 
 
 
 
 
                 
 
 
 
Ιωάννης Λύρας, Γενικός Αρχίατρος του Ελληνικού στρατού Αρης Τσακίρης.
 
 
                 
 
 
 
Yiannis Lyras, Raul Gonzalez.
 
 
                 
 
 
 
 
 
                 
 
 
 
 
 
                 
 
Ιωάννης Λύρας Ανδρέας Φουστάνος.
 
 
Ioannis Lyras, Kallirroi Tzafetta.
 
Carlos Roxo, Raul Gonzalez, Ioannis Lyras.
 
                 
 
  πίσω