Νέα - Ειδήσεις - Θέματα
Σύντομο Βιογραφικό σημείωμα
Διακρίσεις-Βραβεύσεις-Ορόσημα ζωής.
Οι ρίζες μου...
Αφηγηματική Βιωματική Ιστορία
Σύντομη Προσωπική Ιστορία
Προσωπικές Φωτογραφίες
Η Βραζιλιάνικη Ομορφιά
Ο Καθηγητής Ivo Pitanguy (1923-2016) γράφει...
Συνεργάτες
Πλαστική χειρουργική εκτός του τόπου διαμονής
 
Δείτε επίσης...
 
New techniques
 
Ρινοπλαστική Χωρίς Νυστέρι
 
Το botox της ηθοποιού
 
Αυξητική Μαστών
 
 
Brazilian
 
 
 
Το Στεφάνι της Νεότητος
 
Δελτία Τύπου
 
Επαγγελαμτικά ταξίδια
 
 
     
           
 
 
         
home
 
Πλαστική χειρουργική, Πλαστικός χειρουργός Δρ. Ι. Λύρας
 
  Δρ. Λύρας Δραστηριότητες Θεραπείες Επεμβάσεις Συνήθεις ερωτήσεις Συνεντεύξεις Επικοινωνία  
 
 
 
πίσω | μπροστά αρχική
 
 

Συνέντευξη - Η Ελληνικής έμπνευσης ανώδυνη αυξητική στήθους με φυσικό αποτέλεσμα.

 
     
 
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΙΩΑΝΝΗ ΛΥΡΑ TRIPLANE -  Η ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ ΑΝΩΔΥΝΗ ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΣΤΗΘΟΥΣ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Ο πλαστικός χειρουργός και Επίτιμος Πρόξενος της Βραζιλίας Δρ. Ιωάννης Λύρας, μας μιλάει για την νέα επαναστατική μέθοδο αυξητικής στήθους που ο ιδιος σχεδίασε-εφαρμόζει και παρουσίασε στο 3ο Παγκόσμιο συνέδριο πλαστικής χειρουργικής, στο Μόντε Κάρλο, πριν λίγους μήνες.

Κύριε Λύρα, Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της νέας αυτής μεθόδου και σε τι διαφέρει από άλλες παλαιότερες ;
Η τεχνική τριπλού επιπέδου – triplane no pain non touch –περιέχει τα θετικά όλων των προηγούμενων μεθόδων και αποφεύγει τα αρνητικά.Είναι μια ανάμειξη της τοποθέτησης εμφυτεύματος ιατρικής σιλικόνης και λίπους απο τον ίδιο τον οργανισμό μας με έναν έξυπνο τρόπο, που τα δύο αυτά αλληλοσυμπληρώνονται και κάνουνε μαζί το αποτέλεσμα ενός πανέμορφου, ανατομικού, σταγονοειδούς στήθους, με απόλυτα φυσική σύσταση, ενώ σμιλεύει όλο το σώμα αφαιρώντας τα ψωμάκια απ όπου περισσεύουν. Επίσης εφαρμόζεται εύκολα με τοπική αναισθησία και μέθη.

Το λίπος μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όποιο σημείο του σώματος θέλει η γυναίκα ή μόνο στο στήθος;


Εμείς στη Βραζιλία γνωρίζαμε την πολύ καλή χρησιμότητα του λίπους από το 1988,  είχαμε κάνει έρευνες και το χρησιμοποιούσαμε. Όμως ο κόσμος τότε δεν ήταν έτοιμος να το δεχτεί. Πλέον το χρησιμοποιούμε κατά κόρον στους γλουτούς, στο πρόσωπο, στις γάμπες , στην ράχη των χεριών και στους δελτοειδείς.

Το λίπος και η σιλικόνη είναι ασφαλή;


Τελευταία αποδείχτηκε με έρευνες και απο την δική μας εμπειρία, που το χρησιμοποιούμε εδώ και πάρα πολύ καιρό, ότι όχι μόνο δεν αντιδρά άσχημα το λίπος στο στήθος, αλλά μπορεί να προλαμβάνει και τον καρκίνο. Την μεγαλύτερη εμπειρία  λίπους σε στήθος την έχει ο ιδρυτής της λιποαναρρόφησης ο Γάλλος Ιβ Ζεγάγ Ιλούζ, ο οποίος απεβίωσε φέτος. Είχαμε συναντηθεί στο συνέδριο του Μόντε Κάρλο, όπου παρουσιάσαμε την τεχνική μας και εκείνος, απαντώντας σε δικιά μας ερώτηση, είχε δημόσια δηλώσει, ότι στη δικιά του 35ετή εμπειρία, δεν είχε δει ούτε ένα καρκίνο στήθους σε γυναίκες  στις οποίες ο ίδιος  είχε  κατα καιρούς αυτομεταμοσχεύσει λιποκύτταρα στο στήθος . Άρα, μπορεί, κατά τη δικιά του γνώμη, να είναι και προληπτικό για τον καρκίνο. Η σιλικόνη είναι επίσης απόλυτα ασφαλής και δεν προκαλεί καρκίνο. Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι να μην τη δεχτεί ο οργανισμός και να χρειαστεί να την αφαιρέσουμε.

Τα εμφυτεύματα έχουν διάρκεια ζωής;

Το εμφύτευμα κρατάει για πάντα, ωστόσο το φυσικό στήθος της γυναίκας είναι μέρος του νέου στήθους, το οποίο αλλάζει με την ηλικία, τις αυξομειώσεις βάρους, τις εγκυμοσύνες, το θηλασμό. Άρα το στήθος που έχει φτιάξει ο πλαστικός χειρουργός θ’ αλλάξει μετά από 10-15  περίπου χρόνια. Τότε μπορεί να γίνει ανόρθωση ή ν’ αντικατασταθεί το εμφύτευμα με μεγαλύτερο αν το στήθος στην διάρκεια του χρόνου έχει εν το μεταξύ χάσει όγκο.

Πως γίνεται το χειρουργείο και τι γίνεται μετά;


Το χειρουργείο είναι μια απλή διαδικασία που διαρκεί 1,5 ώρα. Χρησιμοποιούμε μέθη και τοπική αναισθησία. Στη συνέχεια το άτομο παραμένει στο δωμάτιό του για 3 ώρες περίπου και μετά φεύγει, σε πολύ καλή κατάσταση. Το ίδιο βράδυ φοράει κορσέ και επίδεσμο στο στήθος, ο οποίος αφαιρείται την επόμενη μέρα, ενώ ο κορσές φοριέται μόνο για 5-6 ώρες την ημέρα, για μία με δύο εβδομάδες. Η γυναίκα αισθάνεται ανάλαφρη, μπορεί να πάει για περπάτημα από την 3η μέρα και να οδηγήσει την 7η. Για 6 εβδομάδες πρέπει να προσέχει λίγο το θώρακα, να μην κάνει γυμναστική, αλλά τις κανονικές καθημερινές λειτουργίες μπορεί να τις φέρει σε πέρας.Τα ράμματα είναι απορροφήσιμα και λιώνουν μόνα τους. Εμείς την εξετάζουμε μερικές φορές ακόμη  τον πρώτο μήνα, ώστε να βεβαιωθούμε ότι όλα πήγαν όπως τα είχμε σχεδιάσει.
             Για ποιες γυναίκες ενδείκνυται αυτή η επέμβαση Δρ. Λύρα ;
Γενικά οι γυναίκες που έχουν λίγο τοπικό λίπος, όπως τα ψωμάκια  και καθόλου στήθος είναι ιδανικές. Ηλικιακά από 18 χρονών μπορούν να έχουν μια ώριμη αισθητική άποψη για το σώμα τους, ενώ και κορίτσια από 16 ετών σε περιπτώσεις ανισομαστίας.

Μπορεί να συνδυαστεί με άλλες επεμβάσεις;


Υπό προϋποθέσεις μπορεί να συνδυαστεί με ρινοπλαστική, ωτοπλαστική, βλεφαροπλαστική για κληρονομικές σακούλες κάτω από τα μάτια ή  για να αυξηθούν οι πολύ λεπτές γάμπες κολακεύοντας το γυναικείο πόδι.

Πόσο φυσικά είναι τα αποτελέσματα;

Αυτή η μέθοδος δίνει συγκλονιστικά καλά και φυσικά αποτελέσματα γιατί το λίπος καλύπτει απόλυτα τη σιλικόνη κι έτσι αυτό που βλέπει η ενδιαφερόμενη είναι ένα σφριγηλό, σταγονοειδές στήθος που κινείται ελεύθερα και το οποίο είναι πάρα πολύ φυσικό στη σύστασή του. Η σιλικόνη δεν φαίνεται και δεν πιάνεται, δεν είναι όπως παλιά εμφανές το στρογγυλό σαν «μπαλάκι» ντεκολτέ που μπορούσε να "προδόσει" την επέμβαση.

Επηρεάζει τη λειτουργία του μαστού;


Καθόλου. Δεν επεμβαίνουμε καθόλου στον αδένα, μόνο στην περιφέρειά του, εκεί που κανονικά έπρεπε να υπάρχει λίπος. Για αυτο εξάλλου έρχονται σε εμάς οι γυναίκες για να υποβλιθούν σε αυτή την επέμβαση. Επειδή δεν έχουν λίπος και αδένα. Ε λοιπόν  υποκαθιστούμε λίπος με λίπος..και αδένα με σιλικόνη. Όλοι ξέρουμε πόσο μαλακό είναι το λίπος.

Ποιο είναι το κόστος;

Κανονικά θα πρεπε να 'ναι πολύ ακριβή επέμβαση, αφού πρόκειται για δύο επεμβάσεις - λιποαναρρόφηση και αυξητική με σιλικόνη-  όμως, επειδή απο καλλιτεχνική άποψη μας αρέσει πολύ αυτή η τεχνική διότι δημιουργεί πάρα πολύ φυσικά αποτελέσματα, θεωρούμε την λιποαναρρόφηση μέρος της αυξητικής και την χρεώνουμε σαν μία επέμβαση. Είναι λίγο πιο ακριβή από μία πολύ φτηνή αυξητική με απλή σιλικόνη, πάντως όχι όσο δυο επεμβάσεις. Μια πολύ φτηνή αυξητική μαστού μπορεί να είναι επικίνδυνη για τη ζωή της γυναίκας. Όχι μόνο επικίνδυνη, αλλά  μπορεί να είναι και εντελώς πρόχειρη. Δεν  προσφέρει το  ιδανικό αποτέλεσμα.  Η γυναίκα πάει να  αποκτήσει  ένα φυσικό στήθος και αντ´ αυτού αποκτά δυο "μπαλάκια" τα οποία απεχθάνομαι και εγώ, όπως και οι περισσότεροι άνθρωποι γιατί ξέρω ότι κάνει  κακό στην ειδικότητα της Πλαστικής Χειρουργικής, αποτρέποντας  τις άλλες γυναίκες. Το πρόχειρο αποτέλεσμα δεν διαφημίζει τη φανταστική αυτή δημιουργική ειδικότητα.  Άρα δεν το συνιστώ.
Κύριε Λύρα, τα εμφυτεύματα επηρεάζουν την καθημερινή ζωή της γυναίκας;

Οι περισσότερες γυναίκες παγκοσμίως που έχουν τοποθετήσει εμφυτεύματα τα έχουν αποδεχτεί σαν μέρος του σώματός τους.Μπορούν να κάνουν ότι θέλουν, κολύμπι, τέννις, γυμναστική, γιόγκα. Πολλές είναι επαγγελματίες γυμνάστριες, bodybuilder, ηθοποιοί , χορεύτριες και αεροσυνοδοί.

Με τη δική μας δε τεχνική δεν θα θυμούνται καν οτι έχουν εμφυτεύματα στο σώμα τους.
 
 
  πίσω